فیزیوتراپی برای چه کسانی مطلوب است
فیزیوتراپی شیراز: بیماران مبتلا به صدمات و بیماریهایی که ممکن است بر حرکت و عملکرد دستها تأثیر بگذارد واجد شرایط این روش هستند. این آسیب ها و بیماری ها شامل مواردی مانند آرتروز، روماتیسم مفصلی، نقایض و ناهنجاریهای مادرزادی مانند گرفتگی انگشت ، عفونت های مانند آبسه دست ، عفونت غلاف تاندون ، آسیب دیدگی انگشت شست ، و انگشت اشاره و سایر آسیب های مربوط به رباط دست ها ، آسیب های تاندون دست ها ، آسیب دیدگی مفاصل دست و مچ دست ، عضلات سفت یا کشیده شده در دست و مچ ، شکستگی مچ دست یا استخوان های شکسته ، در رفتگی مچ دست می باشد.
صدماتی که بیشتر روی دستها اثر می گذارد ، روی افرادی که:
- افرادی که استخوان ها و عضلات ضعیفی دارند
- در افرادی که به دلیل مشکلات بینایی یا تعادل ، خطر سقوط بیشتر است.
- افرادی که در ورزش هایی مانند ژیمناستیک که به دست و بازو احتیاج دارند و وزن خود را بر روی دست های خود می گذارند.
- افرادی که در ورزش هایی مشغول می شوند که به تجهیزات کنترل شده دستی مانند راکت تنیس و میله های بارفیکس نیاز دارند.
نحوه ی درمان با فیزیوتراپی
بهترین فیزیوتراپی شیراز: اگرچه جراحات جزئی دست و مچ دست می تواند بدون درمان بهبود یابد و ممکن است فقط به مراقبت از خود و درمان های خانگی احتیاج داشته باشد ، اما برای جلوگیری از درد طولانی مدت و آسیب دائمی یا ناتوانی ، صدمات شدیدتر نیاز به درمان و توانبخشی دارد. برنامه های درمانی فیزیوتراپی دست فقط توسط فیزیوتراپیست حرفه ای آموزش دیده و در جراحات دست و مچ انجام می شود. آنها معمولاً در کلینیک های فیزیوتراپی اصفهان / توانبخشی ، بیمارستان ها ، مراکز بهداشت جامعه ، و به عنوان فیزیوتراپیست های شاغل به خصوصی کار می کنند که به عنوان بخشی از تیم های ورزشی و سازمان های خیریه فعالیت می کنند. در طی یک مشاوره فیزیوتراپی دست ، پزشک معالج دست و مچ بیمار را معاینه می کند تا میزان آسیب یا اثرات بیماری را مشخص کند.
پس از این ، یک برنامه درمانی متناسب با پرونده یا وضعیت بیمار طراحی خواهد شد. این برنامه درمانی شامل تکنیک های مختلف درمانی مانند:
- تمرینات دست و مچ دست: تمرینات منظم به بهبود تدریجی قدرت و حرکت دست و مچ دست به دنبال بیماری یا آسیب دیدگی کمک می کند.
- درمان دستی : در درمان دستی ، درمانگر برای بهبود گردش خون و مایع ، تسکین درد و سفتی و تقویت آرامش عصبی و عضلانی ، دست و مچ را ماساژ می دهد.
- طب سوزنی : در طب سوزنی ، درمانگر سوزن های خیلی ریز را در نقاط خاص بدن وارد می کند تا فشار را تسکین دهد و درد را تسکین دهد.
- هیدروتراپی یا آب درمانی : این به تمریناتی گفته می شود که در آبهای گرم و کم عمق انجام می شود ، زیرا شناخته شده است که آب تأثیر آرامش بخش در عضلات و مفاصل دارد.
- فشرده سازی درمانی : به نظر می رسد در کاهش تورم بسیار مفید است
- وسایل کم تحرک : در صورت لزوم ، برنامه درمانی ممکن است شامل استفاده از اسپلین و تسمه باشد. گذشته از بهبود تحرک و ترویج بهبودی ، شکافهای دست و انگشت نیز در دوران نقاهت محافظت بسیار لازم را انجام می دهند.
فیزیوتراپی شاخه ای علم پزشکی و روشی برای درمان اختلالات و بیماری های اسکلتی ، ماهیچه ای و عصبی می باشد. از مهم ترین اهداف و فواید فیزیوتراپی می توان به پیشگیری و درمان بیماری ، توانبخشی و افزایش سطح سلامت بیماران و جامعه اشاره نمود.
