نماد سایت مجله ایرانی

مردم را با سینمای فرهنگی آشتی بدهیم/ نقش مهم جشنواره فیلم فجر در دیده شدن آثار مستند

مردم را با سینمای فرهنگی آشتی بدهیم  نقش مهم جشنواره فیلم فجر در دیده شدن آثار مستند

یک منتقد سینما در گفتگو با آنا:

مردم را با سینمای فرهنگی آشتی بدهیم  نقش مهم جشنواره فیلم فجر در دیده شدن آثار مستند

مننتقد سینما و مدرس معتقد است باید مردم را با سینمای فرهنگی آشتی داد و سپس به سمت دیدن مستند سوق داد.

محمد هاشمی  درباره اهمیت نمایش مستند در سینما‌های سراسر کشور گفت: مساله کلانی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم این است که مردم در حد و اندازه‌های گذشته به سینما نمی‌روند، مگر برای فیلم‌های گیشه پسند و کمدی‌هایی که موردتوجه مردم قرار گرفته است.

این منتقد سینما و مدرس وی افزود: در وهله اول باید مردم با سینما آشتی کرده و برای تماشای فیلم‌های فرهنگی به سینما بروند. حقیقت امر این است که مستند وارد حوزه‌ای می‌شود که دیگر بحث سرگرمی حذف شده و حقایق اجتماعی درباره موضوعات مختلف جامعه مطرح می‌شود و باید در ابتدا کاری کرد که توجه مردم را به سمت سینمای فرهنگی که با حقیقت سروکار دارد، جلب کنیم. سینما باید جدی‌تر شود و فیلم‌های فرهنگی بیشتر موردتوجه قرار بگیرد و بعد از آن کم کم می‌شود بحث مستند را هم مطرح کرد و توقع چنین چیزی را داشت که مخاطب برای تماشای مستند بلیت تهیه کرده و به سینما برود.

هاشمی درباره نمایش و حضور مستند‌ها در جشنواره فیلم فجر توضیح داد: نمایش مستند در جشنواره فیلم فجر اتفاق خوبی است، زیرا افرادی که به جشنواره می‌روند، فقط برای سرگرمی نمی‌روند و علاقه جدی تری به سینما دارند. ولی نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که به اندازه فیلم‌های دیگر باید درباره آن‌ها صحبت و تبلیغ شود و مجله‌ها و بولتن‌ها و… به همان اندازه که به سینمای داستانی اهمیت می‌دهند، به سینمای مستند هم اهمیت بدهند و آن را مطرح کنند. جشنواره‌ها جای خوبی برای ارائه فیلم‌های مستند هستند به این دلیل که مخاطبان جدی تری دارند که سینما را به طور جدی تری دنبال می‌کنند ولی نقش رسانه‌ها و تلویزیون در دیده شدن و مطرح شدن مستند در کنار آثار داستانی نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 وی  درباره مشکلات عرضه آثار مستند بیان کرد: مهم‌ترین مشکل نداشتن مخاطب است. تماشاگر در حال حاضر دنبال سینما ازمنظر سرگرمی است و باید سینما در حد جدی‌تر و با طرح مسائل حقیقی و اجتماعی و… برای مخاطب عرضه شود. باید تماشاگران را به این سمت معطوف کرد تا به سینمای جدی‌تر و مستند علاقه‌مند شوند.

این مدرس سینما در پایان درباره نقش پلتفرم‌ها در پر رونق شدن سینمای مستند گفت: پلتفرم‌ها نقش بسیار مهمی دارند و بیننده‌های این بستر هم زیاد شده‌اند ولی باز مردم به دنبال سرگرمی در آن هستند. سلیقه مخاطب به دلیل فیلمنامه‌ها و کارگردانی‌های نه چندان خوب و برنامه‌های سطحی، نازل شده است. مستند مدام توجه شما را به سمت حقیقت جلب می‌کند ولی برنامه‌های پر بازدید چنین بستری مانند «مافیا» خلاف آن است و مدام شما را به کتمان کردن و دروغ گفتن سوق می‌دهد. رسالت پلتفرم‌های فرهنگی‌تر می‌تواند این باشد که از طریق مستند وجه حقیقت مدار زندگی را پیش چشم مخاطب آورده و زهر برنامه‌ها و بازی‌های دروغ پرداز را از ذهن و چشم مخاطب دور کند. باید تبلیغاتی هم وجود داشته باشد که مخاطب را آگاه کرده و به دیدن مستند سوق دهد.

خروج از نسخه موبایل