نحوه شستن کفش بسکتبال و کتونی در ماشین لباسشویی

شستن کفش بسکتبال در ماشین لباسشویی یکی از روش‌های تحکیم خانواده است! می‌پرسید چرا؟ واضح است! کم‌تر کسی برای مدت طولانی، می‌تواند بوی ناخوشایند پاها و کفش‌های کثیف را تحمل کند. واقعیت این است که کفش‌های شما رفیق ساعات طولانی کار و فعالیت خارج از منزل هستند. مخصوصا، کفش‌های راحت و زیبای ورزشی که این روزها استفاده از آن به نوعی ترند محبوب هم تبدیل شده است. اما، این همراهی مداوم، مشکلاتی نظیر عرق کردن و بو گرفتن پاها و آلوده و کثیف شدن کفش‌ها را به‌دنبال دارد.

به‌خاطر داشته باشید، برای مراقبت از سلامت، رعایت نظافت و حفاظت از اعصاب و روان افراد خانواده، شست‌وشوی مرتب کفش‌ها توصیه می‌شود! کفش‌های ورزشی یا کتانی‌های کثیف و بو گرفته شما به سادگی می‌توانند تمیز، خوش‌بو و درخشان شوند. پیش از شستن کفش در ماشین لباسشویی، لازم است برخی پیش‌نیازها را رعایت کنید:

  • بندها و کفی‌های طبی را از کفش خارج کنید. این اجزاء باید به‌صورت جداگانه در ماشین لباسشویی شسته شوند.
  • با استفاده از یک برس نرم و خشک، گرد و خاک کفش‌ها را تمیز کنید.
  • برای شست‌وشوی کفش از صابون لباسشویی یا مواد شوینده طبیعی استفاده کنید. شوینده‌های مایع و پودر لباسشویی حاوی مقادیر قابل توجهی مواد شیمیایی هستند. این مواد، کفش‌ها را فرسوده می‌کنند.
  • یک فنجان آب را در ظرف مناسبی بریزید. یک قالب صابون لباسشویی را بردارید و به اندازه یک قاشق غذاخوری از آن را رنده کنید. حالا، صابون رنده شده را به آب اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  • یک مسواک تمیز را به آب و صابون آغشته کرده و سطح کفش خود را به خوبی تمیز کنید. در این مرحله، لازم است کلیه لکه‌ها را با دقت پاکیزه کنید.
  • حالا، برای تمیز کردن آثار و بقایای صابون، کفش‌های خود را زیر شیر آب بگیرید.

مراحل شستن کفش در ماشین لباسشویی

برای شستن کفش در ماشین لباسشویی، لازم است ابتدا برچسب آن را به خوبی بررسی کنید و از امکان شست‌وشو به این روش، اطمینان یابید. مراحل مختلف انجام این کار به قرار زیر است:

کفش‌های خود را در کیسه پارچه‌ای بنددار قرار دهید

امروزه، کیسه‌های توری لباسشویی در اغلب خرده‌فروشی‌ها موجود هستند. به‌جای این کیسه‌ها از یک جفت روبالشتی هم می‌توانید استفاده کنید؛ البته این به شرطی است که برای جلوگیری از بیرون آمدن کفش‌ها، بالای روبالشتی را گره بزنید. با انجام این کار از کفش‌های خود در برابر آسیب‌های احتمالی محافظت می‌کنید.

 برای محافظت از کفش، بهتر است آن را به تنهایی در ماشین لباسشویی نیاندازید.

برای این کار، می‌توانید از یک یا دو حوله بزرگ، قدیمی و ضخیم حمام استفاده کنید. در طول شست‌وشو، ممکن است حوله‌های ظریف، سفید و نو آسیب دیده و مندرس شوند.

دور ماشین لباسشویی را کم کنید.

برای شستن کفش، کفی‌ها و بندها باید دور ماشین را کم کنید. چرخش با دور عادی یا تند، ممکن است به کفش آسیب بزند.

ماشین لباسشویی را روی شستشو با آب سرد تنظیم کنید

شست‌وشو با آب گرم، ممکن است چسب به کار رفته در کفش را از بین برده و به آن صدمه بزند.

در مراحل پایانی شست‌وشو از مایع نرم کننده استفاده نکنید

همیشه، بخشی از نرم کننده روی کفش باقی می‌ماند و جذب خاک و آلودگی را به حداکثر می‌رساند.

