لباس رنگ مشکی نپوشید ! لباس سیاه باعث اختلال در تنظیم هورمون خانم ها و علاوه بر جذب مریضی و آلودگی باعث کاهش سیستم دفاعی بدن، کاهش اشتها و اختلال در سیستم گوارش میشه !در اسلام هم توصیه شده از رنگ های شاد استفاده کنید و رنگ مشکی یا سیاه نپوشید.
چرا پوشیدن لباس سیاه مکروه است؟
ابتدا باید دقت داشت که پوشیدن لباس سیاه بطور مطلق مکروه نیست. انچه روشن تر است، کراهت ان در نماز است، که نسبت به ان نیز استثناهایی بیان شده است. از جمله این که بعضی از لباس ها، هر چند برای نماز استفاده شوند، مشکی بودنشان اشکالی ندارد.
از جمله این که پیامبر «ص» می فرمایند: با لباس سیاه نماز نخوانید. اما مشکی بودن خفّ «نوعی کفش چرمی نازک» عمامه و کساء، اشکالی ندارد.
همچنین کراهت پوشش مشکی برای مردان است و نسبت به زنان چنین حکمی وجود ندارد. همان گونه که صاحب جواهر می فرمایند: طبق تصریح کتاب های متعددی از اصحاب امامیه کراهت پوشش سیاه مختص مردان است زیرا شارع مقدّس پوشش غلیظ تر و بیشتری برای زنان هنگام مواجهه با نامحرم قرار داده است و رنگ مشکی در مقایسه با رنگ های دیگر به نحو بهتری پوشش غلیظ تر و بیشتر را تامین میکند.
اما درباره چرایی کراهت رنگ مشکی، در روایات به این مساله اشاره شده است که از لباس دشمنان خدا، دوری کنیم و لباس مشکی را لباس دشمنان خدا معرفی کرده اند. امام صادق «ع» می فرمایند: خداوند عزّ و جل به پیامبری از پیامبرانش وحی فرمود که به مومنین بگو: لباس دشمنان من را مپوشید و طعام دشمنانم را تناول نکنید و راه دشمنان مرا طی نکنید پس شما نیز دشمن من خواهید شد همان طوری که انها دشمن من هستند.
جبرئیل علیه السّلام بر رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله نازل شد در حالی که قبایی سیاه به تن و کمربندی که در ان خنجری بود بخود بسته بود. رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله و سلم فرمود: یا جبرئیل این چه ترکیبی است؟ جبرئیل عرض کرد: این ترکیب پسر عمّت عبّاس است، یا محمّد وای بر فرزندانت از فرزندان عبّاس «که رنگ مشکی از لوازم بنی العباس بود.»
حضرت امیر المومنین علیه السّلام فرمود: لباس سیاه مپوشید زیرا ان لباس فرعون می باشد. البته باید توجه داشت که سیرت باطنی انسان بسیار مهم تر از رنگ لباس است.
همان گونه که امام صادق «ع» به این مساله اشاره می فرمایند: شیعه از حضرت ابی عبد اللَّه علیه السّلام راجع به پوشیدن لباس سیاه سوال می کردند و دیدیم ان جناب را که نشسته بودند در حالی که جبّه ای سیاه به تن
معمولا هنگام انتخاب لباس برای پوشیدن، بسیاری از افراد به سمت مشکی گرایش پیدا می کنند. اغلب رنگ مشکی به عنوان رنگی جذاب در استایل تلقی می شود که نه تنها تلاش برای انتخاب لباس و ست کردن با بقیه رنگ ها را به حداقل می رساند، اندام ما را لاغرتر نشان می دهد. بسیاری از افراد کمد لباسی پر از رنگ سیاه جمع می کنند، با این که هنگام خرید برند adl ترکیه به رنگ های دیگر نیز جذب می شوند اما توجهی به آن نمی کنند. اما این رنگ پرطرفدار در استایل آقایان و خانم ها ضررهایی نیز دارد.
نظر علم روانشناسی درباره رنگ ها بخصوص رنگ مشکی
روانشناسی رنگ ها بر این باور است که افراد مشکی پوش و به طور کلی افرادی که جذب رنگ مشکی می شوند، اغلب تمایل و نیاز به بازیابی قدرت خود را دارند یا می خواهند خود را فردی با اعتماد به نفس تر نشان دهند. اما اگر کمد لباسمان مملو از رنگ مشکی باشد و به پوشیدن رنگ مشکی عادت کرده باشیم، می تواند برای ما ضرر داشته باشد؟ در ادامه از ضررهای لباس مشکی بر سلامت جسم و روان بیشتر صحبت خواهیم کرد.
آیا رنگ ها روی حالات روحی ما تاثیر می گذارند؟
بله درست است! رنگ ها می توانند به شکل گسترده ای بر احساسات ما تاثیر بگذارند. از تشویق شادی گرفته تا افزایش خلاقیت و الهام بخشیدن. لباس می تواند خلق و خوی ما را به گونه ای تغییر دهد که شاید قبلاً نمی دانستید. رنگ ها می توانند تاثیری ملموس و انکارناپذیر بر خلق و خو و احساسات ما داشته باشند.
اغلب، ما به لباس روی می آوریم تا روحیه خود را بالا ببریم و احساس خود را نسبت به خود تغییر دهیم. به امید اینکه ا حساس قدرت و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشیم، از رنگ مشکی استفاده می کنیم یا برای رفتن به یک پیک نیک شاد با دوستانمان از رنگ های شادتر بهره می بریم. براساس روانشناسی رنگ ها نحوه لباس پوشیدن و رنگ آن ها می تواند تاثیری مستقیم روی خلق و خوی ما داشته باشد. مشکی نیز یکی از رنگ هایی است می تواند در برخی موارد احساس قدرت به ما بدهد و در برخی موارد حس سرزندگی را در ما کاهش دهد .
لباس مشکی و تاثیر آن بر اعتماد به نفس
بسیاری از افراد باور دارند که پوشیدن لباس مشکی به آن ها حس قدرت می دهد و اعتماد به نفس بیشتری را هنگام پوشیدن لباس مشکی تجربه می کنند. این دیدگاه بیشتر در افرادی دیده می شود که با اندام خود راحت نیستند یا می خواهند بخشی از شخصیت خود را در میان تار و پود لباس مشکی پنهان کنند.
اما این تنها یک باور است که پوشیدن لباس مشکی می تواند ما را قدرتمندتر و با اعتماد به نفس تر نشان دهد. معمولا این رنگ به دلایل مختلفی بیشتر حس منفی و غم را در مغز ما پرورش می دهد. اگر باز هم قانع نشدید، بهتر است هنگام انتخاب این رنگ به این نکته توجه کنید که آیا این رنگ مرا زیباتر نشان می دهد؟ یا تنها این تصور من است که با رنگ مشکی می توانم اعتماد به نفس بیشتری داشته باشم؟
ضررهای لباس مشکی
بدون شک صحبت هایی درباره تاثیرات منفی و ضررهای لباس مشکی شنیده اید، اما شاید نمی دانستید که این ضررها چیست و از کجا نشات می گیرد؟ در ادامه برخی از معایب پوشیدن لباس مشکی را بررسی خواهیم کرد.
تاثیر لباس مشکی بر خلق و خو
روانشناسی رنگ ها می گوید که پیشینه تاریخی و باورهای عمومی درباره یک رنگ می تواند بر خلق و خوی ما زمانی که آن رنگ را می پوشیم تاثیر بگذارد. به طور مثال رنگ مشکی در طول تاریخ با مرگ، غم و اتفاقات بد گره خورده است. این پیشینه می تواند در ما احساساتی مانند خشم، پرخاشگری، ترس و غم را برانگیزد. به دلیل پیشینه رنگ مشکی و باورهای عمومی نسبت به این رنگ، پوشیدن مداوم این رنگ می تواند حس غم و ناراحتی را در ما پرورش دهد.
حتی ارتباط این رنگ با احساسات بد در زبان و کلام ملت ها نیز دیده می شود. به طور مثال عباراتی مانند طاعون سیاه، دوشنبه سیاه، مرگ و سیاهی و … همه این کلام های منفی می توانند تاثیراتی منفی روی روان و خلق و خوی ما بگذارند. به همین دلیل است که پوشیدن مداوم رنگ مشکی می تواند حس غم و افسردگی را در ما تقویت کند.
تاثیر لباس مشکی بر بدن در فصل گرما
تحقیقات نشان می دهد که پوشیدن لباس مشکی در فصل تابستان و گرم ا به دلیل آن که گرمای بیشتری را جذب می کند، می تواند سلامت ما را به خطر بیندازد. اگر به استفاده از رنگ مشکی در استایل خود علاقه دارید، بهتر است در فصل تابستان و گرما کمی استایل خود را تغییر دهید و از لباس های رنگ روشن تر استفاده کنید. این کار باعث می شود تا کمتر در معرض گرمازدگی و عوارض ناشی از گرمای زیاد قرار بگیرید.
تاثیر لباس مشکی بر سلامت
لباس مشکی علاوه بر جذب گرما، آلودگی بیشتری را نیز به خود جذب می کند. همچنین به دلیل رنگ تیره ای که دارد، آلودگی ها روی آن دیده نمی شود و ممکن است افراد دیر به دیر لباس های مشکی خود را نسبت به لباس های رنگی و رنگ روشن شستشو دهند. همین امر باعث می شود تا رشد باکتری ها و میکروب ها روی این لباس ها بیشتر شود و استفاده از آن ها سیستم ایمنی و سلامت ما را به خطر بیندازند.
کلام آخر
با توجه به این که بسیاری از افراد خصوصا خانم ها در جامعه ما تمایل دارند تا همیشه رنگ مشکی بپوشند، در این مقاله سعی داشتیم تا اطلاعات بیشتری درباره ضررهای لباس مشکی در اختیارتان قرار دهیم. همان طور که اشاره کردیم، رنگ مشکی به خصوص در فصل تابستان می تواند تاثیراتی منفی بر سلامت ما بگذارد. همچنین نباید از تاثیرات منفی آن بر خلق و خو و سلامت روانمان نیز غافل شویم. پس اگر کمد لباستان مملو از رنگ مشکی است، دست به کار شوید و کمی رنگ های شاد و انرژی بخش به آن اضافه کنید.