شبهات و مشکلات حقوقی ماشین‌سازی تبریز برطرف شد/ تولید در مسیر افزایش قرار گرفت

در دولت سیزدهم مشکلات و مسائل قانون و شبهات ماشین‌سازی تبریز و فسادهایی که در دولت‌های قبل و طی مدت واگذاری‌های ناموفق طی سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ رخ داده بود، در دولت سیزدهم و پس از بازدید رئیس جمهوری از این شرکت، رفع شد.

شبهات و مشکلات حقوقی ماشین‌سازی تبریز برطرف شد/ تولید در مسیر افزایش قرار گرفت

به گزارش مجله ایرانی، شرکت ماشین‌سازی تبریز که با تولید انواع ماشین افزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپ‌های آب، الکتروموتور، لیفت تراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشین آلات نساجی  فعال بود.

این شرکت طی سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹،  ۱۰ بار واگذار شد. اولین بار این اتفاق در سال ۱۳۸۳ افتاد. پس از ۱۰ سال، هیأت وزیران، این شرکت را بابت ردّ دیون در سال ۱۳۹۳ به بانک صادرات ایران واگذار کرد اما پس از دو سال بلاتکلیفی، بانک صادرات این شرکت را تحویل نگرفته و واگذاری ملغی شد و مجدداً شرکت در فهرست شرکت‌های مشمول واگذاری قرار گرفت.

اسفند ماه سال ۱۳۹۴ بود که این شرکت به مؤسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد واگذار شد. این روند واگذاری در سال‌های ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ طی سه مرحله و در نهایت سال ۱۳۹۹ اتفاق افتاد. 

نکته حائز اهمیت این است که به جهت واگذاری‌های ناموفق در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹، تولید شرکت به شدت کاهش یافت؛ اما با بازگشت آن به دولت و با همت دولت سیزدهم تولید مجدد در مسیر افزایش قرار گرفته و در حال حاضر مسیر خوبی را طی می‌کند.

همچنین درآمد شرکت نیز به دلیل این امر (واگذاری‌های ناموفق) و البته تعداد افراد شاغل به شدت کاهش یافته بود اما پس از بازگشت آن به دولت، مجدداً در حال رشد قرار  گرفته است.

شبهات و مشکلات حقوقی ماشین‌سازی تبریز برطرف شد/ تولید در مسیر افزایش قرار گرفت

شبهات و مشکلات حقوقی ماشین‌سازی تبریز برطرف شد/ تولید در مسیر افزایش قرار گرفت

با توجه به درخواست‌های صورت گرفته مبنی بر خروج شرکت از فهرست واگذاری (به دلیل استراتژیک بودن و مادر بودن صنعت ماشین ابزار)، بهره‌مندی از دارایی‌های غیرمولد در راستای توسعه فنی و تکنولوژیکی، نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات و تأسیسات و بازسازی خطوط تولید با استفاده از دارایی‌های متعلق به شرکت، اصلاح ساختار مالی و منابع انسانی، تخصیص مجوز جذب نیروی متخصص و افزایش سطح اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و همچنین تأمین سرمایه درگردش مورد نیاز متناسب با برنامه تولید و برنامه‌های توسعه‌ای اینگونه پیش‌بینی می‌شود که نتایج زیر محقق خواهد شد:

– افزایش میزان تولید تا سه برابر آمار فعلی (۳۰۰۰ دستگاه در سال)

– افزایش میزان اشتغال مستقیم تا ۲۵۰۰ نفر نیروی کار جدید

– افزایش میزان اشتغال غیر مستقیم به تعداد ۹۰۰۰ نفر نیروی کار در هر سال

– افزایش میزان صادرات تا ۵۰ میلیون دلار در سال

– ورود شرکت ماشین سازی به جرگه شرکت‌های ایجاد کننده و راه انداز خطوط تولید

– ارتقاء دانش فنی ماشین‌سازی تبریز و تولید محصولات مدرن ماشین افزار در سطح و کلاس جهانی

بر این اساس ، این شرکت که سال‌ها مشکلات بسیاری را تجربه می‌کرد، با همت دولت سیزدهم با تاکید رئیس جمهوری در توسعه و ارتقا آن، شرایط مطلوبی حاصل شده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا