تأثیر پارتیشن های اداری بر راندمان کاری کارمندان
امروزه یکی از اصلی ترین بحث های مدیریت منابع انسانی در سازمانها، بهرهوری و راندمان کاری کارمندان است به نحوی که تمامی مدیران و سرپرستان یکی از اصلی ترین اهداف خود را افزایش بهرهوری کارمندان و در نتیجه افزایش بهرهوری سازمان عنوان میکنند. یکی از موارد بسیار تاثیر گذار در روحیه کارمندان، محیط کاری و طراحی محیط اداری است به گونه ای که امروزه بسیاری از متخصصان باور دارند که بهتر است تا محیطی که کارمندان در آن کار می کنند، هر چند وقت یکبار تغییر دکوراسیون یافته و در آن از المان ها و آیتم هایی طبیعی و ساده استفاده کرد. یکی از راههای پیشنهادی طراحان که امروزه نیز بسیار در در ادارات و سازمان ها به کار می رود، پارتیشن اداری است. در واقع امروزه دیگر تأثیر پارتیشن اداری و راندمان کاری کارمندان موضوعی ثابت شده است.
بسیاری نیز به این باور رسیدهاند که می توان از آنها استفاده کرده و روحیه کارمندان را تقویت نمود. تجهیزات کامل در محیط کار و طراحی مناسب این محیط از عوامل تأثیر گذار در بهبود کاربری کارمندان هستند. چرا که کارمندان بخش زیادی از روز را در محیط کار میگذرانند و برای تمرکز و انجام با دقت فعالیتها نیاز به یک محیط مناسب و ساکت دارند. موردی که شاید در بسیاری از فضاها و سازمانها به دلیل مسطح بودن فضای محل کار و یا حتی دلایل دیگر به سادگی ممکن نباشد.
ما هماکنون در عصر علم و تکنولوژی و ترکیب آن با خلاقیت قرار داریم. به همین جهت بسیاری از محققان به دنبال روشهایی خلاقانه برای حل مشکلات بزرگ هستند. خلاقیت هایی که گاه بسیار ارزانتر و البته کاربردیتر از انواع گران قیمت آن به کار برده میشوند. یکی از این دستاوردها در پیشرفت و رشد صنعت با تقسیم بندی محیط های فلت و مسطح با پارتیشن امکان پذیر میشود.
پارتیشن ها را می توان در جنس ها، شکل ها و انواع مختلفی ساخت. از این رو هر فردی با هر سلیقه و هدفی می تواند از آنها استفاده کند. در این بین پارتیشنهای اداری، یکی از انواع محبوب پارتیشن ها در دنیا هستند. در واقع به جای استفاده از دیوارچینی می توان به سادگی از پارتیشن های اداری برای تقسیم محوطه سازی استفاده کرد و در عین حال هزینه کمتری را نیز پرداخت نمود. در حالی که فضای بیشتری را نیز در اختیار خواهیم داشت.
پارتیشن های اداری به دو دسته متحرک و غیر متحرک تقسیم میشوند که انواع متحرک آن را میتوان به سادگی تغییر و حرکت داد و تأثیرات مثبتی را نیز بر روی بهبود راندمان کاری کارکنان گذاشت. ما در این مقاله به بررسی انواع پارتیشن های اداری، مزایا و نحوه تأثیر گذاری آنها در بهبود راندمان کارکنان میپردازیم. با ما همراه باشید.
پارتیشن اداری چیست؟
پارتیشن همان طور که از نامش مشخص است، وسیله ای برای تفکیک فضاها و جداسازی آنها از یکدیگر است. پارتیشن کاربردهای بسیار زیادی دارد و می توان از آن در ساختمان های تجاری، منازل مسکونی، ادارات و… استفاده کرد. یکی از اصلی ترین کاربردهای پارتیشن در ادارات است و بهترین راهکار برای محیط های کاری مدرن به شمار میرود.
در واقع همانطور که میدانید در ادارات و سازمانهای مختلف محیط کار باید دارای اتاق های زیادی باشد تا کارمندان و واحدها در آن اتاق ها مستقر شوند. اما همین موضوع روابط بین افراد را کم میکند به طوری که بسیاری از مدیران امروزی وجود اتاق های جدا از هم را مانعی برای تبادل اطلاعات و کاهش بهره وری کارمندان به شمار می آورند. علاوه بر این وجود اتاق های مجزا و جداگانه برای فعالیتهایی همچون مذاکره، مدیریت، بخش مالی، اتاق برقراری جلسات، کنفرانس ها و… بخش زیادی از فضا را خواهد گرفت. از این رو میتوان از یک تکنیک ساده تر برای این کار بهره گرفت و آن استفاده از پارتیشن های اداری است.
