ایده‌ای امیدبخش برای کادر درمان؛ طرحی که معضل «زخم سر سوزن» را حل می‌کند

ایده‌ای امیدبخش برای کادر درمان؛ طرحی که معضل «زخم سر سوزن» را حل می‌کند

دانشجوی بهداشت عمومی با ارائه ایده «جلوگیری از نیدل استیک شدن» گفت: این طرح از هرنوع سوراخ شدن پوست توسط سوزن یا شئ نوک تیز به صورت تصادفی و هنگام مداخلات پزشکی یا پرستاری جلوگیری می‌کند.

خبرگزاری آنا؛ دومین دوره مسابقات ملی ایده‌آرای سلامت با رویکرد هوش مصنوعی در سلامت و بهداشت با حضور ایده‌پردازانی از دانشگاه‌های سراسر کشور در تالار شهید سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.

آموزش بهداشت، بهداشت و اپیدمیولوژی، بهداشت محیط زیست، بهداشت محیط کار، پیشگیری و درمان بیماری‌ها، سلامت الکترونیک، مهندسی پزشکی و بهداشت، بهداشت دهان و دندان، تجهیزات سلامت، خانواده و فرزندآوری، بهداشت باروری و بهداشت مدارس از مهم‌ترین محور‌های دومین ایده‌آرای ملی سلامت در دانشگاه آزاد شهرکرد بود.

از ۱۰ ایده ارائه شده در این دوره از مسابقات در نهایت سه ایده برتر انتخاب و تجلیل شدند. حسین علوی از دانشکده دندانپزشکی شهرکرد با ایده اپلیکیشن «دکتر خندان» موفق به کسب مقام نخست و ویدا سادات انوشه از دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ایده «لباس شنا دولایه نانو ضدآب و ضدباکتری و ضدقارچ با ذرات سیلیکا و نقره وهلامینو تیتانیوم اکسید مقام» دوم و ایده برگزیده متعلق به سیدمحسن حسینی دانشجوی رشته بهداشت دانشگاه آزاد واحد شهرکرد با عنوان «جلوگیری از نیدل استیک شدن» مقام سوم این دوره از رقابت‌ها را به خود اختصاص دادند.

سیدمحسن حسینی دانشجوی کاردانی بهداشت عمومی گرایش مبارزه با بیماری‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد که حائز رتبه سوم (ایده برگزیده) این رویداد شد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره ایده و طرح خود در این مسابقات اظهار کرد: با ایده و طرح «جلوگیری از نیدل استیک شدن» در این رویداد حضور یافتم. نیدل‌استیک به انگلیسی (Needlestick)که در گفتار پزشکی نیدل‌استیک شدن یا زخم سر سوزن نامیده می‌شود.

نیدل استیک معضلی بزرگ بین کادر درمان است که استرس زیادی برای کارکنان کادر ایجاد می‌کند و حدود ۴۷ درصد مردم به طور سالانه مبتلا می‌شوند

حسینی توضیح داد: نیدل استیک شدن بین کارکنان جامعه پزشکی و سلامت و سازمان‌های بیمه‌گر به هرنوع سوراخ شدن پوست توسط سوزن یا شئ نوک تیز به صورت تصادفی و هنگام مداخلات پزشکی یا پرستاری گفته می‌شود که ایده‌ مطرح‌شده در رویداد از وقوع چنین حادثه‌ای جلوگیری می‌کند و دیگر فردی آلوده به بیماری‌های ناشی از نیدل استیک نمی‌شود.

دانشجوی بهداشت عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اضافه کرد: ایده «جلوگیری از نیدل استیک شدن» از بیماری‌های مهم مانند ایدز و هپاتیت به‌خصوص هپاتیت نوع B -که بسیار خطرناک است- نیز جلوگیری می‌کند.

ایده‌ای امیدبخش برای کادر درمان؛ طرحی که معضل «زخم سر سوزن» را حل می‌کند

این ایده‌پرداز حوزه سلامت یادآور شد: نیدل استیک معضلی بزرگ بین کادر درمان است که استرس زیادی برای کارکنان کادر ایجاد می‌کند و حدود ۴۷ درصد مردم به طور سالانه مبتلا می‌شوند.

وی با ارزیابی خود از مسابقات ملی ایده‌آرای سلامت با رویکرد هوش مصنوعی در سلامت و بهداشت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: برگزاری این مسابقات و رویدادها انگیزه‌ای می‌شوند برای جوانان و افرادی که ایده‌های نو و خلاق دارند تا بتوانند دیده شوند و هر آنچه که می‌اندیشند، بیان و مطرح کنند.

حوزه سلامت و بهداشت کشور نیازمند رویکردها و فناوری‌های نوآورانه‌

حسینی در پاسخ به این پرسش که هوش مصنوعی تا چه اندازه‌ای در حوزه سلامت و بهداشت کشور مؤثر است؟ بیان کرد: فرایند هوش مصنوعی علم بزرگ و فراگیریست که به تازگی شاهد پیشرفت روزافزون آن بوده‌ایم و در آینده نیز خواهیم بود و صد البته که تکنولوژی به این پیشرفتگی به فعالان در حوزه بهداشت کمک خواهد کرد و در هر زمینه ای که اثربخشی بالاتری داشته باشد از هوش مصنوعی استفاده خواهیم کرد.

دانشجوی بهداشت عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تأکید کرد که اکنون حوزه سلامت و بهداشت کشور نیازمند رویکردها و فناوری‌های نوآورانه‌ای است که بتواند به بهبود کیفیت خدمات، کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی کمک کنند.

وی افزود: برخی از این رویکردها عبارت است از سلامت دیجیتال که خود شامل پرونده‌های الکترونیکی سلامت و اپلیکیشن‌های موبایل(برنامه‌های کاربردی) برای مدیریت بهتر بیماران و ارائه خدمات بهداشتی از راه دور و یا هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است؛ چراکه این فناوری می‌تواند در تشخیص بیماری‌ها، پیش‌بینی روند بیماری و شخصی‌سازی درمان‌ها نقش مهمی ایفا کند.

دکمه بازگشت به بالا