برای شروع باید بگویم که نصب لاراول در اوبونتو یکی از مراحل مهم و ضروری برای شروع توسعه وب با فریمورک لاراول است. لاراول یک فریمورک سمت سرور بوده که بر روی سرور اجرا می شود. لاراول را در سیستم عامل های مختلفی مثل ویندوز، مک، لینوکس و اوبونتو میتوان نصب کرد. در این پست به بررسی مراحل نصب لاراول در اوبونتو میپردازیم. اما اگر علاقهمند به نصب لاراول در ویندوز نیز هستید مقالهای که در زیر معرفی کردهایم میتواند در این راه به شما کمک کند.
نصب لاراول در ویندوز با 5 قدم ساده
مراحل نصب لاراول در اوبونتو
نصب PHP و Composer
اولین مرحله در نصب لاراول در اوبونتو، نصب PHP و Composer است. برای این کار میتوانید از دستورات apt-get استفاده کنید.
نصب Laravel Installer
بعد از نصب PHP و Composer، باید Laravel Installer را نصب کنید. این پنجره ای برای نصب لاراول است که به شما کمک می کند تا لاراول را با دستور laravel new نصب کنید.
ایجاد پروژه Laravel
بعد از نصب Laravel Installer، میتوانید پروژه Laravel جدیدی ایجاد کنید. برای این کار، ابتدا باید به دایرکتوری مورد نظر خود رفته و سپس دستور زیر را اجرا کنید:
laravel new project-name
این دستور یک پروژه Laravel جدید با نام “project-name” ایجاد میکند.
در نهایت باید به یاد داشته باشید که برای نصب لاراول در اوبونتو باید به دقت مراحلی که بالا ذکر شده را دنبال کنید. همچنین پیشنهاد میشود که پس از نصب، تنظیمات وب سرور خود را برای استفاده از لاراول تنظیم کنید.
تنظیمات وب سرور برای لاراول
پس از نصب لاراول در اوبونتو، باید تنظیمات وب سرور خود را برای استفاده از لاراول تنظیم کنید. برای این کار، باید مطابق با وب سروری که استفاده میکنید، فایل های مورد نیاز را تنظیم کنید. در اینجا به عنوان مثال، فایل Apache Virtual Host برای Apache را میتوانید تنظیم کنید.
راهاندازی سرور توسعه Laravel
بعد از تنظیمات وب سرور، میتوانید سرور توسعه Laravel را راهاندازی کنید. برای این کار، باید دستور زیر را اجرا کنید:
php artisan serve
این دستور یک سرور توسعه را در پورت 8000 راهاندازی میکند. در این حالت، شما میتوانید از آدرس http://localhost:8000 برای دسترسی به برنامه خود استفاده کنید.
در نهایت، باید به یاد داشته باشید که پس از نصب لاراول در اوبونتو، باید به دقت تنظیمات و مراحل را دنبال کنید تا بتوانید بدون مشکل از فریمورک لاراول استفاده کنید. همچنین، باید به توضیحات فنی دقت کنید تا بتوانید مشکلاتی که ممکن است در حین نصب و استفاده از لاراول پیش بیایند را به راحتی حل کنید.
نکات مهم هنگام نصب laravel در اوبونتو
در ادامه، به بررسی چند نکته مهم درباره نصب لاراول در اوبونتو میپردازیم:
- نصب PHP و : Composer برای نصب PHP و composer میتوانید از دستور زیر استفاده کنید:
sudo apt-get install php7.4 php7.4-cli php7.4-common composer
- نصب : Laravel Installerبعد از نصب PHP و Composer، Laravel Installer را با دستور زیر نصب کنید:
composer global require laravel/installer
- ایجاد پروژه : Laravel پس از نصب Laravel Installer، با دستور زیر میتوانید پروژه Laravel جدیدی ایجاد کنید:
laravel new project-name
- تنظیمات وب سرور برای لاراول: بعد از نصب لاراول در اوبونتو، باید فایل های تنظیمات وب سرور خود را برای استفاده از لاراول تنظیم کنید. برای مثال، برای Apache میتوانید فایل Virtual Host را تنظیم کنید.
- راهاندازی سرور توسعه : Laravel برای راهاندازی سرور توسعه Laravel، با دستور زیر میتوانید یک سرور توسعه راهاندازی کنید:
php artisan serve
- استفاده از دستورات : Artisan فریمورک لاراول دارای دستورات Artisan قدرتمندی است که به شما اجازه میدهد تا فرایند توسعه وب خود را سریعتر و بهتر انجام دهید. به عنوان مثال، با دستور php artisan make:controller میتوانید یک کنترلر جدید را ایجاد کنید.
- استفاده از پکیجهای Composer : فریمورک لاراول قابلیت استفاده از پکیجهای Composer را دارد که با نصب آنها میتوانید قابلیتهای جدیدی به برنامه خود اضافه کنید.
در کل، نصب لاراول در اوبونتو بسیار ساده است و با دنبال کردن مراحل به درستی، میتوانید به سرعت یک پروژه Laravel جدید راهاندازی کنید.
رفع مشکلات رایج نصب لاراول در اوبونتو
همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید 5 مشکل هنگام نصب امکان دارد برایتان رخ دهد که در اینجا به رفع مشکلات رایج در نصب لاراول در اوبونتو میپردازیم:
- مشکلات نصب PHP و Composer : در بعضی مواقع ممکن است نصب PHP و Composer با مشکل مواجه شود. برای حل این مشکل، میتوانید از دستور sudo apt-get update برای بروزرسانی پکیجهای سیستم عامل خود استفاده کنید.
- مشکلات نصب Laravel Installer : در بعضی مواقع، نصب Laravel Installer با مشکل مواجه میشود. برای حل این مشکل، میتوانید از دستور composer self-update برای بروزرسانی Composer استفاده کنید.
- مشکلات تنظیمات وب سرور: در صورتی که تنظیمات وب سرور شما به درستی تنظیم نشده باشد، ممکن است با خطای 404 Not Found مواجه شوید. برای حل این مشکل، باید فایلهای تنظیمات وب سرور خود را به درستی تنظیم کنید.
- مشکلات راهاندازی سرور توسعه: در بعضی مواقع، راهاندازی سرور توسعه Laravel ممکن است با خطا مواجه شود. برای حل این مشکل، میتوانید پورت دلخواه خود را با دستور php artisan serve –port=8000 مشخص کنید و سپس به آدرس http://localhost:8000 دسترسی پیدا کنید.
- مشکلات پکیجهای Composer : در بعضی مواقع، نصب پکیجهای Composer برای لاراول با مشکل مواجه میشود. برای حل این مشکل، میتوانید از دستور composer install برای نصب پکیجها استفاده کنید.
در کل، با دقت در مراحل نصب لاراول در اوبونتو و همچنین بررسی مشکلات رایج در این مراحل، میتوانید به سرعت یک پروژه Laravel جدید راهاندازی کنید.