تجهیزات فست فود دست دوم یا نو بهتر است؟
چه تجهیزات آشپزخانه صنعتی را نیاز دارید ؟
پس از اینکه مکان رستوران، فست فود و یا کترینگ خود را تهیه کردید حالا باید به فکر خرید تجهیزات فست فود برای آشپزخانه خود باشید . در این مرحله ابتدا باید مشخص کنید دقیقا چه تجهیزاتی را نیاز دارید. برخی از تجهیزات آشپزخانه چند منظوره هستند و برای چند کار قابل استفاده هستند آن ها را شناسایی کنید و از خرید تجهیزات با کاربرد یکسان پرهیز کنید. برای شناسایی نیازتان ابتدا باید منوی غذایی خود را مشخص کنید و بدانید: غذای شما برای آماده سازی و پخت نیاز به چه تجهیزات ریز و درشتی دارد؟
مواد اولیه ای که برای منوی غذایی شما استفاده می شود برای نگهداری و ماندگاری نیاز به چه تجهیزات سرمایشی دارد؟ پس از طبخ غذاها برای تازه نگهداشتن و گرم نگهداشتن غذاها تا زمان رسیدن مشتری از چه تجهیزاتی باید استفاده نمود ؟ پس لازم است ابتدا خود تجهیزات و کاربرد آن ها را بشناسید و سپس با توجه به نیازتان آن ها را خریداری کنید. از آن جایی که ممکن است راه اندازی رستوران و یا راه اندازی فست فود تجربه اولتان باشد بهتر است از متخصصان و افرادی که در این زمینه تجربه دارند مشاوره بگیرید . کارشناسان فروش شرکت های بهترین گزینه برای شما هستند. با کسب اطلاعات از شرکت های مختلف و سبک و سنگین کردن آن ها قطعا می توانید انتخاب بهتری داشته باشید.
ظرفیت تجهیزات آشپزخانه صنعتی مورد نیاز چقدر باشد ؟
اکثر تجهیزات آشپزخانه صنعتی که در بازار به فروش می رسد دارای چندین ظرفیت هستند . این موضوع بستگی به بزرگی و کوچکی آشپزخانه دارد. بدین معنی که شما تخمین بزنید حداقل میزان خروجی برای هر غذا در هر وعده غذایی چقدر است : 100 پرس قورمه سبزی یا 50 عدد پیتزا دو نفره و …. این عدد مشخص می کند تجهیزات را در چه ظرفیتی خریداری کنید و کدام تجهیزات برای شما کاربردی تر هستند . مثلا فر دم کن برنج 10 مّن برای شما کافی است یا ظرفیت 15 مّن را بهتر است تهیه کنید . یا 6 بشقاب کار شما را راه می اندازد یا 12 بشقاب آن را خریداری کنید بهتر است .
تجهیزات آشپزخانه صنعتی ایرانی بخرید یا تجهیزات خارجی ؟
امروزه در ایران شرکت های زیادی هستند که را طراحی و تولید می کنند و انصافا تعدادی از آن ها از نظر کیفیت هم تراز با تجهیزات خارجی هستند . اگر در کنار کیفیت ، قیمت برای شما مهم است بهتر است از این شرکت ها خریداری کنید واقعا لزومی ندارد تجهیزاتی را که دارای مرغوبیت بسیار بالایی هستند را با قیمت ارز خریداری کنید چرا که همان کاربری و بازدهی را برای شما ایجاد می کنند.
البته برخی از تجهیزات اصلا داخل کشور تولید نمی شوند یا نمونه های داخلی از کیفیت بالایی برخوردار نیستند و شما مجبور هستید از نمونه های خارجی استفاده کنید . مثلا که اغلب برند زانوسی و الکترولوکس محصول کشور ایتالیا یا هوبارت کشورر آلمان است که به فروش می رسد . حتی بسیاری از کشورهای همسایه ایران به دلیل مرغوبیت و کیفیت ساخت ، تجهیزات آشپزخانه صنعتی ایرانی خریداری می کنند . پس اکثر تجهیزات مورد نیاز شما ایرانی است .
تجهیزات آشپزخانه صنعتی کارکرده و دست دوم بهتر است یا تجهیزات نو ؟
وقتی که برای خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی به شرکت های مختلف مراجعه می کنید ممکن است به شما پیشنهاد تجهیزات کار کرده هم بشود و شما دچار سردرگمی شوید . نکته ای که در مورد تجهیزات وجود دارد کارایی ، میزان بازدهی و خدمات پس از فروش آن ها است . تجهیزاتی که دست دوم هستند از نظر نوع کاربرد با تجهیزات نو یکسان هستند . مثلا دستگاه کباب ترکی برای طبخ کباب ترکی آماده شده ، نو و کارکرده آن تاثیری در کاربرد دستگاه ندارد . اما مهم است که به درستی کار کند و اگر دچار مشکلی شد حتما در اسرع وقت مشکل آن برطرف شود . ظاهر تجهیزات دست دوم از سالم بودن آن ها خبر نمی دهد . شما نمی دانید این دستگاه قبلا چند بار تعمیر شده یا مشکل اساسی دارد یا خیر . بروز مشکل در تجهیزات آشپزخانه صنعتی دست دوم یا نو به راحتی می تواند کار شما را مختل و مشتری را ناراضی کند .
اما نکته ای که وجود دارد در مورد تجهیزات دست دوم شما با شرکت یا تولید کننده ای رو به رو نیستید که به شما متعهد باشد ، دستگاه شما را گارانتی کند ، در صورت بروز مشکل عیب یابی کند و در زودترین زمان ممکن به تعمیر یا تعویض قطعات تجهیزات شما بپردازد . تنها مزیتی که خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی دست دوم دارد ارزان تر بودن آن ها است و چون خرید این تجهیزات هزینه بر است ممکن است شما را وسوسه کند که به سمت آن ها بروید . اما اگر قصد را دارید و اهداف بلند مدت در نظر گرفته اید در این مرحله صرفه جویی نکنید بلکه سرمایه گذاری کنید تا بتوانید برای مدت بیشتری از دستگاه استفاده کنید و از خدمات پس از فروش آن که بسیار مهم و ضروری است بهره ببرید . در غیر این صورت مجبور هستید هزینه های بیشتری را جهت تعمیر یا خرید مجدد تجهیزات بپردازید .
تجهیزات آشپزخانه صنعتی کارکرده مورد نیاز از چه جنسی ساخته شوند ؟
تجهیزات آشپزخانه صنعتی اغلب از ورق و اسکلت بندی قوطی استیل ساخته می شوند . با توجه به اهمیتی که بهداشت این تجهیزات دارد و بر روی سلامتی تاثیر گذار است بهترین جنس همین استیل می باشد . اما نکته ای که وجود دارد ضخامت ورق و قوطی های استیل است که متاسفانه گاهی اوقات بعضی از شرکت های تولید کننده از ضخامت های کمتر استفاده می کنند و از بی تجربگی و نا آگاهی مشتری سوء استفاده می کنند و تجهیزاتی با کیفیت پایین تر به آن ها می فروشند . نکته دوم محیط و شرایط آب و هوایی است که در انتخاب نوع استیل تاثیر گذار است .
مثلا تجهیزاتی که در محیط های آزمایشگاهی استفاده می شود یا ممکن است در محیطی باشد که با مواد اسیدی سر و کار دارند باید تجهیزات از استیل 316 ساخته شوند و یا چنانچه تجهیزات برای شرایط آب و هوایی مرطوب مانند شمال کشور باشد باید از استیل 304 برای ساخت تجهیزات آشپزخانه صنعتی استفاده شود . پس ضمن خرید حتما به نوع ورق استیل و ضخامت آن توجه کنید . در مورد ابعاد تجهیزات هم متراژ آشپزخانه تعیین کننده است .
بسیاری از تجهیزات به صورت سفارشی و با توجه به طراحی آشپزخانه صنعتی تولید می شود تجهیزات کمی هستند که ابعاد آن ها غیر قابل تغییر است . یکی از مزیت های تجهیزات آشپزخانه صنعتی نو همین موضوع است که متناسب با متراژ و فضایی که وجود دارد به صورت سفارشی تولید می شود در حالیکه در مورد تجهیزات آشپزخانه صنعتی کار کرده شما حق انتخاب ابعاد دستگاه را ندارید .
منبع: fast food equipment