آینده را فدای امروز نکردیم/ بزرگترین پروژه ارتباطی کشور در دولت سیزدهم آغاز شد

عیسی زارع‌پور مطرح کرد؛

آینده را فدای امروز نکردیم بزرگترین پروژه ارتباطی کشور در دولت سیزدهم آغاز شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دولت سیزدهم بزرگترین پروژه ارتباطاتی کشور را تحت عنوان پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌وکار‌ها آغاز کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ظهر امروز چهارشنبه ۳۰ خرداد ماه نشست خبری عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با موضوع ارائه گزارش عملکرد ۱۰۰۰ روزه خدمت در ساختمان نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

در ابتدای این نشست وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات انجام شده در این زمان گفت: یکی از بحث‌های جدی که وزارت ارتباطات در این چندسال دنبال می‌کرد توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و افزایش سرعت و کیفیت اینترنت و دسترسی به شبکه کارهای بزرگی انجام شده است.

وی در ادامه افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته در حوزه شبکه‌های زیرساختی سرمایه گذاری مناسب صورت نگرفته بود و در تمام لایه‌ها در عقب ماندگی جدی وجود داشت. در همین راستا دولت سیزدهم بزرگترین پروژه ارتباطاتی کشور را تحت عنوان پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها آغاز کرد که فراهم کردن مقدمات آن یکسال زمان برد و سپس وارد فاز عملیاتی شد. به طوری که امروز در ۶۰۰ شهر کار عملیاتی انجام شده و ۴۰ درصد شهرهای کشور تحت پوشش قرار گرفته‌اند. 

زارع‌پور با اشاره به روند توسعه و پیشرفت این پروژه در کشور گفت: همچنین هفته آینده کل خراسان شمالی تحت پوشش فیبر نوری قرار می گیرد. برنامه داشتیم تا ۱۴۰۴ همه شهرها تحت پوشش قرار بگیرد. 

وی با اشاره به ضرورت ادامه پروژه فیبر نوری در دولت آینده گفت: براساس برنامه هفتم توسعه این باید به ۲۰‌میلیون پوشش در کشور برسیم.

زارع پور در ادامه افزود: در حوزه ارتباطات همراه نسل پنجم را توسعه دادیم که به زودی به ۲۰۰۰ سایت می‌رسد که تعداد این سایت‌ها ۲۰۰ برار شده و سرعت آن به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه رسیده است. همچنین توسعه سایت های ۴ و ۴ و نیم را نیز در دستور کار داریم که تاکنون ۳۲ درصد افزایش داشته است.

وزیر ارتباطات توضیح داد: در حوزه شبکه انتقال کشور نیز توانستیم ظرفیت را بیش از ۳ دهه گذشته توسعه دهیم. در ابتدای دولت ظرفیت شبکه انتقال کشور ۳۱.۵ ترابیت بر ثانیه بود و اکنون به ۶۴ ترابیت بر ثانیه رسیده است.

زارع‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین ظرفیت آی‌پی کشور را به ۵۶ ترابیت بر ثانیه رساندیم. ما در دولت سیزدهم ۲ برابر کشور اینترنت تامین کردیم به‌طوری که اگر اتفاقی بیفتد شبکه کشور دچار مشکل نخواهد شد.

وی درخصوص پیشرفت و توسعه سرعت اینترنت در کشور گفت: زیرساخت‌های تأمین توان بیش از ۳ دهه بود که توسعه پیدا نکرده بود، ما در این مدت زیرساخت‌های برق را نیز نوسازی کردیم که نتیجه آن در داشبوردهای جهانی و داخلی مشخص است و سرعت و کیفیت اینترنت ارتقا پیدا کرده ارتباطات همراه ۷۰ درصد افزایش یافته و ارتباطات ثابت نیز ۶۵ درصد رشد داشته است. 

وزیر ارتباطات گفت: ما در وزارت ارتباطات آینده را فدای امروز نکردیم و متناسب با نیازهای آینده کشور برنامه ریزی کردیم تا در سال‌های آینده دچار مشکل نشویم.

زارع‌پور با اشاره به رشد شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم گفت: در حوزه شبکه ملی اطلاعات کارهای بسیار خوبی صورت گرفت تا نیازهای داخل کشور را در داخل کشور خودمان تامین کنیم . در این مدت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد رسید که توسط مرکزملی فضای مجازی نیز تایید شده است. 

وی درخصوص حمایت از سکوها و پیامرسان‌های داخلی توضیح داد: سکوهای داخلی یکی از بخش‌های مهم اقتصاد دیجیتال است که با رشد این حوزه سهم اقتصاد دیجیتال از ۶.۴ درصد به حدود ۸ درصد رسیده است‌. امروز کاربران فعال ماهانه سکوهای داخلی ۱۰ برابر شده است. همچنین اتصال متقابل پیام‌رسان‌ها را فراهم کردیم که در اروپا هنوز انجام نشده است.

در حال تکمیل…

دکمه بازگشت به بالا