بازار کار هوشمند سازی ساختمان : هوشمند سازی ساختمان در حقیقت شامل سیستمی است که برای کم کردن مصرف انرژی و بالا بردن قابلیت های ساختمان به کار می رود. در حقیقت این تکنولوژی سیستم های دیگری که در ساختمان به کار رفته مانند دوربین های مدار بسته و دزدگیر، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، اعلام حریق، پرده ، سایبان، درب ، کرکره همچنین سیستم صوتی و تصویری و روشنایی، اتوماسیون فضای سبز و باغچه، اتوماسیون استخر و جکوزی و پارکینگ هوشمند را کنترل می کند.
با این روش علاوه بر این که در هنگام حضور فرد همه ی بخش به درستی کار می کنند و شرایط مطلوبی را فراهم می آورند ، هنگامی که فرد در ساختمان حضور ندارد هم می تواند بر عملکرد این سیستم ها نظارت داشته باشد. به عبارت دیگر با استفاده از هوشمند سازی ساختمان اعضای خانواده به راحتی می توانند سیستم های گرمایشی و سرمایشی را روشن ، خاموش و حتی کم و زیاد کنند همچنین می توانند دوربین های مدار بسته را چک کنند.
حتی این امکان هم وجود دارد که سیستم ساختمان هوشمند را روی وضعیت اتوماتیک تنظیم کنند تا سیستم با توجه به شرایط، عملکرد سایر سیستم ها را تغییر دهد و روی بهترین حالت بگذارد. به طور مثال زمانی که فضای سبز شما نیاز به آبیاری داشته باشد سیستم ساختمان هوشمند این مسئله را متوجه می شود و اقدام به ابیاری می کند.
می توان پیش بینی کرد که در اینده نزدیک ساختمان های هوشمند جای ساختمان های معمولی را می گیرند و هوشمند سازی ساختمان دیگر یک تکنواوژی لوکس برای طبقه مرفه جامعه به حساب نمی اید بلکه تکنولوژی ضرروری برای تمامی ساختمان ها و اقشار جامعه محسوب می شود.در این مطلب به بررسی بازار کار هوشمند سازی می پردازیم.
بازار کار هوشمند سازی در ایران
وقتی میخواهید وارد بازارکار هوشمند سازی شوید باید منطقی باشید؛ آیا کسی که به تازگی قصد ورود به بازار این شغل را دارد پروژه ای مثل برج میلاد را قرار هست هوشمندسازی کند یا یک ویلا و واحد مسکونی یا تجاری و اداری و… قطعا جواب گزینه دوم هست و ادامه مطالب ما نیز بر همین اساس است.
اگر خواننده این مطلب هستید و بحث یا فرایندی که به آن فکر می کنید گرفتن هوشمند سازی برج میلاد است در مطالب آینده در مورد آن صحبت خواهیم کرد. احتمالا 99 درصد خوانندگان این مطلب در ابتدا و شروع کار هستند و این مطلب بیشتر برای این افراد سودمند است.
اول اینکه کار هوشمندسازی بصورت یک نفره یا دو نفره انجام می شود و برای انجام هوشمندی یک ویلا یا یک واحد به تیم چند نفره نیاز نیست و یک تفر یا دو نفر از عهده کار برمی آید.
شغل هوشمندسازی سرمایه اولیه آنچنانی نیاز ندارد به این دلیل که شما در این کار جنس ها و تجهیزات مورد نیاز را به روز از بازار خریداری می کنید و مبلغ آن توسط مشتری پرداخت می شود. برای این شغل وسایلی مثل فازمتر، سیم پیچ ، پیچ گوشتی و وسایلی دیگری که یک برقکار نیاز دارد ، کافیست. در این شغل کارها و برنامه ریزی ها با یک موبایل قابل انجام هست و نیازمند خریدن وسایل اختصاصی برای هوشمندسازی نخواهید بود.
بازارکار این کار شغل روز به روز بیشتر می شود؛ درحال حاضر حدود یک درصد خانه ها هوشمند هستند اما در آینده نزدیک شاید بین 5 تا 10 سال آینده پیش بینی می شود 50 درصد یا حتی بیشتر خانه ها به سمت هوشمندسازی پیش بروند و عملا اکثر خانه هایی که وارد می شوید هوشمند خواهد بود و به همین دلیل آینده خیلی درخشانی دارد و جامعه به این سمت میرود که در آینده ای نه چندان دور اکثر خانه ها هوشمند باشند؛
اگر میخواهید برای مهارت خودتان سرمایه گذاری کنید یا یک فن و حرفه ای یاد بگیرید که در اینده روز به روز تقاضای بیشتری خواهد داشت، عموما و اصولا بحث هوشمند سازی ساختمان می تواند برایتان یگ گزینه عالی باشد.
در شهر های پر جمعیت و بزرگ کشورمان مانند تهران، مشهد، اصفهان، شیراز ،تبریز و غیره ساختمان های هوشمند و اینترنت اشیا جایگاه ویژه ای پیدا کرده و بسیار پر کاربرد شده است
همان طور که می دانید پیاده کردن پروژه های هوشمند سازی ساختمان کاری تخصصی است و به دانش و مهارت بالایی در زمینه های مختلف مانند برق، الکترونیک، مکانیک، عمران، معماری، سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر احتیاج دارد و با گسترش این تقاضا ها نیاز به افراد متخصص این حرفه بیش از پیش دیده می شود
و بازار کار گسترده ای پیش رو دارد. از آن جایی که افراد کمی در این رشته تخصص دارند اگر بتوانید به صورت کامل صفر تا صد کار را یاد بگیرید و تسلط کافی داشته باشید می توانید به درامد بالایی در این زمینه دست پیدا کنید.
در حقیقت فردی که وارد این حرفه می شود برای راه اندازی تجهیزات برقی و برنامه نویسی کنترلرها باید در زمینه برق و سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر اطلاعات کافی داشته باشد و برای شناخت تاسیسات به کار رفته در ساختمان اطلاعات مکانیکی مورد نیاز است.
شما می توانید پس از کسب مهارت برای شرکت هایی که نیاز به متخصص در زمینه هوشمند سازی ساختمان دارند رزومه خود را ارسال کنید و به استخدام شرکت ها در بیایید. همچنین می توانید در وب سایت هایی مانند آچاره، استاد کار و غیره ثبت نام کنید و از این طریق به صورت تمام وقت یا پاره وقت با آن ها همکاری کرده و درآمدزایی داشته باشید.
از دیگر عواملی که باعث افزایش پروژه های هوشمند سازی و به دنبال آن افزایش درامد می شود ارتباطات است. یعنی باید به فروشگاه های تجهیزات هوشمند سازی ساختمان یا مدیران پروژه ساختمان ها بسپارید که هر کسی به متخصص در این زمینه نیاز داشت شما را معرفی کنند.
پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان هم مانند سایر مشاغل نیاز به تبلیغات دارد. پس با تبلیغات در فضای مجازی مانند تلگرام و اینستا گرام و همچنین با تبلیغات میدانی مانند پخش کردن تراکت چاپ بنر و ارائه پیشنهادهای ویژه می توانید مشتریان زیادی جذب کنید.
همچنین می توانید به صورت حضوری به ساختمان ها شرکت ها و ادارات و غیره مراجعه کنید و مزیت ها ی هوشمند سازی ساختمان را برای آن ها توضیح دهید و جذب مشتری کنید. در این صورت باید هم سطح مشتری شوید و با توجه به طبقه اجتماعی اون صحبت کنید و مشاوره بدهید.
اگر سرمایه اولیه داشته باشید می توانید پس از کسب گواهینامه مهارت برای دریافت مجوز اقدام کنید و دفتر هوشمند سازی ساختمان افتتاح کنید که در این صورت مشتریان زیادی جذب می کنید.
در صورتی که اطلاعات کافی و به روز از تمام جوانب هوشمند سازی ساختمان داشته باشید می توانید به عنوان مدرس در آموزشگاه ها به تدریس این حرفه مشغول شوید.
چگونه وارد بازار کار هوشمند سازی ساختمان شویم؟
برای ورود به بازار کار این رشته باید با نحوه سیم کشی ساختمان، روش نصب دوربین های مدار بسته و دزدگیر ، همچنین شیوه نصب سیستم های اعلام حریق، برنامه نویسی و سخت افزار کامپیوتر اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید پروژه های هوشمند سازی ساختمان را پیاده کنید.
