حتما بالا و زیر کابینت را با این 4 روش نورپردازی کنید!
تصور کن تمام چراغهای خونه خاموش باشن و فقط چند باریکهی نور فضا رو روشن کنن. چقدر میتونه جذاب و هیجانانگیز باشه! از طرفی، اغلب این نورپردازیها، توسط لامپهای کممصرف و با ولتاژ پایین صورت میگیره. پس مصرف برق کمتری دارن و با روشن کردن نواحی مشخصی از آشپزخانه، هم زیبایی خیرهکنندهای ایجاد میکنن، هم جزئیات قابل رویت آشپزخانه رو به حداقل میرسونن.
آشپزخانه از پرترددترین مکانهای منزل شما به حساب میاد و طبیعتاً زمان زیادی از روز رو در اون جا سپری میکنید. نورپردازی این فضا اهمیت زیادی داره و میتونه به اندازه چیدمان وسایل یا انتخاب متریال یا طراحی کابینتها اهمیت داشه باشه. خود کابینت یه موضوع گسترده با کلی تنوع در متریال و نحوه اجرا هستش. نورپردازی کابینت هم جزئی مهم و تاثیرگذار در محسوب میشه. همیشه لازم نیست از لوسترهای لوکس یا وسایل روشنایی گران قیمت برای روشن شدن آشپزخانه استفاده کرد. گاهی بهتره با اضافه کردن چند نوار باریک نور در قسمتهایی از کار، جلوهای کاملاً متفاوت و زیبا به کابینتها بخشید. سالهای اخیر توجه ویژهای به این حرفه شده و شاهد طرحها و نوآوریهای جدیدی در این زمینه هستیم.
قسمتهایی از آشپزخانه هست که بیشتر در اون قسمتها به نور احتیاج داریم. مثل سینک ظرفشویی، کانتر، جزیره، و کشو و کابینتها. پس میشه تمرکز رو برای تامین نور این قسمتها گذاشت و باقی قسمتها تاریکتر باشن.در خوندن این مطلب با ما همراه شو تا با مرور نکات مهمی که در اجرای نورپردازی کابینت اهمیت داره، با نورپردازی کابینتها در آشپرخانه بیشتر آشنا بشی و انواع نورپردازیهای رایج رو بهتر بشناسی.
در چه بخشهایی از کابینت میشه نورپردازی اجرا کرد؟
گزینههامون برای اجرای نورپردازی در آشپزخانه شامل موارد زیر است:
- نورپردازی زیر صفحه کابینت یا زیر کابینت دیواری
- نورپردازی داخل صفحه کابینت
- نورپردازی داخل کابینت
- نور پردازی بالا و تاج کابینت
در ادامه در مورد هر یک از موارد بیشتر توضیح میدیم:
- نورپردازی زیر صفحه کابینت یا زیر کابینت دیواری
از رایجترین قسمتها برای اجرای نورپردازی هستش و نکتهای که در اجرای اون خیلی اهمیت داره، توجه ویژه به رنگ کابینت و طرح اون هست. حواستون باشه رنگی که انتخاب میکنین، تناسب خوبی با رنگ کابینت و حتی رنگ دیوار یا کاشی زمینه در اون قسمت داشته باشه تا زیبایی اون رو دو چندان کنه. لامپهای SMD معمولاً برای زیر کابینت به کار میرن که در ادامه بیشتر باهاشون آشنا خواهیم شد.
- نورپردازی داخل صفحه کابینت
این یکی خیلی عجیب و باحاله!! ویدئوی زیر رو ببینین تا متوجه بشین منظورمون دقیقاً چیه؟!
- نورپردازی داخل کابینت
این قسمت هم انتخاب خوبی برای نورپردازی هست. خصوصاً در کابینتهایی با رنگ تیره یا اون دسته از کابینتها که درهای شیشهای (شفاف یا مات) دارن. اگه به کمک لامپهای رشتهای کوچک داخل کابینت روشن بشه، آشپزخونه از این رو به اون رو میشه!
- نور پردازی بالا و تاج کابینت
برای این قسمت کمی دستمون بازتره چون فضای بالای کابینت کمتر به چشم میاد. میتونین یک منبع روشنایی در قسمت بالای کابینت قرار بدین.از امکانات جدیدی که در این زمینه رایج شده، انجام نورپردازی داخل کابینت به صورتی هستش که با ایجاد شیاری در داخل کابینت، با باز شدن کابینت، چراغ اون روشن بشه. اینطوری وقتی نصفه شب خونه تاریکه و برای خوراکی به سراغ کابینتها رفتین، به دردسر نمیخورین!
ابزار رایج نورپردازی چیست؟
مواد و روشهای مختلفی در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرن. از جمله رایجترین اونها، چراغ فلورسنت و لامپهای هالوژن هستن.