در این بین از پارتیشن های اداری متحرک می توان در مواقع نیاز استفاده کرد و حرکت داد و باز و بسته و یا جابجا نمود و فضای دلخواه خود را به وجود آورد. در چنین فضایی علاوه بر گردش انرژی کارکنان، آنان با یکدیگر ارتباط بیشتری خواهند داشت و مدیران می توانند از این تکنیک برای افزایش رقابت کارکنان و ترغیب آنها به رقابت بهره گیرند.
با استفاده از پارتیشن های اداری میتوان در یک فضای مسطح که دارای هیچ اتاقی نیست، فضای کاری ایجاد کرد و یک بخش را به مدیریت، بخش دیگر را به کارمندان حسابداری، مالی و… اختصاص داد. در واقع استفاده از پارتیشن اداری یکی از بهترین تکنیک ها برای شرکت ها و سازمان های امروزی است که اغلب با کمبود جا و فضای کوچک دست و پنجه نرم می کنند. استفاده از پارتیشن اداری باعث خواهد شد تا کارمندان بتوانند با دقت و تمرکز بیشتری وظایف خود را انجام دهند و از محیطی شیک و مدرن نیز برخوردار شوند که موجب تلاش بیشتر آنها برای ارتقاء سطح سازمان و اهداف آن است.
انواع پارتیشن اداری
پارتیشن های اداری را می توان در دو نوع ثابت و متحرک سفارش داد. انواع ثابت اين پارتیشنها قابل حرکت نیستند و جابجا نمی شوند. همچنین میتوان بر روی این پارتیشن ها شلوارها و قفسه هایی نیز قرار داد تا کارمندان بتوانند وسایل خود را روی آنها قرار دهند. در مقابل پارتیشن های اداری متحرک قرار دارند که می توان آنها حرکت داد و جا به جا نمود. این کار باعث خواهد شد تا شما بتوانید چند وقت یکبار، محیط و فضای خود را تغییر دهید و در آن تنوع ایجاد کنید.
پارتیشن لولایی:
یکی از محبوب ترین انواع پارتیشن های اداری متحرک، سیستم پارتیشن لولایی است که با تولید پانل های پارتیشن به صورت درهای جدا از هم و در کنار آن نصب قابلیت جابجایی یافته است.
پارتیشن چرخ دار:
یکی دیگر از انواع پارتیشن های اداری متحرک، سیستم پارتیشن چرخدار است که همانگونه که از نامش مشخص است، در زیر آن چرخهایی تعبیه شده و میتوان آن را جابجا کرد و در طول اتاق حرکت داد. پارتیشنهای چرخ دار را می توان به طور کامل جا به جا کرد و در محور دلخواه خود تنظیم نمود.
نکات مهم برای خرید پارتیشن اداری
با آن که پارتیشن های اداری مزایا بسیار زیادی دارند و از آنها میتوان در بهبود عملکرد کارمندان و برای شرکت استفاده کرد، اما مهمترین نکته در زمان خرید و انتخاب پارتیشن اداری آن است که پارتیشن مناسب چیست؟ و چگونه می توان پارتیشن اداری مناسب را برای فضای خود پیدا کرد؟ برای این کار کافی است تا به چند نکته مهم توجه کنید. به این ترتیب خواهید توانست تا مناسبترین و بهترین پارتیشن اداری را برای خود بیابید. این نکات عبارتند از:
آشنایی با انواع پارتیشنهای اداری
نخستین کار در انتخاب پارتیشن مناسب با فضای خود، شناخت انواع پارتیشن های اداری است. همان طور که گفته شد، پارتیشن های اداری به طور کلی به دو دسته متحرک و ثابت تقسیم میشوند اما در عوامل دیگری نیز همچون جنس، اندازه، رنگ و… نیز پارتیشن های اداری با یکدیگر متفاوت هستند.
در واقع به دلیل محبوبیت زیاد پارتیشن های اداری، بسیاری از طراحان به دنبال خلاقیت و ایده های جدیدی هستند تا پارتیشن های اداری مختلفی را با ویژگی ها و ظاهر و کاربردهای مختلف بسازند. از این رو در صورتی که تصمیم دارید تا برای فضای اداری خود پارتیشن اداری مناسب را پیدا کنید ابتدا با انواع مختلف آن و ویژگی هایشان آشنا شوید.
به طور کلی پارتیشن های اداری را بر اساس نوع فریمهایشان نیز دسته بندی می کنند. در اغلب پارتیشن های اداری از فریمهایی چون چوب و آلومینیوم استفاده میشود. علاوه بر این روزها نوع بدون فریم یا فریم لس آن نیز به بازار آمده است که به سرعت توانسته تا محبوبیت زیادی را کسب نماید.
