نماد سایت مجله ایرانی

چرا نهال انگور رشد نمی کند

دلایل عدم رشد و خشک شدن انگور:

رشد نکردن درخت انگور به معنای عدم رشد و نمو مناسب انگور است، زمانی که نهال رشد نمی کند به این معنی است که نهال به خوبی ریشه دار نشده و یا ممکن است به دلیلی نیازهای رشد آن را برآورده نکرده باشد. البته عدم رشد تاک ها می تواند شامل خاک نامناسب، کمبود آب، نور کافی، سرما، آفات و بیماری ها و … باشد که در ادامه مقاله به توضیح کامل دلایل آن می پردازیم.

علل مختلفی برای رشد نکردن درخت انگور و نهال گردو خوشه ای وجود دارد، اما علل رشد نکردن درخت انگور ممکن است شامل موارد زیر باشد:

انتخاب مناسب برای خرید نهال انگور:

انتخاب نهال انگور و همچنین نهال گردو خوشه ای با مناسب ترین ژن برای شرایط منطقه و خاک در رشد اقتصادی آنها تاثیرگذار خواهد بود، نهال هایی که توسط نهالستان های معروف و پرطرفدار تکثیر و نگهداری شده اند، انتخابی مناسب برای کشاورزی در باغ مدرن و حرفه ای می باشند.

خاک نامناسب:

خاکی که فقیر از مواد مغذی باشد می تواند در رشد مناسب نهال اختلال ایجاد کند. عدم تهویه مناسب در خاک، قدرت جذب ریشه ها را از بین می برد.

آلودگی به بیماری ها یا حشرات:

بیماری ها و حشرات مختلف می توانند رشد درختان انگور را به تاخیر بیندازند و در مواردی منجر به مرگ آنها شوند.

عدم تغذیه مناسب:

کمبود مواد مغذی مختلف بر رشد نهال تأثیر می گذارد، رفع کمبود و اجرای یک رژیم غذایی متعادل می تواند به رشد نهال بسیار کمک کند.

شرایط آب و هوایی نامناسب:

انگورها به نور، گرما، رطوبت و هوای کافی نیاز دارند که در صورت عدم رعایت این شرایط، رشد تاک ها متوقف می شود.

کیفیت خاک:

خاک باید دارای سطح pH (حدود 6-7)، زهکشی و غنی از مواد مغذی مورد نیاز درخت انگور باشد.

زمان کاشت نامناسب:

نیمه دوم آذر و نیمه دوم اسفند زمان مناسبی برای خرید نهال انگور و کاشت در مزرعه است.

اگر مطمئن هستید که انگورهای خوب و شرایط مناسب باغ خود را خریداری خواهید کرد، دلیل رشد نکردن انگورهای شما به دلیل بیماری خاموشی است که زیر خاک یا تنه درخت پنهان شده است، بهتر است آنالیز خاک و برگ درخت انگور را انجام دهید و رفع مشکل کنید.

دلایل خشک شدن درخت انگور:

دلایل زیادی برای خشک شدن درخت انگور وجود دارد، می توان گفت که انگور ممکن است با محیط زیست سازگار نباشد و یا عدم مراقبت و مدیریت نامناسب توسط کشاورز باعث خشک شدن آن شود. اما دلیل خشک شدن درخت انگور معمولاً به دلیل بیماری و آفاتی است که آن را از بین می برند. بیماری ها و آفات هایی که باعث خشک شدن انگور می شوند عبارت است از:

پوسیدگی ریشه: این قارچ باعث بیماری ریشه و ایجاد خشک شدن درخت انگور می شود، این بیماری از طریق خاک به گیاه منتقل می شود و ریشه ها را از بین می برد و در نتیجه انگور قدرت جذب آب و مواد غذایی را نخواهند داشت.

حشرات آفت زای انگور: حشرات آفت زای انگور مانند مورچه ها، شته ها و عنکبوت های قرمز نیز باعث ایجاد خشک شدن درخت انگور می شوند.برای مقابله با این بیماری ها و آفات، حفظ سلامت انگور مهم است، خرید انگور سالم و خوب تاثیر زیادی در تولید باغ شما، شناسایی گیاهان آسیب دیده و حذف آنها از باغ خواهد داشت. استفاده از مواد ضدعفونی کننده و مراقبت خوب از خاک و آب نیز برای جلوگیری از شیوع بیماری ها و آفات در انگور ضروری است.

مناسب ترین کود برای رشد سریع درخت انگور:

برای اینکه بهترین کود برای رشد سریع انگور را بشناسید باید بدانید که هم از کودهای طبیعی و هم از کود شیمیایی استفاده می شود.برای رشد درخت انگور کود دامی پوسیده بسیار موثر است. چون این نوع کود حاوی مواد غذایی مورد نیاز برای رشد و تغذیه درخت انگور است.

با استفاده از کمپوست (کود دامی پوسیده)می توان مواد مغذی موجود در خاک را بهبود بخشید و ظرفیت نگهداری آب و تغذیه انگورها را افزایش داد. اگر قصد استفاده از کود دامی پوسیده را دارید، این کود را در فاصله حدود 10 تا 15 سانتی متری تنه درخت در خاک بریزید و آن را در خاک شخم کنید.

سپس منطقه را آبیاری کنید تا مواد مغذی وارد خاک شود، هر سال به طور دوره ای از کود دامی پوسیده برای بهبود خاک و تشویق رشد انگور استفاده کنید.کودهای شیمیایی مختلفی برای رشد سریع انگور وجود دارد. یکی از بهترین کودهای شیمیایی برای رشد سریع انگور، کود NPK است. این نوع کود حاوی نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) است و هر سه برای رشد سالم و قوی گیاه ضروری هستند.

این کودها معمولاً به صورت گرانول یا پودر در بازار موجود می باشند و به راحتی قابل استفاده هستند و یا به صورت محلول در آب برای آبیاری به ریشه درخت تزریق می شوند. سایر مواد مغذی مانند کودهای سولفات آمونیوم، سولفات روی و سولفات منیزیم برای رشد سریع انگور ضروری هستند.

این نهاده ها باعث بهبود خاک در تاکستان و افزایش رشد ریشه و ساقه می شود. دستورالعمل های کود را به دقت دنبال کنید و مقدار مناسب را بکار ببرید تا بهترین نتیجه را از خاک و درخت انگور بگیرید.

دلیل میوه ندادن درخت انگور:

یکی از مشکلات اساسی کشاورزان، علاوه بر عدم رشد نهال انگور، باید به عدم تولید انگور نیز اشاره کرد که برخی از دلایل عدم تولید انگور عبارتند از:

انگور می تواند تحت تأثیر بیماری هایی مانند پوسیدگی ناشی از قارچ ها، باکتری ها و ویروس ها و همچنین آفاتی مانند پشه، سوسک ها و شپش ها قرار گیرد. کمبود انگور ناشی از شیوع بیماری ها و حمله حشرات در محیعلت رشد نکردن درختان میوه:

یکی از مشکلاتی که باغداران معمولا با آن مواجه هستند مشاهده کم شدن یا عدم رشد درختان میوه است، دلایل متعددی برای کند شدن یا توقف رشد درخت وجود دارد و در این مقاله سعی داریم به بررسی اینکه چه عواملی مانع رشد درختان یا کند شدن رشد آنها می شود بپردازیم.

عوامل ژنتیکی:

یکی از دلایل توقف رشد درختان میوه را می توان در ژنتیک آنها جستجو کرد، به عنوان مثال، بسیاری از باغداران به دیدن درختان گردو در اندازه های بزرگ عادت کرده اند، اما امروزه گونه های تجاری و جدید تولید شده از گردو دیگر به اندازه گونه های قدیمی گردو نیستند. و ارتفاع آنها در زمان بلوغ بسیار کمتر از گونه های قدیمی گردو است، بنابراین احتمالاً مشکلی برای درخت شما وجود ندارد، فقط به سن بلوغ و حداکثر ظرفیت رشد رسیده است و رشد درخت متوقف می شود، جای نگرانی نیست.

برای اینکه بدانید این توقف رشد ژنتیکی است می توانید به شناسنامه نهال خود مراجعه کنید، در شناسنامه و مشخصات نژاد، حداکثر رشد و ارتفاع درخت در زمان بلوغ ذکر شده است، با این اطلاعات می توانید مطمئن باشید که درخت شما به حداکثر رشد ژنتیکی خود رسیده است یا مشکل دیگری در آن دخیل است.

