«نقشه رنج» یک شاعر جوان با زبان محاوره در نمایشگاه کتاب – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

محمدرضا صبوریان در گفتگو با خبرنگار آنلاین درباره فعالیت های اخیرش گفت: اولین کتابم کتاب «نقشه رنج» شامل ۵۰ تا شعر محاوره و ترانه است که در انتشارات نزدیکتر چاپ شده و به صورت رسمی در نمایشگاه کتاب عرضه می شود.

«نقشه رنج» یک شاعر جوان با زبان محاوره در نمایشگاه کتاب

وی افزود: شعرهایم خیلی بیشتر از این تعداد بود. شاید از سال ۹۸ که شعر را شروع کردم تا آخر سال ۱۴۰۳ بیشتر از ۱۰۰ شعر داشتم ولی شعرهایی که در کتاب چاپ شده اند شامل شعرهای من از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ است.

این شاعر درباره موضوعات و مضامین نقشه رنج گفت: شعرها موضوعات مختلفی را در بر می گیرد؛ هم عاشقانه است هم دفاع مقدس است هم آئینی است. مثلاً درباره امام رضا (ع) چند کار دارم. تلاش کردم شعرها هم از نظر موضوعی و هم از نظر قالبی و از نظر وزنی تنوع داشته باشد.

در «نقشه رنج» بیش از ترانگی به شاعرانگی شعرها توجه داشتم

صبوریان با اشاره به ویژگی های شعر محاوره گفت: من از اول که شروع به نوشتن کردم با زبان محاوره خیلی راحت تر بودم. شاید شنیدن موزیک هایی که گوش می دادم هم در این علاقه مؤثر بود. بعد آثار کسانی را که محاوره می نوشتند دنبال کردم و دیدم خیلی با این زبان راحت تر هستم. برای همین شروع به نوشتن شعر با زبان محاوره کردم و هرچه پیش آمدم دیدم جای کار زیادی دارد. کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند کمتر هستند و بیشتر می توان به آن پرداخت. این شد که محاوره برایم جدی تر شد.

این شاعر جوان درباره چرایی تصمیمش برای چاپ نقشه رنج توضیح داد: پیش از اینکه به فکر چاپ کتاب باشم آثار را در جلسات مختلف می خواندم و یا در پایگاه نقد شعر ثبت می کردم تا مورد نقد و بررسی قرار بگیرند. وقتی دوستان و اساتید شعرها را می شنیدند راهنمایی ام می کردند و به من انگیزه می دادند در این عرصه بیشتر فعالیت کنم. تا اینکه سال گذشته در نمایشگاه کتاب با پیشنهاد دوستان شاعر برای انتشار شعرهای محاوره ام روبه رو شدم. هم آقای سلیمانی مدیر نشر نزدیکتر و هم اساتید دیگر از من می پرسیدند کتابت را جمع کردی یا نه؟ از همان زمان بود به فکر افتادم کارها را جمع کنم و در نهایت اسفند ۱۴۰۳ مجوز کتاب گرفته شد و چاپ شد.

وی در پایان ضمن ابراز امیدواری درباره توجه اهالی موسیقی به شعرهای نقشه رنج گفت: هر کسی که ترانه می نویسد یکی از نگاه هایی که دارد این است که کارش به موسیقی و اجرا هم برسد. با این همه تمرکز کتاب من بیشتر بر شعر محاوره است تا ترانه. یعنی شعرهای کتاب نقشه رنج به صورت مکتوب بیشتر قابل ارائه هستند تا ترانه. درواقع من بیشتر از ترانگی به شاعرانگی اثر و شعرها توجه داشتم. برای همین پشت جلد کتاب هم نوشته شده «مجموعه شعر محاوره». شعر محاوره و ترانه دو چیز متفاوت هستند و من خودم بیشتر به ویژگی های شعر محاوره توجه داشتم.

دکمه بازگشت به بالا