هدفگذاری تولید ۳۰۰ هزار اصله نهال صنوبر در سال ۱۴۰۳ در نیروگاه مفتح

هدفگذاری تولید ۳۰۰ هزار اصله نهال صنوبر در سال ۱۴۰۳ در نیروگاه مفتح

مجله ایرانی/همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از هدفگذاری تولید ۳۰۰ هزار اصله نهال صنوبر در سال ۱۴۰۳ در نیروگاه مفتح خبر داد.

اسفندیار خزایی یکشنبهT ۲۰ اسفند در آیین کاشت و غرس ۲۲۰ هزار اصله نهال و قلمه در نیروگاه شهید مفتح کبودراهنگ، ظهور کرد: نیروگاه شهید مفتح در سال گذشته دارای تولید ۸۰۰۰ اصله نهال و امسال نیز دارای تولید ۱۰۰ هزار اصله نهال صنوبر و ۱۰۰ هزار اصله نهال سنجد بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ نیروگاه تولید ۳۰۰ هزار اصله نهال صنوبر را به عنوان مسئولیت اجتماعی و نیز پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت جزو برنامه خود دارد، افزود: همزمان با هفته منابع طبیعی در این آیین و مراسم کاشت و غرس ۲۲۰ هزار اصله نهال و قلمه‌گیری جدید در نیروگاه مفتح آغاز شد که ۲۰ هزار اصله به کاشت نهال و ۲۰۰ هزار به کاشت قلمه‌گیری جدید اختصاص دارد.

خزایی با بیان اینکه نیروگاه مفتح یکی از الگوهای موفق در زراعت چوب استان همدان است، ادامه داد: نیروگاه مفتح در حوزه مسئولیت اجتماعی در زمینه تولید نهال و نیز ایجاد  قلمستان عملکرد خوبی داشته و کاشت گونه‌های مختلف را شروع کرده است و تلاش داریم که همکاران ما برای افزایش تصاعدی تولید نهال این نیروگاه را کمک دو چندان کنند.

وی با اشاره به اینکه در استان همدان تاکنون بیش از ۳۰ گونه در راستای پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت با کمک کمیته علمی تولید نهال داشته است، خاطرنشان کرد: اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی استان و نیز ادارات شهرستان‌ها، جهادکشاورزی و محیط زیست در سطح استان همدان با قدرت به دنبال فرهنگ‌سازی تولید نهال به عنوان مسئولیت اجتماعی کارخانه‌هایی هستند که به نوعی تولید دی‌اکسیدکربن دارند.

خزایی با تأکید بر اینکه در این رابطه از قبل غفلت شده و همین امر موجب شده به دنبال آن آمار تثبیت کربن کشور ایران در جهان رتبه چهلم و در تولید دی اکسید کربن رتبه دهم را داشته باشد، ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن کشور ایران در منطقه خشک و نیمه‌خشک توجه به درخت و درختکاری و نیز ایجاد و حفظ پوشش گیاهی با استفاده از کشاورزی حفاظتی و نیز کمتر مصرف کردن در حوزه انرژی توجه ویژه شود و در بحث مصرف انرژی به سمت پنل‌های خورشیدی و انرژی‌های پاک و نیز در کنار آن به سمت کاشت تصاعدی نهال و درخت پیش برویم. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اینکه ایران از ۱۳ اقلیم شرایط ۱۱ اقلیم را داراست، تصریح کرد: باید کشور را سبز نگه داریم و کم کم از کشت گونه‌های کم‌آب‌بر چون صنوبر به سمت کشت نهال پده برویم.

وی با بیان اینکه نهال و درخت پده به نسبت صنوبر بسیار کم‌آب‌بر بوده و شرایط شوری و کم‌آبی را تحمل می‌کند و دارای ارتفاع خوبی است، افزود: سهم استان همدان در  پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال، تولید افزون بر ۱۲ میلیون اصله نهال بوده که برای تحقق این سهمیه تولید سالانه سه میلیون اصله نهال باید داشته باشد.

خزایی با تأکید بر ضرورت توجه کارخانه‌ها به تولید نهال در زمینه بادشکن و استفاده از پساب در تولید نهال گفت: در حال حاضر نیروگاه مفتح برای آبیاری تولیدات نهال و نیز برای قلمستان خود از پساب نیروگاه استفاده می‌کند که توجه ویژه سایر کارخانه‌ها به این امر ضرورت دارد.

وی همچنین با تأکید بر توجه ویژه به کاشت درخت و توسعه درختکاری و تولید نهال اظهار کرد: در سال‌جاری در رابطه با تولید نهال ۷۰ پویش مردمی در سطح استان همدان شکل گرفته و علاوه بر این ۲۲  تفاهم‌نامه با سایر ادارات از جمله بسیج سازندگی، هلال احمر و آموزش و پرورش برای طرح کاشت یک میلیارد درخت و تحقق سهمیه استان منعقد شده است.

خزایی با اشاره به ایجاد ۲۰۰ هزار نهالستان دانش‌آموزی در سطح کشور گفت: در نهالستان‌های دانش‌آموزی، دانش‌آموزان علاوه بر آشنایی با تولید و کاشت نهال از درختان تولید شده خود حفاظت و نگهداری دارند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا