نقش سیگار و الکل در تشدید خطر نوعی سرطان در زنان

نقش سیگار و الکل در تشدید خطر نوعی سرطان در زنان

سرطان علل احتمالی زیادی دارد؛ از جمله ژن ها رژیم غذایی و سایر عادات سبک زندگی.

به گزارش مجله ایرانی بسیاری از مطالعات نشان می دهد که سیگار و الکل هر دو می توانند احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.

بررسی های آماری در ایالات متحده نشان می دهد احتمال ابتلای زنان آمریکایی به سرطان سینه در مقطعی از زندگی ۱۳ درصد است.

هرچند متخصصان علوم پزشکی هشدار داده اند که پیش بینی می شود آمار ابتلا به سرطان سینه و مرگ ومیر ناشی از این بیماری در دهه های آینده در سراسر جهان افزایش یابد.

بر اساس پیش بینی های جدید آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) متعلق به سازمان جهانی بهداشت (WHO) این احتمال وجود دارد که تا سال ۲۰۵۰ مرگ و میر جهانی ناشی از سرطان سینه تا ۶۸ درصد افزایش یابد. همچنین طبق پیش بینی های آژانس موارد ابتلا نیز ۳۸ درصد افزایش خواهند یافت.

این به معنای سالانه ۳.۲ میلیون مورد ابتلای جدید و ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان سینه است.

طبق پژوهش جدید کشورهای در حال توسعه سهم فزاینده ای از این میزان تلفات را متحمل خواهند شد.

دکتر «جوآن کیم» دانشمند آژانس بین المللی تحقیقات سرطان و یکی از نویسندگان این پژوهش در بیانیه ای توضیح داد: در هر دقیقه چهار زن در سراسر جهان مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده می شوند و یک زن بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهد. او در ادامه افزود که این آمار در حال «وخیم تر» شدن است.

در سال ۲۰۲۲ میلادی ۲.۳ میلیون زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا شدند و ۶۷۰ هزار نفر جان باختند. طبق آمار همچنین از هر ۲۰ زن یک نفر در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا می شود که این بیماری را به شایع ترین نوع سرطان برای زنان تبدیل می کند.

ارتباط بین سیگار کشیدن و سرطان

استعمال دخانیات قابل پیشگیری ترین علت همه انواع سرطان هاست به ویژه سرطان های ریه دهان گلو و مری. این لیست شامل سرطان سینه نیز می شود. دود سیگار حاوی سموم از جمله مواد شیمیایی سرطان زاست. زنانی که سیگار می کشند یا قبلاً سیگار می کشیدند نسبت به کسانی که سیگار نمی کشند یا هرگز سیگار نمی کشیدند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. سیگار کشیدن همچنین شانس مرگ بر اثر سرطان سینه را پس از تشخیص افزایش می دهد و احتمال عود سرطان را بیشتر می کند.

پزشکان همواره تاکید می کنند که برای ترک سیگار یا ترک تنباکوی بدون دود مانند جویدن تنباکو هرگز دیر نیست.

الکل و سرطان سینه

به گزارش «وب ام دی» الکل برای بدن شما سم است. هرچه بیشتر بنوشید احتمال ابتلا به سرطان سینه هم بیشتر می شود. اگر روزی دو یا بیشتر نوشیدنی الکلی می نوشید احتمال ابتلا به سرطان سینه را تا ۲۰ درصد در مقایسه با عدم مصرف الکل افزایش می دهد.

الکل ممکن است منجر به سرطان سینه شود زیرا:

– ممکن است باعث تحریک و آسیب سلول ها شود که می تواند منجر به تقسیم سلولی کنترل نشده و رشد تومورهای سرطانی شود.

– سطح استروژن را در بدن شما افزایش می دهد هورمونی که بر بافت سینه تأثیر می گذارد.

– کالری خالی زیادی دارد که می تواند منجر به افزایش وزن شود. چربی بیش از حد نیز ممکن است منجر به بسیاری از انواع سرطان شود.

– ممکن است جذب مواد مغذی مهم را برای بدن شما دشوارتر کند. به عنوان مثال اسید فولیک بیش از حد جذب نشده خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

اگر شیمی درمانی پرتودرمانی یا سایر درمان های سرطان را دریافت می کنید حتما از مصرف الکل خودداری کنید زیرا ممکن است عوارض جانبی مضری ایجاد کند.

اگر سرطان شما در حال بهبودی است نوشیدن الکل ممکن است احتمال عود سرطان شما را افزایش دهد.

داشتن یک رژیم غذایی متعادل فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند.

همچنین آزمایش های غربالگری پیشگیرانه می تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام برخی از آنها با موفقیت درمان می شوند. سرطان های رایج مانند سرطان روده بزرگ ریه سینه و … در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا