عمومیمجله کسب و کار

نحوه استفاده از اسپیسر

به منظور ارزیابی شاخص های کیفی اسپیسر ابتدا می بایست از علت و شیوه استفاده از این کالا مطلع شویم، اسپیسر یکی از ابزارهایی می باشد که در انواع مختلف تولید و به بازار عرضه می گردد، این ابزار برای اینکه شبکه میلگرد را مستقر سازد در درون بتن موجود می باشد. تحکیم شبکه میلگرد در محیط مطلوب درون سازه دارای دو علت اصلی و مهم است.

یکی مستقر کردن شبکه آرماتور به شکل مطلوب در شبکه بتن می باشد که منجر می گردد تا استقامت کششی حاصل از این شبکه پخش گردد. دیگری تنظیم کردن پوشش بتن با یک سری هدف ها از جمله ممانعت از خوردگی بر اثر نفوذ یون کلراید و کربناسیون و همچنین ممانعت از ترک های حاصل از نشست بتن در قسمت پایانی میلگردها می باشد، در ادامه مطالب مفیدی را در مورد کیفیت اسپیسر و نحوه استفاده از آن ارائه خواهیم داد.

کنترل اندازه پوشش اسپیسر

از جمله کالاهایی بوده که در صنعت ساختمان سازی کاربردهای زیادی دارد، یکی از انواع می باشد که اگرچه در مقایسه با اسپیسر فلزی و بتنی مقاومت کمتری داشته اما میزان قیمت آن ارزان تر است. لازم به ذکر است که تنظیم پوشش موجود بر روی میلگرد به عنوان یکی از اصلی ترین و مهمترین ویژگی های اسپیسرها و شاخص های کیفی اسپیسر به شمار می آید.

برآورد و تعیین میزان فاصله میلگرد با قسمت سطح بتن در طراحی و ساخت سازه با توجه به نوع سازه و فضا انجام می شود. رعایت کردن این پوشش توسط عوامل اجرایی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، به همین جهت عوامل اجرایی پیش از به کار گرفتن اسپیسری که تولید شده است می بایست سایز و ابعاد آن را مورد توجه قرار دهند، اگر سایز اسپیسر خیلی کم باشد به سازه خسارت وارد می شود.

میزان استقامت فشاری اسپیسر

یکی دیگر از شاخص های کیفی اسپیسر مقاومت فشاری آن است، تضمین کردن پوشش بتن بعد از به اجرا درآوردن مهمترین عاملی می باشد که با استقامت فشاری اسپیسر دارای ارتباط مستقیم و بدون واسطه است. با وجود این با کیفیت ترین اسپیسر محصولی می باشد که از وزن و حجم بسیار پایین برخوردار بوده و می تواند در سازه قرار گرفته و مقاومت کند.

در بسیاری از موارد اسپیسرهای دارای وزن سنگین برای سازه های سبک مورد استفاده قرار گرفتند. با توجه به اینکه سازه های سبک به طور معمول دارای ابعاد ظریف تری می باشند و حجم اشغال شده اسپیسر قادر است تاثیرات نامناسب حاصل از یکسان نبودن در توان گسترش حرارتی را بالا ببرد و از سوی دیگر منجر به افزایش یافتن تمرکز لرزش در سازه می گردد، بنابراین باید شاخص های کیفی اسپیسر را درنظر گرفته و اسپیسر سازگار با سازه و استقامت کافی برای سازه را به کار برد.

اسپیسر بتنی چیست | اسپیسر پلاستیکی | اسپیسر چیست

پایداری و مقاومت شکنندگی اسپیسر در برابر سرما

از دیگر شاخص های کیفی اسپیسر می توان به پایداری اسپیسر و همچنین مقاومت شکنندگی آن در برابر سرما اشاره کرد، بهترین اسپیسر پایداری مناسبی دارد تا در مقابل نیروهای دینامیکی توانایی حفظ پایداری خودش را داشته باشد، پایداری اسپیسر با بخش نشیمنگاه اسپیسر به طور مستقیم رابطه دارد.

اگر سطح برخورد اسپیسر با قسمت کف خیلی زیاد بود از پایداری بالاتری برخوردار می باشد، اکنون باید یکی دیگر از شاخص های کیفی اسپیسر یعنی مقاومت شکنندگی آن را بررسی کنیم، در صورتی که اسپیسر دارای کیفیت مطلوبی نباشد بر اثر سرما دچار شکستگی شده و این موضوع به ویژه از قسمت گیره های میلگرد مشکلاتی را ایجاد می کند.

یکی از شیوه هایی که رعایت آن در طول ساخت و تولید جهت کنترل این ویژگی ضروری است گذاشتن اسپیسر در دمای پایین صفر درجه و کنترل نمودن شکنندگی فک ها می باشد.

