ایران در مسیر هوش مصنوعی؛ کنفرانس بینالمللی لاهیجان گامی برای تحقق اهداف سند ملی
![هوش مصنوعی ایران در مسیر هوش مصنوعی؛ کنفرانس بینالمللی لاهیجان گامی برای تحقق اهداف سند ملی](/wp-content/uploads/2025/01/749924_376.jpg)
دبیر اجرایی هفتمین کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر با بیان اینکه کنفرانس بینالمللی لاهیجان گامی برای تحقق اهداف سند ملی است، گفت: ایران در مسیر هوش مصنوعی قرار دارد.
محمدرضا یمقانی عضو هیئت علمی و دبیر اجرایی هفتمین کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: دنیای امروز بدون تردید با پیشرفتهای فناورانه در حوزه هوشمصنوعی روبروست و این فناوری تمامی قلمروهای اولویتدار مانند آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، حکمرانی، دفاعی، انرژی، محیط زیست، کشاورزی، صنعت و فضای مجازی را تحت تأثیر قرارداده است.
وی افزود: با توجه به تصویب سند ملی هوشمصنوعی در سال ۱۴۰۳ و تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر قرار گرفتن ایران اسلامی بین ۱۰ کشور برتر دنیا در این حوزه، مناسب است توجه وافر به هوشمصنوعی و استفاده مناسب از آن در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی شود.
دبیر اجرایی هفتمین کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر بیان کرد: به طور کلی اهداف کلان هوشمصنوعی را میتوان در توسعه سرمایه انسانی متخصص، ارتقای رقابتپذیری اقتصادی کشور با استفاده از هوشمصنوعی در سطح بازارهای داخی و جهانی در دستیابی به جهش در اقتصاد و ارتقای کیفیت حکمرانی با تاکید بر عدالت اجتماعی خلاصه کرد.
یمقانی یادآور شد: راهبردها و اقدامات ملی (زیرساختهای حکمرانی، آموزش و پرورش، زیرساخت داده و پردازش، توسعه محصولات فناورانه و تجاریسازی، توسعه بازار در زیستبوم هوشمصنوعی، ترویج و فرهنگسازی) میتواند اثر بخشی هوشمصنوعی را چندبرابر کند.
وی افزود: در بخش سرمایهگذاری نیز باید دولت، توجه ویژه به این مسئله داشته باشد تا بتوانیم رشد اقتصادی و رفاهاجتماعی عدالتمحور را محقق کنیم.
دبیر اجرایی هفتمین کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر توضیح داد: شاخصهای مختلفی برای ارزیابی وضع هوشمصنوعی در کشورها طراحی شده که دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان درراستای تحقق و فرامین مقام معظم رهبری، هفتمین کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر را در ۲۴ و ۲۵ بهمنماه سال جاری میزبانی میکند.
یمقانی متذکر شد: این کنفرانس با مشارکت دانشجویان، استادان و صنایع مرتبط گامی بلند در ترویج، توسعه و به اشتراکگذاشتن دانش هوشمصنوعی در کشور برمیدارد.