زندهگیری پلنگ ایرانی در تلویزیون
مجموعه مستند «عملیات غوطه ور شدن» با نمایش زنده تصاویر بزها امشب ساعت 22 از شبکه مستند ایرانی پلانگینگ پخش می شود.
این گزارش کپی کمک سیما نیست، فتح الله امیری تهیه کننده این مستند در توضیح این مطلب گفت: این مجموعه 13 قسمتی برگرفته از مقاله پایانی دکتر محمدصادق فراهادی است. موضوع مقاله پایانی وی «اکولوژی گیاهان ایران در شمال شرق ایران با تمرکز بر پارک ملی تندوره» است. گروه مستند از ابتدای نگارش پایانی فیلمبرداری خود را آغاز کرد و تصاویر گرفته شده و دیده نشده از عملیات را به صورت زنده به نمایش گذاشت.
وی در مورد تحقیقات در این مجموعه مستندها به کارگردانی نیما آسگری گفت: अग फरहादिनिया येकी एज़ दगदान धोशा हयाट औश आस. البته من قبلا این تجربه را با او داشته ام. در سال 2013، من سند «اتاق نشیمن هندی» را نوشتم که در آن او به عنوان محقق بخشی از تیم ما بود.
به صورت غنی درباره جزئیات محتوای تصاویر در این سند توضیح داد: در این مجموعه از روش های لایو کپچر و ارتینگ برای بستر برای اولین بار مستند و نمایش داده شده است.
تهیهکننده سند «روشهای غوطهوری» با اشاره به اهمیت پرورش زنده خاطرنشان کرد: تا زمانی که ندانیم زمین پرورش به کجا میرود، چه غذایی دارد و چه میکند، نمیتوانیم آن را درست بشناسیم. در واقع تقریباً هیچ دانش علمی در مورد اصلاح نژاد ایرانی وجود ندارد و بیشتر اطلاعات ما بر اساس مشاهدات انجام شده توسط دامداران است. آنقدر تصادفی است که وقتی زنده گرفتار می شود و با ماهواره های جی پی اس یک گردنبند خاص و هوشمند نصب می شود، به راحتی می توان قلمرو آن را پیدا کرد، فهمید در فصول مختلف به کجا می رود و …
وی ادامه داد: البته باید در نظر داشت که عملیات لایو اکشن تکنیکی دانش بر و پیچیده است. به عنوان مثال باید نحوه اعمال زمین را محاسبه کرد تا بستر آسیبی نبیند و همچنین پس از افتادن روی زمین دستگاه از سیگنال قرار گرفتن حیوان بسیار در زمین رها شود و …
تهیه کننده مستند «عملیات برنامه ریزی» در پایان درباره روند تولید این سریال گفت: همزمان با شروع این مستند، تصویربرداری مستند را آغاز کردیم. روند تولید این مجموعه نیز مانند سایر مستندهای زندگی بسیار طولانی و با سختی فراوانی همراه بود. ما حدود 20 روز در محل می مانیم تا زمانی که روی تخت مستقر شویم و بتوانیم روند را به صورت زنده ضبط کنیم.
بر اساس گزارش ها، این مجموعه مستند جمعه ها ساعت 22 روی آنتن شبکه می رود و هر روز بعد از ساعت 12 و 30 دقیقه تکرار می شود. از دیگر عوامل می توان به حضور سوگل مرادی و محمدصادق فرهدی در بخش ویرایش جدید این سند اشاره کرد.
پیام پایانی