بررسی تأثیر مصرف قهوه موکا بر بهبود سلامت استخوان و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های استخوانی

در این مقاله به بررسی اثر ضد پوکی استخوان و اجزای فعال آن از جمله تریپنوپنوئیدها ، پلی ساکارید و پروتئینی بنام Ling Zhi-8 (LZ-8) می پردازیم.

تریترپنوئیدها ترکیبات فعالی هستند که اخیرا به عنوان کاندیداهای درمانی برای درمان پوکی استخوان هستند.

قهوه موكا دكتر بیز: در بین اینها ، اسید گانودریک در حال حاضر به عنوان مهمترین و بالقوه ترین عنصر در نظر گرفته شده، و آنها را در  گروه اصلی برای جلوگیری از تمایز استئوکلاست برجسته می کند.

داده ها تأیید کردند که ترکیبات فعال جدا شده از تریپنوپنوئیدها و meroterpenoids گانودرما می توانند جذب استخوان استئوکلاست را از طریق مسیر RANKL / RANK و / یا انتقال سیگنالینگ پایین دست آن مرتبط با ERK ، JNK و P38 MAPKs  و مهار سطح c-Fos و NFATc1 ، که دو ژن هدف اصلی استئوکلاست برای پوکی استخوان هستند، نقش داشته باشند. با این حال، مکانیسم کامل آن در آینده روشن خواهد شد.

Anti-osteoporosis Effect of (Lingzhi) by Inhibition of Osteoclastogenesis.

Abstract

The anti-osteoporosis effect of lucidum (G. lucidum, Lingzhi) is closely associated with inhibition of osteoclastogenesis in the charge of osteoclasts.

This article reviewed the anti-osteoporosis effect of and its active components, including a kind of triterpenoids, a polysaccharide and a protein named Ling Zhi-8 (LZ-8). Triterpenoids are a kind of active compounds as candidates for the treatment of osteoporosis.

Among these, ganoderic acids are currently considered as the most important and potential components, and their structure-activity relationship highlights the essential group to hamper osteoclast differentiation.

The data confirmed that the active compounds isolated from triterpenoids and meroterpenoids could suppress bone resorption of osteoclast via RANKL/RANK pathway and/or its downstream signaling transduction related to ERK, JNK and p38 MAPKs, contributing to inhibition of the level of c-Fos and NFATc1, two key target genes of osteoclast for osteoclastogenesis.

However, the comprehensive mechanism remains to be elucidated in the future.

KEYWORDS:

Ganoderic acids; Ganoderma; Lingzhi; Osteoclastogenesis; Osteoporosis

پوکی استخوان چیست ؟

یا استئوپروز (به انگلیسی: ) طبق تعریف انجمن ملی بهداشت (هیئت ایجاد اتفاق نظر برای پیشگیری از استئوپروز)، یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز می‌کند و ویژگی بارز آن کاهش استحکام بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار می‌دهد.

جمعیت افراد مبتلا به استئوپروز یا پوکی استخوان در سراسر جهان درحال افزایش است[۱]. پوکی استخوان یک بیماری اسکلتی سیستماتیک و شایعترین بیماری متابولیک استخوان در جهان است [۲]، که با چگالی کم استخوان و تغییرات ساختاری در بافت استخوان همراه است [۳].

در پوکی استخوان تعداد، ضخامت و اتصالات لایه های استخوانی کاهش می یابد و با کاهش قدرت استخوان می تواند منجر به افتادن و شکستگی های گوناگون در اندام سالمندان شود [۴]. افتادن در میان افراد سالمند، به خصوص برای افراد با پوکی استخوان، با هزینه پزشکی و مرگ و میر بالا در ارتباط است[۶].

علل بیماری

محصولات دکتر بیز: این بیماری در دوران زنان بسیار شایع است زیرا در این دوران بسیار در بدن زنان کم می‌شود. همچنین کمبود مواد معدنی مانند ، و و استعمال دخانیات مانند باعث پوکی استخوان می‌شود. در شرایط کمبود مواد معدنی در رژیم غذایی، بدن این کمبود را از بافت‌های استخوانی می‌گیرد و این کار در طول زمان باعث فقر استخوان‌ها از لحاظ مواد معدنی و در نتیجه پوکی استخوان می‌گردد.

