دانش و سلامتمجله کسب و کار

درمان رفلاکس معده در طب سنتی دکتر خیراندیش

معرفی 20 داروی گیاهی موثر برای درمان اسید معده و رفلاکس معده در طب سنتی همراه با طریق مصرف – درمان اسید معده با داروی گیاهی و درمان گیاهی رفلاکس معده. سویق لاغری دکتر خیراندیش رو از کجا تهیه کنیم؟

درمان اسید معده با داروی گیاهی

رفلاکس یا اسیده معده به برگشتن اسید به مری گفته می شود که در بین مردم به ترش کردن نیز معروف می باشد. سوزش سر دل، درد پشت جناغ سینه، بوی بد دهان و ترش کردن از نشانه های معمول رفلاکس یا برگشت اسید معده به مری می باشد. جالب است بدانید رفلاکس معده یک بیماری نسبتا شایع در بین ایرانی ها می باشد و تقریبا یک پنجم ایرانی ها به برگشت اسید معده به مری مبتلا هستند.

عوامل مختلفی باعث بروز این عارضه می شوند. عمده دلیل آن شل بودن دریچه انتهایی مری به معده می باشد که در افرادی که به اضافه وزن دچار هستند، افراد سیگاری، کسانی که لباس های تنگ می پوشند و افراد پرخور بیشتر دیده می شود.

سوزش سر دل (پشت جماغ سینه)، استفراغ، اختلال و درد در هنگام فرو بردن غذا، ترشح بیش از حد بزاق، درد قفسه سینه و تهوع از شایع ترین علائم ابتلا به رفلاکس معده و اسید معده می باشد. قیمت انواع سویق چقدر است؟

درمان های گیاهی اسید معده و رفلاکس معده

در طب شیمیایی برای درمان اسید معده از داروهای مهار کننده استفاده می کنند و اسید معده را مهار می کنند. در طب سنتی و اسلامی از داروهای گیاهی به منظور تقویت دریچه بین مری و معده و مهار اسید معده استفاده می کنند. نیک استار در ادامه به معرفی چند دارو گیاهی موثر برای درمان اسید معده می پردازد. لطفا با ما همراه باشید. برای تهیه سویق لاغری باسلام کلیک کنید.

1) کاهش رطوبت معده : قبل از این که به درمان های گیاهی اسید معده بپردازیم لازم است به اساسی ترین درمان اسید معده در طب سنتی بپردازیم. بر اساس نظریات طب سنتی معده برای هضم غذاها باید کمی رطوبت داشته باشد. اگر رطوبت معده بیش از حد باشد معده رطوبت اضافی را دفع می کند که از آن به اسید معده یا رفلاکس تعبیه می شود. بنابراین اولین قدم در درمان اسید معده و درمان رفلاکس معده کاهش رطوبت معده می باشد. برای کاهش رطوبت معده لازم است که آب خوردن ناشتا، میان غذا آب خوردن، آب یخ خوردن و نوشیدن نوشابه های گازدار را ترک کنید. رعایت این نکته باعث کاهش قابل توجه رطوبت معده خواهد شد.

2) گرم کردن معده : از دیگر دلایل رفلاکس معده سرد شدن معده می باشد. برای درمان رفلاکس باید طبع معده را گرم کنید. به این منظور صبح ها ناشتا یک قاشق غذاخوری عسل میل کنید و شب ها نیز آخرین غذایی که می خورید یک قاشق مرباخوری عسل باشد. اگر عسل در دسترس نبود می توانید خرما را با آن جایگزین کنید. این کار باعث گرم شدن معده شما می شود.