خشک کردن کفش

برای خشک کردن کفش، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • کفش‌، بندها و کفی‌ها را در فضای باز و در معرض جریان هوا قرار دهید تا به خوبی خشک شوند.
  • کفش‌ها را زیر نور مستقیم خورشید رها نکنید. تابش مستقیم آفتاب، سطح کفش را خشک و فرسوده می‌کند.
  • خشک شدن کفش، ممکن است 24 ساعت طول بکشد.
  • برای کمک به خشک شدن کفش، می‌توانید چند برگ روزنامه را مچاله کرده و داخل آن‌ها قرار دهید. کاغذ روزنامه، رطوبت داخل کفش را جذب کرده و روند کار را تسریع می‌کند.
  • لازم است تا خشک شدن کامل کفش‌ها منتظر بمانید. پوشیدن کفش نمناک برای سلامت پای شما زیان‌آور است. یه علاوه، انجام این کار موجب بو گرفتن کفش و پاها خواهد شد.
  • با استفاده از یک مسواک تمیز، مقداری جوش شیرین را روی کفی‌ها مالیده و اجازه دهید تا خشک شود.
  • پس از خشک شدن کفی کفش، می‌توانید با کمک یک مسواک یا برس تمیز، جوش شیرین را پاک کنید.
  • استفاده از خشک‌کن به کفش‌ها صدمه می‌زند. بنابراین، آن‌ها را هرگز با این روش خشک نکنید.

سخن آخر

به خاطر داشته باشید، شستن کفش در ماشین لباسشویی، مختص کفش‌های ورزشی و کتانی است. پاکیزه کردن کفش‌های چرمی، پاشنه‌دار، چکمه‌ها و بوت‌ها با روش‌های دیگری انجام می‌شود. در واقع، استفاده مستقیم از آب و صابون، چرم را خشک و تخریب می‌کند. برای داشتن پاهایی خوشبو، می‌توانید هر چند ماه یک بار کفش‌های خود راوقتی که خریداری می‌کنید،  باید حتما طرز استفاده از آن را هم بلد باشید. بدون شک هر جنس از لباسی که داخل ماشین لباسشویی می‌اندازید، میتواند نکاتی برای شستشو داشته باشد که توجه کردن به آنها لازم و ضروری است. به همین خاطر تصمیم گرفتیم راجع به نکات شستن کفش در ماشین لباسشویی برایتان صحبت کنیم و به سوالات متداول شما در این زمینه پاسخ جامع و کاملی دهیم، اما پیش از آن در مورد ماشین لباسشویی رایج در ایران نیز صحبت‌هایی خواهیم داشت.

نکات شستن کفش در ماشین لباسشویی

بسیار مهم است که شما نکات مربوط به شستن کفش در ماشین لباسشویی را بدانید و در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید این کار را به درستی انجام دهید. نکاتی که باید رعایت کنید، شامل موارد زیر است:

استفاده نکردن از پودر ماشین لباسشویی

اولین کاری که باید انجام دهید، این است که مایع لباسشویی را جایگزین پودر کنید تا ذرات پودر روی کفش باقی نماند؛ سپس از دورِ کُند استفاده کنید.

استفاده از مواد شوینده مناسب

مواد شوینده‌ای که برای شستن کفش انتخاب می‌کنید، اهمیت بسیار زیادی دارد. البته موادشوینده مناسب برای کفش با سایر مواد شوینده‌های معمولی تفاوتی ندارند. حتی شما می‌توانید از شامپو هم استفاده کنید اما باید حواستان باشد که این ماده به ماشین لباسشویی آسیبی وارد نکند. مواد شوینده‌ای که بتواند به اندازه کافی کف به وجود بیاورد، مناسب است اما باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که کفِ بیش از حد هم به وجود نیاید تا آسیبی به کفشتان وارد نشود.

توجه به نوع کفش

برای شستن کفش در ماشین لباسشویی باید به نوع کفش هم دقت داشته باشید؛ مثلاً میتوانید کفش‌های ورزشی کتانی یا پارچه‌ای را داخل ماشین لباسشویی بیندازید اما کفش‌هایی که از جنس چرم و جیر هستند، حساسیت بالایی دارند بنابراین ممکن است هم به ماشین لباسشویی و هم به خود کفش آسیب وارد شود که در چنین حالتی بهتر است شستشو در ماشین لباسشویی را انجام ندهید و به صورت دستی آنها را تمیز کنید یا به خشکشویی بدهید.

از طرفی کفش‌های گلدوزی شده، منجوق‌دوزی یا مهره‌دوزی شده، کفش‌هایی از جنس ابریشم، کفش پاشنه بلند و کفش‌های رسمی هم گزینه مناسبی برای انداختن و شستشو داخل ماشین لباسشویی نیستند.

