روش های تعیین ظرفیت باربری چگونه است؟
ظرفیت بار ماشین های باری
در مبحث حمل و نقل و استفاده از خدمات باربری حساس بار و بطور کلی باربری بین شهری بگونه ای که ظرفیت بار ماشین ها واقعا مهم است و اتوبارهای داخل شهر همواره با این تردید مواجه هستیم که واقعا وزن استاندارد و ظرفیت ماشین های باری مورد استفاده از وسایل حمل و نقل اعم از وانت، نیسان، کامیون و تریلی چقدر است؟ بر اساس قانون پلیس راه راه برای ظرفیت ماشین های باری فرمول کلی زیر محاسبه میگردد که برای و برای نیسان دوگانه ظرفیت ماشین های 1500 کیلوگرم و برای ظرفیت بار ماشین ها «درج شده روی کارت ماشین» منهای وزن ماشین برابر است با مقدار مجاز حمل. ظرفیت ماشین ها اولین نکته برای پلیس راه بوده و خواهد بود. دیگر قوانین مربوط به اسباب کشی را در سایت https://hasasbar.ir/ آورده ایم که می توانید جهت آگاهی بیشتر مطالعه نمایید.
ظرفیت بار وانت ها:
- ظرفیت بار پیکان وانت تا 400 کیلوگرم برای خارج شهر و تا حدود پانصد کیلوگرم داخل شهر
- ظرفیت وانت اریسان 450 کیلوگرم برای خارج از شهر و تا حدود 600 کیلو گرم داخل شهر
- ظرفیت مزدا وانت حدود 700 کیلو گرم برای بیرون شهر و 800 کیلوگرم برای داخل شهر
- ظرفیت وانت پراید 350 بیرون شهری و 450 داخل شهر
ظرفیت باری وانت نیسان
در فهرستی که باربری رباط کریم ارائه داده است، ظرفیت باری به شرح ذیل میباشد:
- ظرفیت نیسان دوگانه 1500 کیلوگرم
- نیسان دیزل حدود 1800 کلیوگرم
ظرفیت حمل بار خاور (کامیونت)
- ظرفیت بار برای خاور چوبی 608 «معادل آن بار مارکهای مختلف ایسوزو هیوندا و الوند ..» 3500 کیلوگرم
- خاور مسقف 608 «معادل آن بار مارکهای مختلف ایسوزو هیوندا و الوند ..» تا 2500 کیلوگرم
- برای خاور چوی 808 «معادل آن بار مارکهای مختلف ایسوزو هیوندا و الوند ..» تا 4500 کیلوگرم
- برای مسقف 808 «معادل آن بار مارکهای مختلف ایسوزو هیوندا و الوند ..» تا 4000 کیلوگرم
ظرفیت بار خاور و ایسوزو روباز یا چوبی:
- ظرفیت بار خاور808:حداکثر 4.5 تن بارگیری میکند.
- ظرفیت بار خاور 813:ماکسیموم بارگیری4.5 تن میباشد.
- ظرفیت بارخاور 608:حداکثر 3.5 تن بارگیری مینماید
ظرفیت بارکامیونت ایسوزو:
- ظرفیت بارایسوزو6 تن:ظرفیت ماکسیموم 3.5 تن
- ظرفیت بار 5.2تن:3.5 حداکثر بار مجاز
- ظرفیت بار ایسوزو8 تن: 4.5 تن برای بارگیری مجاز
ظرفیت بار کامیون
- ظرفیت بار کامیون 911 تا 5/5 تن است.
- ظرفیت کامیون تک (کامیون تک دیفرانسیل) 10 تن است.
- ظرفیت بار کامیون جفت ( کامیون جفت دیفرانسیل ) 15 تن است.
ظرفیت انواع تریلی
- تریلی کفی حدود 24 تن ظرفیت باربری دارد. (معمولا 22 تن حد مجاز پلیس راه میباشد.)
- تریلی کمپرسی حدود 20 تن ظرفیت باری دارد.
- برای تریلی ترانزیت حدود 20 تن ظرفیت بار میتوان در نظر گرفت.
- برای تریلی لبه دار نیز حدود 24 تن ظرفیت بار میتوان در نظر گرفت.
ظرفیت بارهای بالاتر از 24 تن
- تریلی سه محور (18 چرخ) 26 تن
- تریلی چهار محور (18 چرخ) 32 تن
- تریلی پنج محور (12 چرخ) 35 تن
- تریلی پنج محور (18 چرخ) 40 تن
- تریلی خاص (بوژی کش یا هزارپا) 86 تن
لازم به توضیح است کمرشکن به تریلیهایی با چند محور گفته میشود. البته وزنهای بالاتر از مندرج در مقاله به بارهای ترافیکی اطلاق میشود که از حوصله بحث خارج است و نیازمند مجوز ترافیک از سازمان پایانهها و سازمان راهداری میباشد.
