عمومیمجله کسب و کار

سریعترین آسانسور جهان

آسانسورها نیز مانند تمام دستگاه‌های الکترو مکانیکی در طول زمان دچار پیشرفت‌های جزیی و حتی کلی بسیاری شده اند. یکی از مولفه‌های سیستم‌های آسانسور،سرعت آسانسور است که از دیرباز تاکنون همواره برای ارتقای آن، شرکت‌های مختلف آسانسور در رقابت بوده‌اند. سرعت آسانسور فاکتور بسیار مهمی برای کنترل ترافیک در ساختمان‌ها می‌باشد. بنابراین یکی از مهم‌ترین ملاک‌های خرید آسانسور در آسمان‌خراش‌های بزرگ، سرعت آسانسور است.  رقابت شرکت‌های آسانسور برای طراحی و ساخت سریع ترین آسانسور هر روز وارد فاز جدیدتری می‌شود. به گونه‌ای که هرساله لیست سریع ترین آسانسورهای دنیا دچار تغییر می‌شود. سریع‌ ترین آسانسورهای دنیا در کشورهای مختلف نصب و راه‌اندازی می‌شوند که در جدیدترین آن فهرست می‌توان آسانسور برج مالی CTF را افزود. در این صفحه قصد دارد نگاهی به جدیدترین فهرست سریع‌ ترین آسانسورهای دنیا بیندازد. پس با کلمان همراه باشید.

آسمان خراش مائو جین به عنوان 9امین ساختمان بلند چین و 18امین ساختمان بلند جهان شناخته می‌شود. این در حالی است که تا سال 2008 این ساختمان 421 متری با 88 طبقه به عنوان بلندترین ساختمان چین شناخته می‌شد. برج مائو جین در سال 1999 در شهر شانگهای چین ساخته شد. سرعت میتسوبیشی این برج 545 متر بر دقیقه است. با توجه به این برج، می‌توان فاصله‌ی زمین تا بام این برج 421 متری را در46 ثانیه طی کرد.

برج جان هانکاک دارای ارتفاع 344 متری می‌باشد که در سال 1969 ساخته شده است. این برج به عنوان هشتمین برج بلند در آمریکا، 50امین ساختمان بلند دنیا و سریع ترین آسانسور آمریکا شناخته می‌شود. یکی از سریع‌ ترین آسانسورهای دنیا در این برج 344متری قرار گرفته است. این برج ارتقاع 548 متری را در عرض یک دقیقه طی می‌کند. با احتساب این سرعت، آسانسور برج جان هانکاک می‌تواند در عرض 38 ثانیه‌ از کف به سقف این آسمان خراش صعود کند. قابل ذکر است که این آسمان خراش دارای 94 طبقه می‌باشد که برای رسیدن به آخرین طبقه‌ی آن بدون استفاده از آسانسور، باید 1632 پله را قدم برداشت.

برج شماره 3 تجارت جهانی چین با ارتفاع 330 متر به عنوان 23امین ساختمان بلند در چین شناخته می‌شود. همچنین این ساختمان 72 طبقه‌ای رتبه‌ی 63ام بلندترین ساختمان جهان را نیز در اختیار دارد.  آسانسور برند شیندلر این برج که در شهر پکن چین واقع شده است، به راحتی می‌تواند فاصله‌ی عمودی 600 متری را در یک دقیقه طی کند. این آسانسور در عرض 33 ثانیه می‌تواند از کف زمین، بام این آسمان خراش را فتح کند. از نکات جالب آسانسور این برج می‌توان به آن اشاره کرد. آسانسور این برج در 11 ثانیه می‌تواند به حداکثر سرعت 600متر بر دقیقه برسد.