باز کردن بند کفش

یکی که دیگر از مواردی که باید به آن دقت کنید، باز کردنِ بند کفش‌ها قبل از انداختن آن‌ها داخل ماشین لباسشویی است. برای شستن کفش در ماشین لباسشویی باید حتما بند کفش را به صورت جداگانه با آب و صابون شستشو دهید و به هیچ عنوان داخل ماشین لباسشویی نیاندارید یا اینکه اگر کفشها بند دارند و متصل هستند، آنها را داخل یک کیسه لباس مشبک بگذارید و ببندید و بعد داخل ماشین لباسشویی بیندازید.

دراوردن کفی‌ها

نکته مهم دیگری که باید به آن دقت کنید، در آوردن کفی‌های کفش است‌ که نباید داخل ماشین لباسشویی بیندازید. می‌توانید از یک پارچه نرم یا برس هم کمک بگیرید و کفی را خودتان با آب و صابون شستشو دهید. اگر کفی بوی بدی بدهد، بهتر است که آن را داخل جوش شیرین بیندازید تا باعث از بین رفتن بوی بد شود.

تمیز کردن کفش‌های گِل شده

نکته مهم دیگر برای شستن کفش در ماشین لباسشویی این است که ابتدا کفش را تمیز کنید و بعد داخل ماشین لباسشویی بیندازید. بدین منظور می‌توانید ابتدا با مسواک یا فرچه مخصوص، کثیفی و آلودگی را از روی آن پاک کنید و یا کثیفی را با یک پارچه از روی کفش برطرف کنید و بعد آنها را داخل ماشین لباسشویی بیندازید.

جلوگیری از بو گرفتن کفش‌ها

کارِ دیگری که باید انجام دهید این است که بعد از اتمامِ شستشو، سریع‌تر کفش‌ها را از ماشین لباسشویی خارج کنید و حواستان باشد که بو نگیرد. بهترین کار این است که آنها را داخل کاغذ روزنامه بگذارید و مقابل نور غیرمستقیم خورشید قرار دهید تا خشک شوند؛ بدون اینکه ذره‌ای بو بگیرد یا رنگ و رو رفتگی پیدا کند. بعد از چند روز هم می‌توانید کفی را داخل آنها بیندازید.

سایر نکات موقع شستشوی کفش

یکسری نکات دیگر هم هستند که برای شستن کفش در ماشین لباسشویی باید به آنها دقت کنید که شامل موارد زیر می‌شود:

  • برای اینکه کفش به دیواره ماشین لباسشویی برخورد نکند و به آن آسیبی وارد نشود، حتما دور ماشین لباسشویی را روی حالت کند بگذارید.
  • از مواد شوینده قوی استفاده نکنید.
  • داخل کفش را بعد از شستشو پر کنید تا فرم کفش از بین نرود.
  • کفش را مدت زمان طولانی داخل ماشین لباسشویی نگه ندارید تا بو نگیرد.
  • کفش را در هوای آزاد خشک کنید و از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید.
  • در نهایت هرگز از آب داغ برای شستن کفش‌ها استفاده نکنید.

آب داغ ممکن است به کفش‌ها آسیب برساند و عوارض منفی داشته باشد. دلایلی که نشان می‌دهند که چرا نباید از آب داغ برای شستن کفش‌ها استفاده کنید عبارتند از:

  • تغییر شکل و جنس کفش‌ها: آب داغ ممکن است باعث تغییر شکل و جنس کفش‌ها شود، به خصوص در مورد کفش‌هایی که از جنس‌های حساسی ساخته شده‌اند مانند چرم. حرارت زیاد می‌تواند بافت کفش را تغییر دهد و به شکل و ساختار آن آسیب برساند.
  • تضعیف چسبندگی: استفاده از آب داغ ممکن است باعث تضعیف چسبندگی قسمت‌های مختلف کفش شود، به ویژه در کفش‌هایی که از چسبندگی برای اتصال قسمت‌های مختلف به هم استفاده می‌کنند.
  • افزایش خشکی و ترک‌ها: آب داغ می‌تواند به خشکی و ترک‌های جلدی کفش‌ها منجر شود و به طراحی و استحکام آنها آسیب برساند.

بهتر است برای شستن کفش‌ها از آب به دمای معمولی یا حداکثر گرمای مجاز توصیه شده توسط تولیدکننده کفش استفاده کنید. همچنین، از مواد شوینده مناسب و روش‌های مناسب برای نوع کفش‌ها و آلودگی‌های آنها استفاده کنید تا به کفش‌ها آسیب نرسد و بهترین نتیجه را بگیرید.

دکمه بازگشت به بالا