ارتقای قابلیت صادراتی محصولات کشاورزی با نانو اکسیژن
محققان یک شرکت دانش بنیان با تجهیز گلخانه های هیدروپونیک به نانو اکسیژن سازها موفق به افزایش ارزش غذایی گوجه فرنگی شده اند و می گویند این روش برای گلخانه های پنج محصول دیگر نیز کاربرد دارد.
به گزارش مجله ایرانی ، کشت هیدروپونیک یا هیدروپونیک روشی برای کشت گیاه بدون خاک است که در آن متخصصان نیازهای تغذیه ای گیاه را اندازه گیری می کنند و از آب تامین شده به گیاه با افزودن ریز مغذی ها و درشت مغذی ها به جای خاک و ناکارآمد ساختن گیاه استفاده می کنند. محتوی مواد نگهدارنده مانند پرلیت عملاً ضروری است که در خاک حذف شود.
در این روش ، کیفیت آب مصرفی یک عامل مهم در توسعه محصولات با ارزش افزوده بالا است ، بنابراین محققان یکی از شرکت های دانش بنیان فناوری نانو را توسعه داده اند تا راهی برای بهبود آب در این گلخانه ها ارائه دهند. یک دستگاه حبابی
عارف دادگستر ، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با مجله ایرانی ، وی با اشاره به تولید نانو حباب ها گفت: ما دستگاهی را توسعه داده ایم که می تواند حباب های کمتر از 200 نانومتر تولید کند تا نانو حباب بسازد.
وی گفت: “این ابزار برای افزایش ارزش غذایی محصولات غذایی استفاده شد.” “در گلخانه های هیدروپونیک ، کیفیت آب و اکسیژن در آب ، که یکی از نیازهای اساسی گیاهان در حال رشد است ، بسیار مهم است.” بنابراین ، ما پروژه ای را در گلخانه گوجه فرنگی هیدروپونیک در منطقه آرراس اجرا کردیم که نتایج خوبی به همراه داشت.
وی گفت: “در این پروژه از فناوری” نانو اکسیژن “استفاده کردیم.
این محقق ارتقاء ارزش غذایی محصولات کشاورزی را از دیگر مزایای این فناوری برشمرد و یادآور شد: ارزش غذایی محصولات کشاورزی ما به سطح استاندارد نمی رسد و کمتر از آن است و این عامل اصلی صادرات است. باعث مشکلات شود اما خوشبختانه با استفاده از این تکنیک ما ارزش غذایی گوجه فرنگی را 25 تا 30 درصد افزایش دادیم.
به گفته وی ارزش غذایی به معنای وجود عناصری مانند منیزیم ، مس ، روی و پتاسیم در محصولات کشاورزی است که به این ترتیب به تعداد قابل توجهی از این عناصر رسیده است.
وی گفت: “ما آماده تجهیز گلخانه های هیدروپونیک به این فناوری هستیم.” تولید آن در کشور کافی است ، اما متأسفانه کیفیت و ارزش غذایی بالایی ندارند.
به گفته وی ، این روش را می توان در گلخانه هایی که محصولاتی مانند “توت فرنگی” ، “خیار” ، “فلفل” ، “بادمجان” و “کاهو” در آن کشت می شوند استفاده کرد ، زیرا تأثیر کمی و کیفی مثبت و قابل توجه خواهد بود. به
وی مکانیسم نانو حباب ها را برای افزایش ارزش غذایی محصولات کشاورزی توضیح داد و افزود: کیفیت آب بر ساختار ریشه و جذب مواد مغذی تأثیر می گذارد ، بنابراین هر چه کیفیت آب ورودی به این گلخانه ها بهتر باشد. اکسیژن محلول. باکتری های مفیدی که در ریزوسفر (در اطراف ریشه های گیاه) قرار دارند کیفیت بهتری دارند و باعث جذب بهتر مواد مغذی و اکسیژن از طریق ریشه های گیاه می شوند.
عدالت گفت: بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش میزان اکسیژن محلول در آب از مزایای استفاده از این فناوری است.
انتهای پیام