در لیست سریع‌ ترین آسانسورهای دنیا،  چینی‌ها بیشترین جایگاه را دارند. یکی دیگر از آسمان‌خراش‌های چین که در این فهرست قرار دارد، ساختمان مرکز مالی جهانی شانگهای است. آسانسورهای این برج نیز به همراه برج شماره 3 تجارت جهانی چین، قادر است ارتفاع 600 متری را در یک دقیقه طی کند. ارتفاع برج شانگهای 490 متر است که به عنوان سومین ساختمان بلند چین و نهمین در دنیا به حساب می‌آید. این در حالی است که مرکز مالی جهانی شانگهای که در سال 2008 افتتاح شد تا سال 2014 به عنوان بلندترین برج چین جایگاه نخست را در اختیار داشت. آسانسورهای این برج ارتفاع 490 متری این برج را در 49 ثانیه طی می‌کند. قابل ذکر است که این برج دارای 4 شرکت تیسن کروپ است که ظرفیت هرکدام از کابین‌های آن 2 هزار کیلوگرم می‌باشد.

آسانسور برج العرب | بلندترین برج جهان | داخل آسانسور برج خلیفه

5.ساختمان ۶۰ سان شاین (Sunshine 60 building)

ساختمان 60 سان شاین نیز به همراه برج مرکز مالی شنگهای و مرکز تجارت جهانی چین، دارای آسانسور با سرعت برابر می‌باشد. آسانسور این برج 60 طبقه‌ای نیز می‌تواند ارتفاع 600 متری را در عرض یک دقیقه طی کند. ارتفاع این برج 239 متر است که آسانسور آن قادر است در 24 ثانیه به این ارتفاع صعود کند. قابل ذکر است که برج 60 سان شاین که در سال 1978 ساخته شده است به عنوان 10امین ساختمان بلند ژاپن شناخته می‌شود. این در حالی است که تا سال 1991 جایگاه نخست بلندترین ساختمان ژاپن را در اختیار داشته است.

بلندترین برج دنیا را در حال حاضر و در سال 2020 باید برج خلیفه عربستان دانست. این برج 828 متری در سال 2009 افتتاح شده است. همانطور که در مقاله توضیح داده شد، این برج نیز در فهرست سریع ترین آسانسورهای دنیا جای دارد. آسانسور این برج قادر است ارتفاع 600 متری را در عرض زمان یک دقیقه طی کند. آسانسورهای این برج از سیستم دوکابینه می‌باشد که هر آن گنجایش 12 تا 14 نفر را دارد. از دیگر نکات جالب توجه در ساخت این برج، قرارگیری سالن‌های انتظار در طبقات مختلف است. چرا که رسیدن از طبقه‌ی همکف این برج تا بام آن مدت زمان قابل توجه‌ای را نیاز دارد. به ویژه که در طبقات مختلف مسافران پیاده و سوار می‌شوند. به همین علت در طراحی این برج سالن‌هایی برای انتظار مسافران آسانسورهای این برج در نظر گرفته شده است.

برج یادبود یوکوهاما با ارتفاع 296 متری تا سال 2014 به عنوان بلندترین ساختمان کشور ژاپن شناخته می‌شد. این برج که در سال 1993 ساخته شده است دارای سومین آسانسور از فهرست سریع‌ ترین آسانسورهای دنیاست. آسانسور شرکت میتسوبیشی این برج قادر است ارتفاع عمودی 749 متری را در مدت زمان یک دقیقه طی کند. با استفاده از این آسانسور سریع، برای رسیدن از پایین‌ترین طبقه‌ی این برج تا آخرین طبقه‌ی آن یعنی طبقه‌ی 69 تنها کافی‌ست 24 ثانیه منتظر بمانید.

رتبه دوم فهرست سریع ترین آسانسورهای سال 2020 را، آسانسور برند توشیبای برج تایپه 101 به خود اختصاص داده است.  فاصله‌ی سرعت این آسانسور با رتبه سوم که متعلق به برج یادبود یوکوهوما است بسیار فاحش است. آسانسور این برج 89طبقه‌ای قادر است ارتفاع 1009 متری را در مدت زمان یک دقیقه طی کند. ارتفاع این برج 509 متر است که به عنوان بلندترین ساختمان کشور تایوان شناخته می‌شود. برج تایپه 101 تا سال 2010 لقب بلندترین برج جهان را به دوش می‌کشید. اما در حال حاضر جایگاه 8ام بلندترین برج‌های دنیا را در اختیار دارد.

در تازه‌ترین فهرست سریع ترین آسانسورهای دنیا، آسانسور برج مرکز امور مالی CTF رتبه نخست را در اختیار گرفته است.  این برج 440 متری در شهر گوانگ‌ژوی چین و در سال 2017 احداث شده است. این آسانسور قادر است در زمان یک دقیقه ارتفاع 1266متری را طی کند. با این حساب آسانسور این برج قادر است در 43 ثانیه‌ از سطح زمین به بالاترین طبقه‌ی آن برسد. این آسانسور سریع توسط شرکت معروف هیتاچی ژاپن طراحی و ساخته شده است. در طراحی این آسانسور علاوه بر موتورهای مغناطیسی تعبیه شده و محکم، نیز قرار گرفته است. این سیستم ترمز در صورت عملکرد می‌تواند بر اثر اصطکاک تا 300 درجه سانتی ‌گراد تولید کند.  

فهرست را فراموش نکنید. طبق اسناد و مدارک کشف شده، اولین آسانسور جهان در ۲۳۶ سال پیش از میلاد مسیح، توسط ریاضیدان و مخترع یونانی یعنی ارشمیدس و با استفاده از نیروی انسانی، طناب و قرقره‌ی بالابر ساخته شد. آسانسور هزاران سال است که مورد استفاده‌ی بشر بوده است.

البته آسانسورهای عهد باستان، عمدتاً دستگاه‌هایی ابتدایی بودند که با نیروی انسان یا حیوانات، پارسنگ (وزنه‌ی متعادل کننده)، طناب و قرقره‌ی بالابر کار می‌کردند. در اواسط صده‌ی ۱۸۰۰، فناوری تا جایی توسعه یافته بود که بشر توانست با استفاده از قدرت آب و بخار دست به ساخت آسانسور بزند؛ اما با وجود پوسیده شدن طناب این آسانسورها طی زمان، استفاده از این بالابرها زیاد هم امن نبود. این روند با اختراع یک ترمز امنیتی توسط الیشا اوتیس در سال ۱۸۵۲ تغییر یافت. این ترمز امنیتی از سقوط کابین آسانسور در صورت پاره شدن طناب آن، جلوگیری می‌کرد. در سال ۱۸۵۷، اولین آسانسور او که دارای ترمز امنیتی بود، به بازار عرضه شد. این پیشرفت انقلابی موجب توسعه‌ی آسمان‌خراش‌ها در سراسر دنیا شد.

سریع‌ترین آسانسورهای دنیا

برج جین مائو پنجمین آسانسور سریع دنیا را در اختیار دارد. این آسانسور می‌تواند ارتفاع ۵۴۵ متری را در عرض یک دقیقه و از زمین تا بام برج جین مائو را در عرض ۴۶ ثانیه طی کند. برج جین مائو با ۴۲۰٫۵ متر ارتفاع، نهمین ساختمان بلند  و هجدهمین ساختمان بلند دنیا محسوب می‌شود. این برج در سال ۲۰۰۸، بلندترین ساختمان چین بود ولی اکنون به رتبه نهم تنزل پیدا کرده است. ساخت‌وساز این برج در سال ۱۹۹۹ به اتمام رسید که متشکل از یک فودکورت (صحن غذا)، هتل بزرگ حیات شانگهای، فروشگاه، مراکز تفریحی و دفاتر اداری است.

مرکز جان هنکاک چهارمین آسانسور سریع دنیا را دارد و قادر به طی مسافتی ۵۴۸ متری در عرض یک دقیقه است. همچنین این آسانسور از زمین تا بام مرکز جان هنکاک را در مدت زمان ۳۸ ثانیه طی می‌کند. مرکز جان هنکاک با ۳۴۴ متر ارتفاع، هشتمین ساختمان بلند  و پنجاهمین ساختمان بلند جهان است. این ساختمان در سال ۱۹۶۹ ساخته شده و دارای دفاتر اداری، رستوران، بلندترین استخر سرپوشیده‌ی آمریکا و آپارتمان است.

