راهنمای خرید قالب خاص بتن

قالب هاب بتنی هر کدام مزایا و معایبی دارند. با این حال انتخاب قالب خاص بتن مناسب تنها با در کنار هم گذاشتن کاربرهای این قالب ها امکان پذیر است. در این مقاله در مورد انتخاب قالب بتن مناسب با توجه به برخی از فاکتورهای موجود پرداخته ایم.هم‌زمان با پیشرفت صنعت ساختمان‌سازی و متنوع شدن روش‌های ساخت‌وساز، تنوع ابزارها و مصالح ساختمان‌سازی نیز زیاد شده و این موضوع، فرایند انتخاب آن‌ها را دشوار و پیچیده کرده است. این مقاله در مورد مهم‌ترین نکات مؤثر در انتخاب مناسب است که در حال حاضر تنوع زیادی دارد و انتخاب نوع مناسب آن می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

ساختمان

چالش‌های انتخاب قالب بتن مناسب چیست؟

همانند بسیاری از مصالح و ابزارآلات ساختمانی، انتخاب قالب بتن مناسب نیز چالش‌های زیادی دارد که مهم‌ترین آن، قیمت قالب است. رایج‌ترین از جنس چوب، پلاستیک یا فلز ساخته می‌شوند که قیمت مواد اولیه تمامی آن‌ها به قیمت ارز بستگی دارد. قالب فلزی پرکاربردترین نوع قالب بتن است و قیمت آن علاوه بر قیمت ارز، به قیمت فولاد هم بستگی دارد که در سال‌های اخیر، نوسان زیادی داشته است. به همین دلیل پس از بررسی تمامی فاکتورهای لیست شده در این مقاله برای انتخاب قالب بتن مناسب، باید به فکر انتخاب زمان مناسب برای خرید آن نیز باشید تا ضرر نکنید.

یکی دیگر از چالش‌های اساسی، سرعت و روش بتن‌ریزی است. به عنوان مثال شاید تصور شود که برای یک پروژه انبوه‌سازی با نمای ساده، انتخاب قالب بتن چوبی بهترین گزینه است؛ چراکه قیمت پایین‌تری نسبت به سایر انواع قالب دارد؛ اما این تصور اشتباه است و باید سرعت نصب و برچیدن قالب را نیز در نظر گرفت که در مورد قالب چوبی، این سرعت چندان زیاد نیست.

همچنین روش نگهداری از قالب نیز یکی از چالش‌های انتخاب قالب بتن مناسب است؛ چراکه در صورت عدم رعایت شرایط نگهداری قالب با توجه به جنس آن، بسیاری از فاکتورهای مؤثر در انتخاب قالب بتن زیر سؤال خواهد رفت و از عمر قالب کاسته خواهد شد.

نکات اساسی در انتخاب قالب بتن مناسب چیست؟

مهم‌ترین نکته اساسی در انتخاب قالب بتن مناسب، بررسی مزایا و معایب قالب است. با فاکتورهای زیر می‌توانید به مزایا و معایب هر قالب پی ببرید و با در نظر گرفتن جمیع جوانب، دست به انتخاب قالب بتن مناسب بزنید:

ظاهر بتن

دیگر در طراحی‌های مدرن تلاش چندانی برای پوشاندن بتن نمی‌شود و حتی در دکوراسیون داخلی نیز شاهد دیوارها و ستون‌های بتنی بدون پوشش هستیم. اگر می‌خواهید از سبک طراحی مدرن استفاده کنید، باید بتن نهایی شما دارای ظاهر یکدست و لطیف باشد. به همین دلیل قالب بتن مناسب برای شما، قالب فلزی است. برای داشتن طرح‌های خاص نیز باید از بهره بگیرید.

هزینه قالب

همیشه ارزانی یا گرانی به‌تنهایی یک مزیت نیست. هم قالب‌های ارزان‌قیمت و هم گران‌قیمت، محدودیت‌های خاص خود را دارند. به عنوان مثال قالب‌های فلزی قیمت بیشتری نسبت به سایر انواع قالب دارند و باید شرایط خاصی را برای نگهداری از آن‌ها رعایت کنید، چراکه این نوع عایق در برابر رطوبت آسیب‌پذیر است. همچنین اگر می‌خواهید هزینه‌ها را کاهش دهید و تصور می‌کنید که قالب بتن مناسب برای کار شما قالب چوبی است، باید عمر کوتاه این نوع قالب را نیز در نظر بگیرید. برای کاهش هزینه‌ها نیز می‌توانید به جای خرید قالب، آن را اجاره کنید.

دوام و قابلیت استفاده مجدد

احتمالاً دوام مهم‌ترین عامل مؤثر در انتخاب قالب بتن مناسب است؛ چراکه مشخص می‌کند ارزش واقعی یک قالب چقدر است. در میان انواع مختلف قالب، قالب‌های فلزی دوام بیشتری دارند و اگر درست نگهداری شوند، می‌توانید به دفعات نامحدود از آن‌ها استفاده کنید. پس از آن نیز قالب‌های پلاستیکی، چوبی و … در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

همچنین ممکن است در نگاه اول قالب‌های یکبارمصرف (مثل قالب‌های آجری) مقرون‌به‌صرفه نباشند، اما قابلیت افزایش استحکام سازه و تبدیل‌شدن به مصالح سازنده آن نیز از مزایای غیرقابل‌چشم‌پوشی قالب یکبارمصرف است.

تدارکات موردنیاز برای نصب

منظور از تدارکات، نیروی انسانی موردنیاز (از نظر تعداد و میزان تخصص) و تجهیزات موردنیاز برای نصب قالب است. نصب برخی از انواع قالب در عین داشتن قیمت پایین و دوام بالا، به نیروی انسانی متخصص و تجهیزاتی مثل جرثقیل و … نیاز دارد که این موارد هزینه قالب‌بندی را بالا می‌برند و بر نحوه انتخاب قالب بتن مناسب تأثیر می‌گذارند.

بهره‌وری قالب

در میان عوامل مؤثر در انتخاب قالب بتن مناسب، دو عامل تدارکات و بهره‌وری وابستگی بسیاری به یکدیگر دارند. منظور از بهره‌وری، تعداد قالب نصب‌شده به ازای هر ساعت کار نیروی انسانی است و به‌نوعی معنای سهولت نصب آن را می‌دهد. البته در کنار این عامل، باید عواملی مثل هزینه و خروجی نمای کار در انتها را نیز در نظر گرفت.

طراحی قالب بتن

منظور از طراحی قالب، سیستم قالب‌بندی پروژه است. برای انتخاب قالب بتن مناسب باید به یکپارچه یا مدولار بودن سیستم قالب‌بندی پروژه دقت کرد. استفاده از هر کدام از این سیستم‌ها در جای غلط و انتخاب جنس نامناسب قالب برای هر کدام از آن‌ها، می‌تواند منجر به برهم خوردن برنامه زمان‌بندی پروژه و ضرر و زیان شود.

مقاومت قالب بتن

یک قالب بتن مناسب، باید بتواند فشارهای ناشی از بتن‌ریزی و بارهای زنده و مرده سازه را در هنگام سفت شدن بتن، تحمل کند. همچنین قالب باید در برابر رطوبت، سایش و حرارت نیز مقاوم باشد. مقاومت قالب فلزی نسبت به انواع دیگر قالب بیشتر است و می‌تواند نیروهای مذکور را به‌راحتی تحمل کند. تنها نقطه‌ضعف این قالب، مقاومت پایین در برابر رطوبت است که در مناطق مرطوب، می‌توانید به جای آن‌ها از قالب‌های پلاستیکی استفاده کنید.

وزن قالب بتن

وزن قالب بتن تأثیر زیادی بر قیمت و سرعت نصب آن دارد. به عنوان مثال قالب‌های فلزی با استفاده از ورق سیاه ساخته می‌شوند و قیمت نیز به‌صورت کیلویی اعلام می‌شود. هر چه ضخامت ورق سیاه بالا برود و ابعاد آن بزرگ‌تر شود، قیمت قالب فلزی نیز افزایش خواهد یافت. همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، در انتخاب قالب بتن مناسب باید به وزن آن نیز دقت کنید؛ چراکه هرچه وزن قالب بالاتر برود، حمل آن به محل نصب سخت‌تر شده و سرعت اجرای کار نیز پایین می‌آید.

جمع بندی

اگر با وجود در نظر گرفتن فاکتورهای بالا هنوز هم در مورد انتخاب قالب بتن مناسب شک دارید، می‌توانید با کارشناسان  ما در سایت عمران مارکت تماس بگیرید. سایت عمران یک فروشگاه آنلاین است که به‌صورت تخصصی در مورد فروش انواع قالب و تجهیزات قالب‌بندی فعالیت می‌کند و می‌توانید به‌راحتی قالب موردنظرتان را با کیفیت مناسب به کارشناسان ما سفارش بدهید.

 

دکمه بازگشت به بالا