آیا پرواز پهپاد آمریکایی از الظفریه زمینه ساز جنگ ایران و امارات است؟
روز پنجشنبه سپاه پاسداران پهپاد گلوبال هاوک آمریکایی را در حالی که وارد حریم هوایی ایران شده بود مورد حمله قرار داده و ساقط کردند. سوالی که در همان ساعات اولیه مطرح شد این بود که این پهپاد از کدام پایگاه هوایی آمریکا به پرواز در آمده است.
ظریف وزیر خارجه ایران به سرعت اعلام کرد: در ساعت ۱۴ پهپاد آمریکایی در حالت پنهان از امارات پرواز کرد و حریم هوایی ایران را نقض کرد. در پی این اقدام تجاوزکارانه به حریم فضایی ایران از مبدا پایگاه نظامی آمریکا در امارات، کاردار این کشور روز گذشته از سوی وزارت امور خارجه ایران احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به وی ابلاغ شد.
گفته میشود این پهپاد از پایگاه هوایی الظفره امارات به سمت ایران حرکت کرده است. این پایگاه هوایی، یک فرودگاه نظامی در شهر ابوظبی کشور امارات متحده عربی است که فرماندهی هوایی غرب امارات متحده عربی نیز در همانجا قرار دارد. نیروهای هوایی کشورهای آمریکا و فرانسه هم در این پایگاه هواپیماهایی مستقر دارند.
آمریکا در جنگ علیه داعش بارها از این پایگاه برای حمله به مواضع داعش استفاده کرده بود. اولین اف-۳۵ آمریکا در خاورمیانه در این پایگاه هوایی مستقر شده است.
مقایسه توان نظامی ایران و امارات
سوال اینجاست که در صورت بروز درگیری نظامی ایران و امارات، توان نظامی هر یک از این دو کشور در چه سطحی است و کدام یک بر دیگری تفوق خواهد داشت؟
پایگاه خبری گلوبال فایر پاور از جمله رسانههایی است که سالانه قدرت نظامی کشورها را بر اساس آمارهای منتشر شده آنها مورد بررسی قرار داده و رده بندی میکند. رده بندی این وبسایت از جمله رده بندیهای معتبر در زمینه توان نظامی کشورهای جهان است.
این رده بندیها بر اساس مقایسه ۵۵ فاکتور متفاوت و با در نظر گرفتن شاخص قدرت ملی که خود یکی از مهمترین رده بندیهای قدرت نظامی و اقتصادی کشورها به شمار میرود، انجام گرفته است.
در این گزارش از اطلاعات گلوبال پاور در سال ۲۰۱۹ برای مقایسه توان نظامی ایران و امارات بهره برداری شده است. در این رده بندی توان نظامی ایران در رتبه ۱۴ از ۱۳۷ کشور و رتبه امارات ۶۲ از ۱۳۷ است. در این رده بندی گفته شده قدرت نظامی ایران با قردادهایی که این کشور با روسیه منعقد کرده، همچنان ادامه دارد.
اما همزمان شاخص دیگری تحت عنوان نیروهای انسانی آماده به خدمت مورد بررسی قرار گرفته و در این شاخص امارات با ۴.۹ میلیون نیروی آماده به خدمت در رتبه ۶۵ و ایران با ۳۹ میلیون نفر در رتبه ۱۴ است.
نیروی انسانی نظامی ایران و امارات
شاخصی تحت عنوان «نیروهای انسانی که سالانه برای خدمت نظامی به سن قانونی میرسند» مورد بررسی قرار گرفته. این شاخص نشان میدهد چه تعداد هر سال قادرند در صورت بروز جنگ در همان سال به جبهههای جنگ اضافه شوند.
مقایسه قدرت هوایی ایران و امارات
رتبه جهانی امارات در قدرت نظامی هوایی در مجموع ۲۲ از میان ۱۳۷ کشور جهان است و ایران ۲۴ مین کشور از نظر قدرت هوایی است. تعداد جنگندههای امارات که در حال حاضر در آشیانهها قرار گرفتهاند ۹۸ عدد است. این عدد در برابر ۱۴۲ جنگنده ایران قرار گرفته است.
مقایسه قدرت نیروی زمینی ایران و امارات
مجموع توپخانههای خودکار امارات ۱۸۳ و ایران ۵۷۰ عدد است. این اعداد به ترتیب امارات و ایران را در رده ۲۸ و ۱۱ در رده بندی کشورهای جهان قرار داده است.
مقایسه قدرت دریایی ایران و امارات
مجموع ادوات نیروی دریایی ایران و امارات این کشورها را در رده بندی جهانی در رتبه ۴ و ۳۳ قرار داده است. بررسی این بخش از این نظر که دو کشور دارای مرز آبی در خلیج فارسند اهمیت قابل توجهی دارد.