علت دیر روشن شدن پمپ آب ساختمان

خرابی پمپ آب در 80% مواقع بعلت وجود مشکل در نصب و یا نحوه انتخاب صحیح پمپ آب می باشد و تنها در 20% از مواقع می تواند ناشی از خرابی قطعات مصرفی خود پمپ آب باشد، پس ابتدا بایستی به دنبال پیدا کردن علت و برطرف کردن آن باشید. بطور کلی پمپ آب خانگی نیاز به تعمیر و نگهداری مناسب دارد. ما در این مقاله به چند مورد از این مشکلات پرداخته ایم.

ساختمان

علت قطع و وصل، خاموش روشن شدن مکرر پمپ آب چیست؟

دلیل خاموش و روشن شدن پمپ آب یا همان استارت لحظه ای پمپ آب می تواند بیانگر وجود چند مشکل باشد:

  1. خراب شدن شیریکطرفه و یا آشغال گرفتن سوپاپ شیریکطرفه: چنانچه شیر یکطرفه مانع از تخلیه آب داخل رایزر مصرفی نشود ( آب پمپاژ‌شده توسط پمپ آب ) به علت اینکه افت فشار در داخل هوزینگ پمپ آب رخ می دهد، کلید اتومات باعث صدور فرمان پمپاژ آب به پمپ را صادر کرده و پمپ روشن می شود و به علت اینکه افت فشار بسیارناچیز بوده به همین خاطر پمپ بلافاصله خاموش می شود و همین رویه به دفعات تکرار می شود.

2.عدم تنظیم باد داخل مخزن (‌منبع) تحت فشار و یا پارگی تیوپ منبع تحت فشار: اگر باد مخزن تحت فشار که بر روی پمپ آب و یا بوستر پمپ آب نصب شده تنظیم نبوده و یا تیوپ منبع تحت فشار سوراخ شده باشد،‌ باعث استارت لحظه ای و مکرر پمپ یا بوستر پمپ می شود.

برای اینکه از سالم بودن تیوپ مخزن تحت فشار اطمینان حاصل کنید،‌ والف (سوزن) باد مخزن را فشار دهید، چنانچه از والف منبع آب خارج شود یعنی اینکه تیوپ داخل مخزن سوراخ شده ولی اگر از والف مخزن هوا خارج شد یعنی تیوپ سالم می باشد که باید پس از تخلیه آب داخل مخزن، میزان هوای داخل مخزن را تنظیم نمایید.

برای اینکار و کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله میزان فشار هوای داخل مخزن را دنبال نمایید.

علت روشن نشدن پمپ آب چیست ؟

عموما روشن نشدن دلیل بر سوختن سیم پیچ الکتروموتور نمی باشد.

علت های مختلفی می تواند در روشن نشدن پمپ آب دخیل باشد که به چند مورد آن اشاره می کنیم :

  • 1-خرابی خازن ( برای موتورهای تکفاز )
  • 2- خرابی کلید اتوماتیک و ست کنترل
  • 3- دوفاز شدن برق ( برای موتورهای سه فاز ) که باعث قطع برق توسط کنترل فاز و خاموش شدن پمپ آب می گردد
  • 4- قطع جریان آب شهری که در این حالت ست کنترل پمپ آب را خاموش می کند

نحوه و آموزش هواگیری پمپ آب به چه صورتی می باشد؟

در اکثر پمپ های آب علی الخصوص پمپ آب طبقاتی بعد از نصب و قبل از استارت اولیه باید هواگیری شوند، چنانچه عمل هواگیری انجام نشود باعث صدمات جدی به پروانه ها می گردد.

نحوه هواگیری به این صورت می باشد که پمپ آب را خاموش نموده و پیچ هواگیری را در قسمت خروجی پمپ را باز کرده و تا زمانیکه آب به صورت یکنواخت شروع به خروج از پیچ هواگیری کرده صبر می کنیم، پس از خارج شدن هوا می توانید پمپ آب را روشن کنید.

علت صدای لوله آب چیست؟

صدای لوله آب ناشی از شکست آب می باشد، بدین معنا که پمپ آب نصب شده قوی تر از نیاز مصرفی می باشد که باعث پمپاژ بیش از حد معمول آب به داخل لوله ها می گردد و همین امر باعث ایجاد سر و صدا در لوله ها می گردد که اصطلاحا به آن شکست لوله گفته می شود.

علت صدای زوزه پمپ آب چیست؟

صدای زوزه پمپ آب ناشی از خرابی بلبرینگ ها می باشد.

علت صدای سنگ ریزه از پمپ آب ؟

صدای خش خش و سنگ ریزه دلیل وجود پدیده کاویتاسیون (خلع) در پمپ آب می باشد.

