مجله ایرانی/کرمانشاه معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از افراد خواست از مصرف قارچ های وحشی که ممکن است سمی باشند، پرهیز کنند.
دکتر ابراهیم شکیبا با اشاره به فرا رسیدن فصل بهار و مهیا شدن شرایط جهت رویش قارچ های وحشی در طبیعت که برخی از آنها هم سمی هستند، گفت: خوردن چند لقمه از این قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه و یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
شکیبا با بیان اینکه نمیتوان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن تشخیص داد کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است، افزود: تشخیص این نوع قارچها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است و تکیه بر روش های غیرعلمی مانند استفاده از ظروف نقرهای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود.
وی با اشاره به علائم مسمومیت با قارچ، گفت: علائم زودرس مسمومیت با قارچ شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق است که گاهی با علائم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری همراه می شود. این علائم معمولاً چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: علائم دیررس مسمومیت با قارچ نیز شامل علائم مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی است که ممکن است طی روزها یا هفتهها بعد ظاهر شود.
شکیبا افزود: افرادی که قارچ خودرو مصرف کردهاند و دارای علایم گوارشی شدهاند، باید به سرعت جهت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند، چون تاخیر در شروع درمان عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.
وی با بیان اینکه باید از چیدن، خریدن و مصرف قارچ های روییده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد، گفت: باید تنها از قارچهای خوراکی تولید شده در کارخانه های معتبر استفاده کرد.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزود: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با این قارچ ها، مصرف نکردن قارچ های روییده در طبیعت است.
به گزارش مجله ایرانی، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، شکیبا افزود: سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی پرهیز کرد.
انتهای پیام