چرم تاریخچه، استفاده ها، و روش های نگهداری

مزایای کفش چرم

کرم براق کننده چرم نانوسان: چرم جزو الیافت کاملاً طبیعی محسوب می شود و هیچ ضرری برای انسان ندارد زیرا چرم از است و حیوانات هم مانند انسان ها از قوه تعریق برخوردارند و در نهایت می توان نتیجه گرفت که چرم تهویه مناسبی دارد و این خاصیت در صنعت تولید کفش یک مزیت محسوب میشود. همچنین چرم باعث جذب تعریق بدن و جلوگیری از بوی بد پا میشود.
خاصیت دیگر و مهم چرم که می توان به آن اشاره کرد، ضخامت انعطاف پذیری آن است؛ به این دلیل که پوست تمام حیوانات از رشد طبیعی برخوردار است و  قابلیت انعطاف پذیری خود را حتی به مرور زمان هم از دست نمیدهد. در نتیجه این ویژگی در کفش چرم باعث می شود که کفش خشک و سفت نباشد و پای انسان احساس راحتی در آن داشته باشد.
چرم طبیعی به خاطر استحکامی که دارد، بهترین انتخاب برای کفش  محسوب می شود زیرا کفش باید توان ضربه هایی که با آن برخورد می کند را داشته باشد و چرم طبیعی که وزن کمتری نسبت به چرم های مصنوعی دارد و از استقامت بالایی هم برخوردار است، یکی از بهترین گزینه ها در بین تمام انتخاب هاست.
با وجود این همه قابلیت ذکر شده، آنچه در نهایت چرم را از سایر مواد موجود در طبیعت متمایز می سازد، نرمی و لطافت ویژه ای است که در آن تجلی پیدا کرده است. خالق هستی در پوست بدن حیوانات پرزهای ذره بینی تعبیه نموده است که لطافت و زیبایی خارق العاده ای به آن ها می بخشد و نمونه آن را در هیچ ماده ای نمی توان یافت. این خاصیت با لمس یک محصول چرمی کاملاً حس میشود و تفاوت آن با محصولات ساخته شده از مواد مصنوعی کاملا قابل درک است.
مقاوت چرم در برابر حرارت یک ویژگی منحصر به فرد دیگر آن است که کفش چرم را از دیگر کفش های موجود متمایز می کند و طول عمر مفید آن را افزایش میدهد. همچنین این ویژگی باعث میشود کفش چرم چهره خود را از دست ندهد و همیشه مانند روز اول باشد. مزیت دیگر نیز سازگاری آن با محیط زیست است؛ برای درست کردن کفش چرم از هیچگونه مواد شمییایی استفاده نمی شود و همین امر به محیط زیست و دگرگونی محصول کمک می کند.

کشاورزی

شرایط و نگهداری کفش چرم

محصولات نانوسان دکتر بیز: اگر از کفش چرم به خوبی نگه داری شود، می تواند شما را از خرید کفش های متعدد بی نیاز کند. این یک ویژگی عالی در کفش چرم است که باعث بهای بیشتر آن نیز شده است. در ادامه به شرایط و نکات اساسی برای نگه داری این کالای منحصر بفرد می پردازیم:

کفش چرم نباید به وسایل تیز و برنده برخورد کند

با اینکه چرم یکی از مقاوم ترین محصولاتی است که میتوان در صنعت کفش از آن استفاده کرد، اما باید به این نکته اشاره کرد که نباید در هر  سطحی با این کفش قدم گذاشت.

از خیس شدن کفش چرم جلوگیری کنید

اگر کفش چرمی شما خیس شد، به محض امکان داخل آن را با روزنامه پر کرده و دور از حرارت مستقیم قرار دهید. حرارت مستقیم اگرچه باعث می‌شود کفش به سرعت خشک شود، اما روی پوسته کفش ایجاد شکستگی میکند و باعث بازشدن قسمت‌های چسب خورده کفش می‌شود.

کفش چرم را نباید در جعبه نگهداری کرد

کفش چرم را نباید در جعبه نگه داری کرد زیرا باعث می شود جعبه کفش رطوبت محیط را جذب کند و آن را به کفش منتقل کند؛ پس بهترین محیط برای نگه داری از کفش چرم همان جا کفشی است.

برای کفش های چرم خود یک قالب تهیه کنید

بعد از واکس زدن و تمیز کردن کفش چرم، برای داخل آن از قالب‌های چوبی استفاده کنید. این قالب‌ها هم فرم انواع کفش زنانه و مردانه را به خوبی حفظ می‌کند و هم احتمال ترک‌خوردگی آن را کاهش می‌دهد.

در روز بارانی از کفش چرم استفاده نکنید

خوب میدانیم که آب دشمن چرم است، اگر میخواهید از کفش چرم خود استفاده کنید باید اسپری یا واکس ضد آب استفاده کنید و با استفاده از یک اسفنج آن را به تمام بخش های کفش بمالید؛ این کار کفش های شما را تا ۶ ماه مقاوم و ضد آب می کند.

واکس  چرم را فراموش نکنید

مرطوب کننده یا کاندیشنر چرم با واکس معمولی کمی متفاوت است. در واقع چرم، پوست حیوانات است و هر پوست به مراقبت‌های ویژه‌ای نیاز دارد. نرم کردن یا محافظت کردن از کفش چرم با مواد مخصوص عمر چرم را افزایش می‌دهد.
با استفاده از یک پارچه نخی مواد نرم‌کننده را روی رویه کفش بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه آن را با برس تمیز کنید تا مواد اضافی از روی کفش پاک شود.

تکامل چرم

در گذر زمان چرم و محصولات چرمی به عنصر مهمی در زندگی بشر تبدیل شده‌اند. روش و ابزارهای تولید انبوه کفش، دستکش، کت و کاپشن، کیف و اکسسوری‌های چرمی به طور گسترده‌ای در دسترس قرار گرفت. امروزه چرم‌سازی و تولید محصولات چرمی یک صنعت تکامل یافته است. این صنعت یک زنجیره تامین مواد اولیه دارد و به همان اندازه نیز مصرف‌کنندگان در سراسر جهان محصولات چرمی را خریداری و استفاده می‌نمایند.

تقاضا در صنعت چرم به حدی زیاد است که حتی محصولات تولید شده با چرم مصنوعی (چرم تهیه شده از پلاستیک و دیگر مشتقات) نیز محبوب هستند. همچنین ارزان‌تر بودن محصولات چرم مصنوعی می‌تواند یکی از دلایل و شاید مهمترین دلیل محبوبیت این محصولات باشد.

بررسی اینکه چگونه صنعت چرم روزبه‌روز در گذر زمان تکامل یافته بسیار جالب و قابل توجه است.

تاریخچه چرم در عصر حجر (پیش از تاریخ تا سه هزار سال قبل از میلاد)

عصر سنگی یکی از طولانی‌ترین دوره‌های تاریخ معاصر است و میلیون‌ها سال را در برمی‌گیرد. طی این دوران و در حدود چهارصد هزار سال پیش، شواهدی از چرم‌کاری و تولد صنایع چرمی اولیه به دست آمده است.

اولین ابزارهای سنگی شناخته شده به حدود 3.5 میلیون سال قبل برمی‌گردد. این ابزارها تکه سنگ‌هایی بودند که از آنها برای بریدن استفاده شده است. این ابزارهای سنگی برای جداسازی، تمیز کردن و دباغی پوست به کار رفته‌اند. با این وجود شواهد مربوط به قدیمی‌ترین ابزارهای مخصوص چرم‌کاری به چهارصد هزار سال قبل برمی‌گردند.

جهت مشاهده تصاویر و قیمت انواع  کلیک کنید.

اولین ابزارهای چرمی

ابزار کاردَک‌های باستانی در منطقه هاکسن امروزی در انگلستان یافت شده‌اند. محققان هنگام بررسی میکروسکوپی تیغه‌های این کاردک‌ها دریافتند که احتمالا به طور خاصی برای برش پوست به کار رفته‌اند. با استفاده از این کاردک‌ها، پوست را برای مراحل دباغی آماده می‌کردند. اگر به یافته‌های به دست آمده از چند صد هزار تا حدود 82 هزار سال قبل نگاهی بندازیم، سوزن‌های استخوانی به دست آمده در آفریقای جنوبی را خواهیم دید. این سوزن‌ها نسبت به سوزن‌های خیاطی بزرگتر بوده و از آنها برای سوراخ کردن پوست و چرم استفاده کرده‌اند. در این دوران برای ساخت لباس و سرپناه، پوست و خز را به هم متصل می‌کرده‌اند.

