نماد سایت مجله ایرانی

تفاوت چاپ افست و دیجیتال به طور خلاصه

در مجتمع ایرانیان پک، ما طیف گسترده‌ای از خدمات چاپ، از جمله چاپ دیجیتال و افست را به مشتریان ارائه می‌دهیم. اغلب از ما می‌پرسند: “تفاوت بین چاپ دیجیتال و چاپ افست (Offset) چیست و کدام نوع برای کسب و کار ما بهتر عمل می کند؟”

فیلم

شاید پیش خود فکر کنید چاپ، چاپ است چه تفاوتی می‌کند از کدام نوع چاپ (افست یا دیجیتال) برای چاپ کارت ویزیت، برچسب، استیکر و… استفاده کنیم. قطعا اشتباه می‌کنید؛ بیایید نگاهی به این دو روش چاپ، تفاوت آن‌ها، و انتخاب یکی یا دیگری برای پروژه چاپ بعدی خود بی‌اندازیم. متناسب با پروژه‌ی شما نوع چاپ ایده‌آل مورد نظر شما می‌تواند متفاوت باشد. قبل از این که تصمیم بگیریم چاپ خود را به صورت افست یا دیجیتال اجرا کنیم عوامل زیادی را باید در نظر بگیرم و مزایا و معایب هر کدام از این روش را بدانیم.

پاسخ کوتاه این است که هر سرویس مزایا و معایبی دارد و بسته به پروژه خاص یا نیازهای کسب و کارتان، ممکن است به یکی از چاپ‌ها نیاز داشته باشید. بیایید به چاپ دیجیتال و افست کمی عمیق تر نگاه کنیم. در این مطلب ابتدا به تعریف و توضیح مختصری از این دو روش می‌پردازیم و در ادامه مزایا، معایب و تفاوت چاپ دیجیتال و افست را شرح می‌دهیم.

جهت سفارش انواع چاپ بر روی جعبه فست فود و تماشای نمونه پک فست فود پینترست و پک فست فود یوتیوب به سایت ایرانیان پک مراجعه نمایید.

چاپ افست چیست؟

این فرآیند بر اساس دفع نفت و آب است. صفحه توسط آب خیس می‌شود، جایی که تصویری که باید چاپ شود آب را دفع می‌کند، اما جوهر مبتنی بر روغن را از غلتک های جوهر می‌گیرد، در حالی که ناحیه غیر چاپ آب را نگه می دارد، اما جوهر را دفع می‌کند. در واقع می‌توان گفت در این نوع چاپ از دستگاه چاپ با صفحات و غلتک‌های جوهر مرطوب استفاده می‌شود.

معایب و مزایای چاپ افست

در این بخش معایب و مزایای این نوع چاپ را بیان می‌کنیم:

معایب چاپ افست

معایب این نوع چاپ را می‌توان چنین برشمرد:

مزایای چاپ افست

مزایای این نوع چاپ را می‌توان چنین برشمرد:

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال روش تولید کامپیوتری است که در آن فایل الکترونیکی انتخابی شما، مستقیماً توسط دستگاه روی سطح مورد نظر چاپ می‌شود. پرکاربردترین روش‌های شامل چاپگرهای جوهرافشان یا لیزری است که تونر و رنگدانه را روی طیف گسترده‌ای از متریال‌ها از جمله کاغذ، کاغذ عکس، بوم و مواد دیگر چاپ می‌کنند.

معایب و مزایای چاپ دیجیتال

در این بخش معایب و مزایای این نوع چاپ را بیان می‌کنیم:

معایب چاپ دیجیتال

معایب این نوع چاپ را می‌توان چنین برشمرد:

مزایای چاپ دیجیتال

مزایای این نوع چاپ را می‌توان چنین برشمرد:

فاکتورهای مهمی که باید در انتخاب روش چاپ در نظر بگیریم

تعداد: چاپ افست بهترین روش برای چاپ‌های با حجم بالا است. با توجه به اینکه افست هزینه‌های اولیه بیشتری دارد، دوره‌های کوتاه مدت چاپ هزینه بالاتری نسبت به چاپ دیجیتال خواهد داشت. چاپ‌های با حجم کم بهتر است به روش‌های چاپ دیجیتال انجام شود.

زمان: چاپ دیجیتال سریع‌تر از افست است. اگر به چاپ سریع نیاز دارید، دیجیتال مناسب است. مراحل مکانیکی در چاپ دیجیتال حذف می‌شوند، بنابراین نیازی به ساخت فیلم یا صفحه نیست زیرا تصویر مستقیماً روی متریال انتخابی چاپ می‌شود.

اندازه: پرس‌های افست قطعات چاپی بزرگ‌تری را در خود جای می‌دهند، در حالی که قطعات چاپ دیجیتال محدودیت‌هایی در اندازه و ذخیره کاغذ دارند.

رنگ: اگر قطعه چاپی نیاز به استفاده از سیستم تطبیق پنتون داشته باشد، چاپ افست تطبیق دقیقی را ارائه می‌دهد. با چاپ دیجیتال، رنگ(های) پنتون را نمی‌توان دقیقا مطابقت داد، اما این قابلیت وجود دارد که به رنگ‌های دلخواه نزدیک شود.

سفارشی‌سازی: چاپ دیجیتال راهی است که می‌توان با قطعات چاپ سفارشی‌شده پیش رفت، زیرا چاپ افست امکان آن را نمی‌دهد. روش‌های چاپ دیجیتال می‌توانند داده‌ها قابل تغییر را روی هر قطعه جداگانه، مانند آدرس یا شماره تماس، بدون تغییر در فرآیند چاپ، چاپ کند.

تفاوت چاپ افست و دیجیتال به طور خلاصه

چاپگر لیزری خانگی به عنوان یک چاپگر دیجیتال حرفه‌ای عمل می‌کند؛ البته در مقیاس کوچک‌تر با کیفیت پایین‌تر. چاپ دیجیتال به جای ایجاد صفحات چاپ و استفاده از غلتک‌های جوهر، مستقیماً تصویر شما را از یک فایل الکترونیکی منتقل می‌کند. در حالی که چاپ دیجیتال سریع‌تر از چاپ افست تولید می‌شود، چاپ افست معمولاً نتایج با کیفیت بهتری ارائه می‌دهد، اگرچه فناوری‌های چاپ دیجیتال واقعاً راه طولانی را طی کرده‌اند و کیفیت بسیار چشمگیری پیدا کرده‌اند.

چاپ دیجیتال همچنین دارای مزیت تغییر داده‌ها در هر مرحله از کار است با این حال، در تیراژ بالا گران‌تر از چاپ افست است. بنابراین، چاپ دیجیتال برای مشتریانی که به حجم بالایی از قطعات چاپی نیاز ندارند، بهترین نوع چاپ به شمار می‌رود. علاوه بر این، چاپ دیجیتال روی انواع خاصی از کاغذ برای انواع خاصی از کارها بهتر عمل می‌کند اما مانند چاپ افست قابلیت استفاده بر روی متریال‌های مختلف و سایزهای بزرگ را ندارد.

چاپ افست و دیجیتال هر دو روش مفیدی برای چاپ هستند. هر کدام بسته به نیاز پروژه شما دارای مزایای خاصی هستند. هنگامی که به تعداد پروژه‌های بزرگ‌تر، صدها یا هزاران، نیاز دارید، یا از رنگ پانتون خاص و برند محور استفاده می‌کنید، چاپ افست تنها راه ممکن است. همچنین می‌توانید از انواع بسیار گسترده‌تری از کاغذهای سفارشی و جوهرهای ویژه مانند جوهرهای فلزی یا فلورسنت در فرآیند افست استفاده کنید.