ساختمان ۶۰ سان شاین (Sunshine 60 building)

ساختمان ۶۰ سان‌شاین نیز مانند دو برج معرفی شده‌ی دیگر، به‌طور مشترک سومین آسانسور سریع دنیا را در اختیار دارند. این آسانسور می‌تواند ارتفاع ۶۰۰ متری را در عرض یک دقیقه و مسافت از زمین تا بام ساختمان ۶۰ سان‌شاین را در عرض ۲۴ ثانیه طی کند. این برج با ۲۳۹ متر ارتفاع، هم‌اکنون دهمین ساختمان بلند  است که تا سال ۱۹۸۵ بلندترین ساختمان آسیا و تا سال ۱۹۹۱، بلندترین ساختمان کشور محسوب می‌شده است. ساخت‌وساز این برج در سال ۱۹۷۸ به پایان رسید و دارای مراکز خدماتی، دفاتر اداری و رستوران است.

برج یادبود یوکوهوما دومین آسانسور سریع دنیا را دارد که قادر است ارتفاع ۷۴۹ متری را در عرض یک دقیقه و فاصله‌ی زمین تا بام برج مذکور را در عرض ۲۴ ثانیه طی کند. این برج با ۲۹۶ متر ارتفاع، دومین ساختمان بلند ژاپن است که تا سال ۲۰۱۴، عنوان بلندترین ساختمان این کشور را در اختیار داشت. ساخت‌وساز این برج در سال ۱۹۹۳ به اتمام رسید. برج یوکوهاما دارای مراکز خدماتی گوناگون، رستوران و یک هتل است.

سریع‌ترین آسانسور دنیا در برج تایپه ۱۰۱ قرار دارد. این آسانسور قادر است ارتفاع ۱۰۰۹ متری را در عرض یک دقیقه و فاصله‌ی زمین تا بام برج تایپه ۱۰۱ را در عرض تنها ۳۰ ثانیه طی کند. این برج با ۵۰۹ متر ارتفاع، بلندترین ساختمان  است که تا سال ۲۰۱۰، بلندترین ساختمان جهان به‌شمار می‌رفت. برج تایپه ۱۰۱، در حال حاضر هشتمین ساختمان بلند دنیاست. ساخت‌وساز این برج در سال ۲۰۰۴ به اتمام رسید و دارای یک مرکز خرید به‌هم‌پیوسته، لابی آسمانی، دفاتر اداری و یک رستوران با نمای دید شهر است. جهت تعمیر آسانسور با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید

آسانسورهای آینده

ایده‌های بسیاری برای بهبود و طراحی نوآورانه‌ی آسانسورهای آینده وجود دارد. یک شرکت آسانسور سازی  به نام Thyssenkrupp، در حال کار روی آسانسورهای چندگانه درون یک چاه آسانسور است. چگونگی کار کردن این سیستم، به نحوه‌ی طراحی ساختمان و آسانسور مورد نظر بستگی دارد اما به‌لحاظ تئوری، گفته می‌شود که سیستم آسانسور مذکور به ذخیره انرژی کمک می‌کند، رفت و آمد را سریع‌تر کرده و با وجود فقط یک چاه آسانسور، فضای بیشتری در اختیار ساختمان قرار می‌دهد. عملی شدن این ایده بسیار قریب‌القوع است اما شرکت Thyssenkrupp در حال کار روی یک اختراع بلند پروازانه‌ی دیگر نیز هست که طی آن، آسانسورها با استفاده از «شناوریِ مغناطیسی» به حرکت در خواهند آمد. به‌طور ساده‌تر، کابین آسانسور با استفاده از یک سیستم مغناطیسی در چاه آسانسور شناور خواهد ماند. این‌گونه فناوری‌ها موجب احداث ساختمان‌ها در اشکال و اندازه‌های مختلف می‌شود و دیگر نیازی به ساخت آسمان‌خراش نخواهد بود.

 

مقالات پیشنهادی کلمان:

 

مشاهده مطالب بیشتر
دکمه بازگشت به بالا