فیزیوتراپیست ها از روش های درمانی مختلفی برای درمان بیماری ها و رفع مشکلات جسمی استفاده می کنند. درمان دستی ، تمرینات ، آموزش نرمش های مخصوص ، الکتروتراپی ، لیزر پرتوان و شاک ویو از جمله این روش ها می باشند که با استفاده از این روش ها به بیمار کمک می کنند تا بهبود یابد.
کاربرد فیزیوتراپی و بیماری های قابل درمان با فیزیوتراپی ؟
درمان با فیزیوتراپی در مقایسه با جراحی و سایر روش های درمانی کم هزینه تر و ایمن تر می باشد و تاثیر زیادی در بهبود مشکلات ناشی از بیماری ها دارد. همچنین فواید فیزیوتراپی بیشتر از فواید به سایر روش های درمانی است. برخی از این بیماری ها و اختلالات قابل درمان با این روش عبارتند از :
- فلج مغزی ، سکته مغزی ، ام اس ، پارکینسون و سایر بیماری های مغز و اعصاب
- بیماری های مادرزادی همانند فلح اطفال ، فلج بلز ، دیستروفی عضلانی دوشن ، میلومننگوسل و …
- بیماری ها و اختلال های اسکلتی و عضلانی همانند اسپوندیلیت آنکیلوزان ، سندرم تونل کارپال، تاندونیت ها ، بورسیت ها و …
- مشکلات ارتوپدی همانند شکستگی استخوان ، توانبخشی بعد از جراحی ارتوپدی ، جراحی و تعویض مفصل و …
- بیماری های مرتبط با روماتیسم همانند آرتریت روماتوئید ، آرتروز ، فیبرومیالژیا و سایر بیماری های مربوط به روماتیسم …
کاربرد و فواید فیزیوتراپی بسیار وسیع می باشد به گونه ای که در اکثر موارد می توان از فیزیوتراپی استفاده کرد. امروزه حتی در درمان اختلال ها و بیماری های ریوی و قبلی از فیزیوتراپی استفاده می شود.
پس از انجام جراحی های سنگین بدن بیمار دچار اختلال هایی می شود که می توان با استفاده از فیزیوتراپی در کوتاه مدت این گونه مشکلات و اختلالات پس از جراحی را برطرف کرد.
فواید فیزیوتراپی و تاثیر فیزیوتراپی در درمان ؟
- کاهش درد و از بین بردن درد : استفاده از روش های تحریک الکتریکی ( الکتروتراپی ) یا فراصوتی در فیزیوتراپی علاوه بر کاهش درد باعث افزایش توان ماهیچه ها و عملکرد مفاصل می شود. این روش از درمان باعث لوگیری از بازگشت درد می شود.
- بهبود توان حرکتی : چنانچه مشکلاتی در حرکت کردن ، راه رفتن و ایستادن دارید ، فیزیوتراپی کمک می کند تا توانایی جسمی جهت حرکت کردن ، ریستادن و راه رفتن را بدست آورید.
- پیشگیری از جراحی : در برخی از مشکلات و جراحت ها می توان از فیزیوتراپی جهت از بین بردن درد و درمان آن استفاده کرد که در صورت موفق بودن دیگر نیازی به جراحی نمی باشد. همچنین انجام فیزیوتراپی پس از جراحی باعث می شود تا جراحت زودتر بهبود یابد و بیمار زودتر به وضعیت عادی قبل از عمل جراحی برگردد.
- حفظ تعادل بدن به منظور جلوگیری از زمین خوردن : در هنگام معاینه فرد توسط فیزیوتراپ وضعیت تعادل و میزان احتمال افتادن فرد و بروز مشکلات و شکستگی های ناشی از افتادن بررسی می شود. در افرادی که خطر از دست دادن تعادل و افتادن بالا باشد فیزیوتراپ حرکات و تمرینات ورزشی متناسب با وضعیت او را معرفی می کند تا با انجام آنها خطر از دست دادن تعادل و افتادن فرد کمتر شود.
