مرگ آخرین چریک پیر فلسطین
احمد جبرئیل در پدری فلسطینی و مادری سوری در دهکده یازور در بندر حیفا در سال 1938 ، 10 سال قبل از استقرار حکومت صهیونیست ها به دنیا آمد.
همزمان با تشکیل رژیم صهیونیستی در سال 1948 ، وی مانند بسیاری از فلسطینیان به همراه خانواده اش به سوریه مهاجرت کرد و تابعیت موقت جمهوری عربی سوریه را بدست آورد. وی در سال 1959 جبهه خلق برای آزادی فلسطین را با مشارکت جورج حبش ، صلاح خلف ، خلیل الوزیر ، یاسر عرفات ، عبدالمحسن ابومازر و سرهنگ ابوموسی تأسیس کرد که بعداً جنبش فتح را ترک کرد. در همان زمان ، احمد جبرئیل توسط ارتش سوریه برای گذراندن دوره آموزش افسران در دانشگاه نظامی مصر اعزام شد و پس از 4 سال در رشته مهندسی فارغ التحصیل شد و به عنوان سرتیپ در ارتش سوریه خدمت کرد.
وی به دلیل نگرشهای مارکسیستی برخی از اعضای جبهه خلق در سال 1968 این گروه را ترک کرد و جبهه خلق برای آزادی فلسطین “فرماندهی عمومی” را با نگاه ملی اسلامی تأسیس کرد. از سال 1974 تا دو دهه گذشته ، وی شخصاً ده ها عملیات موفق چریکی را فرماندهی کرد ، از جمله عملیات های الجلیل ، الخلیسا و نورس ، که گزارش های گسترده ای در منطقه و جهان داشت. در سال 2002 ، رژیم صهیونیستی پسر بزرگ وی ، جهاد ، از اعضای ارشد جبهه خلق در لبنان را ترور کرد.
با پیروزی انقلاب اسلامی ، احمد جبرئیل از معدود رهبران فلسطینی بود که با ارسال پیامی به امام خمینی پیروزی انقلاب را تبریک گفت. از آن زمان ، احمد جبرئیل فقید به یکی از اعضای تأثیرگذار مقاومت تبدیل شده و برخلاف دیگر رهبران فلسطین ، هرگز ارتباط خود را با ایران تحت تأثیر تغییر اقلیم منطقه ای و بین المللی قطع نکرده و همیشه از طرفداران حزب الله لبنان بوده است.
روابط گسترده میان احمد جبرئیل ، دولت سوریه ، حزب الله و جنبش های افراطی فلسطینی ، چه اسلامی و چه ملی ، به تقویت محور مقاومت کمک کرد. حتي در حالي كه حافظ اسد ، رئيس جمهور سابق و بشار اسد ، رئيس جمهور فعلي سوريه در ميان آشوب هاي سياسي بين ايران و سوريه قرار داشتند ، احمد جبرئيل فقيد شخصاً از مشكلات احتمالي بين تهران و دمشق صحبت كرد.
فرماندهی عمومی ، دبیرکل پیشین جبهه مردمی آزادی فلسطین ، منتقد جدی توافقنامه اسلو بین رژیم اسرائیل و جنبش فتح بود و از دیدار با یاسر عرفات ، رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطین امتناع ورزید. درگذشت وی در سال 2004. احمد جبرئیل علناً از سیاست های سیاسی حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه انتقاد کرد و علی رغم تابعیت سوریه بشار اسد رئیس جمهور را انتخاب کرد. وی پس از اختلاف با وزیر دفاع وقت سوریه ، ژنرال فقید مصطفی طلاس ، که از احمد جبرئیل خواست بین فعالیت های چریکی و مسلحانه علیه اسرائیل و خدمت در ارتش سوریه یکی را انتخاب کند ، از ارتش استعفا داد. سوابق درخشان احمد جبرئیل نشان می دهد که وی بیش از 6 دهه در راه آزادی میهن خود فلسطین از اشغال رژیم صهیونیستی جنگید ، اما او آرزوی دیرینه خود را برای بازگشت به زادگاه خود حیفا را دنبال کرد. دور از وطن ، عفرین تسلیم شد.
با مرگ احمد جبرئیل ، آخرین صفحه دفتر غم انگیز پیرمردهای چریکی نسل اول مبارزان واقعی فلسطینی بسته شد ، اما مطمئناً نسل چهارم انقلاب فلسطین مسیر آزادی احمد جبرئیل فقید را ادامه می دهد . کشوری که اشغال کردند.
310311