خبرگزاری آنلاین، گروه استانها: هر سال محرم، شور و حال خاصی بین بچه هیاتیها است، هر کس تقلا میکند تا در ماه عزای سید و سالار شهیدان یک گوشه کار را بگیرد و میدان داری کند، یکی پرچم نصب میکند، دیگری روی شیشه ماشینها دل نوشتههای محرمی مینویسد و آن یکی هم نوحه خوان مراسم میشود.
در استان مازندران چهار هزار هیأت مذهبی با بیش از ۵۰ هزار فعال وجود دارد و فعالیت آنها فقط به برنامههای مذهبی و مراسمهای ماه محرم ختم نمیشود، بلکه در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی به ویژه در دوران کرونا جانفشانیهای زیادی به خرج دادهاند.
در ماه محرم، جلوههای تازه ای از مردم دوستی و آنلاین ورزی توسط هیئات مذهبی و بچههای مسجد در گوشه و کنار مازندران نقش بسته است، محسن محمودی پیرغلام حسینی و رئیس سابق شورای هیئات مذهبی مازندران با بیان اینکه تمام وجود هیأت مذهبی برای حفظ نظام انقلاب است، گفت: در فتنه ۸۸ چشم فتنه را درآوردند و برای لبیک گویی به ندای ولی فقیه و رهبر انقلاب به میدان آمدند و بساط فتنه را برچیدند و علاوه بر این، در امور اجتماعی نیز همواره کمک و یاور محرومان بودند و میدان داری میکنند.
وی در گفت وگو با خبرنگار آنلاین عنوان کرد: هیئات مذهبی و فعالان آن در دوران کرونا با حضور در بیمارستانها و محلات و غیره به ایفای نقش پرداختند و نقش اجتماعی آنان در جامعه پررنگ است و امروز نیز در عرصه مردمیاری و خدمات اجتماعی نقش برجسته ای دارند.
حماسه حسینی چون خورشیدی عالم تاب بر همه جهان درخشندگی و فروزندگی دارد و محرم فریاد عدالت در تیرگی ستم بود
کارشناسان مذهبی از ماه محرم به عنوان بهترین فرصت برای تقویت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه یاد و مطرح کردند: حماسه حسینی چون خورشیدی عالم تاب بر همه جهان درخشندگی و فروزندگی دارد و محرم فریاد عدالت در تیرگی ستم بود که حیات تازهای در عالم اسلام به وجود آورد.
آنان با برشمردن ویژگیهای فرهنگ عاشورا و محرم بر ضرورت حفظ، احیا و برگزاری عزاداریهای سنتی تاکید کردند.
نوای نوحه و مرثیه در مسجد بلند میشود عزاداران حسین به یاد مظلومیت سالار شهیدان کربلا به سینه زنی میپردازند. نوای حزینی که با اشعار تلفیقی و گویشهای ترکی و فارسی عجین شده، سوز بر دل میزند و دیده هر آزادهای را در رثای سالار شهیدان تر میکند.
فعالیت در امور خیرخواهانه اساس شکل گیری هیئات مذهبی در کشور به شمار میرود، از این رو با همکاری بنیاد دعبل خزایی، مجمع خیران مذهبی در استان مازندران نیز شکل گرفته است.
محمدعلی باقری رئیس شورای هیئات مذهبی مازندران در گفت وگو با خبرنگار آنلاین با اظهار این که مجمع خیرین هیئات مذهبی در تمامی شهرستانها با همکاری بنیاد دعبل تشکیل میشود، افزود: این مجمع تاریخچه بسیار قدیمی و قدمت سالیان متمادی و طولانی دارد و از همان شروع روضههای خانگی که بانیان و نیکوکاران پیشقدم میشدند و مراسم عزای امام حسین (ع) را مدیریت میکردند، نقش آفرین بوده است.
تشکیل مجمع خیران هیئات مذهبی
وی با اشاره به برپایی همایش بانیان و خیران حسینی در استان افزود: مقرر شد برای باشکوهتر برگزار کردن مراسم عزاداری اباعبدالله و مناسبات مذهبی، کمک و مساعدت به هیأتها، به ویژه مناطق محروم و روستایی به صورت حرفهای مجمع خیرین هیأتها مذهبی تشکیل میشود.
مشاور عالی شورای هیئات مذهبی کشور افزود: با هماهنگی به عمل آمده با صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی، هیئات مذهبی و اقشار مختلف مردم در همه شهرستانها مراسم عزاداری برگزار میشود و تاکید شد در این برنامه از گویش و لهجه مازندرانی برای مداحی استفاده شود.
وی ادامه داد: اجرای پویش «ما هم لباس مشکی میپوشیم» با حضور نوجوانان و جوانان و با سربندهای «یاحسین «ع»» از جمله برنامهها است.
در کنار تلاش بزرگسالان برای فضاسازی اجتماع عزاداران حسینی، حضور کودکان و دهه نودیها بسیار به چشم میآید، آنها به هر گوشهای سرک میکشند و هر کدام برای خود گروهی را تشکیل دادهاند. از یک سو سروصدای کودکیشان و از دیگر سوی، مشکی پوش آمدهاند. رنگها برایشان اهمیت دارد و در این ایام، بسیاری از کودکان به اصرار رنگهای صورتی و آبی را از تن بیرون کردهاند و سیاه پوشیدهاند.