قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت با اشاره به قاچاق سوخت در مرزهای جنوب شرقی کشور گفت: حمل سوخت در شهرستانهای مرزی سیستان و بلوچستان افزایشیافته و فشار بسیاری به برنامههای سلامتمحور ما وارد میكند.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد رئیسی، رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در یک گفتگوی رادیویی درباره خبر افزایش آمار مالاریا اظهار كرد: افزایش موارد قابل توجهی طی دو سال اخیر داشتیم كه به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بازمیگردد و نسبت به سالهای قبل بهشدت دچار افزایش موارد شدیم. این مسئله متأثر از وضعیت نابسامان مرزهای شرقی است و اگر فكر اساسی و كمك به دانشگاههای علوم پزشكی نكنیم ممكن است ما هم به مشكل كشورهای همسایه شرقی دچار شویم.
رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در این خصوص افزود: در بدترین شرایط طی ۱۰ سال اخیر حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ مورد داشتیم كه قابل قیاس با شرایط آن سوی مرز نیست.
رئیسی ادامه داد: در این باره میبایست فكری اندیشیده شود چون كشوری هستیم كه راه توسعه را بهشدت میپیماییم و وضعیت ما باید نسبت به بلوچستان پاكستان متفاوت باشد.
او لزوم اختصاص منابع و بودجه به سیستان و بلوچستان و سه دانشگاه علوم پزشكی این منطقه را متذكر شد و افزود: اگر این كار صورت گیرد در برابر وبا، سل، مالاریا و بیماری تب كنگو مقاومت صورت میگیرد.
رئیسی از ۱۰ هزار كیس مبتلا خبر داد و تصریح كرد: كووید هم بحثی مهم بوده است چون مشكل ما نبوده است و به دنیا بازمیگردد ولی همه توجه بخش سلامت را به خود اختصاص داده است كه در برابر كاهش منابع به نظر میرسد ما نیز کمتوجهی كردیم.
وی اضافه كرد: در سه الی چهار سال موارد مالاریا به صفر رسیده بود ولی منابع كافی و لازم را اختصاص ندادیم و پیشبینی نكردیم كه ممكن است شرایط پاكستان بدتر شود.
رئیسی همچنین به مشكلات تردد و حركت آزادانه انتقاد كرد و گفت: حمل سوخت در شهرستانهای مرزی سیستان و بلوچستان افزایشیافته و فشار بسیاری به برنامههای سلامتمحور ما وارد میكند.