چرا تهدید یمن برای غرب قابل حل نیست؟
ارتش یمن در روزهای اخیر عملیات های بزرگ و چشمگیری را علیه ناوگان دریایی آمریکا در در دریای سُرخ و رژیم صهیونیستی انجام داده که تعجب ناظران سیاسی و نظامی را برانگیخته است.
به گزارش مجله ایرانی، علیرضا تقوی نیا در یادداشتی در تلگرام نوشت:
ارتش یمن در روزهای اخیر عملیاتهای بزرگ و چشمگیری را علیه ناوگان دریایی آمریکا در در دریای سُرخ و رژیم صهیونیستی انجام داده که تعجب ناظران سیاسی و نظامی را برانگیخته است.
اهمیت این حملات از آن جنبه است که یمنیها بزرگترین قدرتهای نظامی را به چالش کشیده اند اما کسی نمی تواند آن را متوقف کند.
در خصوص چرایی این مهم چند نکته باید ذکر شود.
۱- یمنیها ذاتا جنگجو و اهل نبرد هستند و اراده ای پولادین دارند ؛ آمیخته شدن این روحیه و مرام با مذهب زیدی که بر قیام به سیف (شمشیر) تاکید می کند ، آنها را به ملتی رزمنده و آشتی ناپذیر تبدیل کرده است.
به عبارت دیگر جنگیدن مداوم جزو مذهب و یک تکلیف شرعی برای آنهاست نه فقط علاقه و فرهنگ ملی.
۲- یمن کشوری فقیر است که بالای ۸۰ درصد مردم آن در روستا زندگی می کنند و بسیاری از خدمات اجتماعی متعارف در آن وجود ندارد.
در نتیجه مردم آن چیزی برای از دست دادن نداشته و هیچ نگرانی بابت نابود شدن دارایی راهبردیِ صنعتی و اقتصادی کشورشان ندارند.
۳- مشروعیت دولت نجات ملی برای مردم یمن بالاست و شکافی بین قبایل و مسئولان وجود ندارد، زیرا همه آنها تقریبا در یک سطح زندگی می کنند .
۴- حملات چندین ساله ائتلاف سعودی- اماراتی عملا هرچه در یمن شمالی (مناطق تحت کنترل دولت نجات ملی) وجود داشت را نابود کرد و مشخص نیست اسرائیل و آمریکا برای مقابله با یمن قرار است چه راهبردی را اتخاذ کنند و مثلا کجای آن را بزنند تا آنها را در تنگنا گرفتار ساخته و به تسلیم وادار نمایند.
۶- با همه مسائل فوق یمنیها به پیشرفته ترین امکانات نظامی مجهز گشته اند و قابلیت ساخت انواع تسلیحات مناسب برای نبرد نامتقارن را دارند؛ به نحوی که در زمینه موشکی و پهپادی از جمله بهترینهای جهان هستند.
برای نمونه حمله اخیر به تل آویو که به وسیله یک موشک بالستیکهایپرسونیک انجام گرفت ، یک شاهکار بود که می تواند در خصوص تاسیسات انرژی و اقتصادی رژیم صهیونیستی نیز تکرار شود.
حال اسرائیل برای زدودن این تهدید چه خواهد کرد؟ فاصله ۲ هزار کیلومتری با یمن کار را برای نیروی هوایی رژیم سخت کرده، زیرا یمن در مجاورت فلسطین اشغالی نیست که مکررا بشود آن را بمباران کرد و در بَعد اصلا کجای یمن را بمباران کنند ؟
۶-تاکنون ۳ ناو هواپیمابر آمریکایی و ناوگان همراه آن نتوانسته اند ضربه قابل توجهی به توان ارتش یمن وارد کنند تا جایی که با دادن خسارات فراوان مجبور به ترک آبهای دریای سرخ شده اند.
دیروز نیز یک هواپیمای اف ۱۸ آمریکایی در پی حمله موشکی و پهپادی یمنیها (احتمالا با آتش پدافند آمریکایی به اشتباه) سرنگون شد و یک آبروریزی بزرگ را برای یانکیها رقم زد.
نکته ظریف اینست که آمریکا در برابر کشورهای غیرمطیع از ابزار سیاسی ، اقتصادی(تحریم) و نظامی استفاده می کند؛ اما دولت نجات ملی یمن نه توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته می شود نه تحریمهای آمریکا روی اقتصاد بدوی و روستایی یمن تاثیرگذار است و نه حمله هوایی به آن می تواند داراییهای نظامی ارتش این کشور ( که زیر کوه است) را از بین ببرد.
۷- در نتیجه احتمالا غربیها سعی داشته باشند از طریق فعال کردن نیروهای زمینی وابسته به متحدان عربی خود در یمن (مانند عمالقه) دولت نجات ملی را با چالش مواجه سازند؛ ولی نکته اینجاست که ارتش یمن می تواند در صورت لزوم در واکنش به فعال سازی احتمالی مزدوران امارات و سعودی، هر نقطه ای را در عربستان و امارات هدف بگیرد و مراکز اقتصادی، تجاری ، صنعتی و انرژی آنان را دچار اختلال کند و هزاران میلیارد دلار سرمایه گذاری این دول ثروتمند را از بین ببرد.
نباید از از خاطر برد که یمنیها در ماههای اخیر اجازه نداده اند که حتی یک کشتی آمریکایی ، اسرائیلی ، انگلیسی و … از دریای سرخ عبور کند و اعتبار تهدید خود را تا بالاترین سطح ممکن ارتقا داده اند.
حال سوال اینجاست آمریکا برای مقابله با تهدیدات یمن چه راهبرد و راهکنشی را در پیش خواهد گرفت ؟ ادامه حملات هوایی یا گزینه ای دیگر ؟
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در مجله ایرانی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام