نماد سایت مجله ایرانی

دریچه سقفی تایلی چهارگوش پلاستیکی خوبه یا فلزی ؟

دریچه سقفی : تهویه هوا در چندین حالت مختلف از نزدیک به کف، دیوار و سقف ساختمان قابل انجام است. انتخاب محل مناسب برای تعبیه دریچه هوا برای سیستم حرارتی، برودتی و تهویه منوط به نوع کاربری ساختمان و ارتفاع سقف آن خواهد بود. رایج‌ترین دریچه هوا به‌کار رفته در ساختمان مسکونی، اداری و تجاری حالت دریچه سقفی بوده و نام آن نیز تنها به دلیل موقعیت نصب دریچه هوا انتخاب شده است. با توجه به تنوع مدل بسیار بالا از لحاظ ظاهری و متریال ساخت به انتخاب بسیاری از معماران ساختمانی تبدیل شده است.

تهویه مطبوع و کمک به جریان هوای بازگشتی از جمله مزایای خاص دریچه هوای سقفی بوده و در دو حالت چهارگوش و گرد برای مصرف‌کننده تولید خواهد شد. طی این مقاله به‌دنبال معرفی انواع دریچه سقفی و ویژگی‌های خاص آن خواهیم بود. در صورتی که قصد استعلام قیمت روزانه دریچه هوای سقفی یا خرید دریچه سقفی را دارید؛ تا انتهای این مطلب با سایت ما همراه باشید.

معرفی دریچه سقفی

دریچه‌های هوا در دو حالت گرد و چهارگوش بر اساس متریال اولیه مختلف تولید شده و دیگر دسته‌بندی خاص برای جداسازی دریچه‌ها از یکدیگر محل نصب آن است. دریچه هوای تعبیه شده برای نصب بر روی سقف گچی یا کاذب ساختمان را دریچه سقفی گویند. این دریچه هوا بسیار متداول بوده و از آن در ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی به وفور استفاده شده است. قابلیت نصب دمپر، پلنیوم باکس و فیلتر هوا بر روی دریچه سقفی وجود داشته و در صورت نیاز برای سیستم‌های هواساز، سرمایش و گرمایش هوا قابل استفاده هستند.

انواع دریچه هوای سقفی

دریچه سقفی دارای انواع مختلفی از لحاظ ساختار، متریال ساخت، نوع پره، مدل، متناسب با سیستم هوا خاص و اندازه است. در ادامه مقاله با ذکر نام و توضیحات لازم به معرفی دریچه‌های سقفی خواهیم پرداخت و برای آشنایی با آن‌‌ها با ما همراه باشید.

دریچه گرد سقفی

این مدل از دریچه هوا به صورت دایره‌ای شکل و مدور بوده که هوای خروجی را به صورت 360 درجه در محیط پخش خواهد نمود. دریچه هوای گرد در دو حالت برجسته و تخت برای مشتریان تولید شده و جلو خاصی به محیط نصب شده القاء خواهد کرد. از این دریچه بیشتر در ساختمان مسکونی، تجاری، بیمارستانی و با رطوبت بالا استفاده شده و بر حسب محل نصب امکان ساخت آن در اندازه و متریال مناسب وجود دارد.

دریچه چهارگوش سقفی

ساختار چهارگوش یا چهار طرفه در این نوع از دریچه هوا مرسوم بوده و شکل قرارگیری پره‌ها تعیین کننده مدل دریچه چهارگوش سقفی است. این دریچه نیز به مانند دریچه گرد دارای ابعاد استاندارد بوده و با آلیاژهای مختلف قابلیت تولید را دارد. دریچه هوای چهار طرفه جهت پخش جریان یک‌دست و جهت مشخص مناسب بوده و امکان به‌کارگیری از آن در سیستم سرمایش، گرمایش و هواساز وجود دارد.

دریچه هوای سقفی آلومینیومی

فلز آلومینیوم وزن کمی داشته و در برابر ضربه، فشار و رطوبت مقاومت بالای از خود نشان داده است. از این رو با ساخت محصولات تهویه هوا با این متریال شاهد تحول در این صنعت شده و با توجه عمر بالای دریچه هوا سقفی آلومینیومی بسیاری از معماران از این نوع دریچه هوا برای ساختمان تحت ساخت خود بهره خواهند برد.

دریچه چوبی سقفی

دریچه‌های ساخته شده از جنس چوب یا ورق MDF زیبایی خاص به محیط داخلی ساختمان بخشیده و هارمونی بین دریچه هوا با دیگر وسایل با ظرافت ساختمان را فراهم خواهد کرد. با بهره‌گیری از متدهای ویژه از لانه‌گزینی حشرات در بدنه چوبی دریچه هوای سقفی جلوگیری شده و برای ساختمان با کاربری و زیبایی ویژه بسیار مناسب هستند.

