خون تازه در رگهای تولید؛ کارگاههایی که پس از 10 سال احیا میشوند
خبرگزاری آنا؛ در دنیای امروز، ارتباط بین دانشگاه و صنعت بهعنوان یکی از ارکان اساسی توسعه و نوآوری، بهخصوص در حوزههای فناوری و مهندسی، شناخته میشود.

در این راستا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با هدف بهرهبرداری از توانمندیهای دانشبنیان و ایجاد تعاون مؤثر با صنایع مختلف به انعقاد قراردادی مهم با یک شرکت دانشبنیان اقدام کرده است.
این شرکت دانشبنیان که بهعنوان نخستین تولیدکننده دیسپنسر سوخت (Fuel Dispenser) و استقرار سایر تجهیزات کلیدی در جایگاههای بنزین شناخته میشود در تلاش است تا با فراهم آوردن ظرفیتهای بومی و بهرهوری از ماشینآلات پیشرفته، تولید قطعات صنعتی را به سطح جدیدی ارتقا دهد.
این همکاری موجب میشود تا تجهیزات و کارگاههای پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه که به مدت ۱۰ سال غیرفعال بودهاند، دوباره به صحنه تولید برگردند و با استفاده از تجربیات و تواناییهای نیروی انسانی متخصص دانشگاه، فرآیند تولید قطعات صنعتی را آغاز کنند.
با هدف اشتغالزایی و ارتقای تولید در شهرستان فیروزکوه، این قرارداد نهتنها به ایجاد درآمدهای غیرشهریهای کمک میکند، بلکه میتواند بهعنوان الگویی موفق برای دیگر نهادها و مؤسسات آموزشی در سراسر کشور مطرح شود.
در این میان، متخصصان دانشگاه آزاد اسلامی با نظارت بر فرآیند تولید و همکاری با شرکت دانشبنیان خواهند توانست دانش و تجربیات خود را در عمل بهکار گیرند و با شناسایی نیازهای صنعتی، به تولید قطعات بومی و باکیفیت بپردازند.
علاوه بر این با تلاش برای احیای کارگاهها و ارتقای مهارتهای دانشجویان و استادان، میتوان انتظار داشت که نتایج این همکاری با گذشت زمان به رونق صادرات و کاهش وابستگی به واردات قطعات خارجی منجر شود.
در نهایت، میتوان گفت که این قرارداد نهتنها به معنی آغاز یک پروژه صنعتی موفق بوده، بلکه بیانگر عزم جدی دانشگاه آزاد اسلامی است.
خبرنگار آنا با این مقدمه گفتوگویی را با مهدی امیرمیاندرق سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه ترتیب داده است تا جزئیات قرارداد جدید این دانشگاه با شرکت دانشبنیان را مورد بررسی قرار دهد.
دانشجویان فیروزکوهی صاحب شغل میشوند
آنا: هدف اصلی قرارداد بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و شرکت مهندسی تکنوتار چیست و این قرارداد چگونه میتواند بر گسترش همکاریهای دانشبنیان و ارتباط با صنعت تأثیر بگذارد؟
امیرمیاندرق: این شرکت دانشبنیان بورسی و مهندسی در تولید قطعات صنعتی و ساخت جایگاههای بنزین فعالیت میکند و نخستین تولیدکننده دیسپنسر سوخت (Fuel dispenser) و توزیع آن در جایگاه سیار و مخازن دفنی است و قرارداد منعقد شده میان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و شرکت دانشبنیان برای تولید قطعات صنعتی است.
مقرر شده تولید این قطعات در کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه انجام شود و با توجه به ماشینآلات موجود در این کارگاهها میتوان به افزایش تولید و کسب درآمدهای غیرشهریهای امید بست.
آنا: تولید قطعات برعهده شرکت دانشبنیان است؟
امیرمیاندرق: بله. در حقیقت بهصورت مشارکتی کارها را پیش میبریم و دستگاهها، کارگاهها و نیروهای متخصص دانشگاه آزاد را در اختیار این شرکت دانشبنیان قرار میدهیم و به این شکل فعالیتهای مرتبط با تولید پیش خواهد رفت.
به عبارت دیگر دستگاهها و فضای کارگاهی در اختیار شرکت دانشبنیان قرار خواهد گرفت و به این صورت تولید قطعات صنعتی انجام خواهد شد.
قطعات ریز صنعتی با دستگاههای CNC machine، دستگاههای فلز و ماشینآلات تولید خواهد شد؛ نکته مهمتر اینکه قطعات تولید شده در کارگای دانشگاه آزاد بومیسازی میشود و صفر تا صد این قطعات تولید داخل است.
آنا: چه نوع قطعات صنعتی قرار است با استفاده از تجهیزات کارگاهی واحد فیروزکوه تولید شود؟
امیرمیاندرق: قطعات مختلف تولید میشود و با توجه به سفارشهایی که از شرکت دانشبنیان دریافت میکنیم در راستای تولید این قطعات با استفاده از نیروهای متخصص دانشگاه آزاد فعالیت خواهیم کرد و قطعات صنعتی با استفاده از دستگاههای تراش و CNC machine تولید خواهد شد.
بهعنوان نمونه یک نمونه از این قطعات تولید شد و مقرر شده بهزودی ۷ هزار قطعه از این قطعات ساخته و تولید شود؛ چراکه این قطعات ریز صنعتی کاربرد بسیاری در صنعت دارد.