- بهبود سریعتر آسیب های ورزشی و جلوگیری از آن ها : لازم است هر فرد ورزش های متناسب با شرایط جسمانی خود را انجام دهد تا آسیب کمتری به او وارد شود. فیزیوتراپیست ها به خوبی می دانند که ورزش های گوناگون چه آسیب هایی به بدن وارد می کنند و به همین جهت برای هر فرد حرکات ورزشی و تمرینات متناسب با شرایط او را معرفی می کنند.
- رفع مشکلات جسمی بعد از سکته مغزی : سکته مغزی عوارض متعددی دارد که یکی از این عوارض از دست دادن قدرت و عملکرد طبیعی جسمی می باشد که به کمک فیزیوتراپی سکته مغزی می توان بخش هایی از بدن که دچار ضعف شده اند را قوی کرد تا تاثیر کمتری بر حرکات و زندگی روزمره بیمار داشته باشد. بهبود وضعیت جسمی پس از سکته مغزی یکی از فواید فیزیوتراپی می باشد.
- رفع مشکلات ناشی از پیری : یکی از عارضه های ناشی از افزایش سن و پیری افزایش احتمال پوکی استخوان می باشد. به کمک فیزیوتراپی می توان تحرک فرد مسن را افزایش داد تا برای مدت بیشتری از این مشکلات دور باشد.
- بهبود مشکلات حرکتی و آسیب دیدگی ها در کودکان : از فیزیوتراپی می توان جهت بهبود و رفع مشکلات حرکتی کودکان و آسیب دیدگی ها استفاده نمود.
- کمک به بهبود بیماری های قلبی و ریوی : در اکثر بیمارانی که به آن ها حمله قلبی دست می دهد پس از حمله قلبی از می توان از توانبخشی و فیزیوتراپی جهت بهبود عملکرد جسمی بدن استفاده کرد.
- کنترل بیماری های عروقی و دیابت : تمرینات و ورزش های فیزیوتراپی نقش بسیار مهمی در تنظیم قند خون دارند که افراد مبتلا به دیابت می توانند از این حرکات و ورزش ها استفاده نمایند.
فواید فیزیوتراپی در منزل ؟
اغلب بیمارانی که به فیزیوتراپی احتیاج دارند به دلایلی همچون سکته مغزی ، سکته قلبی ، بیماری های روماتیسمی ، کهولت سن ، جراحی های سنگین ، شکستگی و … قدرت و توانایی کافی برای مراجعه حضوری به کلینیک های فیزیوتراپی و توانبخشی را ندارند که در چنین مواقعی استفاده از خدمات بهترین روش دریافت خدمات فیزیوتراپی و بهره مندی از فواید فیزیوتراپی می باشد.
فواید مهم خدمات فیزیوتراپی در منزل :
به صورت کلی برخی از فواید ، تاثیر و کاربرد فیزیوتراپی در درمان بیماری ها را بیان کردیم که در زیر شما را با مهم ترین فواید فیزیوتراپی در منزل آشنا می کنیم :
- دسترسی آسان به خدمات فیزیوتراپی : دیگر نیاز نیست بیمار به صورت حضوری به مرکز فیزیوتراپی برود ، فیزیوتراپیست همراه با تجهیزات ضروری و لازم به منزل بیمار می رود و خدمات فیزیوتراپی را در منزل بیمار رائه می دهد.
- بیماران دارای محدودیت های حرکتی از خطرات احتمالی ناشی از حرکت دادن در امان خواهند. نوع قابل حمل دستگاه های فیزیوتراپی موجود است که توسط فیزیوتراپیست به منزل بیمار برده می شود تا اقداماتی که در مراکز فیزیوتراپی برای بیمار انجام می شود در منزل انجام شود.
- با رفتن فیزیوتراپیست به منزل بیمار ، هزینه ای برای رفت و آمد به مراکز فیزیوتراپی پرداخت نمی شود.
- بر خلاف کلینیک های فیزیوتراپی که فیزیوتراپیست به صورت همزمان به چندین بیمار رسیدگی می کند ، در صورت استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل فیزیوتراپی به صورت خصوصی انجام می شود. در این روش فیزیوتراپ کلیه وقت هر جلسه را برای یک بیمار اختصاص می دهد که این باعث می شود تاثیر بیشتری در درمان و رفع مشکل داشته باشد.
- یکی از مهم ترین فواید فیزیوتراپی در منزل ، درمان به صورت خصوصی می باشد. با توجه به اینکه درمان به صورت خصوصی است تمرینات دقیق تری انجام می شود که باعث بهبودی سریعتر بیمار می شود