نماد سایت مجله ایرانی

ساخت قالب تونل فرم چگونه است؟

ساختمان

مساله مهم در ساخت قالب تونل فرم، توجه به ابعاد آن ها با توجه به پروژه مورد نیاز است. این قالبها با توجه به نیاز به شکلهای مختلفی مانند دایره ای، مربع یا مستطیل و نعل اسبی ساخته و مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به شرایط سختی که این قالب ها در آن قرار گرفته و فشارهای زیاد ناشی از بتن ریزی که تحمل می کنند، عملکرد آن ها باید به گونه ای باشد که در اثر تکرار پذیری کیفیت و عملکرد استاندارد خود را از دست ندهند. از طرف دیگر این قالب ها باید به شکلی طراحی شوند که جابجایی و باز و بسته کردن آن ها در نهایت سهولت انجام شود. آخرین نکته نیز آنکه قالب تونل فرم باید به گونه ای ساخته شوند که در تونل کم ترین فضای ممکن را اشغال کنند.

ساختمان

مزایای استفاده از قالب تونل فرم

شاید بتوان اصلی ترین مزایای استفاده از قالب تونل فرم را کاهش زمان ساخت و هزینه های مصرفی بیان کرد. استفاده از این روش ساخت به طور میانگین می تواند تا 15 درصد هزینه ها و تا 25 درصد زمان ساخت سازه را کاهش دهد. پیمانکار می تواند از آن در پروژه های مختلف استفاده کرده و به آن به چشم یک سرمایه ماندگار نگاه کند.

در صورت تمایل شما عزیزان، قالب گستر سپنتا کلیه مراحل نصب و اجرای سیستم های قالب و داربست را با بهره مندی از نیروی ماهر و آموزش دیده، تحت نظارت مهندسین زبده ارائه می دهد.

این قالبها در استفاده از نیروی انسانی صرفه جویی کرده و پروژه را با تعداد بسیار کمتری نسبت به روشهای دیگر به اتمام می رسانند. مراحل نازک کاری و معماری داخلی ساختمان به دلیل ایجاد سطوح بسیار صاف، هم شکل و یک پارچه از مراحل ساخت سازه حدف می شود. ساخت سازه با استفاده از این روش را علاوه بر یک پروژه ساخت می توان یک پروژه صنعتی نیز در نظر گرفت که بازدهی و سرعت مجموعه پروژه را افزایش می دهد.

  1. کاهش چشمگیر زمان ساخت:
    • با استفاده از سیستم تونل فرم، زمان اجرای پروژه به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد.
  2. کاهش هزینه‌ها:
    • کوتاه شدن دوره ساخت منجر به کاهش هزینه‌های پروژه می‌گردد.
  3. صرفه‌جویی در منابع انسانی:
    • با افزایش سرعت انجام کار، نیاز به منابع انسانی و نیروی کار کاهش می‌یابد.
  4. جلوگیری از درگیری سرمایه:
    • به دلیل سرعت انجام کار، سرمایه برای طولانی مدت در پروژه درگیر نمی‌شود.
  5. استفاده چندمنظوره از قالب تونل فرم:
    • ممکن است در پروژه‌های مختلف از قالب‌های تونل فرم به عنوان سرمایه‌ای ماندگار برای مجریان مورد استفاده قرار گیرد.
  6. ساخت سریع آپارتمان بزرگ:
    • این سیستم امکان ساخت یک طبقه از آپارتمان بزرگ را در زمان کوتاه فراهم می‌کند.
  7. افزایش کیفیت سازه:
    • با استفاده از سیستم قالب تونلی، کیفیت سازه بهبود می‌یابد.
  8. حذف عملیات نازک کاری:
    • عدم نیاز به عملیات نازک کاری و معماری داخلی، باعث ایجاد سطوح صاف و صیقلی می‌شود.
  9. ابعاد دقیق و منظم:
    • قالب‌های تونلی امکان ایجاد ابعاد داخلی دقیق و منظم را با دقت بالا فراهم می‌کنند.
  10. صرفه‌جویی در مصالح:
    • استفاده از سیستم تونل فرم به صرفه‌جویی در مصالح مرسوم نظیر چوب، میخ، مفتول، آهن‌آلات و… منجر می‌شود.
  11. استفاده بهینه از مساحت:
    • سیستم قالب تونل موجب بهره‌وری بالاتر از مساحت در دسترس می‌شود.
  12. مقاومت در برابر زلزله و آتش سوزی:
    • سازه‌های ایجاد شده توسط قالب‌های تونلی به دلیل بتن ریزی یکپارچه دیوار و سقف، مقاوم در برابر زلزله و آتش سوزی می‌باشند.
  13. ساختمانی مشابه خط تولید صنعتی:
    • اجرای سازه بتنی با استفاده از قالب تونل فرم، ساخت پروژه را به شکلی مشابه خط تولید صنعتی نمایان می‌سازد.
  14. استفاده آسان با نیروهای نیمه متخصص:
    • به دلیل سادگی روش استفاده از قالب تونل فرم، می‌توان با استفاده از نیروهای نیمه متخصص به راحتی از این سیستم استفاده نمود.
  15. استفاده از شبکه‌های مش آماده:
    • در این روش می‌توان از شبکه‌های مش آماده نیز بهره‌گرفت که این خود به کاهش زمان اجرا و در نتیجه کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود.

قالب تونل فرم، به دلیل یکپارچه بودن بتن ریزی، دیوارها و سقف در برابر مشکلات احتمالی مانند آتش سوزی و یا زلزله مقاوم تر هستند و استفاده از قالب تونل فرم در ساخت سازه، به کارگیری اجزای دیگر مانند چوب، مفتول، آهن آلات، میخو غیره را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.

سکو بتن ریزی Working Platform
جان پناه Guardrail Post
مهار مایل سکو بتن ریزی Platform Bracket
نردبان Access platform Ladder
هوک (شاهین) کوچک Assembly Device
هوک (شاهین) بزرگ Lifting Triangle
رامکا طولی Kicker form straight

توضیح کلی درباره قالب تونل فرم

سیستمی به نام قالب تونل فرم، یکی از روش‌هایی است که برای اجرای ساختمان‌هایی با سیستم دیوارهای باربر و سقف‌های بتنی استفاده می‌شود. معمولاً به آن تونلی می‌گویند؛ زیرا سقف و دیوارها به طور همزمان به صورت سلولی قالب گیری می‌شوند. در سیستم ساخت تونل، دیوارها و سقف‌های بتن آرمه به طور همزمان تقویت، قالب گیری و بتن ریزی می‌شوند. این روش رفتار لرزه‌ای مجموعه سازه را از نظر سرعت و کیفیت اجرا و عملکرد سازه و یکپارچگی اجزا و اتصالات آن‌ها بهبود می‌بخشد.

مونتاژ قالب تونل فرم

یکی از مهم‌ترین مراحل بعد از طراحی و ساخت قالب‌های تونلی فرم بحث مربوط به مونتاژ این قالب‌ها هست. یکی از عوامل اصلی برای عملکرد بهتر و کارآمدتر قالب تونل فرم، مونتاژ صحیح این نوع قالب است .  استفاده از برنامه‌ریزی و تیم مونتاژ حرفه‌ای قالب تونل برای افزایش عمر مفید قالب تونلی و کاهش خطاهای بتن در سازه‌ها مهم هست. این کار بخشی از فرآیند کاهش هزینه‌ها و زمان اتمام پروژه است.

تولید قالب تونل فرم

قالب تونل فرم، سیستم قالب‌های تونلی در پروژه‌های بتنی که دیوارها و سقف‌ها در یک مرحله اجرا می‌شوند، در نتیجه یک ساختار منظم یکپارچه ایجاد می‌شود، بسیار کارآمد است و دارای مزایای زیر است:

  1. کاهش چشمگیر زمان ساخت پروژه، کاهش هزینه ها، صرفه جویی در منابع انسانی و نیروی کار وعدم نیاز به سرمایه بلندمدت از نظر کاهش زمان ساخت
  2. بهبود کیفیت سازه،حذف عملکرد اتصالات و معماری داخلی و ایجاد ابعاد داخلی دقیق و منظم و کیفیت و دقت بالا از مزایای این سیستم قالب‌بندی است.
  3. مقاومت قالب تونل فرم در برابر زلزله و آتش سوزی بسیار مقاوم می‌باشد؛ زیرا بخشی از دیوارها و سقف آن بتن‌ریزی شده است.
قالب پیرامونی سقف Slab Stopend
قالب انتهای دیوار Wall Stopend
چرخ ساپورت Tunnel Driving Wheel
جک ثابت Panel Jack
جک چرخ دار ثابت Back Panel Jack & Wheel
جک ثابت Panel Jack (Swivel Tunnel)
جک چرخ دار Swivel Tunnel Wheel

نگاهی به تاریخچه قالب تونلی فرم

این نوع قالب 40 سال است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساخت این گونه سازه‌های بتنی از 40 سال پیش تا به امروز به صورت انبوه در سراسر جهان انجام می‌شود و در حال حاضر بازنگری‌های فنی توسط قالب سازان در حال انجام است.

آخرین نسخه این سیستم در سال 2007 در ترکیه به ثبت رسید و در کشورهایی که با مشکل زلزله مواجه هستند، این سیستم از دیرباز یکی از بهترین راه‌ها برای ساخت سازه‌های صنعتی بوده است.

در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، ترکیه، مالزی و با ساخت آسمان خراش‌ها، استفاده از این روش بسیار دوگانه تلقی شد و توانست پروژه‌های بسیار خوبی را ارائه دهد. این روش مانند سایر روش‌های صنعتی بر اساس چهار معیار صرفه‌جویی در زمان، صرفه‌جویی در هزینه، بهبود کیفیت و ایمنی کارگران مورد توجه قرار می‌گیرد.

در واقع با همکاری سرمایه‌گذاری مسکن و مرکز تحقیقات معماری مسکن، اطلاعات فنی مرتبط با فناوری ساخت قالب‌های بلندمدت می‌تواند ارزیابی دقیقی ایجاد کند که این سیستم‌ها یکی از 15 فناوری جدید و برتر هستند.

پنل جانبی Back Panel
پنل عمودی Vertical panel
پنل سقف Deck Panel
آداپتور پنل

عمودی(بیرونی)

Vertical Panel
آداپتور پنل سقف Deck Panel Adapter

کاربرد قالب تونلی فرم چیست؟

قالب تونل فرم فقط برای پروژه‌های انبوه‌سازی مناسب است و برای پروژه‌های کوچک قابل توجیه نیست. استفاده از فناوری جدید (قالب تونلی) در زمینه ارتقای کمی و کیفی مسکن با رعایت استانداردهای فنی صنعت مسکن و ساختمان و مقررات ملی ساختمان در برنامه توسعه ملی و استفاده از بهترین روش‌ها ضروری است.

تعداد طبقات موجود در این روش 8-10 طبقه هست. با قالب تونل فرم، هزینه تکمیل اسکلت، دیوارها و پوشش‌های داخلی در مقایسه با روش‌های سنتی برای اسکلت‌های بتنی و فلزی کمتر از 19٪ و 38٪ است.

قیمت قالب تونلی فرم

به نظر می‌رسد در نگاه اولیه قالب تونل فرم قیمت بیشتری نسبت به سایر محصولات داشته باشد، اما در واقع این محصول در محاسبه سرعت اجرای پروژه و کاهش نیروی کار، استفاده از تجهیزاتی مانند جرثقیل بسیار مقرون به صرفه‌تر است و متوجه خواهید شد که این یک پروژه انبوه‌سازی است. برای اطلاعات فنی دقیق و قیمت روز قالب تونلی با دفتر فنی شرکت ما تماس حاصل فرمایید.

ساخت قالب تونل فرم چگونه است؟

سیستم قالب تونل فرم اغلب در ساختمان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که بتن‌ریزی آن‌ها بر اساس سازه‌های دیوار برشی که در برابر زلزله مقاومت بالایی دارند، انجام می‌شود. ابعاد قالب تونلی فرم را تقریباً می‌‌توان با ابعاد سایر فضاهای موجود در نقشه معماری برابر دانست. زمان خروج قالب تونلی، بعد از بتن‌ریزی سقف و دیوار و محکم شدن بتن است.

برای خروج این قالب لازم است قالب‌ها با حرکت افقی و غلتیدن روی غلتک و یا چرخ از دیواره جدا شوند. لازم به ذکر است که هنگام قالب بندی و یا برداشتن قالب تونلی فرم، قالب‌های تونلی با همان ابعاد اولیه خارج می‌شوند و هیچ لزومی برای تغییر ابعاد قالب تونلی و کوچک‌تر کردن آن وجود ندارد.

 

خروج از نسخه موبایل