در یک دوره و بازه زمانی تولید ۷ هزار قطعه انجام خواهد شد و براساس قراردادهای منعقد شده میان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه و شرکت دانشبنیان بهزودی قطعات مختلف در کارگاههای تعبیه شده تولید و وارد بازار خواهد شد و استارت پروژه تولید قطعات صنعتی زده شده و بهزودی از آن رونمایی خواهد شد.
آنا: لوازم خرید قطعات صنعتی برعهده دانشگاه آزاد فیروزکوه است؟
امیرمیاندرق: خیر، برعهده شرکت دانشبنیان خواهد بود و متخصصان ما در این کارگاه به تولید این قطعات اقدام خواهند کرد.
تولید قطعات صنعتی بومیسازی شده در کارگاههای دانشگاه آزاد
آنا: تجهیزات کارگاهی واحد فیروزکوه چه ویژگیهایی دارند که به تولید قطعات صنعتی کمک میکنند؟
امیرمیاندرق: قطعات تولیدشده بادستگاههای تراش، فلز، CNC machine انجام میشود که از قبل خریداری شده و در کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه موجود بود، اما متأسفانه این کارگاهها بیش از 10 سال تعطیل بود و فعالیتی در آن انجام نمیشد، اما حال با قراردادی که بین دانشگاه آزاد و شرکت دانشبنیان منعقد شد دوباره این کارگاهها را راهاندازی کردیم و هدف اصلی اشتغالزایی، کسب درآمدهای غیرشهریهای و مسائل شهرستان فیروزکوه خواهد بود.
البته قطعات تولیدشده در کارگاههای دانشگاه آزاد بهروز و بومیسازی شده است و این مزیت بسیار مهمی است که میتوان در این زمینه به صنعت کشور هم کمک کرد تا قطعات از کشورهای خارجی وارد ایران نشود، موضوع مهمتر اینکه در قالب طرح پویش این اقدامات انجام میشود و قصد داریم هم دانشجویان مستعد را به صنعت معرفی کنیم تا زمینه اشتغالزایی آنان مهیا شود و هم از درآمدهای شهریهای عبور کرده و به درآمدهای غیرشهریهای برسیم.
آنا: این همکاری چگونه میتواند به افزایش تواناییهای دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه کمک کند؟
امیرمیاندرق: قطعاً اینگونه است و پژوهشگران و دانشجویان توانایی خود را در صنعت نشان خواهند داد و منجر به تولید بیشتر در کشور خواهد شد.
از سویی علاوه بر دانشجویان از استادان دانشگاه آزاد اسلامی هم در افزایش تولید بهره خواهیم برد و این استادان بر فعالیت و تولید قطعات صنعتی نظارت خواهند داشت و اگر بهخوبی این فعالیتها پیش برود با توجه به مازاد نیرو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، مقرر شده شرکت دانشبنیان از دانشجویان استفاده کرده و این نیروهای متخصص و توانمند را به کار بگیرد تا بخشی از مشکلات واحد فیروزکوه رفع شده و به تولید در شهرستان فیروزکوه بینجامد.
آنا: چقدر امیدوار هستید تا قرارداد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و شرکت دانشبنیان به حل مسائل منجر شود و تولید از حالت رکود به شرایط پویا برسد و بیکاری کاهش یابد؟
امیرمیاندرق: قطعاً همینگونه است، براساس اهداف پیشبینی شده در دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه باید تا حد توان در راستای کاهش رکود تولید و افزایش اشتغالزایی تلاش خود را صدچندان کنیم.
لازم است این نکته را یادآوری کنم که برای سال نخست فعالیت کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه یک و نیم میلیارد تومان درآمد پیشبینی شده و قطعاً در سالهای آینده بیشتر خواهد شد و همانطور که گفتم فعالیت کارگاههای واحد فیروزکوه بعد از 10 سال تعطیلی نکته امیدوارکننده و مثبتی است که میتواند درراستای رونق تولید بسیار مهم و حیاتی باشد.
با همت و تلاش همکاران دانشگاه آزاد اسلامی و شرکت دانشبنیان موفق به انعقاد قرارداد شدیم و باید برای کاهش بیکاری و افزایش و رونق تولید گامهای بلندتری برداریم تا به تحقق شعار سال جامه عمل بپوشانیم.
دو بخش از کارگاه دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه در اختیار شرکت دانشبنیان خواهد بود.
آنا: شرکت دانشبنیان چه تعهداتی در قبال دانشگاه آزاد فیروزکوه دارد؟
امیرمیاندرق: دریافت سفارش، تمامی حقوق، مزایا و پرداخت بیمه برعهده شرکت دانشبنیان خواهد بود و تولید هم برعهده شرکت خواهد بود، تمامی حقوق و مزایای دانشجویان و استادان معرفی شده هم برعهده شرکت دانشبنیان خواهد بود.
در حقیقت در مسیر کسب درآمدهای غیرشهریهای گام برداشتهایم و تا آخر این مسیر را ادامه خواهیم داد تا این امر منجر به رونق تولید در شهرستان فیروزکوه شود.
آنا: آیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه عضو کنسرسیوم خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی ( تولید قطعات صنعتی) هم هست؟
امیرمیاندرق: استارت کار زده شده و در تلاشیم به عضویت کنسرسیوم خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دربیاییم که منجر به تولید قطعات صنعتی خواهد بود و با اقداماتی که بهتازگی انجام دادهایم، درتلاشیم شعار «ارتباط صنعت و دانشگاه» را محقق کرده و در میدان عمل به واقعیت تبدیل کنیم.
البته در این مسیر استادان و دانشجویان میتوانند کمکحال دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه باشند.