دریچه هوای سقفی گالوانیزه

ورق گالوانیزه یا ورق روغنی سیاه حجم زیادی از سازه‌های صنعت تهویه هوا را تشکیل داده و در عدم‌وجود رطوبت بالا در محل استفاده، گزینه بسیار مناسبی برای پخش جریان متناوب هوا است. بسیاری از معماران ساختمانی جهت کاهش هزینه‌های سیستم تهویه ساختمان اقدام به خرید دریچه آهنی یا گالوانیزه برای نصب در دهانه هوا سقفی خواهند می‌نمایند.

دریچه فن کویل سقفی – دریچه بازدید سقفی

برخی از تجهیزات سیستم تهویه، سرمایش و گرمایش هوا در قسمت سقف ساختمان نصب شده و برای دسترسی در زمان بازدید دوره‌‌ای یا تعمیر و نگهداری نیازمند دریچه هوای هستند. فن کویل یکی از سیستم‌های خاص تنظیم دما بوده و به تناوب باید مورد بررسی قرار گیرد. از این رو با استفاده از دریچه دسترسی سقفی یا دریچه هوای فن کویل امکان بازدید تعمیرکار را فراهم نمود. ابعاد این دریچه به نوع و مدل سیستم کنترل هوا وابسته بوده و در صورت نیاز باید هوای بازگشتی مورد نیاز فن کویل را نیز تامین نماید.

دریچه مشبک سقفی

دریچه مشبک در دو حالت گرد و چهارگوش تولید شده و شکل پره‌های آن در دو شکل افقی و عمودی همدیگر را قطع خواهند نمود. ایجاد ظاهری مربع‌شکل موجب پخش مناسب هوا در محیط شده و در صورت سفارش امکان تولید با تیغه ثابت همراه با زاویه یا ثابت چند طرفه نیز وجود دارد.

دریچه خطی سقفی

دریچه هوایی که شکل پره‌های آن تنها در یک جهت افقی یا عمودی و به شکل خطی ممتد باشد را دریچه خطی گویند. دریچه خطی سقفی را معمولا در هتل، بیمارستان یا مراکز اداری و تجاری جهت تهویه و تنظیم حرارت محیط مورد استفاده قرار خواهند داد. ساخت این نوع از دریچه هوای سقفی در حالت‌های مختلف پره ثابت، متغیر، زاویه‌دار و چند طرفه با متریال مختلف مرسوم است.

دریچه اسلوت سقفی

دریچه اسلات سقفی یکی از پر استفاده‌ترین انواع دریچه خطی سقفی بوده و به‌دلیل وجود شیارهای پی در پی به پخش جریان هوا کمک خواهد نمود. نصب دریچه هوای اسلات سقفی در ساختمان‌های شیک و بزرگ مثل هتل و بیمارستان امری عادی بوده و جهت افزایش قدرت پخش هوا در پشت آن از دمپر هوا استفاده خواهد شد. تعداد شیارها در این نوع دریچه بین 1 الی 10 مورد بوده و از کنار هم قرار گرفته آن‌ دریچه چند اسلات تشکیل خواهد شد.

دریچه هوای سقفی چند طرفه

سمت و سوی پره‌ها بر اساس محل قرارگیری در مرکز سقف یا کنج نزدیک به دیوار یا مانع پخش هوا تنظیم خواهد شد. چهار جهت بالا، پایین، چپ و راست را می‌توان در صورت نیاز مورد استفاده قرار داده یا بر حسب نیاز از انواع دوطرفه، سه طرفه یا یک طرفه سقفی بهره برد.

دریچه سقفی ثابت و متغیر

تیغه‌های موجود در دریچه هوای سقفی در دو حالت ثابت یا قابل تنظیم تولید شده و در صورت استفاده از دریچه هوا با تیغه متغیر امکان تغییر سمت و سوی پرتاب باد وجود دارد.

دریچه سقفی دمپردار

استفاده از دمپر هوا جهت تنظیم شدت و شتاب پرتاب باد امری رایج بوده و تنها در قسمت پشتی دریچه‌های هوا با عمق بالا نصب خواهد شد. نصب دمپر هوا بر روی سیستم فن کویل، داکت اسپلیت و دیگر تجهیزات تنظیم دما مرسوم بوده و قدرت کنترل جریان هوا در اتاق‌های مجزا را ایجاد خواهد نمود.

دریچه هوای سقفی با پلنیوم باکس

پلنیوم باکس موجب ترکیب هوای محیط داخلی با هوای ورودی از کانال هوا شده و بعد از انجام ادغام آن‌ها مجددا عمل پخش هوا را مدیریت خواهد نمود. در صورت نیاز مشتری و کاهش اتصالات امکان تولید پلنیوم باکس همراه با دریچه هوای سقفی وجود داشته و بسیاری از معماران ساختمانی از این مدل دریچه سقفی بهره خواهند برد.

مزایای دریچه سقفی با کیفیت

از جمله مزایا نصب دریچه هوای سقفی استاندارد در ساختمان عبارت است از:

خروج از نسخه موبایل