چگونه می توان به اروپا مهاجرت کرد؟

ویزای شینگن برای کار در اروپا

واقعیت این است که چیزی به نام ویزای شینگن کار وجود ندارد. بلکه شما می‌توانید ویزای شینگن را برای اهداف دیگری مانند سفر توریستی، دیدار کردن از دوستان و آشنایان، سفرهای کاری، خدمات درمانی و غیره دریافت کنید. اما یادتان باشد که داشتن ویزای شینگن به معنی این نیست که می‌توانید در اروپا کار کنید. ولی نکته اینجاست که چنانچه ویزای کار در اروپا را داشته باشید می‌توانید در تمام کشورهای حوزه شینگن کار کنید. مهم نیست ویزای کارتان از کدام ۲۹ کشور حوزه شینگن صادر شده باشد، بلکه با یک ویزا می‌توانید در هرکدام از این کشورها شغل داشته باشید.

How to immigrate to Europe

ویزای کار اروپا

هرکدام از کشورهای حوزه شینگن سیاست‌های خاص خودش برای صدور ویزای کار در اروپا را دارد. سیاست‌هایی که ممکن‌است با کشوری دیگر این حوزه متفاوت باشند. بنابراین  بهتر است با سیاست‌های ویژه هر کشوری که به‌عنوان مقصد مهاجرت خود برگزیده‌اید، کاملاً آشنا باشید. برنامه صدور ویزای کار در اروپا ایجاد شده تا این کشورها بتوانند نیاز‌های نیروی کار خود را از سایر کشورها تأمین کرده و متخصصین مورد نظرشان در هر بخش را وارد کنند. بنابراین معیارهای صدور ویزای کار در اروپا درست مانند فرم های استخدام به نیازهای شغلی کشور مقصد شما بستگی دارد و در هرکدام از کشورها متفاوت است.

راه های گرفتن ویزای کار اروپا

فردی که ویزای کار در اروپا را دارد می‌تواند یا بهتر است بگوییم امکان آن را دارد که اقامت دائمی یا حتی موقت آن کشور را داشته باشد. به طور کلی از سه روش می‌توان برای گرفتن ویزای کار اروپا اقدام نمود. روش هایی که عبارتند از:

  • skilled worker – نیرو متخصص یا حرفه‌ای
  • Job seeker – جوینده کار
  • Job offer – پیشنهاد شغلی

هرکدام از این روش‌ها توضیحات و شرایط مخصوص به خودش را دارد که در ادامه آنها را بیان می‌کنیم.

نیرو متخصص

این روش یکی از پرطرفداران‌ترین روش‌ها برای گرفتن ویزای کار در اروپا است. در این روش کارفرما‌های اروپایی از طریق سیستم های اطلاع‌رسانی (مانند لینکدین) تقاضای خود مبنی بر استخدام نیرو حرفه‌ای برای پر کردن سمت‌های شغلی مورد نظرشان را اعلام می‌کنند. پس از دریافت اطلاعیه فرد با ارسال رزومه کاری و مشخصات دیگری از جمله مدرک تحصیلی و غیره، تقاضای استخدام می‌دهد. مجموع اطلاعاتی که فرد ارائه می‌کند برایش یک امتیاز می‌سازد. شرکت سپس براساس امتیازهای افراد متقاضی تعدادی که امتیاز موردنظر را دارند انتخاب می‌کند و به مرحله بعدی می‌فرستد.

در مرحله دوم اطلاعات جزئی‌تری درخواست می‌شود. حتی ممکن است مصاحبه هم صورت بگیرد. چنانچه فرد این مرحله را با موفقیت و با حداقل امتیازات مورد نیاز قبول شود وارد مرحله‌ای به نام استخر می‌شود. در این مرحله شانس افراد حاضر برای دریافت دعوتنامه کاری بسیار بالا می‌رود. متأسفانه باتوجه به تعداد بسیار زیاد درخواست‌ها اعلام نتیجه ممکن است تا دو سال یا حتی بیشتر طول بکشد و معمولاً هم موفقیت‌آمیز نیست. طبق آخرین مصوبات از سال ۲۰۱۹  تا اطلاع ثانوی امکان مهاجرت به اروپا از طریق ویزای کار نیرو متخصص دیگر فراهم نیست.

جوینده کار

روش دیگری که می‌توان از طریق آن برای گرفتن ویزای کار در اروپا و مهاجرت به این قاره اقدام کرد، ویزای کاری جوینده کار(job seeker) است. در این روش فرد یک ویزای شش ماهه دریافت می‌کند و در این مهلت فرصت دارد تا در کشور یا حتی کشورهای مورد نظرش دنبال کار بگردد. اما این روش هم چندان معقول و به‌خصوص به‌صرفه نیست. چراکه در وهله اول قابلیت تمدید ندارد و بیشتر از یکبار نمی‌توان برایش اقدام کرد، و دوم اینکه تمام هزینه‌های اقامت فرد در زمان حضور در اروپا کاملاً به‌عهده خودش است. علاوه‌براینکه در عموم موارد افرادی که از این طریق اقدام می‌کنند نمی‌توانند در این مدت کوتاه کاری پیدا کنند.

پیشنهاد شغلی

این بهترین روش برای گفتن ویزای کار در اروپا است. روش پیشنهاد شغلی به این صورت است که فرد به‌صورت آنلاین با یک شرکت آشنا می‌شود و درصورت داشتن جای خالی برای گرفتن پیشنهاد کاری اقدام می‌کند. سپس رزومه و پورتفولیو کاری خود را برای شرکت می‌فرستد. چنانچه شرکت با درخواست کار فرد متقاضی موافقت کند، فرد از طریق یک وکیل مهاجرت با شرکت قرارداد می‌بندد. سپس مراحل قانونی گرفتن ویزا را طی می‌کند و دعوتنامه رسمی آن شرکت را با مدارکش ارائه می‌کند. شانس رد شدن چنین کیس‌هایی معمولاً نزدیک به صفر است. یعنی اگر پیشنهاد شغلی از یکی از شرکت‌های رسمی اروپایی داشته باشید می‌توانید مطمئن باشید که ویزای کاری را دریافت خواهید کرد.

مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای کار در اروپا

مدارک و فرم‌های مورد نیاز رسمی برای گرفتن ویزای کار در اروپا عبارتند از:

  • فرم ثبت نام. که باید کاملاً پر شود و دوبار چاپ شود. حتما به‌یاد داشته باشید که هردو فرم را امضا کنید.
  • دو قطعه عکس مشابه. طبق معیارهای رایج ویزای شینگن این عکس‌ها باید حداکثر سه ماه پیش گرفته شده باشند.
  • پاسپورت معتبر. پاسپورت شما نباید قدیمی‌تر از ده سال پیش باشد و حداقل تا سه ماه یا بیشتر، یعنی حداقل تا تاریخ خروجتان از حوزه شینگن تمدید شده باشد. دقت داشته باشید که پاسپورتتان حداقل دو صفحه خالی داشته باشد.
  • بیمه مسافرتی سلامت. این بیمه باید توسط کشور‌های حوزه شینگن مود تأیید باشد و پیش از گرفتن ویزا اخذ شده باشد.
  • مدارک سکونتی. یعنی مدرکی که نشان می‌دهد شما در کجای حوزه شینگن سکونت خواهید داشت مانند قول نامه‌ها یا قراردادهای اجاره منزل.
  • قرار داد استخدام. قرارداد استخدامی که بین شما و شرکت استخدام کننده‌ای که در حوزه اروپا وجود دارد.
  • مدارک تحصیلی. مدرک‌های معتبری از جمله دیپلم، کارشناسی و هر مدرک تحصیلی معتبر دیگر.
  • مدرک زبان. حتی اگر پیشنهاد شغلی داشته باشید بیشتر کشورها از شما می‌خواهند تا یکسال اول را وقت بگذارید و جا بیفتید. به‌همین‌خاطر برای کشورهای اروپایی ضروری است که مدرک زبان با حداقل نمره مورد نیاز را داشته باشید. البته بسته به سیاست‌های شرکت ممکن است فقط به مدرک زبان انگلیسی احتیاج داشته باشید. هرچند برخی از شرکت‌ها هستند که فقط کارمندانی با زبان کشور خودشان را استخدام می‌کنند.

این موارد تنها مدارک مورد نیاز اولیه‌ای هستند که باید برای گرفتن ویزای کار در اروپا ارائه کنید. هرکدام از کشورهای حوزه شینگن شرایط و مدارک مورد نیاز خاص خودشان را دارند و از شما خواهند خواست تا آنها را نیز ارائه کنید.

مراحل گرفتن ویزای کار در اروپا

برای گرفتن ویزای کار اروپا باید مراحل زیر را گام‌به‌گام طی کنید:

  1. بررسی کنید که کشور مدنظرتان چه پیشنهادات کاری می‌تواند برای شما داشته باشد.
  2. بررسی کنید که آیا شرایط کار کردن در اروپا را دارید؟
  3. با معیارها و ارزش‌های لازم برای گرفتن ویزای کار آشنا شوید. بسیاری از کشورها از شما می‌خواهند حتماً اول قرارداد شغلی را داشته باشید و بعد برای گرفتن ویزا اقدام کنید.
  4. تمام اسناد و مدارک لازم جهت اخذ ویزای کار در اروپا را تهیه کرده و با خود داشته باشید.
  5. قرار مصاحبه برای گرفتن ویزا را تنطیم کنید.
  6. با مدارک کامل به مصاحبه بروید.
  7. به اندازه کافی صبر داشته باشید تا مراحل اداری صدور ویزای شما انجام شود.

این نکته را به ذهن بسپارید که اینها فقط مراحل استاندارد از فرآیند گرفتن ویزای کار در اروپا هستند. زمان دقیق فرآیند صدور ویزا برای هر کشور متفاوت است.

برای گرفتن ویزای کار باید به کجا مراجعه کرد؟

فرم درخواست ویزای کار را به یکی از نمایندگی‌های کشور مورد نظر در خاک کشور خودتان ببرید. این نمایندگی‌ها می‌توانند ازقبیل زیر باشند:

  • سفارتخانه
  • کنسولگری
  • مرکز صدور ویزا

چه زمانی برای اقدام به گرفتن ویزای کار مناسب است؟

حداقل دو ماه قبل از زمانی که قرار است وارد خاک کشور مدنظرتان در حوزه شینگن شوید بهتر است روند گرفتن ویزای کار را شروع کنید. دلیل آن هم به‌این‌خاطر است که ممکن است حداقل ۶ هفته طول بکشد تا سفارتخانه کشور موردنظر فرآیند بررسی و صدور ویزا را به انجام برساند. در موارد خاص ممکن است این زمان بررسی و صدور به ۱۲ هفته هم برسد. پس بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید تا فرصت استخدامتان از دست نرود.

مدت اعتبار ویزای کار اروپا چقدر است؟

بیشتر ویزاهای کار کشورهای اروپایی حداقل یکسال اعتبار دارند. اما در اکثر این کشورها فرد دارنده ویزا می‌تواند برای مدت مقتضی ویزای خود را تمدید کند. مدت اعتبار ویزا به‌همراه اطلاعات جزئی دیگر همگی در برچسب زده شده روی پاسپورت شما درج شده‌اند.

آیا می‌توان مدت اجازه کار در اروپا را زیادتر کرد؟

در بسیاری از کشورهای اروپایی این اجازه داده می‌شود. برای این منظور فرم‌ها و مدارک مشخصی مورد‌ نیاز است که شما باید تهیه کرده و به مسئولین رسیدگی به کار ویزای خود در آن کشور ارائه کنید.

ویزای کار، انتخابی منطقی برای مهاجرت

اگر از روش‌های دیگر برای مهاجرت خسته شده‌اید و عزمتان برای مهاجرت جزم است، دریافت ویزای کار انتخابی کاملا منطقی و معقولی است. زیرا هم مهاجرت کرده‌اید و هم از داشتن شغل و منبع درآمداین روز‌ها بیش از قبل تب مهاجرت به اروپا در میان افراد و به‌ویژه ایرانیان بالا رفته است. شاید تا ده سال پیش کسی به این شدت در پی اقامت در اروپا، اخذ ویزای شینگن و زندگی در کشور‌های اروپایی نبود، اما در سال‌های اخیر صف سفارتخانه‌ها خبر از تغییرات بزرگی در این حوزه داده است. اروپا شامل بیش از 50 کشور مستقل است که کشورهای مطرح و بزرگی مانند روسیه، ، اتریش، ، سوئیس، ، لهستان، هلند را هم شامل می‌شود.

مهاجرت به اروپا مانند هر روش  می‌تواند به دلایل متفاوتی باشد. عواملی مانند کمبود غذا، جنگ یا سیل باشد یا عواملی شامل آب‌وهوای خوب، فرصت‌های شغلی بیشتر باشد. در ادامه این مقاله مهاجرت به اروپا، روش‌های مهاجرت به کشورهای اروپایی و گرفتن ویزای اروپا را شرح داده‌ایم.

آمار مهاجرت به اروپا

مهاجرت به کشورهای اروپایی در میان ایرانیان بسیار طرفدار دارد. به طوریکه پس از مهاجرت به امریکا در سال 1399 بیشترین مهاجرت به کشورهای اروپایی بوده است. یعنی حدود 29 درصد از ایرانیان به هرکدام از کشورهای اروپایی مهاجرت کرده‌اند. این آمار توسط دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور تهیه شده است.

دلایل مهاجرت به اروپا

حقیقت این است که مهاجرت فرایند ساده‌ای نیست و ممکن است حتی چند سال این فرایند به طول بیانجامد؛ اما چرا اروپا؟ مهاجرت به اروپا با توجه به رشد بالای اقتصادی و دانشگاه‌های توسعه‌یافته شاید درخواست افراد زیادی باشد؛ اما مزایای مهاجرت به کشورهای اروپایی محدود به این موارد نیست. مهم‌ترین دلایل مهاجرت به اروپا شامل:

  • سفر به کشورهای عضو شینگن بدون نیاز به ویزا
  • امکان تحصیل رایگان
  • امکان استفاده از خدمات رفاهی و بهداشتی رایگان
  • بهره‌مندی از تحصیل رایگان برای فرزندان
  • امکان خرید ملک، خانه و اتومبیل
  • امکان دریافت اقامت کشورهای دیگر اروپایی در زمانی کوتاه‌تر
  • امکان دریافت اقامت آمریکا در زمانی کوتاه
  • سفر آزادانه به کل اروپا

روش های مهاجرت به اروپا

آمار مهاجرت به اروپا در روش‌های متفاوت (منبع: دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور)

همانطور که در نمودار بالا هم مشاهده می‌کنید، سالانه افراد زیادی در حال مهاجرت به اروپا هستند که از این آمار  مهاجرت به روش کاری و فامیلی بیشترین طرفدار را دارند.

  • مهاجرت به اروپا از طریق سرمایه گذاری
  • مهاجرت به اروپا از روش تحصیل
  • مهاجرت به اروپا از طریق کار
  • مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی
  • مهاجرت به اروپا از طریق ازدواج
  • مهاجرت به اروپا با تولد

دکمه بازگشت به بالا