بعضی وقت ها پیش میاد که آدم با کلی عشق می ره سراغ درست کردن مربا یا دسرهای خونگی ولی وقتی نتیجه رو می بینه حس می کنه چیزی کمه! طعمش اون طور که باید نیست عطرش هم معمولیه. برای من این اتفاق زیاد افتاده. اما خب یکی از چیزایی که به نظرم می تونه این مشکل رو حل کنه اسانس های خوراکی هستن به ویژه اسانس توت فرنگی.
چرا از اسانس توت فرنگی استفاده کنیم؟
اگه اهل آشپزی خونگی باشید احتمالا تا حالا با میوه های توت فرنگی کار کرده اید. اما توت فرنگی ها همیشه تازه نیستن و طعم و عطرشون هم ممکنه به دل نشینه. اینجاست که اسانس توت فرنگی می تونه معجزه کنه. اول از همه این اسانس طعم خیلی قوی ای به مرباها شربت ها و دسرهای شما می ده و دوم اینکه کار باهاش خیلی راحته.
استفاده از اسانس در مربای توت فرنگی
تجربه خودم از درست کردن مربا همیشه این بوده که توت فرنگی هرچقدر هم که تازه باشه وقتی توی قابلمه میره و چند ساعت می جوشه عطرش اون طور که باید نمی مونه. برای همین از اسانس توت فرنگی استفاده می کنم تا اون عطر و طعم طبیعی توت فرنگی رو به مربا برگردونم. استفاده از اسانس خیلی راحته. بعد از اینکه مربا رو از روی حرارت برداشتم و کمی سرد شد دو سه قطره از اسانس توت فرنگی رو بهش اضافه می کنم. نکته مهم اینه که نباید توی مرحله جوشیدن اضافه بشه چون عطرش از بین میره.
جدول زیر نکات مهم برای استفاده از اسانس توت فرنگی توی مربا رو نشون میده :
نکته |
توضیحات |
زمان اضافه کردن اسانس |
بعد از برداشتن از روی حرارت و کمی خنک شدن |
مقدار پیشنهادی اسانس |
دو تا سه قطره برای هر ۵۰۰ گرم توت فرنگی |
حفظ عطر و طعم |
نباید توی مرحله جوشیدن اضافه بشه |
شربت توت فرنگی با اسانس؛ ساده و خوشمزه
شربت توت فرنگی خونگی از اون چیزاست که تابستونا حال آدمو جا میاره اما همیشه یه چیزی کم داره؛ اون عطر دلنشین و قوی که توی شربت های بازاری هست. راه حل من؟ اسانس توت فرنگی! درست کردن شربت توت فرنگی خیلی ساده س. اول توت فرنگی ها رو با شکر و آب می ذارید بجوشه تا حسابی قوام بیاد. اما به جای اینکه منتظر باشید توت فرنگی ها خودشون عطر بدن با چند قطره اسانس این کارو بهشون یاد بدید!
یه تجربه شخصی که دارم اینه که چندبار امتحان کردم شربت با توت فرنگی تازه درست کنم و بعد بذارم چند هفته بمونه تا بیشتر جا بیفته. اما هیچوقت عطرش مثل شربت هایی که با اسانس درست کرده بودم نشد. با استفاده از اسانس نه تنها عطر خیلی قوی تری می گیرین بلکه می تونید شربتتون رو با کمتر میوه درست کنید.
کاربرد اسانس توت فرنگی در دسرهای خانگی
دسرهای خونگی مثل موس توت فرنگی پاناکوتا یا ژله هم از اون مواردی هستن که می شه از اسانس توت فرنگی براشون استفاده کرد. مثلا ژله توت فرنگی رو که خودم همیشه درست می کنم خیلی وقت ها از بسته بندی های آماده استفاده می کردم. اما وقتی خودم سعی کردم ژله طبیعی درست کنم دیدم که اون طعم و عطر شیمیایی توت فرنگی که تو ژله های آماده هست رو نمی تونم با میوه طبیعی دربیارم. برای همین یه روز از اسانس استفاده کردم و تجربه م خیلی بهتر شد.
مزایای استفاده از اسانس توت فرنگی
- صرفه جویی در وقت و هزینه : دیگه لازم نیست دنبال توت فرنگی تازه بگردید یا برای گرفتن عطر و طعم توت فرنگی ساعت ها وقت بذارید. با چند قطره اسانس می تونید همون نتیجه رو بگیرید.
- کنترل بهتر عطر و طعم : شما دقیقا می تونید مقدار اسانس رو مطابق سلیقه تون تنظیم کنید. اگه دوست دارید عطر قوی تری داشته باشه چند قطره بیشتر اضافه کنید و اگر کم تر کمتر.
- ماندگاری بیشتر : اسانس برخلاف میوه ها فاسد نمی شه و مدت زمان زیادی می تونید ازش استفاده کنید.
مشکلات احتمالی و راه حل ها
گاهی ممکنه استفاده از اسانس ها باعث بشه طعم و بوی مصنوعی ایجاد بشه. اما راه حل اینه که زیاده روی نکنید. توی دسرها و شربت ها بهتره کم کم اسانس رو اضافه کنید و همون لحظه مزه کنید. یه قطره بیشتر یا کمتر می تونه تفاوت بزرگی توی نتیجه نهایی داشته باشه.
سوالات متداول
- چطور بفهمیم اسانس توت فرنگی خوبه یا نه؟
- یکی از راه ها اینه که اسانس رو بو کنید. اسانس با کیفیت باید بوی طبیعی توت فرنگی بده و عطرش خیلی مصنوعی نباشه.
- آیا اسانس رو می شه با میوه تازه جایگزین کرد؟
- بله اما اسانس یه جایگزین عالی برای مواقعی هست که میوه تازه ندارید یا طعم قوی تری می خواید. همچنین برای شیرینی پزی و دسرها خیلی به صرفه تره.
- آیا اسانس توت فرنگی روی طعم اصلی دسر اثر منفی داره؟
- اگه به اندازه استفاده بشه نه تنها اثر منفی نداره بلکه عطر و طعم دسر رو بهتر و قوی تر هم می کنه.
پیشنهادات نهایی
اگه تا حالا از اسانس توت فرنگی توی آشپزی یا شیرینی پزی تون استفاده نکردید توصیه می کنم امتحانش کنید. این اسانس نه تنها توی مربا و شربت بلکه حتی توی چیزایی مثل بستنی خونگی یا کیک توت فرنگی هم فوق العاده عمل می کنه.
جدول زیر به طور خلاصه کاربرد اسانس توت فرنگی توی چند تا دسر معروف رو نشون میده :
دسر |
مقدار پیشنهادی اسانس |
زمان اضافه کردن |
موس توت فرنگی |
۳ تا ۵ قطره |
آخرین مرحله قبل از سرو |
پاناکوتا |
۲ تا ۳ قطره |
قبل از ریختن تو قالب |
ژله طبیعی |
۴ قطره |
بعد از آماده شدن مایع ژله |
بستنی توت فرنگی |
۵ قطره |
قبل از قرار دادن در فریزر |
نتیجه گیری
اسانس های خوراکی مثل توت فرنگی یه راه عالی و ساده برای تقویت طعم و عطر غذاها و دسرهای خونگی هستن. اگر هنوز امتحان نکردید پیشنهاد می کنم از تجربه من استفاده کنید و این روش رو برای شیرینی پزی مربا و دسرهاتون به کار بگیرید. حتما تجربه های خودتون رو توی کامنت ها به اشتراک بگذارید و بگید که از اسانس توت فرنگی چطور استفاده کردید و نتیجه تون چی بوده.