دستگاه نانوایی، به منظور افزایش کیفیت نان و افزایش ظرفیت تولید نانوایی ها مورد استفاده قرار می گیرند. در سالیان اخیر شاهد افزایش روبه رشد نانوایی هایی هستیم برای تولید نان از تجهیزات نانوایی صعتی و دستگاه های اتوماتیک نانوایی استفاده می کنند. این دستگاه ها با کاهش یا حذف دخالت دست در فرآیند های تولید نان موجب بهبود شرایط بهداشتی تولید نان شده اند. در سالیان اخیر شاهد افزایش چشمگیر اقبال نانوایان برای استفاده از این دستگاه ها برای پخت انواع نانهای حجیم مانند و نانهای فانتزی نظیر نان باگت، تست، فرانسوی، ترکیه و… و نانهای غیر حجیم (نان های سنتی یا مسطح ) مانند نان بربری تافتون، لواش و … بوده ایم.
دستگاه های نان سالم تبریز برای نانوایی تافتون
دستگاه نانوایی تافتون به هر دستگاه هایی که برای تهیه نان تافتون مورد استفاده قرار می گیرند اطلاق می شود. این دستگاه ها در انواع و اقسام مدل ها تولید می شوند و برای ایجاد نانوایی های مکانیزه و صنعتی پخت نان به صورت نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک کاربرد دارند. هزینه های راه اندازی نانوایی مکانیزه تافتون بسته به نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک بودن متفاوت است، در بین انواع مختلف دستگاه ها، قیمت دستگاه تمام اتوماتیک نان تافتون گرانترین گزینه محسوب می شود. برای تهیه نان تافتون مراحل مختلفی لازم است که عبارتند از:
- خمیرگیری
- فرم دهی
- پخت
- جمع آوری و تحویل مشتری
خمیرگیری
برای تهیه نان تافتون در مرحله خمیرگیری دو دستگاه الک آرد و خمیرگیر مورد استفاده قرار می گیرد.
الک آرد
دستگاه الک آرد جهت جدا سازی و هوادهی به ذرات آرد مورد استفاده قرار می گیرندو در نتیجه باعث افزایش کیفیت خمیر می گردد. این دستگاه ضمن رطوبت گیری از آرد موجب هوا دهی بهتر به آرد شده و با افزایش آب خوری آرد و جذب آب بیشتر توسط آرد سبب می شود خمیر با کیفیت به دست آید. این دستگاه در کارگاه های قنادی و نانوایی سنتی و فانتزی برای تهیه نان حجیم و نیمه حجیم و تولید کیک، کلوچه، … استفادده می شود.
خمیرگیری
برای تهیه نان تافتون در مرحله خمیرگیری دو دستگاه الک آرد و خمیرگیر مورد استفاده قرار می گیرد.
خمیرگیر
دستگاه خمیرگیر برای مخلوط کردن آب، آرد و سایر افزودنی ها خمیر برای تهیه خمیر مورد استفاده قرار می گیرد.
خمیرگیرهای صنعتی دارای به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
خمیرگیری معمولی
خمیرگیری اسپیرال
خمیرگیرهای معمولی دارای قیمت پایین تر هستند و بیشتر در نانوایی های سنتی مورد استفاده قرار می گیرند.
خمیرگیرهای اسپیرال دارای قیمت بالاتری هستند و بیشتر در نانوایی های فانتزی مورد استفاده قرار می گیرند اما فرآیند تهیه خمیر درآنها به طور تمام اتوماتیک و بدون نیاز به دخالت نیروی انسانی صورت می گیرد و خمیر تهیه شده توسط خمیرگیرهای اسپیرال دارای کیفیت بسیار بهتری نسبت به خمیرگیرهای معمولی می باشد.
دستگاه نانوایی سه کاره تافتون برای مرحله فرم دهی – پهن کردن خمیر نان
دستگاه های پهن کن اتوماتیک خمیر نان که دارای دو نوع شاطریار (دستگاه سه کاره نانوایی تافتون) و ساده می باشند.
دستگاه پهن کن اتوماتیک گردبر نان سالم تبریز جهت پهن کردن و برش خمیر به شکل دایره و بیضی طراحی شده اند، عمل چانه گیری و پهن کردن بر اساس تنظیمات از پیش تعیین شده با دقت بالا انجام می شود.
پس از پهن کردن خمیر (با ضخامت قابل تنظیم) ، خمیر را به شکل دایره یا بیضی و با قطر معین از پیش تعیین شده برش میدهد و در صورت نیاز مابقی خمیر به قیف بازگرداننده می شود.
پهن شاطریار کن گردبر نوع بهبودیافته پهن کن اتوماتیک گردبر خمیر نان می باشد که نیاز به شاطر ماهر را مرتفع می کند. به طوری علاوه بر کارکرد پهن کن اتوماتیک، خمیر برش داده شده به صورت اتوماتیک توسط دستگاه بر روی بالشتک نانوایی قرار می گیرد. این دستگاه ها در نانوایی های تافتون مورد استفاده قرار می گیرند.
میزان مصرف آرد در هنگام عملیات پهن کردن در مقایسه با محصولات رقیب در بازار بسیار پایین می باشد که با پیشگیری از اضافه شدن میزان زیادی آرد به خمیر در فرآیند پهن شدن، از باقی ماندن مقدار بیش از حد آرد به صورت تخمیر نشده و لذا قلیایی شدن خمیر جلوگیری به عمل آید.
نان تهیه شده بسیار ترد و با کیفیت می باشد و موجب ترش شدن معده و مشکلات گوارشی نمی شود.
دستگاه پخت نان تافتون
دستگاه هایی که برای پخت نان تافتون مورد استفاده قرار می گیرند با توجه به نوع حرارت پخت به دو دسته دستگاه های پخت حرارت مستقیم و دستگاه های پخت حرارت غیر مستقیم تقسیم بندی می شوند. این دستگاه ها با نام های تنور دوار، تنور گردان، تنور ایستاده و … نیز در بازار شناخته می شوند.
حرارت مستقیم:
در این دستگاه ها حرارت به صورت مستقیم توسط مشعل به سطح نان می تابد، دستگاه های تنور دوار و تنور ایستاده گردان اکثرا از این سیستم برای پخت نان استفاده می کنند.
در تنور دوار نانوایی نان سالم تبریز (۲۲۰) پخت دستگاه به صورت چرخشی و حرارت مستقیم می باشد.
فر تونلی
دستگاه فر تونلی دارای سیستم پخت به صورت حرارت غیر مستقیم می باشد.
جمع آوری و تحویل نان
بعضی تجهیزات جانبی برای دستگاه نانوایی تافتون نیز گاها به طور سلیقه ای و به دلایل زیر در نانوایی های تافتون استفاده می شوند:
- مکانیزه کردن فرآیند تهیه نان تافتون
- کاهش دخالت دست و رعایت بهداشت
- عدم نیاز به استخدام کارگر برای در آوردن نان از تنور
- تسریع در خنک کردن نان
این تجهیزات عبارتند از:
- نان در آر
- تونل سرد کن نان
- میز نانوایی
میز نانوایی دارای دو مدل توری و تمام استیل می باشد.
ماشین آلات نانوایی مورد نیاز برای خط تولید نان لواش گرد و مستطیلی
- دستگاه آسان پز نان لواش و تافتون
- پهن کن اتوماتیک سه کاره؛ برش خمیر به صورت مستطیل
- پهن کن اتوماتیک شاطریارسه کاره؛ برش خمیر به صورت مستطیل و پهن کردن اتوماتیک بر روی بالشتک نانوایی
- پهن کن اتوماتیک گردبرسه کاره؛ برش خمیر به صورت گرد
- پهن کن اتوماتیک گردبر شاطریار سه کاره؛ برش خمیر به صورت گرد و پهن کردن اتوماتیک بر روی بالشتک
- فر دوار حرارت مستقیم ۱۵۰ رستورانی؛ پخت به صورت گردشی، مناسب برای مکان هایی با فضای کم و رستوران ها
- فر دوار حرارت مستقیم ۲۲۰ پرتابل؛ پخت به صورت گردشی و حرارت مستقیم
- دوار حرارت غیر مستقیم ۲۲۰ و ۲۷۰ پرتابل؛ پخت به صورت گردشی و حرارت غیر مستقیم (تعلیق تولید)
دستگاه پخت نان لواش
دستگاه پخت نان لواش از نوع دستگاه دوار نانوایی می باشد و در دو ابعاد ۱۵۰ و ۲۲۰ در شرکت نان سالم تبریز تولید می شود. تنور دوار گردان ۲۲۰ با نام تنور دوار نانوایی و تنور دوار ایستاده گردان ۱۵۰ با نام تنور دوار رستورانی نیز شناخته می شوند. تنور رستورانی نسبت به تنور نانوایی ظرفیت پخت کمتری دارد و فضای کمتری را اشغال می کند. از این تنور در رستوران ها و یا مغازه های کوچک با محدودیت فضا استفاده می شود.
قیمت دستگاه نان لواش اتوماتیک
برای استعلام قیمت دستگاه نانوایی لواش و قیمت دستگاه نان لواش اتوماتیک به روز از کارشناسان نان سالم تبریز تماس حاصل فرمایید. مشاوره رایگان راه اندازی نانوایی لواش و ارائه خط تولید کامل و دستگاه نان لواش، نصب و راه اندازی در سراسر کشور رایگان می باشند.