مهمترین کاربردهای اسپیسر

در بخش های قبلی مقاله با شاخص های کیفی اسپیسر آشنا شدیم، اکنون می خواهیم مهمترین کاربردهای آن را ارزیابی کنیم، اسپیسرها آن دسته از قطعاتی می باشند که استفاده از آنها باعث قرارگیری میلگرد بتن در مکان مناسبی می شود.

اسپیسرها دارای سایزها و ابعاد بسیار گوناگونی هستند و آنها را در تعداد زیادی از صنایع از جمله ساختمان سازی، سد سازی و غیره مورد استفاده قرار می دهند، باید گفته شود که به وسیله اسپیسر مرغوب و با کیفیت میزان کیفیت سازه و همین طور سرعت ساخت و ساز تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

بنابراین این فاصله دهنده ها به عنوان یک روش خوب و مقرون به صرفه جهت بالا بردن سرعت ساخت و ساز به شمار می آید، ایجاد کردن فاصله در زمان ریختن بتن اصلی ترین کاربرد اسپیسر بتن می باشد.

سخن پایانی

آشنایی با شاخص های کیفی اسپیسر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد، به دلیل اینکه این کالا کیفیت و مقاومت سازه را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین جهت باید بدانید که یک اسپیسر خوب و با کیفیت چه ویژگی هایی دارد. کنترل سایز پوشش اسپیسر، مقاومت فشاری اسپیسر، پایداری و مقاومت شکنندگی اسپیسر جزء مهمترین معیارهای کیفیت اسپیسر محسوب می شوند.

از آنجایی که در طول مرحله ساخت قطعات اسپیسر به طور معمول به شکل دستی کالاها بسته بندی می شوند، امکان ندارد که قطعه ها با چشم به طور کامل کنترل گردند. بنابراین در صورتی که دستگاه طراحی و تولید اسپیسر جدید و پیشرفته نباشد تولید قطعه های معیوب بالا می رود و جدا کردن آنها با مشکلات بسیار زیادی همراه خواهد بود، لازم به ذکر است که عیب در قطعه و پلیسه دار بودن یکی دیگر از شاخص های کیفی اسپیسر است.

قیمت اسپیسر چقدر است؟

نرخ اسپیسر براساس متریال مورد استفاده، شکل و ارتفاع و برند تولیدی تعیین می گردد، به طور کلی این فاصله دهنده نسبت به محصولات مشابه دیگر قیمت مناسب و به صرفه دارد.

مهمترین نکته در زمان خرید اسپیسر چیست؟

مورد توجه قرار دادن معیارهای کیفیت اسپیسر به عنوان مهمترین نکته در زمان انتخاب و خرید آن به شمار می آید.

آنچه در این مقاله میخوانید

اسپیسر کاشی(جدا کننده)

– چه جوری ازش استفاده کنیم؟

در  امروز می خواهیم یک ابزار مفید را معرفی کنیم و همچنین نحوه استفاده از این ابزار را آموزش دهیم.

شاید شما یک استاد و متخصص کاشی کاری باشید که می خواهد سرویس بهداشتی را کاشی کند. اما از آن جا که کارفرما فرد حساسی است، تمیزی کار برایش بسیار حائز اهمیت است.

تمیز کار کردن در نصب کاشی شامل نکات مختلفی می باشد که یکی از مهم ترین آن ها رعایت دقیق فواصل و در یک راستا بودن کاشی ها است.شما به عنوان یک استاد کار باید بدانید از چه ابزاری کمک بگیرید تا یک کار تمام و کمال تحویل دهید. ابزاری که برای رعایت فاصله ها استفاده می شود را اسپیسر کاشی می نامند.

اسپیسر ها انواع مختلفی دارند که از برخی از آنها برای رعایت کاور قالب بتن نیز استفاده می شوند. اما بحث امروز ما بر سر اسپیسر کاشی است. این ابزار به شما کمک می کند تا در سریع ترین زمان و دقت بسیار بالا، کاشی ها را در یک خط اجرا کنید. استفاده از این ابزار یک روش ارزان و تجدید پذیر است، یعنی می توانید به دفعات زیادی از آن استفاده کنید.
رایج ترین جداکننده ها نوع صلیبی می باشد که نیازمند ابزار خاصی نیست و همچنین قیمت ارزانی را دارد. البته انواع دیگر هم وجود دارد که کمی عملکرد پیچیده تری را دارند اما دقت بالا تری را به عمل می آورند.