همچنین با بالا رفتن سن تخریب بافت استخوانی بیش از ساخت آن می‌شود و با گذشت زمان و در دوران کهنسالی این عارضه بروز می‌کند. برخی از بیماری‌ها مثل ، کم‌کاری غدد جنسی، ، و و مصرف برخی داروها مثل کورتن و لووتیروکسین ٬، هپارین ٬فنیتوئین نیز در طول زمان باعث پوکی استخوان می‌گردند.

عوامل دیگری نیز مثل کم‌تحرکی یا کمبود وزن بیش از ۱۰٪ نسبت به وزن دوران جوانی یا بی‌ام‌آی کمتر از ۱۹ ٬عوامل وراثتی و اعتیاد به باعث پوکی استخوان هستند. باور بر این بود که مصرف بیش از اندازه از فاکتورهای خطر است اما تحقیقات تازه نشان می‌دهد ارتباط زیادی بین استئوپروزی و مصرف کافئین وجود ندارد.

دادههای آماری در رابطه با کشور ایران

در سال ۸۰، حدود ۱۵ درصد از جمعیت ایران دچار بودند که، در سال ۹۰ جمعیت ۱۵ درصدی دچار پوکی استخوان به ۳۴ درصد افزایش یافته‌است. بر اساس آمارها ۲۰ درصد زنان ایرانی بالای ۵۰ سال دچار درجات قابل توجهی از کاهش تراکم استخوان هستند که احتمال شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان را در آن‌ها بیشتر می‌کند. در ایران حدود ۵/۴ درصد مردان و هشت درصد زنان به پوکی استخوان و بیش از ۳۵درصد آن‌ها به درجات خفیف تری از کاهش تراکم استخوان مبتلا هستند.

نتایج مطالعات تازه نشان داده است که شیوع پوکی استخوان (استئوپروز) و کاهش توده استخوانی در مردان ایرانی با شیب بیشتری در حال افزایش است. در این پژوهش پوکی استخوان (استئوپروز) در مردان بالای ۵۰ سال و زنان یائسه، و استئوپروز در مردان کمتر از ۵۰ سال و زنان قبل از سن یائسگی مورد بررسی قرار گرفت و نشان داده شد که شیوع پوکی استخوان (استئوپروز) و کاهش توده استخوانی در مردان با شیب بیشتری در حال افزایش است و از آنجایی که میزان مرگ و میر به دنبال شکستگی در مردان بیشتر از زنان است، اهمیت موضوع بیشتر می‌شود.

 بخور و نخورهای غذایی برای مبتلایان به پوکی استخوان

عظمایی اظهار کرد: مبتلایان به پوکی استخوان می‌توانند انواع ماهی‌ها مانند ماهی ساردین را به همراه ادویه‌هایی مانند زردچوبه، زیره، فلفل‌ سیاه، زنجبیل، دارچین و میخک مصرف کنند. استفاده از مواد غذایی مانند گوشت گوسفند جوان، سبزی‌های برگ سبز تیره مانند کلم بروکلی، انواع کلم‌ها مانند کلم بنفش، چهارمغز (پسته، بادام، فندق و گردو)، لوبیای سویا و خرما برای اشخاص دچار این عارضه مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مبتلایان به پوکی استخوان برای رفع مشکل خود باید بین ساعات ۱۱ تا ۱۵ به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پا‌های خود را مقابل نور خورشید بگذارند تا ویتامین D۳ آنها تامین شود. افراد دچار این عارضه باید در بالا و پایین رفتن از پله‌ها احتیاط کنند. اتجام ورزش و نرمش‌های ملایم برای مبتلایان به پوکی استخوان ضروری است. زنان باردار  باید از نظر رژیم غذایی زیر نظر پزشک باشند.

او یادآوری کرد: مصرف کال‌جوش (کله جوش)، پاچه گوسفند به علت داشتن کوآنزیم Q۱۰ و نان، پنیر و گردو به همراه پونه برای مبتلایان به پوکی استخوان مفید است. افراد دچار این عارضه برای رفع مشکلشان می‌توانند ۱۰۰ گرم پودر سنجد را با ۳۰ گرم تخم شربتی، پنج گرم زنجبیل، پنج گرم دارچین و  پنج گرم میخک با هم ترکیب کنند، سپس یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را در یک لیوان شیر بریزند و شیر را به همراه ۲ عدد خرما میل کنند

دکمه بازگشت به بالا