3) نسخه جادویی درمان رفلاکس معده: یکی از موثرترین درمان گیاهی اسید معده استفاده از ترکیب بارهنگ و عرق نعناع به مدت چهل روز می باشد.  این ترکیب تمام مشکلات و بیماری های معده را درمان می کند و باعث تقویت معده نیز خواهد شد. برای تهیه این ترکیب یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ را به یک لیوان عرق نعناع طبیعی اضافه می کنیم و ترکیب را ده دقیقه روی حرارت ملایم می جوشانیم. از روی حرارت بر می داریم و پس از این که کمی ولرم شد یک قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه می کنیم تا شیرین شود. یک لیوان از این ترکیب را به مدت چهل روز هر شب قبل از شام میل کنید. البته اگر رفلاکس معده شما ناچیز و خفیف باشد درمان شما کمتر از چهل روز طول خواهد کشید. نیک استار توصیه می کند برای درمان انواع مشکلات معده مثل تهوع های مزمن، زخم معده، سردی معده و … این روش را استفاده کنید تا از نتایج آن شگفت زده شوید.

4) آلوئه ورا: یکی از موادی که به هضم غذا کمک می کند و احتمال رفلاکس معده را کاهش می دهد آلوئه ورا می باشد. ترکیبات موجود در آلوئه ورا ضد التهاب است، به هضم غذا کمک می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. آلوئه ورا تحریک حاصل از برگشت اسید معده به مری را کاهش می دهد. خواص ضد التهابی آلوئه ورا باعث کاهش درد و التهاب ناشی از رفلاکس معده خواهد شد. برای بهره گیری از خواص آلوئه ورا می توانید مقداری از ژل فراوری شده آلوئه ورا را قبل از غذا بخورید. این کار باعث هضم سریع تر غذا شده و احتمال رفلاکس معده را کاهش می دهد. علاوه بر این ژل آلوئه ورا حاوی مقادیر زیادی فیبر می باشد که به درمان یبوست بسیار کمک می کند. بنابراین برای اینکه گوارش سالمی داشته باشید  مصرف ژل آلوئه ورا را قبل از غذا فراموش نکنید.

5) زیره: زیره یکی از ادویه های بسیار پر کاربرد در طب سنتی می باشد. از دیرباز زیره به عنوان یک ضد نفخ شناخته می شده است. روغن و دانه زیره به دلیل خواص التیام بخشی که دارند برای درمان سوزش سر دل مفید می باشند. زیره ضد یبوست است و باکتری های مضر بدن را نیز از بین می برد. زیره باعث هضم سریع تر غذا می شود و دردهای معده و روده را کاهش می دهد. می توانید قبل از هر غذا مقداری زیره آسیاب شده (در حد یک دوم قاشق چایخوری) میل کنید تا هضم غذا سریع تر انجام شود و احتمال نفخ و رفلاکس معده بعد از غذا کاهش یابد.

6) شیرین بیان: شیرین بیان به عنوان یک گیاه تقویت کننده معده در بین مردم شناخته می شود. این گیاه سطح معده را با پوششی شبیه به ژل می پوشاند و از تحریک آن پیشگیری می کند. شیرین بیان درمان کننده زخم های دستگاه گوارش است و در سرطان معده نیز تاثیر درمانی مثبتی دارد. شیرین بیان به صورت قرص و شربت در داروخانه ها و به صورت گیاهی در عطاری ها موجود می باشد. در مصرف آن باید احتیاط شود زیرا حاوی گلیسیریزین است و ممکن است باعث بروز مشکلات کلیوی، طحال و … در بدن شود.

7) ریحان: ریحان به عنوان یک گیاه آرام بخش و ضد التهاب شناخته می شود. دم کرده ریحان باعث کاهش التهابات دستگاه گوارش می شود. به این منظور یک قاشق چایخوری ریحان خشک یا چند برگ ریحان تازه را در یک فنجان آب جوش دم کنید و پس از ولرم شدن با یک قاشق غذاخوری  عسل آن را شیرین کنید و میل کنید. هفته ای یک یا دو بار از این ترکیب استفاده کنید تا گوارش سالمی داشته باشید.