روش های مختلفی برای یاد گیری این حرفه وجود دارد. به طور مثال می توانید به عنوان شاگرد در کنار فردی که در زمینه تخصص دارد فعالیت کنید تا مراحل کار را یاد بگیرید. اما این روش زمان زیادی طول می کشد و از آن جایی که هوشمند سازی پروسه ی طولانی دارد ممکن است به راحتی و به سرعت نتوانید به عنوان متخصص وارد بازار کار شوید.
روش دیگر شرکت در دوره های آموزشی است که در آموزشگاه های فنی و حرفه ای توسط اساتید مجرب به صورت تئوری و عملی برگزار می شود و تمام مراحل کار را در محیطی شبیه به محیط واقعی به شما آموزش می دهند و در نهایت ازمونی برگزار می کنند که در صورت قبولی در آن آزمون گواهینامه پایان مهارت برای شما صادر می شود.
درآمد هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان پروژه ای تخصصی است و با گسترش صنعت ساختمان نیاز به متخصصین این رشته بیشتر است و به جرات می توان گفت بازار کار این رشته هنوز اشباع نشده است. از این رو درامد فرد رابطه مستقیمی با میزان مهارت او دارد. اما به طور میانگین هر فرد با ورود به بازار کار این رشته می تواند ماهانه حدود 10 تا 20 میلیون تومان درامد کسب کند.
عوامل زیادی بر روی درآمد هوشمند سازی ساختمان تاثیر دارد به طور مثال درآمد هوشمند سازی از ساختمانی با متراژ پایین تر مسلما کمتر از خانه های ویلایی و متراژ بالاتر است.
همچنین سطح هوشمند سازی بر درآمد آن تاثیر می گذارد برخی افراد ترجیح می دهند فقط بخشی از سیستم های خانه هوشمند شود مثلا هوشمند سازی ساختمان را فقط برای سیستم های گرمایشی و سرمایشی پیاده کنند اما گاهی فرد تمایل دارد همه ی سیستم ها هوشمند شود. این عوامل باعث اختلاف هزینه تمام شده فرد می شود. بنابراین مقدار دقیقی را برای درآمد سیستم هوشمند را نمی توان بیان کرد.
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
در حال حاضر تجهیزاتی که از کشور های چین و اروپا وارد می شود برای هوشمند سازی ساختمان ها به کار می رود علاوه بر این ایران هم توانسته دست به تولید این قطعات و تجهیزات بزند که در مقایسه با اجناس چینی و اروپایی کیفیت بالاتری دارد و از پشتیبانی بهتری بهره می برند.ت
برخی از این تجهیزات ساختمان هوشمند عبارت اند از:
هسته مرکزی که بین سایر تجهیزات ارتباط برقرار می کند تا دستورات از پیش تعیین شده را اجرا کنند.رله ها که در ساختمان های هوشمند وظیفه قطع و وصل جریان برق مصرفی سایر تجهیزات را بر عهده دارد.
سنسورها که همانند حواس پنج گانه انسان اطلاعات را از محیط می گیرند و به هسته مرکزی ارسال می کنند . ساختمان های هوشمند انواع مختلفی سنسور دارند مانند سنسور های حرکتی، سنسور های رطوبت، اکسس کنترل، سنسور های دما برای تعیین درجه حرارت، مکنت برای تشخیص باز و بسته بودن در
ارسال کننده های امواج مادون قرمز و رادیویی برای کنترل تلویزیون و درب پارکینگ، نشت آب و تشخیص گاز. سنسورها ورودی و خروجی های مختلفی دارند و سیگنال های آن به صورت آنالوگ، دیجیتال و خاص هستند.
پنل دیواری که به تجهیزاتی مانند سیستم ها گرمایشی و سرمایشی، روشنایی و غیره متصل می شود و در انواع مختلفی موجود است.ترموستات که دمای خانه و مقدار مصرف انرژی سیستم های ساختمان هوشمند را کنترل می کند و به این وسیله باعث کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن می شود.