در صورتی که به محیط و فضای اداره محیط کار خود اهمیت می دهید، بهتر است تا نوع فریم ها را نیز متناسب با محل کار خود انتخاب نمایید. به عنوان مثال در صورتی که محل کار و یا فضای اداره شما دارای دکوراسیون کلاسیک و سنتی است، بهتر است تا از پارتیشن هایی با چوب استفاده کنید. اما به طور کلی پارتیشن هایی که دارای قاب چوبی هستند، فضا را رسمی تر کرده و می توان آنها را در اتاقهای جلسات و کنفرانس ها نیز به کار برد.
· پارتیشن اداری با فریم آلومینیومی
آلومینیوم یکی از انواع فریمهایی است که نسبت به سایر فریمها قیمت بالاتری دارد. اما به همان نسبت از استقامت و مقاومت بالاتری نیز برخوردار است. در صورتی که در محیط کاری شلوغی مشغول به کار هستید، بهترین انتخاب برای شما پارتیشن با فریم آلومینیومی است؛ چرا که هم بادوام تر و هم محکم تر هستند و در برابر آسیبهای احتمالی قدرت مقاومت بیشتری را نسبت به سایر پارتیشن ها دارند.
· پارتیشنهای اداری فریملس یا بدون قاب
از این نوع پارتیشن ها بیشتر برای محلهایی که زیبایی در آنها اهمیت دارد، استفاده میشود و بیشتر به عنوان دکوراسیون یا دکوراتیو مدرن شناخته می شوند. با این وجود در زمان انتخاب و خرید و استفاده و نگهداری از پارتیشن های فریم لس باید دقت بیشتری را به خرج دهید؛ چرا که ظریف تر، آسیب پذیرتر و شکنندهتر هستند که البته شما می توانید در انتخاب شیشه شیشه سکوریت یا لمینت را انتخاب کنید و خطرات ناشی از شکستن آن را به حداقل برسانید و عمر و دوام آن را نیز بالاتر ببرید.
انواع شیشه های پارتیشن اداری
در ساخت پارتیشن های اداری می توان از شیشه های مختلفی استفاده کرد. اما باید ابتدا هدف خود را از انتخاب پارتیشن مشخص کنید. در صورتی که هدف شما دوام و عمر بالای پارتیشنها و داشتن محیطی ساکت است، بهترین انتخاب شیشه های دو جداره و چند جداره هستند. اما اگر که تنها به ظاهر و دکوراسیون فضای خود اهمیت می دهید، شیشه های تک جداره سلامت و زیبایی فوقالعادهای دارند. در واقع پارتیشنهای که از شیشههای تک جداره ساخته میشوند، ظاهر بسیار زیبا و ظریفی دارند و جلوه بسیار فوق العادهای را نیز به محیط کار و اداره خواهند بخشید. در کنار آن اما هزینه ها و زمان نصب و جابجایی آن نیز بسیار کمتر است؛ چرا که سبک تر هستند و هم وزن کمی دارند.
در مقابل آنها پارتیشن های ساخته شده با شیشه های دو جداره یا چند جداره با شیشه سکوریت قرار می گیرند که از لحاظ ظاهری به هیچ عنوان نمی توانند با شیشه های تک جداره رقابت کنند، اما داشتن ویژگی هایی چون ضخیم و مقاوم بودن و عایق سرما، گرما و صدا بودن، از مزیت های بزرگ این پارتیشن ها به حساب می آید.
از این رو ابتدا باید تصمیم بگیرید که پارتیشن را با چه هدفی میخواهید استفاده خواهید کنید. در صورتی که از پارتیشن های اداری استفاده چندانی نمیکنید و تنها در زمانی که نیاز دارید آنها را مورد استفاده قرار میدهید، بهتر است تا از انواع تک جداره آن بهره ببرید. اما در صورتیکه حفظ دمای فضا و دور بودن از سر و صدا و سکوت و آرامش برای شما اهمیت ویژهای دارد، بهتر است تا از پارتیشن های اداری دوجداره استفاده نمایید.
ابعاد و اندازههای پارتیشنها
یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که باید در زمان خرید و انتخاب پارتیشن اداری به آن توجه کنید، اندازه و ارتفاع پارتیشن ها است. به طور کلی پارتیشن اداری زمان میتواند برای فضای شما کاربردی باشد که متناسب با محیط بوده و به همان اندازه باشد که شما نیاز دارید.
به عنوان مثال در صورتی که پارتیشن هایی که در فضای خود به کار میبرید، کوچکتر از حد نیاز شما باشند، طرح نهایی محوطه به هیچ عنوان زیبا نخواهد شد و در کنار عدم دلنشین بودن، فضای کار کارمندان نیز کاهش یافته و موجب ناراحتی آنان خواهد شد. در کنار اندازه، ارتفاع پارتیشن های اداری نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند. به عنوان مثال در صورتی که ارتفاع پارتیشن های شما از ارتفاع دیوارهای فضای شما بیشتر باشد، امکان قراردادن و نصب آنها وجود نخواهد داشت.