استان ها

تاثیر رژیم غذایی حیوانات در مهاجرت کشف شد

با تحقیقات جدید؛

تاثیر رژیم غذایی حیوانات در مهاجرت کشف شد

محققان با بررسی نحوه مهاجرت پرندگان و حیوانات، تاثیر رژیم غذایی در انواع مهاجرت را کشف کردند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ ساینس؛ بسیاری از حیوانات، در تانزانیا و کنیا،  800 کیلومتر به سمت شمال برای مهاجرت سفر می‌کنند. محققان بارها این مهاجرت را مورد مطالعه قرار داده‌اند و پیچیدگی‌های حاکم بر حرکات هر گونه را کشف کرده‌اند.

با این همه، در پژوهشی که اخیراً در مجلۀ ساینس منتشر شده است، دانشمندان دریافتند که رژیم غذایی نقش مهمی در شکل دهی به الگوی مهاجرت ایفا می‌کند، چنانکه هر گونه بر دسترسی علوفه برای دیگران تأثیر می‌گذارد.

از نظر تاریخی، پستانداران چرندۀ بزرگ در مناطق مختلف مهاجرت‌های فصلی انجام می‌دادند. اما بسیاری از این گونه‌های مهاجر اکنون با کاهش سریع جمعیت روبرو هستند. در سرنگتی گورخرها، کل‌های یالدار و غزال‌ها به ترتیب مهاجرت خود را آغاز می‌کنند. محققان از دوربین، ردیابی با جی‌پی‌اس و تجزیه و تحلیل دی‌ان‌ای از نمونه‌های سرگین این حیوانات، برای مطالعه حرکات و ترجیحات غذایی آنها استفاده کردند.

شگفت‌آور آنکه فاصلۀ زمانی کمی بین گورخرها و کل‌های یالدار در طول مهاجرت وجود دارد. این امر نشان‌دهندۀ یک الگوی مهاجرت مشترک است. گورخرها عمدتاً از علف‌های درشت تغذیه می‌کنند، در حالی که کل‌های یالدار بیشتر از گیاهان مملو از مواد مغذی، مانند حبوبات، تغذیه می‌کنند. غزال‌ها که آخرین دستۀ مهاجران هستند، به غذاهایی مانند فوربس و گیاهان علفی جوان متکی هستند. این مطالعه نشان می‌دهد که این گونه‌ها به یکدیگر وابسته هستند و در طول مهاجرت با یکدیگر همزیستی می‌کنند.

عواملی مانند آتش‌سوزی و باران‌های شدید می‌تواند با تغییر پوشش گیاهی بر زمان مهاجرت تأثیر بگذارد. تغییرات آب و هوایی تهدیدی برای این رخداد طبیعی است، زیرا افزایش آتش‌سوزی یا تغییر در الگوهای بارندگی می‌تواند سفر حیوانات را مختل کند. حفظ این کوچ برای سلامتی و فراوانی این گله‌ها ضروری است.

مشاهده مطالب بیشتر
دکمه بازگشت به بالا