جنس این ابزار ها معمولا از پلاستیک می باشد و رابط کاربری آسانی را دارند. این اجسام T شکل و یا ضربدری در اندازه های مختلفی وجود دارند که با توجه به نیاز خود باید ابعاد مورد نظر خود را تهیه کنید. بعضی از اسپیسر کاشی ها، قابلیت تراز کردن کاشی ها را در یک ارتفاع نیز دارند. برای آشنایی و روش کار با این ابزار همراه  باشید…

  • اندازه اسپیسر کاشی را با توجه به فاصله کاشی ها انتخاب کنید:

درز لازم برای نصب کاشی ها متغیر است. معمولا برای اجرای کاشی بر روی دیوار این فاصله را کمتر و برای کفسازی بیشتر می گیرند. هر چه این فاصله کمتر باشد از لحاظ زیبایی و کثیف نشدن کار بهتر است. پس با توجه به فاصله ای که دارید، اسپیسر کاشی مورد نیاز را تهیه کنید. برای اینکه تعداد مناسبی را بگیرید، تعداد کاشی ها را در عدد 4 ضرب کنید. علت ضرب کردن در عدد 4 به خاطر وجود 4 لبه کاشی است که باید فاصله بگیرد. سپس هر تعدادی بدست آوردید به اضافه 10 درصد ضریب پرتی کنید. ممکن است در هنگام کار تعدادی از اسپیسر کاشی شکسته یا خراب شود، به همین علت باید 10 درصد ضریب پرتی را در نظر بگیرید.

با خرید تعداد لازم اسپیسر کاشی می توانید کار خود را شروع کنید. ردیف اول را شروع کنید به چیدن و فاصله ها را در نظر بگیرید. کاشی ها ردیف اول بسیار مهم اند چرا که بقیه ردیف ها از ردیف اول تبعیت می کنند، پس هر گونه خطا در ردیف اول کل کار شما را به هم می ریزد. برای نصب کاشی اول چسب به مقدار لازم بر روی دیوار بزنید تا کاملا فیکس و بدون حرکت شود. اسپیسر کاشی را بر لبه قرار دهید و کاشی بعدی را هم نصب کنید. اندازه خود را تنظیم کنید و برای تنظیم دقیق تر در هر لبه از 2 عدد اسپیسر استفاده کنید.

روند چسباند بقیه کاشی ها را ادامه دهید. با اضافه شدن کاشی ها، درز ها و  بودن را چک کنید. اسپیسر ها این قابلیت را داردن که با بستن یا باز کردن رزوه، کاشی ها را در یک خط قرار دهند. هنگام استفاده از اسپیسر کاشی باید دقت داشته باشید که تحت فشار نباشند و تغییر شکل نداده باشند وگرنه فاصله ها به هم می ریزد. جدا کننده ها را تا خشک شدن چسب کاشی ها برندارید. حدودا 30 دقیقه لازم است تا چسب کاملا سفت شود.

بعد از خشک شدن چسب جداکننده ها را بردارید. اگر اسپیسر ها را زودتر از خشک شدن چسب بردارید، فاصله ها به هم می ریزد و اگر بخواهید بیشتر بماند ممکن است با چسب ها درگیر شود و دیگر نتوانید آنها را بیرون بیاورید. زمان برداشت را جدی بگیرید. با استفاده از یک سوهان یا پیچ گوشتی که سر صافی دارد زیر بازوی افقی اسپیسر کاشی فشار وارد کنید تا جدا شود. اکثر جداکننده های سالم بیرون می آیند و برای پروژه های بعدی شما قابل استفاده هستند. اگر اسپیسری در بین کاشی ها گیر کرد، دوغاب را نریزید و سعی کنید جداکننده را طوری که به فاصله ها آسیب نزند بیرون بیاورید.

اکثر جدا کننده ها بدون هیچ مشکلی خارج می شوند. بعد از این که آن ها را خارج کردید می توانید بشویید و داخل یک کیسه زیپ دار برای پروژه های بعدی خود نگه دارید. اگر اسپیسری تغییر شکل داده و یا شکسته است دیگر کارایی خود را از دست داده و باید دور انداخته شود.

نکات مهم اسپیسر کاشی

اکثر افراد به دلیل قیمت ارزان جداکننده ها این  را یک مصرف می دانند و بعد از استفاده دور می اندازند. پس از هر نصب کاشی این جدا کننده ها را به آرامی و با دقت خارج کنید. چسب های به جا مانده را بشویید و سپس خشک کنید. اسپیسر ها را در یک جعبه ابزار یا کیسه جدا نگه دارید تا ضربه به آنها آسیبی وارد نکند. حالا این ابزار را چندین دفعه استفاده کنید تا از پرداخت هزینه مجدد جلوگیری کنید.

چرا اسپیسر در ساخت و ساز کاربرد زیادی دارد؟

زیرا سرعت ساخت و ساز را افزایش می دهد و فاصله میان دو میلگرد را در زمان بتن ریزی به بهترین شکل ممکن حفظ می کند.

 

مشاهده مطالب بیشتر
دکمه بازگشت به بالا