ملاک عمل تعیین ظرفیت مجاز برای بارگیری کامیونها چیست؟
رئیس هیئت مدیره انجمن کارگری رانندگان یخچالدار خراسان رضوی در خصوص میزان ظرفیت بارگیری کامیونها گفت: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در جداول ظرفیت مجاز بار کامیونها به صراحت قید کرده است «ملاک عمل ظرفیت مجاز بارگیری برای کامیونهای مندرج در جداول منتشره، ارقام ظرفیت کامیونهای مندرج در جدول و یا کارت کامیون، هر کدام کمتر باشد خواهد بود.»
محسن متقین در بخش نظرهای کاربران این شبکه خبری افزود: اگر به دستورالعملهای سازمان راهداری در خصوص رعایت ظرفیت مجاز مندرج در کارت خودرو توجه شود، این شبهه که میان سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و پلیس راه اختلاف نظر وجود دارد رفع خواهد شد.
ظرفیت تناژ مجاز کامیون و تریلی برای حمل بار اعلام شد
وی عنوان کرد: برای مثال وقتی گفته میشود کامیون ۱۸چرخ با پنج محور مجاز است تا سقف وزن ناخالص ۴۴تن عبور و مرور نماید، بدین معنی نیست که اگر این کامیون دارای ظرفیت مجاز قانونی ۳۸تن مندرج در کارت خودرو است، مجاز به حمل ۴۴تن خواهد بود.
وی با بیان اینکه بهزودی با راهاندازی سیستم باسکولهای محورکشی مستقر در ایستگاههای پلیس راه کشور همه این موضوعات حل میشود، اظهار کرد: یکبار دیگر با تاکید براین موضوع که ظرفیتهای مندرج در جدول، هنگامی میتواند ملاک عمل قرار گیرد که ظرفیت مندرج در کارت خودرو، کمتر از ارقام جدول نباشد از ریاست سازمان راهداری تقاضا میشود نسبت به ارائه شیوههای وحدت رویه اقدام نموده و پیروی از دستورالعملهای سازمان راهداری توسط ادارات کل استانها را مورد تاکید قرار دهند.
مدتی پیش اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای کرمانشاه ظرفیت مجاز تناژ کامیون و تریلی برای حمل بار را به پلیس راه این استان اعلام کرد. در بخشی از نامهای که از سوی فریبرز کرمی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه به فرماندهی پلیس راه این استان نوشته شده، آمده بود: برای ایجاد رویه واحد و کنترل و نظارت بر میزان تناژ ناوگان عبوری محورهای سطح استان، اصلاحیه حداکثر ظرفیت مجاز کامیون و تریلی جهت استحضار ارسال میشود.
آشنایی با دسته بندی ماشین باربری
دسته بندی ماشین باربری و بررسی انواع آن جزو مباحثی است که بسیار مفصل می باشد. زیرا ماشین های باربری دارای انواع مختلف و گوناگونی هستند که هر کدام از آن ها ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. ما در شرکت حمل و نقل بین شهری پرند بار سعی داریم به طور مختصر به تعداد زیادی از دسته بندی ماشین باربری بپردازیم و حدالامکان شما را با جوانب مختلف آن ها آشنا کنیم.
انواع ” دسته بندی ماشین باربری ” کدامند ؟ به جرات می توان گفت که صنعت حمل و نقل و باربری در اغلب کشورهای جهان جزو صنایع پررونق و پر درآمد محسوب می شود. در سال های اخیر شاهد به وجود آمدن شرکت ها و موسساتی در این حوزه هستیم که می توانند محموله و بار شما را به نحو احسن به مقصد برسانند. این موسسات از انواع ماشین های باربری بین شهری استفاده می کنند که هر کدام از آن ها برای شرایط خاصی ساخته شده اند .
اگر به شناخت دسته بندی ماشین های باربری مانند کامیون و تریلی علاقه مند باشید حتما تا به حال در اینترنت و وب درباره آن ها تحقیق کرده اید و انواع مختلف آن را دیده اید. ما قصد داریم دراین مقاله به ” دسته بندی ماشین باربری ” که در حمل و نقل و اتوبار کشورمان کاربرد دارند بپردازیم و در انتها بهترین باربری اسلامشهر را معرفی کنیم.
