کشف جدید درباره پای دیابتی
محققان در تحقیق جدید دریافتند که احتمال ارتباط بین ابتلا به پای دیابتی با کمبود ویتامین دی وجود دارد.
به گزارش مدیکال دیالوگز، این تحقیق که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ متمرکز بود، با هدف تعیین شیوع کمبود ویتامین دی هیدروکسی ۲۵ (پیشساز ویتامین دی) و ارتباط آن با شرایط پای دیابتی انجام شد.
بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به دو گروه بیماران مبتلا به عوارض پای دیابتی (۹۵ نفر) و بدون عوارض (۳۸۸ نفر) تقسیم شدند. دادههای بالینی مختلف ازجمله اندازهگیری وزن، قد و دور کمر به همراه آزمایشهای بیوشیمیایی به دست آمده از پروندههای پزشکی الکترونیکی جمعآوری شد.
نتایج این تحقیق نشان داد که ۴۴.۶ درصد از شرکتکنندگان کمبود ویتامین دی هیدروکسی ۲۵ داشتند. بهطور قابل توجهی، این کمبود در گروه پای دیابتی شایعتر بود و ۵۷.۹ درصد از بیماران این دسته را تحت تاثیر قرار داد، در حالی که در گروه پای غیر دیابتی ۴۱.۰ درصد بود. علاوه بر این، میانگین سطوح سرمی ویتامین دی هیدروکسی ۲۵ بهطور قابل توجهی بین دو گروه متفاوت بود، گروه پای دیابتی سطوح پایینتری در مقایسه با گروه پای غیر دیابتی نشان داد.
این تحقیق همچنین ارتباط مثبت و معناداری را بین سطوح سرمی ویتامین دی هیدروکسی ۲۵ و B۱۲ نشان داد. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که هر دو سطح ویتامین دی هیدروکسی ۲۵ و شاخص توده بدن بهطور مستقل با شرایط پای دیابتی مرتبط هستند.
این یافتهها نشان میدهد که کمبود ویتامین دی و شاخص توده بدنی بالاتر ممکن است خطر عوارض پای دیابتی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ افزایش دهد.
این تحقیق بر شیوع کمبود ویتامین دی هیدروکسی ۲۵، بهویژه در بین بیماران پای دیابتی تاکید میکند. در حالی که ارتباط بالقوه بین کمبود ویتامین دی و عوارض پای دیابتی را نشان میدهد، تحقیقات بیشتری برای روشن شدن نقش دقیق ویتامین دی هیدروکسی ۲۵ در ایجاد این شرایط مورد نیاز است. درک این ارتباط میتواند راه را برای بهبود اقدامات پیشگیرانه و راهبردهای درمانی برای عوارض پای دیابتی هموار کند و در نهایت کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت را افزایش دهد.
نتایج این تحقیق در مجله بینالمللی Lower Extremity Wounds منتشر شده است.