چراغهای فلورسنت در نورپردازی کابینت
این چراغها در زیر کابینت یا در قسمتهایی که برای نصب لامپ در کابینت یا نمای آشپزخانه در نظر گرفته شده قرار میگیرن. این چراغها نور قوی و خوبی دارن و از مزایای اونها این هستش که لامپ رو میشه تعویض کرد. به طور کلی، چراغهایی با نصب و سیمکشی راحت هستن. حالا معایب این چراغها چیه؟ طبیعتاً مصرف انرژی بیشتری دارن و به علت بزرگ بودن، ممکنه در طراحی و نورپردازی به چشم بیان. پس لازمه در طراحی کابینتها، فضای بیشتری برای قرارگیری اونها در نظر گرفت که میتونه در مواردی مشکلساز باشه.
لامپهای هالوژن در نورپردازی آشپزخانه
معمولاً به این صورت هست که این لامپها در باکس خودشون قرار میگیرن و این باکس هست که به قسمت مورد نظر ما نصب میشه. در غیر این صورت، لازمه خود سطح سوراخ بشه تا لامپ نصب بشه. لامپهای هالوژن در دو گروه SMD و LED دستهبندی میشن. امّا نور گستردهای ندارن و به طور متمرکز، بخش کوچکی رو روشن میکنن. پس بسته به کاربردی که مد نظرمون هست، میتونیم از این لامپها یا چراغهای فلورسنت استفاده کنیم. قطعاً اگر بخش زیبایی کار اهمیت بیشتری داره یا فضای تاریکتری مد نظرمون هست، لامپهای هالوژن انتخاب بهتری خواهند بود.
لامپهای SMD و LED
لامپهایی به صورت رشتهای هستن که کاربردهای فوقالعاده گستردهای دارن. یه جورایی به خلاقیت طراح و نصاب بستگی داره که بتونه در چه قسمتهایی از این رشتهها استفاده کنه. مصرف انرژی بسیار کمی دارن، نوری یک دست تولید میکنن و از همه مهمتر، خطر کمی دارن. چرا؟ چون نوارهای تیغهای SMD به کار گرفته شده، 12 ولتی هستن. یعنی برق 220 ولت روی سقف هست و فقط 12 ولت اون در این رشتهها میاد. از طرفی، خطر برق گرفتگی انسان، چیزی از حدود 65 ولت شروع میشه؛ به همین خاطر خطر برقگرفتگی وجود نداره. و قابلیت تنظیم شدت نور و دارن. میشه مطابق با نیاز مشتری تنظیم بشن. این دسته، عمر بالایی هم دارن و اغلب گارانتی هم دارن.
از معایب این لامپها، دشوار بودن نصب و سیمکشی اونهاست. بالاخره چیزی به این قشنگی و کمخطری، دردسرای خودشم داره!تمام مواردی که گفته شد، میتونه در دو حالت کلیددار یا ریموتدار اجرا بشه. کلیت کار مشابه همه امّا در بخشی از مواد اوّلیه هم تفاوت دارن. خود ریموت هم به طور جداگانه، چیزی در حدود 150 تا 250 هزار تومن هزینه داره.
رنگ نور چه اهمیتی در نورپردازی داخلی داره؟
شکی نیست که هماهنگی طیف نور در نورپردازی و درجه حرارت اون با کابینتها اهمیت زیادی داره. باید بین انواع نور موجود، انتخاب درستی داشت. گاهی از نور “مهتابی”، گاهی “آفتابی” و گاهی از نور “روز” استفاده میشه که ترکیبی از نور آفتابی و مهتابی هستش. در مواردی هم هست که به ندرت از رنگ سفید استفاده میشه. تشخیص رنگ نور مناسب، بعد از انجام تست نور توسط مجریان انجام میشه تا مناسبترین نور رو داشته باشیم. گاهی هم از “سه رنگ” استفاده میشه که ترکیبی از آفتابی، مهتابی و نور روز هستش. نورپردازی در می تواند به بزرگ تر دیده شدن و جذابیت بیشتر آشپزخانه کمک کند.
نکات مهم در نورپردازی کابینت
چون نور پردازی یکی از بخش های مهم در قسمت اکسسوری کابینت محسوب میشود باید در هنگام خرید این محصول دقت کنیم زیرا چرب و سیاه شدن نورپردازیها چیزی هستش که معمولاً بعد از مدتی، خودش رو نشون میده. برای همین توصیه میکنیم تا جایی که ممکنه، از نورپردازیهای توکار (یا نیمه توکار) استفاده بشه.در اجرای نورپردازی، سعی میشه همیشه از چراغهای روکشدار استفاده بشه تا خدایی نکرده برقگرفتگی و آتشسوزی اتفاق نیفته.