در بیشتر موارد ، علت مشخصی از گرفتگی پا در شب وجود ندارد. به طور کلی گرفتگی عضلات شبانه با خستگی ماهیچه و مشکلات عصبی همراه است.
احتمال بروز این عارضه دردناک با افزایش سن افزایش می یابد. زنان باردار نیز شبانه بیشتر در معرض گرفتگی پا هستند. علاوه بر این ، بسیاری از عوارض و بیماری هایی مانند آسیب عصبی به دلیل نارسایی کلیه و دیابت از جمله عواملی هستند که در گرفتگی شبانه پا نقش دارند.
علاوه بر این ، برخی از داروها مانند دیورتیک ها می توانند شب ها باعث گرفتگی پا شوند ، اگرچه هنوز رابطه دقیق بین این دو مشخص نشده است.
سندرم پای بی قرار بعضی اوقات با گرفتگی های شبانه اشتباه گرفته می شود ، اما این دو حالت متفاوت هستند. به طور کلی ، درد ویژگی اصلی سندرم پاهای بی قرار نیست ، اگرچه برخی از مبتلایان نیز از درد پا شکایت دارند.
سایر شرایط مرتبط با گرفتگی های شبانه شامل موارد زیر است:
اختلالات ساختاری مانند بیماری شریان محیطی ، تنگی کانال نخاعی
مشکلات متابولیکی مانند نارسایی مزمن کلیه ، بیماری آدیسون ، آنمی ، سیروز کبدی ، کم کاری تیروئید / پرکاری تیروئید ، دیابت نوع 1/2
علاوه بر این ، استفاده از انواع خاصی از داروها و روشهای درمانی در بروز این عارضه دخیل است ، که می توان از این موارد نام برد:
– داروهای فشار خون
– داروهای کاهنده کلسترول بالا
– دیالیز
– دیورتیک
– قرص های پیشگیری از بارداری
طبق گفته های میوکلینیک ، کمبود آب بدن ، اسهال ، خستگی ماهیچه ها ، آسیب عصبی ، استئوآرتریت ، بیماری پارکینسون و بارداری معمولاً در ایجاد گرفتگی های شبانه پا نقش دارند.