کاویتاسیون زمانی اتفاق می افتد که به مقدار کافی آب وارد محفظه و قسمت مکش پمپ نمی شود که باعث به وجود آمدن حبابهای ریز هوا در هوزینگ پمپ گشته و این حباب ها در هنگام کار توسط پروانه پمپ آب به سمت خروجی پمپ آب پرتاب شده و با برخورد به دیواره و هوزینگ پمپ آب ترکیده و باعث ایجاد صدای سنگ ریزه می گردد که اگر این مشکل برطرف نگردد باعث خوردگی و صدمه به پروانه و هوزینگ پمپ می گردد.

ساختمان

راهنمای رفع مشکل سر و صدای پمپ آب و بوستر پمپ آب

دلایل سر و صدای پمپ و بوستر پمپ آب:

در ابتدا باید بگوییم ایجاد سر و صدا توسط پمپ آب بیانگر وجود مشکل در نصب پمپ آب یا قطعات جانبی پمپ آب و یا حتی خود دستگاه پمپ آب می باشد که در اغلب مواقع با صرف کمترین هزینه می توان سر و صدای پمپ آب را از بین برد.

برای اینکه بتوانید سر و صدای پمپ آب را از بین ببرید ابتدا باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. مشخص کردن سر و صدای پمپ آب.
  2. برطرف کردن ایرادات لوله کش و نصاب.

منظور از مشخص کردن صدای پمپ آب یعنی اینکه کنجکاوی لازم را به عمل بیاوریم تا متوجه شویم که صدای پمپ آب دقیقا از کدام بخش دستگاه نشأت می گیرد. سر و صدای پمپ آب می تواند ناشی از
خرابی بلبرینگ های پمپ آب باشد که در این حالت صدای ناهنجار و بسیار زیادی توسط پمپ آب ایجاد می شود.

 وجود لرزش و ارتعاش در سازه ( شاسی) پمپ یا بوستر پمپ آب: در مواقعی که هنگام کار پمپ آب دارای لرزش می باشد احتمال خارج شدن از تراز ( سنتر) پمپ آب خصوصا در مورد پمپ های کوپله ای که با موتور کوپله می شوند نظیر پمپ های پمپیران وجود دارد که این مشکل می تواند براثر کوپله غیر استاندارد و یا در اثر حمل و جابه جایی اتفاق افتاده باشد. برای حل این مشکل می بایست نسبت به سنتر مجدد اقدام کنید.

برای مواقعی که درهنگام کار پمپ آب، لوله ساختمان دچار لرزش می گردد باید به وسیله لرزه گیر ای ارتعاش را از بین ببریم. این مشکل عموما در بوستر پمپ های دور ثابت بیشتر اتفاق می افتد. یک نمونه بوستر پمپ که دارای لرزه گیر می باشد برای درک بهتر مطلب در پایین آورده شده است :‌

ایجاد صدای سنگ ریزه توسط پمپ آب بیانگر وجود هوا و ایجاد پدیده کاویتاسیون می باشد که این پدیده زمانی رخ می دهد که ورودی پمپ آب توسط نصاب کوچکتر از حد استاندارد انجام شده و یا سطح سیال ( آب ) پایین تر از ورودی پمپ آب می باشد که با برطرف کردن ایرادات نصب مشکل فوق از بین خواهد رفت.

 ایجاد صدا در لوله آب: یکی از شایع ترین مشکلاتی که پمپ آب می تواند برای ساکنین به وجود بیاورد ایجاد زوزه و سر و سر و صدای آب در لوله بیانگر این می باشد که پمپ آب خریداری شده قوی تر از نیاز مصرفی می باشد، به عبارتی میزان آبی که توسط پمپ آب به داخل لوله ها پمپاژ‌می شود بیشتر از نیاز است که همین امر باعث ایجاد سر و صدا در رایزر و لوله های ساختمان می شود که برای از بین بردن صدای لوله آب باید پروانه پمپ آب را کوچک کنید ( پروانه پمپ آب را تراش دهید ) با انجام این کار ایجاد صدای لوله آب در هنگام کار پمپ آب از بین خواهد رفت.

علت ضربه زدن بوستر پمپ آب هنگام روشن و خاموش شدن برای چیست؟

ضربه قوچ ( ضربه استارت ) در ناشی از تخلیه هوا داخل مخزن دیافراگمی (منبع تحت فشار) می باشد.

علت روشن نشدن پمپ آب هنگام استفاده در طبقات بالا برای چیست ؟

در اغلب مواقع که برای ساختمان های بالاتر از سه طبقه که از ست کنترل برای پمپ آب استفاده می شود به علت وجود افت فشار بیش از حد معمول، امکان تشخیص افت فشار و کارکرد صحیح ست کنترل هنگام استفاده ساکنین از آب شرب وجود ندارد زیرا عملکرد ست کنترل توسط جریان القایی و گذر آب صورت میگیرد از این رو استفاده از ست کنترل برای ساختمانهای بالاتر از سه طبقه گزینه مناسبی نمی باشد.

در عوض می توان به جای ست کنترل از منبع تحت فشار و لوازم اتوماتیک و پنج راهی و… برای نصب بر روی پمپ آب استفاده کرد که از دقت و عملکرد بهتر و بالاتر برخوردار است.

مزایا و معایب استفاده از ست کنترل پمپ آب

از مزایای استفاده از ست کنترل می توان به:

 الف) قیمت پایین آن نسبت به منبع تحت فشار و لوازم اتوماتیک اشاره کرد

ب) از ست کنترل ها برای مواقعی که پمپ آب را مستقیما به آب شهری وصل می کنید گزینه مناسبی است زیرا اگر جریان آب شهری قطع گردد ست کنترل از خشک کارکردن پمپ آب جلوگیری کرده و پمپ آب را به صورت خودکار خاموش می کند

از معایب ست کنترل می توان به استارت لحظه ای پمپ آب برای هربار برداشت آب از رایزر اشاره کرد که باعث بالارفتن استهلاک پمپ آب و بالارفتن هزینه برق مصرفی می شود.

مزایا و معایب استفاده از مخزن تحت فشار و لوازم اتوماتیک به جای ست کنترل

از مزایای استفاده از منبع تحت فشار بر روی پمپ آب می توان به :

1- دقت بالای تشخیص گذر آب برای ساختمان های بالاتر از سه طبقه اشاره کرد.

2- هنگامیکه از منبع تحت فشار به جای ست کنترل استفاده می کنید ( با توجه به ظرفیت مخزن تحت فشار) به پمپ استراحت داده می شود که همین امر باعث کاهش استهلاک رایزر( لوله کشی) ساختمان کاهش استهلاک پمپ آب و کاهش برق مصرفی می گردد.

از معایب منبع تحت فشار می توان به:

‌ 1- قیمت بالای آن نسبت به ست کنترل ( برای مواردی که میتوان از ست کنترل هم استفاده کرد ) اشاره کرد.

2- با توجه به اینکه در هنگام استفاده از منبع تحت فشار و لوازم اتوماتیک امکان خشک کارکردن پمپ در صورت قطع جریان آب شهری وجود دارد، به همین خاطر باید یک مخزن ذخیره آب قبل از پمپ هم در نظر گرفته شود.

 3- هزینه نگهداری و تعویض تیوپ داخل مخازن تحت فشار برای مواقعی که تیوپ دچار پارگی می گردد.

4- تنظیم باد و نگهداری ماهانه مخزن تحت فشار

کدام برند پمپ آب بهتر است؟

وجه تمایز کیفی پمپ های آب تکنولوژی تولید آنها می باشد.

این جمله به این معنا است که:

  • در اغلب پمپ آب های ساخت کشور ایتالیا و اروپایی راندمان برق مصرفی آنها از IE2 تا IE3 و یا بالاتر می باشد که باعث کاهش هزینه برق مصرفی می گردد و از راندمان بالاتری برخوردار است.
  • مهمترین فاکتور کیفی از لحاظ عملکرد و طول عمر پمپ آب می توان به نقطه کاری و در صد بازدهی در نظر گرفته شده برای کارکردن پمپ هنگام انتخاب و خرید پمپ آب اشاره کرد.

تفاوت پمپ آب با بوستر پمپ آب

پمپ آب به سیستمی اطلاق می شود که متشکل از یک عدد پمپ آب و لوازم اتوماتیک می باشد و به صورت سنتی نصب شده ( که عملکرد پمپ به صورت دورثابت می باشد).

در حالت کلی بوستر پمپ سیستمی بهینه و بروزتر از سیستم سنتی می باشد.

بوستر پمپ آب متشکل از یک یا چندین پمپ به صورت موازی و تابلوفرمان و شیرآلات می باشد که مزایای بیشتری نسبت به پمپ آب در حالت سنتی دارد که در مقاله بوستر پمپ به اختصار شرح داده شده است.

وظیفه و نقش بوستر پمپ آب

حفظ و تامین فشار آب مصرفی در ساختمان ها، همچنین در سیستم بوستر پمپ می توان دور پمپ ها را به وسیله اینورتر متغیر کرد که باعث کاهش سر و صدا و کاهش استهلاک و همچنین برق مصرفی می شود، در بوستر پمپ آب می توان از پمپ رزرو استفاده کرد که در صورت خرابی پمپ اصلی می توان از پمپ رزرو استفاده کرد.

نحوه صحیح نصب پمپ آب

عمده مشکلات و دلیل خرابی پمپ آب مربوط به نصب می باشد که اگر نکات زیر در هنگام نصب رعایت شود به میزان قابل توجهی خرابی پمپ آب کاهش می یابد.

  • در هنگام نصب به NPSH پمپ دقت شود. ( به زبان ساده تر جریان ورودی آب به داخل پمپ، سوار بر پمپ باشد).
  • در ورودی پمپ حتی المقدور از زانو استفاده شود.
  • سایز ورودی آب به داخل پمپ برابر یا بزرگتر از سایز ورودی پمپ می باشد.
  • از شیر صافی در ورودی پمپ جهت جلوگیری از ورود املاح به داخل پمپ استفاده شود.
  • در خروجی پمپ آب از شیر یکطرفه جهت جلوگیری از برگشت آب به داخل پمپ استفاده شود
  • قبل از استارت اولیه پمپ را هواگیری کنید.
  • جهت چرخش الکتروموتور را چک کنید.
  • از تابلو فرمان یا سیستم های حفاظتی نظیر کنترل فاز و کنترل سطح جهت جلوگیری از نوسانات برق و خشک کارکردن پمپ آب استفاده شود.

روشن نشدن پمپ آن و دلایل آن

علت اول روشن نشدن پمپ آب خانگی

گیر کردن پروانه‌ها یا سایر قطعات مکانیکی چرخشی

دستگاه‌هایی که مکانیسم گردشی دارند، به هر علتی ممکن است نچرخند، به‌ویژه اگر این دستگاه‌ها دارای پروانه باشند، این امکان افزایش می‌یابد، خیلی احتمال دارد که پروانه یک پمپ آب خانگی به دلیل وجود یک جسم خارجی گرفته باشد. بااین‌همه رسوبی که آب‌های شهری دارد، بعید نیست که پمپ شما بعد از مدتی دچار رسوب شود، این رسوبات جمع شده و بالاخره یک روزکار خود را می‌کنند؛ بنابراین علت روشن نشدن پمپ آب خانگی می‌تواند باشد. این مشکل ربطی به برق ندارد؛ اتفاقا در این موارد برق در دستگاه جریان دارد اما پمپ روشن نمی‌شود، بنابراین باید زودتر به داد مشکل دستگاه برسید تا از احتمال سوختگی آن جلوگیری کنید.

علت دوم روشن نشدن پمپ آب خانگی

پمپ شما هوا گرفته است

البته خیلی بعید است که علت روشن نشدن پمپ آب خانگی، هوای داخل آن باشد؛ چراکه در بیشتر مواقع هوا رفتن پمپ، باعث عدم پمپاژ آب خواهد شد نه روشن نشدن آن، اما کار از محکم‌کاری عیب نمی‌کند، مواردی بوده است که با انجام هواگیری پمپ یا شبکه لوله‌کشی آب ساختمان، پمپی که روشن نمی‌شده است به کارافتاده و مانند روز اول کارکرده است؛ بنابراین درصورتی‌که به این مشکل برخوردید به‌جای ضربه‌زدن‌های بی‌مورد، یکبار پمپ را هواگیری کنید. اگر روش هواگیری پمپ آب خانگی را بلد نیستید، حتماً مطلب زیر را بخوانید.

سومین علت روشن نشدن پمپ آب خانگی

وجود مشکل در تجهیزات اتوماتیک پمپ آب خانگی

ست کنترل و مخزن تحت‌فشار دو تجهیزی است که به آن لوازم اتوماتیک پمپ هم گفته می‌شود. خرابی این دو قطعه باعث می‌شود پمپ عملکرد خوبی نداشته باشد و در مواردی علت روشن نشدن پمپ آب خانگی باشد. حالا ایراد از کجاست؟

در برخی مواقع به دلیل خرید است کنترل و مخزن تحت‌فشار بی‌کیفیت و غیراستاندارد این مشکل برای شما پیش می‌آید، اگر نمی‌دانید چه استانداردهایی باید در هنگام خرید ست کنترل رعایت کنید، مطالعه از مطالعه این مطلب برای شما واجب‌تر است.

حالا بیایید به این سوال پاسخ دهیم که چگونه ست کنترل می‌تواند باعث روشن نشدن پمپ آب خانگی شود؟

بسیاری از افراد به دلیل عدم تجربه و تخصص در این‌گونه موارد به فروشندگان مراجعه کرده تا یک دستگاه ست کنترل خوب به آن‌ها بفروشند، اما متأسفانه بسیاری از فروشندگان هم ازآنجایی‌که فقط به دنبال فروش محصولات خود هستند، کاری به اینکه ست کنترل باید متناسب با پمپ خریداری شود ندارند و هرچه سود بیشتری برای آن‌ها داشته باشد به مشتری می‌فروشند؛

بنابراین بهتر است که پایبند آن ضرب‌المثل قدیمی باشید که می‌گوید «شنونده باید عاقل باشد» و خودتان قبل از خرید، تحقیق کنید. بسیاری از ست کنترل‌ها تفاوت آمپر با پمپ دارند، اگر ست کنترل در هنگام روشن‌کردن پمپ، آمپری بالاتر از آمپر اسمی الکتروموتور پمپ آب خانگی داشته باشد، کنتاکت‌های پمپ را خراب می‌کند. وقتی کنتاکت خراب شد، طبیعی است که پمپ شما روشن نشود.

پنچری، کم بادی و خرابی تیوب مخزن تحت فشار هم از جمله دیگر مواردی است که علت روشن نشدن پمپ آب خانگی است.

علت چهارم روشن نشدن پمپ آب خانگی

خرید محصولات بی‌کیفیت، دست دوم و تقلبی

بعضی وقت‌ها پول کمتری که بابت خرید می‌دهید یا سراغ اجناس دست‌دوم می‌روید، چندبرابر برای شما هزینه‌های اضافی می‌تراشد، هزینه‌هایی که می‌توانستید از همان سرچشمه جلوی فوران آن را بگیرید؛ بنابراین پمپ آب خانگی خوب و باکیفیت بخرید و در این مورد چند نکته را آویزه گوش خود کنید:

  • را بخوانید
  • از فروشگاه‌های معتبر خرید خود را انجام دهید
  • بدانید که هر گردی گردو نیست و هر جنسی اصل نیست!
  • از پرداخت قیمت بیشتر برای کیفیت پرهیز نکنید

پنجمین علت روشن نشدن پمپ آب خانگی

پلاتین چسباندن پمپ آب

پلاتین چسباندن پمپ آب در خیلی از مواقع و موارد، به کیفیت قطعات بستگی دارد که در بالا توضیح دادیم، اگر کیفیت پلاتین بالا باشد، به این راحتی‌ها نخواهد چسبید، اما قطعات بی‌کیفیتی که به‌ویژه در محصولات چینی استفاده می‌شود همیشه از این مشکلات برای شما به وجود خواهد آورد.

پلاتین چسباندن پمپ آب قطعاً یکی از دلایل عمده روشن نشدن پمپ آب خانگی است. کم بودن فواصل پلاتین نیز هم می‌تواند این مشکل را به وجود آورد. به‌هرحال اینجا شاید مشت و لگد شما کارساز بیفتد و بتوانید با چند مشت فاصله پلاتین را بیشتر کنید تا این مشکل حل شود اما اگر مشکل همیشگی باشد بهتر است بیشتر مراقب دستان خود باشید تا پمپ آب!

ساختمان

10 دلیل روشن نشدن پمپ آب خانگی به همراه راه حل آن ها

زمانی که با مشکل روشن نشدن پمپ آب خانگی مواجه شدید، ممکن است علت این مسئله یکی از موارد زیر باشد، پس برای ریشه یابی این موضوع پیشنهاد می کنیم هر کدام از این دلایل را بررسی کنید:

·         قطع بودن آب ورودی به ساختمان

اگر مشاهده کردید که وقتی یکی از شیرهای آب در ساختمان را باز می کنید، اما پمپ آب روشن نمی شود، ابتدا به سراغ شیر فلکه آب ساختمان بروید. بعضی موارد مشاهده شده که شیر فلکه آب بسته بوده است.

·         قطع بودن برق ورودی به پمپ آب خانگی

موضوع وجود مشکل در برق ورودی به پمپ آب خانگی می تواند در سه وضعیت ایجاد شده و سبب روشن نشدن پمپ آب شود:

الف) زمانی که پریز برق پمپ آب برق ندارد.

این یکی از ساده ترین حالت هایی است که می تواند مانع از جریان یافتن برق در پمپ آب و روشن شدن این وسیله شود.

برای تست پریز برق پمپ آب کافیست از یک فازمتر کمک بگیرید تا از وجود جریان های فاز و نول در داخل پریز مطمئن شوید و به اصلاح بدانید پریز برق دار هست یا نه؟

البته گاهی هم این احتمال وجود دارد که پریز برق دار باشد، اما به دلیل بالا رفتن دما بخش هایی از اجزای داخلی پریز پمپ ذوب شده و مانع از روشن شدن پمپ شوند.

به همین دلیل بد نیست با رعایت شرایط ایمنی، پریز برق پمپ را باز کرده و از سالم بودن قطعات داخل آن اطمینان حاصل کنید.

ب) زمانی که کابل برق ورودی به پمپ آب دچار قطعی شده باشد.

اگر در زمان کابل برق کشیده شده باشد، این احتمال وجود دارد که روکش سخت کابل از بین رفته و سیم های داخل آن دچار قطعی شده باشند.

بنابراین توصیه می کنیم دو شاخه برق پمپ را از پریز جدا کرده و ظاهر کابل را از لحاظ آسیب دیدگی به خوبی چک کنید.

گاهی ممکن است مشکل در داخل کابل باشد، در این صورت می توانید با دست کل کابل را چک کنید، اگر قسمتی از کابل دارای برآمدگی بود، به احتمال زیاد قطعی در داخل کابل وجود دارد.

در انتها می توانید محل اتصال سوکتی کابل را چک کنید، چون ممکن است سوکت کابل بر اثر کشیدگی جدا شده باشد.

پ) زمانی که سیم پیچ پمپ دچار مشکل می شود.

بررسی سیم پیچ موتور پمپ آب خانگی یک اقدام تخصصی است که فقط باید در زمان و توسط مجری نصاب و تعمیرکار انجام شود.

برای بررسی سایر موارد کافیست لینک مقاله را مطالعه کنید.

·         معیوب بودن فشار سنج پمپ و یا تنظیم نادرست کلید اتوماتیک

در صورتی که میزان فشار نمایش داده شده در فشار سنج پمپ آب پایین تر از فشار استارت پمپ یا همان CUT-IN باشد، باید پمپ روشن شود، مگر اینکه مشکلی در ساختمان پمپ وجود داشته باشد.

البته گاهاً مشاهده شده که رسوبات پمپ آب بر روی عقربه فشار سنج تاثیر گذاشته و باعث عملکرد اشتباه فشار سنج می شوند.

اما اگر میزان فشاری که عقربه فشار سنج نشان می دهد، بالاتر از فشار شروع یا CUT-IN پمپ آب خانگی باشد، اصلاً انتظار نداشته باشید که پمپ روشن شود.

در چنین شرایطی یکی از شیرهای آب در ساختمان را باز کرده و به عقربه فشار سنج نگاه کنید، زمانی که درجه فشار سنج به زیر فشار CUT-IN پمپ برسد، دستگاه روشن خواهد شد.

گاهی هم ممکن است پمپ آب در حال کار بوده و فشار آب در داخل ساختمان جریان داشته باشد، اما درجه فشار سنج حرکت نکند، که در این صورت فشار سنج نیاز به تعویض دارد.

·         خرابی کلید اتومات پمپ آب خانگی

رسوبات محلول در آب می توانند مانع از پاسخگویی و عکس العمل صحیح و به موقع کلید اتومات در مقابل تغییرات فشار آب در پمپ شوند.

در نتیجه ممکن است با استفاده از آب، فشار افت پیدا کند. اما چون کلید اتومات خراب شده، پمپ نمی تواند در این مرحله که فشار پایین آمده و نیاز به روشن شدن دارد، عمل کند.

برای اینکه بدانید مشکل روشن نشدن پمپ آب به دلیل جمع شدن رسوبات در کلید اتوماتیک پمپ است یا خیر، می توانید با دست ضربه ای به کلید اتوماتیک بزنید، اگر پمپ روشن شد، مشکل از رسوبات است.

در یک حالت دیگر این احتمال وجود دارد که رله کنترلی در کلید اتوماتیک سوخته باشد، در نتیجه این موضوع مانع از اتصال برق کلید اتوماتیک و در نهایت روشن شدن پمپ آب می شود.

بنابراین از جمله مواردی که می توانند به دلیل خرابی کلید اتوماتیک مانع از روشن شدن پمپ آب شوند، عبارتند از:

  • سوختن و یا کثیف شدن کنتاکت های کلید اتوماتیک پمپ آب
  • قطع شدن اتصال برق کلید اتوماتیک
  • تجمع رسوبات بر روی دیافراگم سنسور فشار بر روی کلید اتوماتیک

کلید اتوماتیک دیجیتال یا همان ست کنترل با سنس کردن میزان فشار در پمپ، روشن و خاموش شدن این وسیله را کنترل می کند، بنابراین خرابی این کلید می تواند علت اصلی روشن نشدن پمپ آب باشد.

·         نشتی از لوله کلید اتوماتیک پمپ آب

احتمال بعدی که می تواند دلیل روشن نشدن پمپ آب خانگی باشد، نشتی آب از محل اتصالات لوله کلید اتوماتیک پمپ است.

جنس این لوله می تواند از استیل، مس یا پلاستیکی باشد. در هر صورت اگر اتصال دهنده لوله به کلید اتوماتیک دیجیتال پمپ آب دچار خوردگی و نشتی شود، کلید اتوماتیک نمی تواند با وجود پایین آمدن فشار، پمپ آب را روشن کند.

توجه داشته باشید که گاهی نشتی ممکن است از سایر قسمت های باشد، بنابراین ضروریست تا کل سیستم را برای یافتن و رفع نشتی چک کنید.

·         زنگ زدن کنتاکت های کلید اتوماتیک پمپ آب

گاهی کنتاکت های کلید اتوماتیک پمپ آب دچار زنگ زدگی می شوند، که در این حالت مانع از برقرار اتصال برق دستگاه خواهند شد.

از جمله دلایلی که سبب زنگ زدن کنتاکنت های سوئیچ اتومات پمپ آب می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اما با کمک یک راه کار ساده می توانیم زنگ زدگی کنتاکت های کلید را از بین ببریم. به این صورت که ابتدا برق ورودی به پمپ را به طور کامل قطع کرده و سپس تمام پیچ های نگه دارنده کلید را باز می کنیم.

در نهایت با استفاده از سمباده و یا فرچه نرم آغشته به مقداری گازوئیل تمام نقاط تماس بر روی کنتاکت های کلید را تمیز کرده و در آخر کلید را در جای خود می بندیم.

توجه داشته باشید که اگر کنتاکت های کلید اتوماتیک پمپ آب سوخته یا خال زده باشند، تنها با تمیز کردن آن ها نمی توانید مشکل را رفع کنید و تنها راه تعویض کلید اتوماتیک پمپ آب است.

·         گرفتگی لوله اتصال دهنده پمپ آب و ست کنترل یا منبع تحت فشار

پمپ آب خانگی را در کنار و یا نصب کرده و مورد استفاده قرار می دهند. یک لوله باریک ارتباط بین پمپ آب و تجهیزات متصل به آن را برقرار می کند.

اگر این لوله توسط رسوبات مسدود شده باشد، مانع از عملکرد درست ست کنترل و یا منبع تحت فشار در مقابل تغییرات فشار آب خواهند شد.

این مشکل در ظاهر خود را به این صورت نشان می دهد که کلید اتوماتیک دیجیتال یا ست کنترل خراب شده و به موقع روشن و خاموش نمی شود تا پمپ را نیز روشن کند.

در حالی که علت اصلی گرفتگی لوله متصل به کلید اتوماتیک پمپ آب است. اگر آب مصرفی در ساختمان شما سطح زیادی مواد محلول داشته و در واقع سختی بالایی دارد، این احتمال بسیار قوی است که این لوله مسدود شود.

در نتیجه حتی وقتی فشار در داخل پمپ به زیر مقدار CUT-IN می رسد، به دلیل گرفتگی لوله اتصال دهنده پمپ و کلید اتوماتیک، دستگاه قادر به روشن شدن نخواهد بود.

بهترین راه حل برای رفع مشکل روشن نشدن پمپ آب خانگی به دلیل گرفتگی لوله اتصال دهنده پمپ و کلید اتوماتیک این است که این لوله را تعویض کنید تا با وصل کردن لوله جدید، مسیر عبور آب باز شود.

از بررسی علل روشن نشدن پمپ آب به دلیل مشکلات متنوع در کلید اتوماتیک دیجیتال پمپ که بگذریم، باید به سراغ خود پمپ برویم.

مشکل هوا گرفتن در پمپ آب به این معنی است که حجم هوای محبوس شده در داخل پمپ به قدری زیاد می شود که پمپ دیگر نمی تواند آب را مکش کند و از طرفی پروانه پمپ هم قادر به مکش آب نیست.

به همین دلیل با مشکل روشن نشدن پمپ آب خانگی مواجه می شویم، در حالی می توانیم با اقدامی بسیار ساده این هوای داخل پمپ را تخلیه کرده و روند کار این وسیله را بهبود دهیم.

بر روی انواع پمپ آب خانگی یک پیچ کوچک به منظور هواگیری پمپ تعبیه شده است، این پیچ را با کمک آچار مناسب باز کرده و زمانی که صدای تخلیه هوا را از آن شنیدید، پیچ را به همان شکل نگه دارید تا کل هوا خارج شود.

حالا می توانید پمپ آب را روشن کنید تا فشار مضاعف پمپ به دلیل هوای داخل آن نیز تخلیه شده و وقتی که آب از شکاف پیچ خارج شد، به معنی اتمام است و باید پیچ را محکم ببندید.

·         گیر کردن پروانه پمپ آب خانگی

گاهی هیچ مشکلی در کلید اتوماتیک دیجیتال پمپ آب وجود ندارد، اثری از نشتی در کلید اتوماتیک و لوله های پمپ مشاهده نمی شود و حتی آب ساختمان با فشار مناسب به پمپ وارد می شود، اما باز هم پمپ روشن نمی شود.

در چنین مواقعی این احتمال وجود دارد که پروانه داخل پمپ به خاطر لجن های انباشته شده و یا نفوذ اجسام خارجی به داخل پمپ، گیر کرده و امکان چرخش نداشته باشد.

زمانی که پروانه پمپ آب خانگی توان چرخش نداشته باشد، هیچ آبی به سمت پمپ حرکت نکرده و دستگاه عملاً از کار می افتد.

تجمع لجن در داخل پروانه پمپ آب گاهاً به دلیل راکد ماندن آب در تانکر متصل به سیستم پمپ آب صورت می گیرد.

بنابراین توصیه می کنیم برای پیشگیری از وقوع این مشکل هر 3 ماه یک بار مخزن و یا تانکر آب خود را شستشو دهید و یا هر هفته یکی دو قاشق کلر در داخل مخزن یا تانکر بریزید.

اما بهترین راه حل نصب فیلتر و یا تصفیه کننده در مسیر پمپ آب است تا از به خطر افتادن سلامت اجزای داخلی پمپ محافظت کند.

حال اگر پروانه پمپ آب خانگی گیر کرده باشد، تنها راه خلاصی از این مشکل باز کردن بدنه پمپ و تمیز کردن پروانه آن است.

اما اگر پره های پروانه بسیار آلوده شده و حتی ترک برداشته باشند، راهی جز وجود ندارد

·          داغ شدن پمپ آب خانگی

در صورتی که در زمان نصب پمپ آب خانگی از کلید اتومات و یا منبع تحت فشار در کنار پمپ استفاده نشده باشد، به طور قطع پمپ آب دائماً روشن و خاموش می شود.

این روشن و خاموش شدن های پی در پی، باعث و در نهایت سوختن این وسیله خواهند شد.

البته عوامل دیگری همچون معیوب بودن پروانه پمپ، خرابی موتور پمپ و حتی نارسایی برق به دستگاه می تواند باعث داغ کردن پمپ آب خانگی شوند.

توصیه هایی به منظور پیشگیری از مشکل روشن نشدن پمپ آب خانگی

در طول این مطلب شما را با تمام دلایلی که می توانند سهمی در روشن نشدن پمپ آب داشته باشند، آشنا کردیم.

اما همانطور که می دانید خرابی پمپ آب و روشن نشدن آن می تواند معظلات زیادی برای مصرف کنندگان ایجاد کند و از طرفی هزینه تعمیر پمپ آب و منبع گاهاً بالاست.

به همین دلیل همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. در ادامه توصیه هایی را با شما در میان می گذاریم که می توانند در جلوگیری از بروز این مشکل موثر باشند:

  • سرویس پمپ آب خود را جدی بگیرید.

بر اساس نظر کارشناسان ما پمپ آب خانگی بهتر است هر 2 الی 3 ماه توسط مجری سرویسکار پمپ و بر اساس چک شود.

در طی این چکاپ ها باد منبع، سلامت کلید اتومات و قطعات داخلی پمپ بررسی می شوند و در نتیجه از خرابی های بیشتر جلوگیری می شود.

  • در زمان تهیه کلید اتومات پمپ آب با افراد متخصص مشورت کنید.

کیفیت پایین کلید اتومات پمپ آب خود یک دلیل قطعی در خراب شدن زود هنگام این قطعه حیاتی در سیستم پمپ خواهد بود.

در صورتی که اگر قبل از اقدام به خرید، با افراد متخصص و با تجربه مشورت کنید، می توانید به جای خرید اجناس چینی بی کیفیت از بهترین مارک ها خرید خود را انجام دهید.

  • نسبت به تغییر کارکرد پمپ آب خود حساس و گوش به زنگ باشید.

روشن نشدن پمپ آب خانگی موضوعی نیست که به یک باره اتفاق بیوفتد، بلکه ممکن است خود را با علائمی همچون داغ کردن و روشن نشدن های گاه و بی گاه نشان دهد.

بنابراین اگر دقت و نظارت کافی بر روی روند کار پمپ آب خود داشته باشید، می توانید این مشکل را زودتر از آنکه به یک معضل پر هزینه تبدیل شود، یافته و به دنبال رفع آن باشید.

دکمه بازگشت به بالا