اگر به تیراژ پایین و کمتر از 200 یا نیاز به تغییر آدرس یا دیگر اطلاعات فردی خود دارید، چاپ دیجیتال نوع چاپ مناسب شما است. مهم‌ترین بخش این است که نیاز کسب و کار شما، با هر یک از این انتخاب‌ها می‌تواند برآورده شود فقط کافی‌ست هدف (تیراژ چاپ، متریال، رنگ و…) خود را مشخص کنید.

همان‌طور که گفته شد، انتخاب چاپ افست یا دیجیتال به نیازهای کسب و کار شما و حجم چاپی که می‌خواهید انجام دهید بستگی دارد. متخصصان ایرانیان پک با بهترین مشاوره، کنترل کیفیت و دانش صنعت در اینجا هستند تا به شما کمک کنند تصمیم بگیرید کدام نوع چاپ برای شما مناسب است. برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات چاچاپ افست و دیجیتال از پرکاربردترین انواع چاپ به شمار می­روند که حضورشان در زندگی بشر، اتفاقات مهم و جذابی را در زمینه های مختلف رقم زده است. یکی از آن اتفاقات جذاب می تواند چاپ دیجیتال روی کاغذ و مقوا باشد.

اگر شما نام طراح یا گرافیست را یدک می کشید، چاپ افست و دیجیتال مرهون حضور شما هستند چراکه با پیشرفت متخصصین طراحی، صعنت چاپ رونق بسیار گرفته و بشر به طرق مختلف به سراغ آن می رود. چاپ افست و دیجیتال گرچه جزو چاپ های پرکاربرد محسوب می شوند، اما تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند. این تفاوت ها باعث شده انسان با توجه به شرایطی که دارد، تنها به سراغ یکی از آن ها برود. چنانچه علاقه مندید با چاپ افست و دیجیتال آشنا شوید، با ایرانیان پک همراه شوید.

چه تفاوت هایی میان چاپ افست و دیجیتال وجود دارد؟ (نکات تکمیلی)

*تفاوت در سن

کنار هم قراردادن دستگاه های چاپ افست و دیجیتال، همانند کنار هم قراردادن دو شخص از دو نسل متفاوت است. بدیهیست که هر دستگاه متناسب با نسل خودش ساخته شده اما این صحبت بدین معنا نیست که با برداشتن یک گام به نسل بعد، دستگاه قبلی منسوخ شود.

مقایسه سن دستگاه افست و دیجیتال به زبان امروزی:

دستگاه افست: باتجربه و کهنه کار

دستگاه دیجیتال: جویای نام و تازه نفس

* تفاوت در تیراژ چاپی

اگر شما قصد چاپ در تیراژ بالا را دارید (حدود 500 به بالا)، چاپگر افست مناسب خواهد بود. در این جا باید گفت: “دود از کنده بلند می شه”. چرا که علاوه بر توانایی بالای دستگاه چاپ افست نسبت به دستگاه دیجیتال در تیراژ بالا، قیمت آن هم مقرون به صرفه خواهد بود. لذا عموما از چاپ دیجیتال برای تیراژهای پایین استفاده می شود.

* تفاوت در جنس کاغذ و مقوا

منظورمان جنس دستگاه نیست! بلکه منظور، تفاوت در جنس کاغذیست که دستگاه چاپ افست و دیجیتال روی آن عملیات چاپ را انجام می دهند. البته گفتنی ست در بسیاری از موارد، کاغذ های این دو چاپگر مشابه یکدیگر است. به طور مثال:

برای چاپ اقلام چاپی  با ، جنس های کاغذی در دو نوع مات و براق یا برای تراکت ها، جنس های تحریر، گلاسه و کتان، در هر دو چاپگر مشترک هستند. اما  جنس هایی هستند که فقط با چاپگرهای افست قابل چاپ هستند. به طور مثال: برای چاپ اقلام جعبه ، جنس های با مقوایی ضخیم مانند ایندربرد و قالب های متفاوت و منحصر به فرد، تنها با چاپ افست امکان پذیر است.

