کرانه باختری؛ چالش جدید رژیم صهیونیستی
عملیات فشرده ارتش رژیم صهیونیستی در دوره اخیر و جنگ این رژیم در جبهه جنوبی با نوار غزه و جبهه شمالی با لبنان در کنار درگیری مداوم با ایران، سؤالاتی را در مورد از بین رفتن منابع و توانمندیهای نظامی این رژیم ایجاد میکند.
به گزارش مجله ایرانی، عملیاتهای ارتش رژیم صهیونیستی در جبهه جنوبی و شمالی همزمان با تشدید تنش در کرانه باختری است که به دلیل افزایش تجاوزات و خشونتهای شهرک نشینان و عملیاتهای ضدصهیونیستی فلسطینیهاست.
ارتش رژیم صهیونیستی عملیات نظامی خود را علیه گروههای فلسطینی در کرانه باختری تشدید کرده است.
کارشناسان و متخصصان امور رژیم صهیونیستی بر این باورند که نهادهای امنیتی و نظامی در اراضی اشغالی علاقهای به شعلهور شدن جبهه کرانه باختری ندارند چراکه تنش امنیتی در کرانه باختری بر تواناییهای نظامی این رژیم در دیگر جبههها تأثیر منفی خواهد گذاشت.
مصطفی قبها، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت: از اکتبر گذشته، اسرائیل در پی حفظ آرامش در کرانه باختری و جلوگیری از هر گونه درگیری بین شهرکنشینان و فلسطینیها بوده است.
وی اظهار داشت که این امر به وضوح در بازداشتهای گستردهای که با آغاز جنگ علیه غزه انجام شده است، مشهود است.
قبها به ارم نیوز گفت: علیرغم تمایل اسرائیل برای متشنج نکردن فضای امنیتی در کرانه باختری، اخیرا مشخص شده است که جبهه کرانه باختری از نقطه نظر امنیتی و با توجه ناتوانی ارتش اسرائیل در کنترل خشونت شهرکنشینان قابلیت بیشتری برای متشنج شدن دارد.
وی افزود: حماس در آغاز جنگ موفق به شعله ور کردن جبهه کرانه باختری نشد اما در حال حاضر موفق شده است اسرائیل را وارد نبرد جدیدی کند که منجر به تحلیل رفتن تواناییهای نظامی اسرائیل به ضرر جبهههای غزه، لبنان و ایران میشود.
وی خاطرنشان کرد: اسرائیل مجبور خواهد شد برخی از نیروهای خود را از غزه خارج کند و تعدادی از طرحها و عملیاتهای نظامی را به تعویق بیاندازد تا عملیات گستردهای را در کرانه باختری انجام دهد تا پیش از پیشبرد جنگ علیه حماس در نوار غزه، خیال خود را از بابت جبهه کرانه باختری راحت کند.
به گفته قبها اگر خشونت شهرکنشینان و عملیات نظامی در کرانه باختری بالا بگیرد، عملکرد نظامی ارتش تل آویو در جبهههای دیگر کاهش مییابد و سایر طرفها را قادر میسازد تا حملات دقیقتری را علیه آنها انجام دهند.
ایمن یوسف، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی معتقد است که ارتش این رژیم نمیتواند در چند جبهه بجنگد و در حال حاضر در رویارویی با حماس، حزبالله و ایران به حمایت نظامی و اطلاعاتی آمریکا و غرب وابسته است.
یوسف در گفتگو با «ارم نیوز» توضیح داد که شعلهور شدن جبهه کرانه باختری، افزایش خشونت شهرکنشینان و افزایش گردانهای نظامی اسرائیلی که در کرانه باختری فعالیت میکنند، بر کاهش عملکرد این رژیم در جبهههای شمال و جنوب تأثیر خواهد گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: برای اسرائیل، جبههای که بیش از همه از تنشهای امنیتی و خشونت شهرکنشینان در کرانه باختری متاثر میشود، جبهه غزه خواهد بود به ویژه اینکه ارتش اسرائیل مجبور خواهد شد بخشی از نیروهای خود را برای عملیات در کرانه باختری و بازگرداندن آرامش به آنجا از غزه خارج کند.
این کارشناس افزود: به نظر من اسرائیل در حال حاضر هیچ اقدام نظامی در غزه انجام نخواهد داد و به حداقل رویارویی با حزبالله در مرزهای شمالی اکتفا خواهد کرد.
وی تاکید کرد: تنش امنیتی در کرانه باختری بزرگترین خطری است که اسرائیلیها را تهدید میکند.
یوسف گفت: اسرائیل به حملات هوایی به مناطق درگیر در جبهههای شمالی و جنوبی اکتفا خواهد کرد و برای همسویی با تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای آرام کردن اوضاع با ایران، تلاش خواهد کرد تا بتواند از آزادی عمل در کرانه باختری برخوردار باشد.
یوسف تصریح کرد: تواناییهای نظامی اسرائیل به شدت تحت تأثیر تشدید اوضاع در کرانه باختری قرار خواهد گرفت و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر مجبور به اتخاذ تصمیمات بی سابقهای برای کاهش تنشها خواهد شد که باعث خشم شرکای راستگرای او میشود. چنین تصمیماتی برای کاهش انتقادات بینالمللی از اسرائیل خواهد بود.
انتهای پیام