مجله ایرانی/سیستان و بلوچستان مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر راهبردی چابهار متصل به آبهای آزاد اقیانوس هند موقعیت مناسبی برای تجارت، حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ (حمل و نقل دریایی) کالا دارد و بهترین و کم هزینهترین مسیر تجارت و ترانزیت به کشورهای آسیای میانه بویژه کشور همسایه افغانستان است.
قاسم عسکری نسب امروز در بازدید از طرح های سرمایه گذاری بندر چابهار افزود: بندر چابهار بعنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته و به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژهای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد.
وی تصریح کرد: بندرچابهار با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن فرصت بی نظیری برای استفاده سرمایه گذاران و تجار کشور دوست و همسایه افغانستان است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از جمله مشوق های در نظر گرفته شده را تخفیف ۸۰ درصدی برای حقوق و عوارض وارده بر کشتی ها، ۸۰ درصد هزینه توقف وارد بر کشتیها، ۶۰ درصد هزینه های راهنمایی، یدک کشی و لایروبی وارد بر کشتی ها، تخفیف ۸۵ درصدی در انبارداری کانتینرهای صادراتی و ترانزیت خارجی و تخفیف ۷۵ درصدی برای انبارداری کانتینر خالی در بندر چابهار عنوان کرد.
وی از جمله مشوق های غیر تعرفهای را تخصیص تسهیلات از محل وجوه اداره شده به بخش های غیر دولتی جهت خرید و تأمین شناورهای حمل مسافر و خودرو، ساخت مخازن نفتی، انبار، سیلو و سایر محوطه های نگهداری کالا در بندر شهید بهشتی چابهار ذکر کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: اعمال نشدن رشد اجاره بهای ثابت قرارداد اراضی به مدت پنج سال در مدل های مالی، احتساب نرخ بازگشت داخلی ۳۰ درصد برای قراردادهای سرمایه گذاری در بندر شهید بهشتی چابهار در مدلهای مالی، اعطای معافیت پرداخت سهم درآمدی سازمان در تمامی قراردادهای سرمایه گذاری شامل اجاره بهای متغیر، سهم باربری، انبارداری و خن کاری و THC در خصوص کالاهای مازاد بر تعهد تناژ به مدت پنج سال از زمان بهره برداری از دیگر مشوق ها در بنادر چابهار است.
وی ادامه داد: هم اینک علاوه بر تخفیفهای سازمان بنادر معافیتهای مناطق آزاد نظیر معافیت های مالیاتی و گمرکی را شاهد هستیم که امسال می تواند فصل جدیدی از رونق و توسعه و استقبال سرمایه گذاران را بدنبال داشته باشد.
عسکری نسب تصریح کرد: واردات گندم از طریق بندر چابهار و امکان ایجاد کارخانه های آرد جهت تامین آرد مورد نیاز کشور افغانستان وجود دارد و همچنین سرمایه گذاران می توانند فعالیتهای بسته بندی و پردازش کالا، بسته بندی روغن خوراکی، مواد غذایی و روغنهای صنعتی در این بندر انجام دهند.
وی ادامه داد: امکان صادرات محصولات کشاورزی از قبیل میوه و خشکبار با برند کشور افغانستان با توجه به قابلیتهای نگهداری کانتینرهای یخچالی در بندر چابهار از دیگر قابلیتها است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان وجود تجهیزات تخلیه کالای فله از قبیل مکنده غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن در ساعت، واردات کالای فله توسط تجار افغان و امکان کیسه گیری و حمل به صورت کیسه به کشور را از دیگر فرصت های آماده برای افغانستان برشمرد.
وی ادامه داد: کشتیهای خارجی متعلق به لاینرهای بین المللی در بندر شهید بهشتی چابهار ۹۰ درصد تخفیف THC (هزینه تخلیه و بارگیری کانتینر ) به مدت سه ماه و میزان این تخفیف برای سه ماهه دوم ۷۰ درصد و برای ۶ ماه بعد ۳۰ درصد است.
عسکری با بیان اینکه بندر چابهار برای جابجایی کالا توسط سرمایه گذاران کشور افغانستان کم هزینه ترین و امن ترین مسیر است و می تواند جایگزین مناسبی نسبت به سایر مسیرها باشد، خاطرنشان کرد: تجار و سرمایه گذاران کشور محصور در خشکی افغانستان بهترین مکان را برای صادرات و واردات انواع کالاها، بندر چابهار میدانند.
انتهای پیام