* تفاوت در سرعت تولید چاپ

هرچه زمان به جلو حرکت می کند، بشر دست به ساختن وسایلی می زند تا بتواند کارها را با سرعت بیشتری پردازش کند و جلو ببرد. با این تعریف مطمئنا متوجه شدید که کدام یک از دستگاه های چاپ افست و دیجیتال، سرعت بیشتری در چاپ دارند… بله دقیقا! چاپ دیجیتال.

به دلیل اینکه دستگاه چاپ افست برای شروع چاپ، نیازمند تهیه زینک برای هر رنگ است (اتفاقی که در چاپگر دیجیتال نمی افتد)، نمی توانید انتظار چاپ فوری در حد 3 ساعت داشته باشید. چاپ افست البته در مجموعه ایرانیان پک بین 1 تا 3 روز زمان تولید می برد.

* تفاوت در رنگ و مرکب

اگر دنبال چاپ کردن با مرکب های خاص مثل طلایی، فسفری، نقره ای یا رنگ های ساختگی دلخواه هستید، تنها چاپ افست جوابگوی شما خواهد بود.

*تفاوت در نمونه گیری سریع و ارزان

ممکن است برایتان اتفاق افتاده باشد که پیش از چاپ، از فرد مربوطه درخواست “نمونه کار” می کنید تا ببینید طرح مورد نظرتان پس از چاپ به چه صورت در خواهد آمد. چنین توقعی فقط در چاپ دیجیتال امکان پذیر است و بعید به نظر می رسد شخصی بخواهد با هزینه ای بسیار بیشتر، چندین روز منتظر بماند تا نمونه کارش بصورت افست آماده شود!

* تفاوت در قیمت چاپ

مهم ترین موضوعی که پیرامون چاپ افست و دیجیتال مطرح است، قیمت آن هاست. باید گفت این موضوع به نوع سفارش شما بستگی دارد. اگر خواهان چاپ در تیراژ بالا هستید حتی 300 عدد، توصیه ما به شما چاپ افست است اما اگر در تعداد پایینی قصد چاپ دارید، چاپ دیجیتال گزینه مفید تری خواهد بود.

* تفاوت در کیفیت

چاپ افست و دیجیتال، هر دو از نظر کیفیت می توانند نیاز شما را برطرف کنند. اما چنانچه کیفیت فوق العاده مد نظر شماست، پس قطعا چاپ افست مناسبتان خواهد بود.

صحبت پایانی

در ابتدا مروری داشته باشیم بر دلایل تفاوت چاپ افست و دیجیتال:

همانطور که مشاهده فرمودید، چاپ افست و دیجیتال در موارد بالا با یکدیگر متفاوت بوده و شرایطی که شما در آن قرار دارید، تنها عاملی ست که از شما می خواهد در بین چاپ افست و دیجیتال، کدام یک را انتخاب نمایید. بحث پیرامون چاپ افست و دیجیتال بسیار زیاد است. به طور مثال چاپ افست یکی از موارد مهمی ست که می توان به آن اشاره کرد و حرف های فراوان زد. اما به دلیل ارزشی که ما برای زمان مخاطبین قائل هستیم، صحبت پیرامون موضوعات این چنینی را به مقاله های بعدی منتقل می کنیم. امیدواریم مطالبی که پیرامون فرق چاپ افست و دیجیتال مطرح کردیم مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.

ایرانیان پک همواره تلاش می‌کند که از بهترین طراحان و متخصصان برای آماده‌سازی محصولات چاپی استفاده کند. همکاری‌های موفقی که با بسیاری از برندهای معتبر طی بیش از 40 سال فعالیت خود برای تولید محصولات چاپی داشته، گواه تخصص و کیفیت بالای ارائه خدمات است. چاپ افست در این مجموعه توسط افراد متخصص و با استفاده از دستگاه‌ها و تکنولوژی‌های به روز دنیا با بهترین کیفیت و قیمت صورت می‌گیرد. برای اطلاع از انواع خدمات و تعرفه تولید محصولات چاپی گوناگون و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

خروج از نسخه موبایل