سکوت ترسناک در منطقه – مجله ایرانی

واشنگتن‌پست نوشت: در خاورمیانه، سکوت کر کننده است. توافق آتش بس غزه به طرز وسوسه‌انگیزی نزدیک است، اما مذاکرات متوقف شده است. اسلحه‌ها آماده شلیک و پر هستند همه در یک دوران پر اضطراب و سخت قرار دارند؛ هرکجای منطقه را که نگاه می‌کنید، احتمال تشدید تنش وجود دارد. یا پیشرفتی به سوی صلح رقم خواهد خورد و یا همه در فاجعه‌ای جدید فرو خواهند رفت.

سکوتی ترسناک در خاورمیانه

به گزارش مجله ایرانی، دیوید ایگناتیوس، ستون نویس واشنگتن پست درباره وضعیت مذاکرات آتش‌بس غزه ۱۰ ماه پس از آغاز آن نوشته است: به گفته مقامات آمریکایی، توافق آتش‌بس غزه «در آستانه فروپاشی» است و هیچ جایگزین فوری و مشخصی برای آن وجود ندارد.

او در ادامه نوشته است: ترسناک است. به هر طرف که نگاه کنید نشانه‌هایی از آرامش پیش از طوفان را می‌بینید.  در این مذاکرات مه‌آلود واقعا چه خبر است؟ پاسخ به این سوال همیشه در خاورمیانه خطرناک است، اما می‌توانم آنچه را که از مقامات آمریکایی و اسرائیلی آگاه شنیده‌ام، به اشتراک بگذارم. آنها از بسته‌ای از مسائل حل نشده دیپلماتیک و نظامی می‌گویندکه به  چالش‌های جو بایدن و تیمش تبدیل شده‌اند.

این ستون نویس آمریکایی در ادامه گزارش خود به نقل از مقام‌های ارشد و در تلاشی برای مقصر جلوه دادن حماس نوشته است: «بزرگترین چالش باقی‌مانده، سکوت حماس در واکنش به پیشنهاد جدید آمریکا و میانجی‌گران برای حل و فصل مشکلات باقی‌مانده پیرامون آتش‌بس ۴۵ روزه و آزادی اسرای اسرائیلی است.»

وی در ادامه به نقل از مقامات آمریکایی نوشت که «هیأت آمریکایی در چهار روز اخیر، پاسخی از سوی حماس دریافت نکرده است.»

پیشنهاد تازه آمریکا، توافق «پل‌سازی» نام گرفته است که به گفته یک منبع فلسطینی آگاه از مذاکرات آتش‌بس « کاملا با پیشنهادی که ۲ طرف قبلا بر سر آن توافق کرده بودند، مغایرت دارد». این پیشنهاد جدید براساس پیشنهاد ارائه شده در ماه مه است و به شروط و مطالبات جدید رژیم صهیونیستی پاسخ می‌دهد. در این پیشنهاد برقراری دائمی آتش‌بس مطرح نشده است و آتش‌بس دائمی را در مرحله دوم ضمن یک سقف مشخص بررسی‌ می‌کند. در این پیشنهاد ذکر شده است که تا زمانی که حماس با خواسته‌های اسرائیل موافقت نکند، اشغالگران در مرحله دوم به جنگ بازمی‌گردند.»

این ستون نویس آمریکایی می‌گوید: «حماس درحال وقت‌کشی است تا شاید حزب‌الله لبنان و یا ایران شرایط میدانی نبرد را تغییر دهند.»

سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله قول داده که انتقام شهادت فؤاد شکر، فرمانده ارشد نظامی این گروه توسط رژیم صهیونیستی را بگیرد.  او اهداف اسرائیلی زیادی برای انتخاب دارد. ایران نیز تاکید دارد که انتقام ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران را خواهد گرفت.

نتانیاهو؛ یکی از موانع آتش‌بس است

به اذعان خود ایگناتیوس، یکی از مشکلات آزاردهنده و موانع اساسی هیأت مذاکره کننده آمریکایی، «کارشکنی و وقت‌کشی نتانیاهو در مذاکرات است.»

وی افزود: «نتانیاهو همچنان درحال پافشاری روی پیروزی مطلق علیه حماس است، اما حتی به گفته فرماندهان ارشد نظامی اسرائیل، این امر غیرممکن است. از طرفی، پافشاری نخست وزیر اسرائیل روی محور فیلادلفیا و حضور نیروهای اسرائیل در این منطقه، به بهبودی شرایط مذاکرات کمکی نکرده است. اما به‌نظر می‌رسد که مقامات اسرائیلی درحال بی‌اهمیت جلوه دادن محور فیلادلفیا هستند. یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل در اظهاراتی مدعی نابودی یگان حماس در رفح و محور فیلادلفیا شد.»

وی همچنین از برنامه میانجی‌گران برای برگزاری جلسه‌ای در قاهره و تلاش آنها برای افزایش فشارها علیه حماس خبر داد.

پافشاری وی روی «خواست میانجی‌گران برای افزایش فشارها علیه حماس»، درحالی است که «حسام بدران» عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس، گفت: اصرار دشمن صهیونیستی بر ادامه اشغال محور فیلادلفیا یکی از موانع پیش روی دستیابی به توافق است.  صحبت‌های مسئولان آمریکایی در مورد نزدیک بودن دستیابی به توافق آتش‌بس، فریب و توهم‌ است.

وی گفت، واشنگتن برای دستیابی به توافق باید به نکات و بندهایی که قبلاً ارائه داده بود و حماس با آن موافقت کرده بود، پایبند باشد.

در چنین شرایطی، ایگناتیوس بدون اشاره به حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی در ۱۰ ماه اخیر که به اذعان مقامات صهیونیستی، در تاریخ جعلی این رژیم بی‌سابقه بوده است، در بخش پایانی تحلیل خود نوشت: «توقف کابوس غزه، بزرگترین چالش دولت بایدن است. همه شرایط فراهم شده، پیشنهاد سه مرحله‌ای آتش‌بس نیز توسط تیم وی ساخته شده است و در صورت پذیرش این طرح، بازسازی غزه آغاز خواهد شد. این لحظه، متعلق به بایدن است. وی باید اسرائیل و حماس را وادار به پذیرش آتش‌بس کند. در صورت انعقاد چنین توافقی، آتش‌بس در غزه، یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت وی خواهد بود.»

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا