دفع بیش از ۸۹ درصد حملات سایبری در کشور، نظام اقتصاد دیجیتال آماده ابلاغ شد، ایجاد زیرساختهای مطمئن و باکیفیت، مأموریت وزارت ارتباطات و ضرورت تسریع در برگزاری کمیسیون مشترک ایران و اندونزی برخی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد.
به گزارش مجله ایرانی، هفته اول بهمن ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با دو خبر مهم از سوی رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر شد. بهزاد اکبری- معاون وزیر ارتباطات – معتقد است اگر بخواهیم متناسب با روند جهانی رشد کنیم و اقتصاد دیجیتال ما سهم مناسبی از اقتصاد کشور داشته باشد لازم است به زیرساخت ها در همه لایه ها توجه کنیم. این نکته مهمی است و ما از نظر مصرف ترافیک دیتا که شاخص مهمی است با متوسط جهانی خیلی فاصله داریم و باید به این سمت حرکت کنیم که خدمات متنوعی داشته باشیم.
شرکت ارتباطات زیرساخت هم در هفته ای که گذشت گزارش تحلیلی جامعی از حملات DDoS علیه زیرساختهای کشور در پاییز ۱۴۰۳ را منتشر کرد که براساس آن وضعیت حملات دیداس در فصل پاییز سال جاری؛ بیش از ۸۹/۴۸ درصد از حملات در راستای محرومسازی مردم عزیز از دریافت خدمات مورد نیازشان بوده است که با تلاش متخصصین کشور حملات مذکور تماما با موفقیت کامل دفع شدهاند. البته به صورت کلی در این بازه زمانی گفته شده ۵۷ هزار ۲۱۸ حمله مجموع حملات مقابله شده است.
نقشه توزیع جغرافیایی حملات نشان میدهد بیش از ۶۴ درصد از حملات تنها از ۱۰ کشور صورت پذیرفته است و بالاترین مدت زمان حمله در دوره پاییز ۴ روز و ۹ ساعت ۵۰ دقیقه بوده است و از هر ۱۰۰ حمله ۳۵ حمله از طریق شبکه دستگاه های آلوده (Bot Pool) انجام شده است.
از سوی دیگر معاون وزیر ارتباطات از آماده بودن ابلاغ نظام اقتصاد دیجیتال خبر داد. محمد محسن صدر در این زمینه توضیح داد نظام اقتصاد دیجیتال با همراهی و همفکری بخش خصوصی و سایر تنظیمگران بخشی، با محوریت کارگروه اقتصاد دیجیتال به ریاست وزیر ارتباطات آماده ابلاغ شد.
تشریح آییننامه و طرح هوشمندسازی دستگاههای اجرایی از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر شد. محمود خراط – مجری پروژه تدوین آییننامه و طرح هوشمندسازی دستگاههای اجرایی- پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره جزئیات و اهداف این پروژه به دلایل شکلگیری این طرح اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد فناوریهای تحولآفرین و تغییر نیازهای فضای کسبوکار، هوشمندسازی به یکی از اولویتهای اصلی در برنامه هفتم پیشرفت کشور تبدیل شده است. به گفته وی هدف نهایی این است که با ایجاد هماهنگی در سه سطح پژوهشگاه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دستگاههای اجرایی کشور، مسیر هوشمندسازی بهصورت نظاممند و کارآمد پیش برود.
دو وزارتخانه در رتبه نخست پاسخگویی به درخواستهای مردم
همچنین دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات عملکرد شش ماهه ۱۴۰۳ پاسخگویی به درخواستهای مردم در سامانه iranfoia را منتشر کرد که بر اساس دادههای این گزارش، دو وزارتخانه «ارتباطات و فناوری اطلاعات» و «نفت» با صد درصد پاسخگویی بهترین عملکرد بین وزارتخانهها را داشته و در صدر جدول قرار گرفتهاند. همچنین از نظر مدتزمان پاسخگویی به ترتیب وزارت «دفاع» و «دادگستری» با میانگین زمان پاسخگویی ۲ و ۳ روز بهترین عملکرد را داشتهاند.
مطابق قانون همه مؤسسات عمومی متصل به سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مکلف به پاسخگویی به درخواستهای مردم طی ۱۰ روز هستند و همچنین همه مؤسسات عمومی دولتی و غیردولتی ملزم به پیوستن به این سامانه ملی هستند.
علاوه بر موارد گفته شده دو ماه گذشته با برگزاری همایش رونمایی از طرح هزار تار از سوی مدیران شرکت مخابرات ایران اعلام و تأکید شده بود یکی از برنامههای مهم مخابرات، طرح پروژه فیبرنوری است که امیدوارند تعداد زیادی اتصال را در یک سال آینده باشند. محمد جعفر پور- مدیر عامل شرکت مخابرات ایران- در این همایش تأکید کرد: در نظر دارند اتصال خالص یک میلیون و ۵۰۰ هزار تار در سطح کشور و ۵۶۰ هزار اتصال خالص در تهران را ایجاد کنند و هر جایی از تهران که مشترک تقاضا دارد سرویس با کیفیت در کمترین زمان ارائه شود.
حال با گذشت یک ماه از رونمایی و اجرای این طرح علی ملک جعفریان- مدیر مخابرات استان تهران- با بیان رشد میزان اتصال سرویس فیبرنوری در یک ماه اخیر (آذرماه) بیان کرد: خوشبختانه با همت و تلاش مجموعه کارکنان بویژه روسای مراکز مخابرات و حمایت همه جانبه بخش های ستادی و معاونت ها موفق شدیم تا میزان اتصال که قبل از آذرماه روزانه ۱۲۹ اتصال بود، را با شروع طرح هزارتار به ۲۹۰ اتصال در روز برسانیم و با برنامهریزیهای صورت گرفته شده، بطور یقین شاهد افزایش میزان اتصال در طرح هزارتار مخابرات استان تهران خواهیم بود.
ضرورت تسریع در برگزاری کمیسیون مشترک ایران و اندونزی
با نزدیک شدن به پایان هفته سید ستار هاشمی_ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات _ با «رونی پراستیو یولیانتورو» سفیر کشور اندونزی در تهران در تهران دیدار کرد و با اشاره به سابقه تعاملات بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد که شاهد ارتقای روابط بین دو کشور با آغاز به کار دولت جدید این کشور باشیم.
وزیر ارتباطات در این دیدار به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و اندونزی، به تلاشهای وزارت ارتباطات برای پیشبرد موضوعات مرتبط با کمیسیون مشترک اشاره کرد و پیگیری اسناد امضا شده پیشین میان دو کشور را خواستار شد. هاشمی به ماموریتها و وظایف وزارت ارتباطات نیز اشاره کرد و با نام بردن از برخی از دستاوردهای پلتفرمی در حوزههای مختلف مانند تولید محتوا، تجارت الکترونیک، حملونقل و هوشمندسازی در حوزه مدیریت انرژی، این عرصهها را برای اشتراکگذاری تجربیات با کشور اندونزی مناسب توصیف کرد.
انتهای پیام