دلایل زیست محیطی در توقف رشد درختان میوه:

در حین بحث در مورد دلایل توقف رشد درختان میوه، برخی از عوامل محیطی وجود دارند که می توانند از رشد درختان میوه جلوگیری کنند یا حتی آن ها را کاهش دهند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

عمق خاک:

عمق خاک یکی از دلایل بزرگ رشد یا عدم رشد درختان میوه است، بسترهای سختی که در خاک به طور ناگهانی به عمق خود برخورد می کنند، زیرا مانع از عمیق شدن ریشه درخت می شوند، بنابراین مانع از رشد قسمت هوایی و تاج درخت نیز می‌شوند، به یاد داشته باشید که رشد بالای سطح زمین و تاج پوشش مستقیماً با عمق و حجم ریشه رابطه دارد، بنابراین گفته می‌شود که اگر بخواهید حاشیه ی ریشه ی موئین یک درخت را بدانید کجاست می‌توانید حاشیه ی سایه انداز درخت را بکنید تا به ریشه های جوان و موئین برسید.

در طی مراحل احداث باغ، اگر خاک زمین مورد نظر به خوبی بررسی نشود، ممکن است نتوان تشخیص داد که لایه سختی در آن وجود دارد که مانع رشد درختان می شود. نشانه ی این عارضه این است درختی که به سرعت در حال رشد بود، اما ناگهان رشد آن متوقف شد.

برای اطمینان از این امر می توانید از خاک یک پروفیل بگیرید تا عمق لایه خاک تا ریشه را از نظر بافت بررسی کنید.اگر پروفیل گرفتن را قبل از احداث باغ انجام دهید ومتوجه حضور لایه ی سخت شوید می‌توانید با ماشین آلات خاکورزی لایه ی سخت را بشکنید و مشکل را برطرف کنید اما متاسفانه در صورت بی توجهی به این قضیه و احداث باغ پس از کاشت درختان کار خاصی از دست شما بر نمی‌آید.

شور و آهکی بودن خاک:

یکی دیگر از دلایل زیست محیطی توقف رشد درختان میوه اسیدیته بالا یا شوری زیاد خاک است، شوری یا قلیایی بودن خاک باعث می شود درخت در جذب آب و مواد مغذی با مشکل مواجه شود، در واقع سوء تغذیه یا تشنگی باعث توقف رشد درختان میوه می شود.

هنگام راه اندازی باغ به روش نوین، بسیاری از افراد بر انجام آزمایش آنالیز خاک قبل از کاشت درختان میوه در زمین تاکید می کنند، یکی از دلایل اصلی تاکید بر این موضوع تشخیص شوری یا قلیایی بودن بافت خاک است و بهترین راه برای تشخیص این وضعیت، آزمایش تجزیه خاک است.

برای کاهش اسیدیته خاک می توان از اسیدهای آلی و اسیدهای کشاورزی استفاده کرد تا علاوه بر کاهش اسیدیته، مواد مغذی خاک و مواد مغذی مورد نیاز درختان را نیز تامین کند، مانند استفاده از اسیدهای آلی، اسیدهای هیومیک، یا اسیدهای مجاز کشاورزی مانند انفوریک اسید، سولفوریک اسید و یا فسفریک اسید تأثیر بسزایی در کاهش اسیدیته ی خاک شور و قلیایی خواهند داشت.

یکی دیگر از منابع شوری خاک، شوری منبع آب است. ممکن است قبل از ساخت باغ خود آزمایش آنالیز خاک برای تعیین مناسب بودن بافت و اسیدیته خاک خود انجام داده باشید، اما پس از چند سال علائم شوری را در خاک می بینید که این نشان می دهد که منبع آب کشاورزی شما شور است. برای حل این مشکل باید به دنبال منبع آب شیرین یا واحد نمک زدایی آب کشاورزی باشید.ی

کی دیگر از دلایل شور شدن خاک پس از باغبانی، استفاده نادرست از کودهای شیمیایی است، در گودال هایی که نهال ها در آن کاشته شده اند، از مقادیر زیادی کود شیمیایی استفاده می شود و یا از برخی کودها بدون برنامه ریزی و غیرضروری برای سال های متمادی استفاده می شود. با گذشت زمان، دوزهای بالای اسیدیته و شوری خاک با هم مخلوط می‌شوند و به تدریج شاهد کاهش رشد یا توقف رشد درختان هستیم.

خروج از نسخه موبایل