یکی از شرکتهای دانشبنیان دستگاه نانو حباب ساز را برای کاربرد در سه صنعت آبزی پروری، گلخانهها و تصفیه پساب به مرحله تجاری سازی رساند و اکنون ۶ کشور از مزایای این دستگاه بهره مند شدهاند.
به گزارش مجله ایرانی، نانو حبابها دسته جدیدی از گازهای حل شده در مایع هستند که پایداری و انحلال فوقالعادهای در سیال دارند. ژنراتور نانو حباب ساز تولید شده در یکی از شرکتهای دانش بنیان امکان تولید میلیاردها عدد از نانو حبابهای گازی را در انواع سیالات با مصرف انرژی بهینه دارند. نانو حبابهای تولید شده امکان ایجاد بهبود در فرآیند انحلال، اکسیداسیون، کنترل و از بین بردن پاتوژنها، جداسازی فیزیکی، جلوگیری و از بین بردن لجن و جلبک و بهبود فرآیندهای گاز-مایع را دارد.
نانو حباب به حبابهایی با اندازه کوچکتر از ۲۰۰ نانومتر(یک هزارم قطر موی انسان) گفته میشود و نانوحباب را میتوان از هر گازی و درون هر سیالی ایجاد کرد.
نانو حباب ساز NANOX ۱ به ظرفیت ۱۰۰۰ لیتر در ساعت ساخته شده است. قابلیت غنی سازی اکسیژن محلول در این دستگاه تا ۴۵ PPm است. مصرف گاز اکسیژن در دستگاه NANOX ۱ بسته به میزان اکسیژن محلول مورد نیاز، حداکثر تا ۵ لیتر بر دقیقه است. این دستگاه در داخل خود مجهز به یک اکسیژن ساز به ظرفیت ۵ لیتر بر دقیقه بوده و میتواند بنا به درخواست مشتری مجهز به سنسور آنلاین سنجش اکسیژن محلول و سیستم اتوماسیون شود.
مصرف برق دستگاه، ۲ کیلو وات ساعت است و کلیه قطعات آن از جنس استیل ضدزنگ ساخته شده و قابلیت تزریق هر نوع گاز خورندهای در آن دیده شده است و امکان استفاده از این دستگاه برای استخرهای کوچک پرورش ماهی (تا ۲۵۰ تن) وجود دارد.
پویا جعفری، مدیر بازرگانی این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با مجله ایرانی، در این باره اظهار کرد: ما تولید کننده ژنراتورهای نانو حباب ساز هستیم. این دستگاه اکسیژن محلول در آب را افزایش میدهد.
وی افزود: ما از این ویژگی دستگاه در سه صنعت آبزی پروری، تصفیه پساب و گلخانههای آبی و هیدروپونیک استفاده کردیم.
جعفری خاطر نشان کرد: در گلخانهها اگر اکسیژن از حد اشباع خود که در حد ۵ تا ۶ PPm به ۱۵ تا ۲۰PPm به گیاهان برسد، در افزایش جذب مواد غذایی، افزایش برداشت محصول نهایی و گلدهی، کاهش مدت زمان کشت و سالم ماندن ریشه گیاهان اثرات چشمگیری دارد.
مدیر بازرگانی این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه سالم ماندن ریشه گیاهان منجر به کاهش مصرف سمومی مانند قارچ کشها خواهد شد، اظهار کرد: در صنعت آبزی پروری اثرات دستگاه نانو حباب سازی بیشتر نمایان شده است، به گونهای که اگر در حوضچههای پرورش ماهی اکسیژن مناسب تامین شود، شاهد افزایش برداشت در هر یک متر مربع خواهیم بود.
وی دلیل افزایش برداشت در حوضچههای پرورش ماهی را ایجاد اکسیژن پایدار و یکسان در محیط عنوان کرد و ادامه داد: در تصفیه پساب نیز فرآیند هوادهی برای تصفیه اجرا میشود که برای این منظور از دستگاههایی چون اسپلش استفاده میشود، ولی دستگاه نانو حباب ساز نسبت به سیستمهای اسپلش انرژی کمتری مصرف میکند، ضمن آنکه میزان بازدهی آن نیز بیشتر است.
مدیر بازرگانی این شرکت دانشبنیان خاطر نشان کرد: با توجه به مزایای این دستگاه در بخش تصفیه پساب تاکنون موفق به اجرای پروژههایی چون طرح تصفیه پساب شهرک صنعتی یزد شدیم.
وی اجرای طرحهای آبزی پروری و ۱۰۰ پروژه گلخانهای را از دیگر طرحهای کاربردی سازی دستگاه نانو حباب ساز نام برد و یادآور شد: این دستگاه تاکنون به ۶ کشور صادر شده است که از آن جمله میتوان به کشورهای بلاروس، مکزیک، ارمنستان، ترکیه، عراق و افغانستان اشاره کرد.
به گفته وی این دستگاه در کشور افغانستان به منظور بهره برداری در گلخانهها استفاده شده است.
انتهای پیام