شرکت حمل و نقل بین شهری پرند بار دارای اپلیکیشن حمل و نقل بار بوده تا شما بتوانید به راحتی با توجه به نوع و حجم بار درخواست خود را ثبت کرده و از خدمات این شرکت استفاده کنید.
انواع ماشین های باربری بر اساس ظرفیت
در شرایطیکه شما برای حمل بار خویش درپی یک وسیله باری باشید اولین نکته ای که اهمیت پیدا می نماید وزن بار شما است . به این دلیل که نوع وسیله نقلیه اتوبار و باربری مبتنی بر وزن بار شما تعیین می شود. انواع دسته بندی ماشین باربری موجود در کشورایران بر پایه ی ظرفیت می باشد که درادامه به شما معرفی خواهیم کرد.
وانت بار
برای حمل بارهای کوچک و سبک این وسیله اتوبار کاربرد دارد. وانت بار وسیله ای برای حمل بارهای کوچک با وزن کم میباشد. از این وسیله نمیتوان برای حمل بار های صنعتی سنگین وزن بهره مند شد زیرا دارای گنجایش و ظرفیتی محدود می باشد.
وانت نیسان
وانت نیسان توانایی بیشتری نسبت به وانت بار دارد. این وسلیه حمل و نقل و باربری توان حمل بار تا ۲ تن را داراست. وانت نیسان نوعی وسیله حمل و نقل است که قادر است باری به وزن ۲ تن را جابجا و حمل نماید. ولی گنجایش این خودرو باری نهایتا ۲ تن هست و نمی توان بیشتر از آن انتظار داشت.
خاور
خاورها کامیونت هایی هستند که دارنده گنجایش میان ۳ تن تا حداکثر ۶ تن میباشند. خاور مسقف اکثرا به وسیله باربری ها جهت حمل لوازم به کار گرفته می گردند. خاور نوعی کامیونت است که گنجایش حمل بار آن نهایتا ۶ تن است و نسبت به نیسان گنجایش و ظرفیت بیشتری دارد و برای فاصله های دور دوچندان مورد بهره برداری قرار میگیرد .
کامیون تک محور
کامیون های تک محور که اغلب به عنوان ” کامیون تک ” شناخته می شوند گنجایش حمل ۱۰ تن وزن را دارا می باشند. کامیون تک محور نوعی وسیله حمل بار است که معمولا برای حمل بارهای صنعتی و نیمه صنعتی کاربرد دارد.
کامیون دو محور
کامیون دو محور را اصطلاحا ” کامیون جفت ” می نامند و کامیون جفت گنجایش حمل ۱۵ تن محموله و بار را دارد. کامیون دو محور برای حمل و نقل بارهای سنگین وزن مورد استفاده قرار می گیرد.
تریلی
تریلی جزو انواع دسته بندی ماشین باربری محسوب می شوند که خود می توانند سایر بارکش ها را حمل کنند. و برای بار های بالای ۱۵ تن از آنان بهره وری می شود و حداکثر وزن استاندارد مجاز برای تریلی ها ۲۲ تن است. تریلی توان بارکشی انواع خودرو ها را هم دارا هستند و وزنی دربین ۱۵ تا ۲۲ تن را قادر است تحمل نماید و بارکشی را به سهولت انجام دهد.
دسته بندی ماشین باربری بر اساس نوع کاربری و اتاق
تفاوت ماشین های باربری فقط محدود به ظرفیت نیست بلکه آن ها از جهات دیگر مانند نوع کاربری و اتاق نیز با یکدیگر متفاوت هستند که این تفاوت باعث ویژگی مختلف در آن ها می شود. در ادامه شما را با انواع ماشین باربری از لحاظ نوع کاربری و اتاق آشنا می کنیم.
کامیون اتاقدار
کامیونی که حداکثر طول دیواره مقاوم اتاق بار آن از کف اتاق ۱٫۵ متر باشد. برای حمل خرده بار, میوه و تره بار, مواد غذایی, برنج, مصالح و … از کامیون اتاقدار به کار گیری میشود. کامیون اتاق دار که دارنده دیواره های بلندی برای بارهای حجیم است بسیار مطلوب برای حمل میوه و تره بار است. چه بسا برای حمل مصالح ساختمانی هم از این وسیله استفاده می شود .
کامیون لبهدار
کامیون لبه دار به انواع کامیون ” بغل باز شو ” یا ” بغلدار ” میگویند. کامیونی که حداکثر طول دیواره مقاوم اتاق بار آن ازکف اتاق ۸۰ سانتیمتر باشد. برای حمل بار و محموله هایی که با لیفتراک بارگیری میشوند به طور معمول از خودرو های کناره دار استفاده می گردد. دیواره های کناری این خودرو باز می شوند.
