با حضور در غرفه آنا:
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آیین نامه ارتقای مرتبه علمی اعضای هیئت علمی باید تسهیلگر باشد، اما تساهل خیر! چراکه رشد علمی برایمان مهم است.
عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در غرفه خبرگزاری علم و فناوری آنا در نمایشگاه رسانه های ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه این خبرگزاری، درباره بازنگری آیین نامه ارتقای مرتبه علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزشی اظهار کرد: بر اساس نظر سنجی میدانی از نخبگان کشور و منویات مقام معظم رهبری به اصول ۱۰ گانهای رسیدیم، اصول ۱۰ گانه راهبری و راهنمای تدوین آیین نامه ارتقا خواهد بود، البته این آیین نامه را وزارت علوم نوشته بود، اما تاکید کردیم که در ابتدا اصول حاکم بر تدوین آیین نامه ارتقا را نهایی کنیم تا ارتقا بر اساس اصول حاکم شود.
وی افزود: مثلا ۱۰ اصل در آیین نامه ارتقای اساتید مصوب شد که یکی از اصول توجه به خانواده محوری است، به هر حال اعضای هیئت علمی نباید آنقدر غرق در مباحث علمی شوند که خانواده را رها کنند؛ چرا که خانواده مسئله مهمی است و این آیین نامه نباید به خانوادهها آسیب وارد کند.
خسروپناه تصریح کرد: مثلا، رشتههای علمی متنوع هستند و آیین نامه ارتقا نباید فقط به یک رشته محدود شود، تنوع در رشتههای گوناگون در اصول ۱۰ گانه آیین نامه ارتقای اساتید دیده شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی از استادان آموزش محور یا پژوهش محور یا آموزش و پژوهش محور هستند، در صورتی که تنوع در آموزش و پژوهش اصل دیگری است که لحاظ شده است.
خسروپناه اضافه کرد: توجه به ماموریتهای هر دانشگاه در آیین نامه ارتقای اساتید ذکر شده است که بر اساس هر اصول تصویب خواهد شد.
وی درباره کاهش حق تویی مقاله نویسی در آیین نامه ارتقای مرتبه علمی اعضای هیئت علمی گفت: اساتید از هر یک از مادههای آیین نامه ارتقا باید سطحی از نمره را کسب کنند، اما الزامی در بخش پژوهش برای نوشتن مقاله و کتاب نیست؛ چرا که باب پژوهش را باز گذاشته ایم و حواسمان هست گرفتار تساهل گری در ارتقا نباشیم. بین تسهیل گری با تساهل گری فرق دارد، باید آیین نامه ارتقا تسهیل گر باشد، اما تساهل خیر! چراکه ارتقای آیین نامه و رشد علمی برایمان مهم است.