8) سنبل ختایی: سنبل ختایی یک گیاه دارویی شناخته شده در سراسر جهان می باشد. بعضی از خواص آن با زیره مشترک است. سنبل ختایی باد شکن و ضد نفخ بوده و باعث هضم بهتر غذا می شود. ترکیب عصاره سنبل ختایی و عصاره سیر، رازیانه و هویج یک داروی مناسب برای درمان رفلاکس معده می باشد.

9) نعناع: بدون شک یکی از معروفترین گیاهان دارویی مفید برای معده نعناع می باشد. نعناع سبب درمان زخم های گوارشی می شود و به هضم غذا کمک می کند.  نعناع ضد نفخ و باد شکن بوده و دم کرده آن برای تقویت و رفع نفخ معده و روده مفید می باشد. خوردن یک لیوان دوغ طبیعی همراه با نعناع بعد از غذا می تواند باعث کاهش رفلاکس معده شود. مصرف عرق نعناع برای درمان مشکلات گوارشی بسیار متداول است. مصرف بیش از حد نعناع ممکن است باعث یبوست شود بنابراین در مصرف آن احتیاط کنید.

10) بادرنجبویه: بادرنجبویه گیاهی است از خانواده نعناع سانان که برای درمان ورم و نفخ معده استفاده می شود. درمان ورم و نفخ معده باعث کاهش چشم گیر رفلاکس معده و اسید معده می شود.

11) خار مریم: خار مریم شبیه به شربت سفید رنگ معده عمل می کند. دم کرده خار مریم یا عصاره آن دارای مقادیر زیادی کلسیم می باشد که باعث تسکین موقت سوزش سر دل بر اثر رفلاکس می شود. مصرف بیش از حد خار مریم ممکن است باعث تحریکات پوستی شود بنابراین بهتر است از مصرف خود سرانه این گیاه دارویی پرهیز شود.

12) جلبک دریایی: جلبک دریایی از نوع فوکوس باعث تقویت دستگاه گوارش و هضم سریع تر و بهتر غذا می شود. استفاده از کپسول جلبک دریایی به میزان مناسب علائم مربوط به رفلاکس معده را کاهش می دهد.

13) سرکه سیب و عسل: ترکیب سرکه طبیعی سیب و عسل و خوردن این ترکیب بعد از شام باعث کاهش چشمگیر رفلاکس معده خواهد شد.

14) آب سیب و آب زرشک: برای درمان رفلاکس معده می توانید از ترکیب آب سیب و آب زرشک استفاده کنید. یک دوم پیمانه آب سیب و یک دوم پیمانه آب زرشک را به همراه دویست و پنجاه گرم شکر روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. از این شربت یک قاشق در یک استکان آب بریزید و روزی سه مرتبه از آن میل کنید. استفاده مرتب از شربت زرشک و سیب باعث درمان اسید معده خواهد شد.

15) آب لیمو ترش: ترکیب یک فنجان آب جوشیده شده ولرم و یک قاشق چایخوری آب لیمو ترش تازه یک درمان مناسب برای رفلاکس معده می باشد. برای درمان اسید معده این ترکیب را صبح ها ناشتا بنوشید. و تا بیست دقیقه بعد از آن چیزی میل نکنید. این کار باعث تنظیم اسید معده شما و کاهش رفلاکس خواهد شد.

16) جوش شیرین: اگرچه جوش شیرین به دلیل عوارضی که دارد یک داروی مناسب برای درمان اسید معده محسوب نمیشود اما می تواند به طور موقت رفلاکس و سوزش سر دل را به طور معجزه آسایی تسکین دهد. جوش شیرین یک ماده قلیایی یا باز محسوب می شود و اسید معده را بالافاصله خنثی می کند. یک قاشق چایخوری جوش شیرین را به یک فنجان آب جوشیده سرد شده اضافه کنید و آن را میل کنید. بلافاصله سوزش معده شما برطرف خواهد شد.

17) بابونه: بابونه یک گیاه ضد التهاب با طبع گرم و خشک می باشد. مصرف بابونه باعث گرم شدن معده می شود و همانطور که گفتیم یکی از راههای برطرف کردن رفلاکس معده گرم کردن معده می باشد. ممکن است برگشت اسید معده به دلیل تجمع اخلاط سودا در معده اتفاق بیفتد. در این صورت نیز بابونه می تواند به دفع این اخلاط به کاهش و درمان رفلاکس معده کمک کند. خواص ضد التهابی بابونه باعث آرام شدن و تسکین درد معده و تنظیم اسید معده می شود. در مصرف بابونه زیاده روی نکنید زیرا ممکن است باعث بروز حساسیت ها پوستی و … در بدن شود.

18) زنجبیل: یکی از موثرترین گیاهان دارویی برای برطرف کردن رفلاکس معده زنجبیل می باشد. زنجبیل که در درمان و کاهش تهوع بارداری نیز نقش قابل توجه ای دارد یک درمان مناسب برای اسید معده می باشد. زنجبیل طبعی گرم دارد و معده را گرم می کند. زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی خود باعث تسکین سوزش و درد معده می شود و همچنین به کاهش ترشح اسید معده کمک می کند. زنجبیل دارای خواص فوق العاده ضد التهابی بوده و در دستگاه گوارش بسیار مفید می باشد. برای اینکه اسید معده را خنثی کنید می توانید به شیوه های مختلف از زنجبیل استفاده نمایید. می توانید چند ورقه نازک از زنجبیل را در طول روز بجوید یا اینکه دو الی سه قاشق آب زنجبیل در طول روز بنوشید. همچنین می توانید از دم کرده زنجبیل نیز برای خنثی کردن اسید معده بهره ببرید. یک قاشق چایخوری زنجبیل خشک یا چند ورقه نازک از زنجبیل تازه را با آب جوش ترکیب کرده در لیوان را بگذارید و صبر کنید تا دم بکشد. دم نوش زنجبیلی که با کمی عسل شیرین شده است بهترین نوشیدنی برای درمان رفلاکس معده محسوب می شود. دقت کنید که اگر از دمنوش های زنجبیل بازاری می خواهید استفاده کنید مطمئن شوید که فاقد کافئین هستند. زیرا مصرف کافئین یکی از مهمترین دلایل شل شدن دریچه مری به معده و افزایش رفلاکس معده می باشد.

19) انجیر: انجیر نیز یکی از میوه های بسیار موثر در درمان اسید معده محسوب میشود. برای استفاده از انجیر به منظور درمان رفلاکس معده می توانید به این شیوه عمل کنید. یک قاشق چایخوری آویشن و یک قاشق چایخوری پودر گل ختمی و هفت عدد انجیر را با دو پیمانه آب بجوشانید. پس از کمی جوشیدن ترکیب را از روی حرارت بردارید و صاف کنید و روزی دو بار هر بار به مقدار یک دوم پیمانه از این شربت بنوشید. همچنین خوردن شبی هفت عدد انجیر و روزی دو قاشق چایخوری زیره سبز کوبیده شده همراه با غذاها و پرهیز از خوردن غذاهای بسیار چرب، بسیار تند و سنگین باعث کاهش چشمگیر اسید معده خواهد شد.

20) مواد قلیایی: خوردن مواد غذایی قلیایی باعث خنثی شدن اسید معده می شود و سوزش ناشی از رفلاکس را کاهش می دهد. موز، شیر سرد، ماست، ریحان، شیر نارگیل و شیر بادام و دوغ طبیعی قلیایی بوده و باعث تسکین سریع و فوری رفلاکس میشود. همچنین برای کاهش رفلاکس معده لازم است از مصرف الکل، نوشیدنی های حاوی کافئین، شکلات، نوشیدنی های گاز دار و آب مرکبات تا حد امکان پرهیز شود. نوشیدن یک باره آب و سایر مایعات نیز می تواند باعث تشدید رفلاکس معده شود. بنابراین برای کاهش برگشت اسید معده به مری لازم است آب را جرعه جرعهمه ما ممکن است ریفلاکس یا برگشت اسید معده را هنگام مصرف مواد غذایی با برخی نوشیدنی‌ها تجربه کرده باشیم. اما این مشکل زمانی به عنوان بیماری مطرح می‌شود که بیشتر از دوبار در هفته رخ دهد. توصیه‌های بسیار موثری برای بهبود و درمان این بیماری دارد، در ادامه با ما همراه باشید:

برای درمان رفلاکس معده چه بخوریم | درمان اسید معده شدید | درمان رفلاکس معده در طب سنتی روازاده

منظور از ریفلاکس یا رفلاکس معده چیست؟

ریفلاکس یا رفلاکس به معنی برگشت است و در همه اعضای بدن که مایعی در آن‌ها جریان دارد می‎تواند اتفاق بیفتد، مثل مجاری ادراری و مری. معمولاً واژه رفلاکس، اشاره به ریفلاکس معده به مری دارد که در آن مقداری از محتوای معده به مری برمی‌گردد.

  • اگر فرآیند بالینی ریفلاکس بدرستی فهمیده شود و پروتکل درمانی (خوراک، دارو، رفتار) با توجه به جزئیات این سازوکار ‏انتخاب گردد و بیمار هم آموزش کافی ببیند و حرف‌شنو باشد، ریفلاکس در طب سنتی درمان‌شدنی است و نیازی نیست که بیمار سال‌های دراز ‏داروی شیمیایی یا گیاهی مصرف کند.
  • رفلاکس به مقدار کم طبیعی است، اما مقدار کم آن، علائم خاصی نداشته و قابل درک نیست، در نیمی از بیماران رفلاکس، باعث التهاب، زخم یا سرطان مری می‌شود.

چرا دچار ریفلاکس می‌شویم؟

از نظر طب ایرانی، بیماری رفلاکس معدی‌_ مروی برآیندی از تعاملِ دست کم سه عامل است‎، که هرکدام از این سه عامل می‌توانند عامل اصلی یا فرعی سوزش معده باشندو از سبب‌های بدنی/خوراکی/روانی مختلف ناشی شوند.

1) انباشتگی گاز (نفخ) در معده

علل بدنی ‏گوناگونی دارد و درمان آن همیشه یکجور نیست. (مثلاً بیشتر مردم نفخ را فقط به سردی نسبت می‌دهند درحالی که سیر و پیاز و ‏تره هم با آنکه گرم و خشک هستند نفخ ایجاد می‌کنند).‏

2)  سستی دریچه پایینی مری (‏فم یا دهانه معده)‏

که علت آن نیز یکی از موارد زیر می‎تواند باشد:

  • ضعف دهانه معده
  • ضعف خود معده
  • در دهانه معده (علائم شایع آن: زیادی آب دهان، رطوبت زبان و کمی میل به آب)
  • به دهانه معده (علائم شایع آن: سوزش همراه با گرسنگی که با خوردن غذا بهتر شود، همراه با تیرگی زبان و ریزه‌خواری، ترشی و )
  • در معده ( علائم شایع آن: ، سرخی و خشکی زبان، اشتهای کم)

 3) طولانی شدن زمان تخلیه از معده به روده

‏کندی تخلیه معده به روده در بسیاری موارد از سبب‌های روانی منشا می‌گیرد، ولی سبک زندگی مردم امروز نیز آن را قوی‌تر کرده است، پس چه بسا که یک ریفلاکس جزئی می‌تواند از یک کندی سراسری در ‏حرکات لوله گوارش باشد‎، پس عواملی مانند درهم‌خوری، پرخوری، یبوست، خلط پشت حلق، بدخوابی، استرس نیز به این موضوع، دامن می‌زنند.