کامیون تیغهدار
کامیونی که بخش بار آن توسط تیغهای طولی به دونیمه متساوی تقسیم شده باشد. این مدل بارکش برای حمل و جابجایی کانتینر ها به کارگیری می شوند .
کامیون کفی
همان طور که از نام کامیون کفی مشخص است کامیونی که بخش بار آن دیواره نداشته باشد به عنوان کامیون های کفی شناخته می شوند. از این بارکش نیز برای حمل سنگ پالت, خودروهای سنگین وزن و . . استفاده می گردد.
کامیون سقفدار ( مسقف )
کامیونی که قسمت بار آن به صورت محیط سرپوشیده ساخته شده است. مزیت این دسته اتومبیل محفوظ بودن بار است. همینطور برای بارهای سبک و حجیم نیز این وسیله کاربرد دارد. اگر در طول مسیر دچار برف و باران و یا طوفان شدید, محموله در امان خواهد بود و این مساله یکی از مهم ترین مزیت های کامیون های مسقف محسوب می شود که از انواع دسته بندی ماشین باربری محسوب می شوند.
کامیون یخچالدار
کامیون سقف داری که قسمت بار آن دارنده امکانات سردکننده باشد. همان طور که از اسم این وسیله پیداست برای حمل مواد غذایی مثل گوشت و لبنیات از اتومبیل یخچالدار استفاده می شود. زیرا مواد غذایی و گوشت فساد پذیر هستند و هنگامی که در شرایط نامطلوب جوی قرار می گیرند خواص خود از دست می دهند. و دچار بوی نامطبوعی می شوند.
کامیون تانکر ( باری مخزنی )
کامیونی که قسمت بار آن به صورت مخزن بسته و برای حمل اشکال مایعات ساخته شده است. تانکرهای مواد غذایی به طور معمول از متریال و جنس استیل میباشند و غالبا هر تانکر به صورت تخصصی یک مایع خاص را حمل میکند. مثلا, تانکر آب, تانکر روغن خوراکی, تانکر روغن صنعتی, تانکیر شیر و …
کامیون بونکر
کامیونی که قسمت باربری آن ها به صورت مخزن بسته و برای حمل گونه های جامدات صورت پذیر ( فله ) مثل سیمان که در ساخت بتون کاربرد دارد ساخته شده است. کامیون بونکر که قسمت بار آن دارنده مخزنی برای نگه داشتن مواد جامدی مانند سیمان و… است .
کامیون مخلوطکن ( میکسر )
کامیونی که قسمت بار آن به صورت مخزن بسته ودارای دستگاه ترکیب کن باشد. این مدل کامیون برای ادغام و میکس کردن مواد تشکیل دهنده بتون و حمل آن به محل مصرف استفاده می گردد . این کامیون دارنده یک مخزن گردان است تا بتون تا رسیدن به مقصد محکم و کم آب نشود. کامیون ترکیب کن یا میکسر, داری مخزن و دستگاه ترکیب کن میباشد و از این گونه کامیون برای ترکیب کردن مواد استفاده می گردد .
کامیون کمپرسی
کامیون اتاق داری که تخلیه بار آن توسط دستگاه کمپرس انجام میگردد. که غالبا برای حمل مصالح ساختمانی, بار های فله, خاک و … از کامیون کمپرسی استفاده می گردد.
تریلی ترانزیت ( چادری )
بارکش مسقفی که بوسیله برزنت پوشیده شده و غالبا برای بارهای گمرکی و صادراتی از آن استفاده می گردد و به همین علت به آن تریلی ترانزیت گفته می شود. تریلی ترانزیت از انواع دسته بندی ماشین باربری است که به وسیله برزنت مسقف شدهاست و برای بار های گمرکی کاربرد دارد.
تریلی جامبو
نوعی تریلی چادری است که در بارکش آن, حجم بیشتری از بار ( حدود نصف دهنه ) بارگیری میشود . تریلی جامبو نوعی وسیله حمل بار چادردار است که بارکشی مناسب و خوبی دارد.
بوژی
هزارچرخ, بوژی یا ارابه واگن نوعی تریلر دارنده محورهای متناسب با میزان بار است و برای حمل بارهای بسیار سنگین وزن به قصد کاهش فشار بار بر روی جاده, راهآهن و همینطور وسایل نقلیه بکار می رود.