اولین اقلام چرمی رایج مورد استفاده

حدود سی‌وسه هزار سال قبل از میلاد، اولین سوزن‌های خیاطی با سوراخ‌هایی برای رد کردن نخ یا چیزی مشابه در سیبری یافت شدند. بشر با استفاده از این سوزن‌ها می‌توانست چرم را سوراخ کرده و نخ را از آن گذر دهد؛ احتمال می‌رود که استفاده از چرم در زندگی روزمره از اینجا شروع شده باشد. اقلام چرمی جدید در این دوران در صورت نیاز تعمیر می‌شده و براساس نیاز بشر برای کاربردهای جدید تکامل یافتند.

برخی از قدیمی‌ترین روش‌های دباغی چرم حدود پنج هزار سال قبل از میلاد در سومر (عراق امروزی) ابداع شده‌اند. قدیمی‌ترین کفش چرمی (با بندهای چرمی) مربوط به 3500 سال قبل از میلاد در ارمنستان کشف شده است. حدود 3100 سال قبل از میلاد در مصر باستان برای ساخت افسار اسب و اتصالات ارابه‌ها از چرم استفاده کرده‌اند.

تاریخچه چرم در عصر برنز (3000 تا 1200 سال قبل از میلاد)

ابزارهای سنگی (از جمله ابزارهای چرم‌کاری) همچنان در عصر برنز نیز محبوب بوده و مورد استفاده قرار می‌گرفتند. با اینحال پیشرفت فناوری و همچنین توسعه ابزارها منجر به آغاز حرکتی در جهت تخصص و تجارت گردید. گروهی با بکارگیری دانش و ابزار می‌توانستند کالا و محصولات مشخصی را به خوبی تولید کنند (مانند کشاورزان) و سپس محصولات خود را با گروه دیگری (که آنها هم به واسطه دانش، توانایی کالای دیگری را تولید می‌کردند) مبادله نمایند.

با پیشرفت بشر و افزایش تجارت، تحول گسترده‌ای در دباغی پوست ایجاد شد. همراه با پیشرفت دباغی، پیشرفت‌هایی نیز در صنایع چرم شکل گرفت. در این دوران از چرم برای تولید کالاهای بسیاری از جمله کفش، شنل، کلاه، محافظ بازو (برای استفاده هنگام تیراندازی با کمان)، سپر و سرپناه استفاده می‌شد.

یکی از محصولات چرمی کشف شده در این دوران مربوط به 1300 سال قبل از میلاد است. این کفش از یک تکه چرم به همراه سوراخ‌هایی برای بند کفش ساخته شده و قسمت پشت کفش به شکل منحنی که مچ پا را دربرمی‌گیرد همچنان به همان صورت باقی مانده بود. با توجه به این کفش مشخص گردید که برای از بین بردن موی پوست از ابزاری استفاده شده که چرمی با سطح صاف را ایجاد می‌کند و برای پرداخت سطح چرم نیز از شانه‌ای (احتمالا از جنس استخوان) استفاده شده است. این کشف نشان داد که در این دوران پیشرفت‌های بزرگی در صنعت چرم‌سازی رخ داده است.

جهت مشاهده تصاویر و قیمت انواع کلیک کنید.

تاریخچه چرم در عصر آهن (1200 تا 550 سال قبل از میلاد)

در عصر آهن شاهد رشد مداوم جوامع و جمعیت هستیم. در این دوران کشاورزی پیشرفته‎تر شد، همین امر امکان تولید غذای بیشتر را فراهم نمود و رفاه خانواده‌ها نیز افزایش یافت. در همین راستا و با افزایش جمعیت، نیاز به کالاهای چرمی نیز روزبه‌روز بیشتر شد.

دکمه بازگشت به بالا