مصرف چه مواد غذایی منجر به رفلاکس یا تشدید آن می‌شود؟

مشکل رفلاکس، با مصرف غذاهای نامناسبی چون غذای زیر، تشدید می‎یابد و از این رو به هنگام ریفلاکس، باید از مصرف آن‌ها پرهیز نمود:

  • مصرف غذاهای غلیظ مانند غذاهای خمیری (اسپاگتی، ماکارونی، پیتزا، لازانیا) و نان فطیر
  • مصرف قهوه، نسکافه و سایر ترکیبات محتوی کافئین
  • مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی
  • مصرف غذاهای نفاخ مانند حبوبات، سیر و پیاز و سبزیجات خام
  • مصرف زیاد عدس، بادمجان، کلم
  • مصرف گوشت گاو و غذاهایی با رطوبت زیاد
  • نعناع و عرق نعناع
  • ادویه‌جات تند مانند فلفل و خردل
  • گوجه فرنگی و برخی مواد که با آن درست می‌شود مانند سس کچاپ،
  • میوه‌های آبکی یا محرک مانند خیار، شلیل، آلو، طالبی
  • برخی از داروها از جمله داروهای مورد استفاده در درمان آسم، آنتی هیستامین‌ها، مسکن‌ها، آرام بخش‌ها و داروهای ضدافسردگی

مشکل ریفلاکس در چه افرادی شایع تر است؟

در ایران از هر 5 نفر، یک نفر به ریفلاکس مبتلا است و در افراد زیر شایع‌تر است:

  • کسانی که چاقی شکمی دارند و دچار پرخوری هستند.
  • افراد باردار
  • افراد دارای فعالیت بدنی کم
  • افراد داری
  • افرادی که سیگار و الکل و … استعمال می‌کنند.

ریفلاکس معده با چه علائمی همراه است؟

شایع‌ترین علائم رفلاکس معده، ترش‌ کردن و سوزش سر دل بعد از غذا است، اما علائم زیر نیز در بعضی افراد و نه در همه، می‌تواند نشان‌دهنده ریفلاکس باشد:

  • و
  • گرفتگی و خشونت صدا
  • التهاب گوش میانی
  • خلط پشت حلق
  • مشکلات دندانی مانند دندان قروچه
  • درد در قفسه سینه، پشت و در ناحیه بالای شکم
  • تلخی دهان
  • پرآب شدن دهان

در چه صورت ریفلاکس خطرناک است؟

ریفلاکس شاید از نظر خیلی‌ها، بیماری پیچیده و نگران کننده‌ای نباشد، ولی علائمی هست که در صورت وجود آنها، حتماً باید بررسی‌های لازم، جهت تشخیص بهتر، انجام شود و این احتمال وجود دارد که علت ریفلاکس، یک مشکل جدی باشد که منجر به خطر شود.

  • ریفلاکس در سنین بالای 55 سال
  • استفراغ مکرر
  • خونریزی گوارشی یا کم خونی جدید
  • بی اشتهایی و و بیش از 10 % کاهش وزن بدون علت در طی 3 ماه اخیر
  • بلع سخت یا دردناک
  • سابقه فامیلی سرطان معده در اقوام درجه یک
  • شک به بیماری قلبی یا درد در قفسه سینه (خیلی اوقات فرد بیماری قلبی دارد، ولی فکر می‎کند ریفلاکس دارد، پس حواستان به قلبتان هم باشد).

قدم اول درمان: اصلاح سبک زندگی

درمان ریفلاکس، چه از نظر طب رایج و چه از نظر طب سنتی ایرانی، حتماً باید همراه با اصلاح سبک زندگی باشد وگرنه عود خواهد کرد، اصلاح سبک زندگی در دوماه اول سخت است و در ماه سوم اگر همچنان مقاومت کنید، این شما هستید که بر عادت‌های بدتان پیروز خواهید شد:

  1. غذا را در محیط آرام و به دور از حواسپرتی و بدون حرف زدن میل کنید.
  2. در هنگام گرسنگی، غذا خورده شود و زمانی که پنج لقمه به سیر شدن باقی است، دست از خوردن بکشید.
  3. هر لقمه غذا حداقل 30 بار جویده شود (تند غذا خوردن و خوب نجویدن غذا، هوا را با غذا وارد معده می‌کند).
  4. خواب منظم کافی و سرشب، جایگاه مهمی در درمان رفلاکس دارد.
  5. دراز کشیدن به پهلوی چپ و بالابردن سرتخت یا استفاده از یک بالش بلند در زیر سر، تا حدودی از برگشت اسید معده به مری جلوگیری نموده و  به خواب بهتر کمک می‌کند.
  6. از مصرف الکل خودداری کرده و هر نوع دود و سیگار را ترک کنید.
  7. کنترل استرس بسیار موثر است.
  8. در صورت چاقی، از وزن خود بکاهید؛ کاهش وزن می‌تواند علائم رفلاکس معده به مری را کاهش دهد.
  9. از پوشیدن لباس‌های تنگ و کمربند محکم اجتناب کنید.
  10. ورزش روزانه و در حد اعتدال داشته باشید.
  11. از دراز کشیدن، حمام کردن و فعالیت فیزیکی شدید بعد از غذا، پرهیز کنید.

قدم دوم درمان: اصلاح تغذیه

غذاهای مفید:

  • گنجاندن گوشت پرندگان کوچک در وعده‌های غذایی مانند کبک و بلدرچین
  • مصرف مربای هویج، به یا سیب در وعده صبحانه
  • مصرف مرکبات به شکل کمپوت
  • میوه‌های مناسب رفلاکس: سیب، به، گلابی، انجیر
  • میوه های نامناسب رفلاکس: پرتقال، نارنگی، سایرمرکبات

پرهیزات:

  • عدم مصرف چند نوع غذا در یک وعده
  • پرهیز از ریزه‌خواری
  • پرهیز از صرف غذا در ساعات نامناسب
  • قطع مصرف غذاهای آب دار مانند آب خورش و سوپ و مصرف غذاهای خشک تر مانند نان برشته (نان خشک مجفف معده است).
  • عدم مصرف غذاهای غلیظ مانند نان ترید شده، آش رشته، الویه، کشک و بادنجان، هلیم بادنجان و…
  • عدم مصرف آب و نوشیدنی همراه یا بعد از غذا
  • عدم مصرف سالاد، ماست، سوپ و ترشی همراه غذا (تا جایی که امکان دارد به جز چند عدد زیتون و چند برگ ریحان چیز دیگری ‏همراه غذا میل نکنید).‎
  • عدم مصرف غذاهای ترش، شور، تند و چرب
  • عدم مصرف شیرینی زیاد بعد از غذا
  • عدم مصرف غذاهای خمیری و دیرهضم مانند ماکارونی، لازانیا و انواع سرخ کردنی‌ها
  • عدم مصرف غذاهای فرآوری شده و کارخانه‌ای مانند کنسروها، سس‌ها، فست فودها، سوسیس و کالباس و تنقلاتی چون چیپس و پفک

قدم سوم: تدابیر درمانی

بعد از رعایت سبک زندگی و اصلاح تغذیه، نوبت به تدابیر ساده درمانی می‌رسد:

  • اول از همه در صورت ابتلاء به ، آن را درمان کنید.
  • بعد از هر غذا به مدت یک ماه، یک قاشق غذاخوری رب به یا مصرف کنید.
  • پس از غذا تکه‌ای از میوه مربای به که شیرابه آن را گرفته اید بجوید‎.
  • بعد از هر غذا، به مدت یکماه، یک قاشق چایخوری جوارش یا مربای آمله مصرف کنید.
  • بعد از هر غذا به مدت یکماه یک قاشق مرباخوری مصرف کنید.
  • به مدت یکماه، صبح ناشتا و شب قبل خواب از شربت آلوئه ورا استفاده نمایید.
  • روزی دو بار به مدت دو هفته، زیر جناغ سینه، دایره ای به قطر 5 سانتیمتر را با روغن مصطکی به ملایمت ماساژ دهید‎.‎

گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع (با سپاس از )

ه و به آهستگی بنوشید.

 

مشاهده مطالب بیشتر
دکمه بازگشت به بالا